1707
juiced2
  • Kureszka
    Bocsi csak rosszul fogalmaztam... Az eddigi ilyen tipusú játékok drift próbálkozásaihoz képest jó (és ezt nem a realitásra értem). Nem mentegetőzöm de nekem is volt szerencsém a GTR2-höz, LFS-hez, rFactor-hoz, RBR-hez és igen ezek azok a játékok amiknek köze van a valósághoz. A turbos "összefoglalást" korrekten leírtad (nem okoskodok)! Gratula!
    Amúgy milyen autód van?
  • phenomiq
    no coment ... ahogy te is fogalmaztal, beszelhetnenk errol reggelig. Egy dolgot azert csak ertekelek, hogy vannak akik meg ertenek a tehnikahoz, nem szopjak az ujjukbol. Amiben egyetertek az hogy gyari szuszogas valoban nincs es az altalad irt bitrubot en is igy jellemeznem es peldaztam is az Evot, de nem reszleteztem. Ami a motion blurt illeti, nevezd ahogy akarod, csolatas vagy homaly ... de egy csovet nem huzhatnak a monitorra hogy ertsd meg a sebesseg fogalmat akarhogy is csurod csavarod. Megis te hogy oldottad volna meg? Talan egy lekerekitetted volna a sarkokat hogy csak egy nagy pont alakjaba lass? Ez egy efektus, ok es sok mas gyarto igy oldotta meg a sebesseghatast. Csohatas? abszolut nem hasznaltam ezt a szot nem is tudom honnan vetted, na mindegy. Okos vagy ;)
  • Clint EastWooD
    Egyáltalán nem értek egyet, de nem nyitok vitát mert ez a fórum nem erre a célra készült. Annyit csak a turbó témához, hogy egyetlen gyárilag turbós autó se szuszog. Amiről te beszélsz az a feltöltés hangja amikor felépül a turbónyomás. Az enyhén fütyülő hangot -amit menet közben alig hallani, főleg stock turbónál- a turbolapátok keltik.

Másik tévhit a biturbó. Jelentése szerint valóban két turbó, de nem egyformák és nem is egyszerre kapcsolnak. Egy kissebbik turbó az alacsony fordulaton dolgozik, míg társa egy nagyobb turbo később kezd üzemelni magasabb fordulaton ezzel kiküszöbölve a turbólyukat. A kissebb turbó idővel lekapcsol és nagy turbó üzemel magasabb tartományban.

Mindezt csak azárt írom le, mert nem egészen az általam felvetettekre reagálát. Vagyis egyetlen stock auto se szuszog. Szuszog = lefújóhang.
    Legyen az Evo vagy Bubu vagy akár Volvo S80 T5. Magától nem fog prüszkölni.

A drift meg olyan amilyen, szerintem mint az NFS:Carbon egyszóval élvezhetetlen. De ez is olyan, hogy ahány ház annyi szokás.

Motion blur: azért a csőlátás és a homályosan látás nem ugyanaz ;)
    Ez olyan mint a "Vidd ki a bilit, vagy idd ki a bilit"
  • phenomiq
    Noah, hat van mit kommentalni azon amit irtal. Eloszor is nagyreszt van valosag abban amit irtal, masreszt nem lehet mindenkinek ugyanazon izlese es velemenye.

Ami a driftet illeti, nem tudom mennyire probaltad mennyire nem ... amikor az auto hatulja epp sodrodik, nevezzuk kordaban tartott csusztatasnak akkor visszatereskor igenis atcsuszik a masik oldalara az auto es ez ismetlodik ameddig csak akarod es birod kezelni , avagy csillapithatod ezt. Abszolut jogos hogy az auto magatol kanyarodik akkor amikor epp a masok oldaliranyba csuszik, ez igy tortenik elobe is, de mivel ez epp az abba illo kanyarba hajt azert tunik ugy hogy magatol kanyarodik. Abszolut normalis ahogy meg lett epitve persze vannak hibak is! A szlalomnak az a lanyege hogy dobod az auto hatat egyik iranybol a masikba igy teszi egyszerubbe a siklast. Elso kerekhajtasnal persze ez nem valosithato meg de azzal is lehet probalkozni es csusztatni de nem hosszabithato vagy nyujthato a csusztatas. En spec sokat probaltam az utobbit miszerint a mostani autom elos kerekmeghajtasu. Volt 535M bajor fenevadam is amit nem kell mondjak hogy hatso kerekes, de az mas planéta, nehezebb auto, nehezebb hatso, nehezebb muveletek a csusztatashoz, mondhatnam olyan porsche hatasu egyszoval ha elindul a hata nem szeded ossze az autot. Az nem egy 3as macko! Szoval a legtobb jatek nem tukrozi 100 szazalekosan a valosagot, de ne feledjuk ezek jatekok.

Ami a turbot illeti. Ha turbos autod van tudnod kell(ene) hogy azok igenis futyolnek, visitanak vagy a kompreszorosak azok kapkodnak a levegoert hogy minnel nagyobb nyomast bisztositson az uzemanyag gevereknek. Hatranya mindegyiknek van, a turbo magasabb fordulatnal kapcsol, esetenkent allithato, egyszoval az alacsony fordulaton nem bisztositja a ra harulo erot csak amikor porgetjuk a motrot igyhat annak az elettartama is sokkal kevesebb. A kompresszoros az elveszi a motor erejet akar 5~10 szazalekot, de cserebe egy hatalmas erot kepes bisztositani allando jelleggel a motornak anelkul hogy 3 ezertol foljebb dolgozzunk a motorerovel. A turbonal szokvanyos ezen felul 2 valtozat, iker es soros funkcio. Az ikerT az egyszerre kapcsol amig a soros az nem hanem szabalyozva elektronikatol es a fordulattol, na ilyenek vannak az Mitsu Evokon. A kompresszor tehat ighenis kapkod a levegoert es eszement zajt csinal es ezt allitom. A turbok nagyresze szintugy de sokkal halkabbak, ha mar a veget jarjak akkor pedig hangosabb, zakatol, nem kapcsol idobe , folytathatnam.

Garfika: motion blur, ahogy az elottem is fogalmazott, ha 200al tepsz vagy a felett nem hiszem hogy nem fokuszalsz jobban es csak a lenyeget figyeled, nem erdekelnek a reszletek igyhat a szemed is abszolut elmosodva adja a kepet az agyadnak. Ezt nem erdemes kiprobalni csak hogy visszakommentald hogy nem igaz, mert ha szoktal tobbszor szaguldani mar bisztos tudod hogy igy van.

A tobbit nem kommentalom csak ami a tehnikai reszet illeti, sorry. A jatek az jatek a valosag az valosag, abszolut realizmus talan soha nem lesz mivel a variaciok szama nagyon nagy, ertem peldaul a toresekre (toresmodell) kanyarbevetel, stb. Nekem spec. a NFS szeria egyik sem tetszik, mar tobb alkalommal emlitettem, a juiced elso reszebe talaltam meg azt ahol jol erzem magam, de ha adrenalint akarok autoba ulok, zart palya vagy max ahol senki nem jar es ott utom a vasat nem az utcan, de persze ismetlen nem lehetunk egyformak. Soha nem vettem reszt illegalis versenyen.

Noah, hat hosszu lett; bocs. Peace!
  • SimaSuna #1013
    Drift..ebben és a többi arcade-os jellegű játékban nem lehet megtudni hogy mi a drit..főleg billentyűzettel..
    Driftelésre alkalmas az LFS..más nemnagyon..esetleg a GTR2 Initial D modja..igaz még csiszolják..de már élvezhető!

jah igen..első kerekes kocsival nem lehet driftelni. :)

Hang..
    1. utálom..persze a nagyobb kanyarokban azért jó ha van...
    2. ezek speciális autók amik tudnak szuszogni :)
    3. nincs rá keret (lehet a Nismo nissan nem járul hozzá)..de pl a GTR2ben az 575ös ferka hangja nagyjából meg1ezik az Aston Martinéval..
    4. külső nézetből felesleges..belső nézetből minimális azért kell..szvsz
    10es hangskálán olyan 2-3as hangerő lehetne.

Grafika:
    1.mósön blúr felesleges a játékba..azzal h semmit nemlátsz nem lesz jobb...
    irtad h van autód..ha te is mész 180al nem mosódik el a világ a szemed előtt..1része nagyon éles mégpedig amerre figyelsz..
    2.felesleges..szabad szemmel sem mindíg látni..max ahogy a hő áramlik a spoilereknél..

játékélményről nem beszélek..leírtad a lényeget...

6. ha pl tennének bele NÉMI realisztikusabb vezetést..amolyan UG2es szintet szvsz nagyon jó game lenne..
  • Clint EastWooD
    A drift jó ?!?! Úgy érted könnyű és buta, hogy magától kormányoz és sípol a kerék és oldalán csúszva gyorsul és 90 fokban ki lehet fordítani az rwd autót majd visszahozni, elmondom neked, hogy még elsőkerekessel se tudnád megcsinálni.

Összeírom miket utálok a mai tuner játékokban kezdve a;
    -Hangokkal:
    1. Miért hiszik azt a játékkészítők, hogy ha csikorog a kerék állandóan attól élvezetesebb lesz a szlalomozás?
    2. Miért szuszog minden autó? Nekem turbós autóm van de BOV nélkül az istenért se akar szuszogni, arról nem is beszélve, hogy Bov-al is cask akkor ha Vgt vagy vnt a feltöltő, de ez már csak részletkérdés.
    3. Miért nem veszik a fáradtságot, hogy egyes speciális autónak külön orgánumot adjanak. A HIN demoban egyenlőre nem jön ki, de biztos elkövetik ezt a bakit. pl.: CARBON- Alfa Brera és Nismo Gtr34 hangja megegyezik, illuzióromboló.
    4. Szélsüvítés...no comment.

Grafika:
    1. Motion Blur de annyira, hogy már semmit se látni.
    2. Légáramlati csíkok az autón nagy sebességnél. Borzalmasan szánalmas. Mintha egy 5 éves gyerek vonalakat huzna az autó köré, hogy ezzel is tudatosítsa, hogy bizony az az autó megy.

Játékélmény, játékmenet
    1. A Juiced 1 ben szerencsére úgy csinálták meg a versenyeket ahogy annak lennie kell, vagyis nevezési díj ellenében tudsz versenyezni. A legtöbb játékban elkövetik ezt a hibát, a pénz csak úgy jön a versenyekre, nem tudsz tönkremenni. Ez hiba volt az összes NFS-ben, a TDU ban és Ugy látom a J2 HIN ben is.
    2. Részletes tuning. Ez a része az NFS U2 nek tetszett, mert még az autó hangja is megváltozott, és te dönthetted el milyet alkatrészeket építesz be. A Juiced ben is jó volt bár szegényesebb választék mellett. Ugyanilyen jó volt a tuning platform az SRS (Street Racing Syndicate) ben is. Ahol annyiban változott még a dolog, hogy más teljesítményre voltak képesek az alkatrészek, másban voltak jók.
    3. Valós környezet:
    Én kétféle gyorsulást ismerek, a legálisat és az illegálisat, utcán és pályán. Mindkettőnek megvan a maga stílusa, ezt talán csak az NFS U1 ben találták el illetve a legális részét a JUICED 1 ben.
    4. Csapatverseny, fogadások.
    Jó ötlet, de abszolult semmi értelme maximum multiban csapatok közti rivalizálások lerendezésére. Fogadás mindenképp jó ötlet+valós alapjai vannak+jó bevétel.

5. CRUISE !!! Legfontosabb eleme a tuner játékoknak. Az elkészült vasat megturáztatni a város utjain, fotózgatni, pörgetni, csapatni, stb.
    Legjobb Cruise játékok NFS U2, SRS, TDU

6. Élvezhető vezetés és egy leheletnyi realitással vegyíte. Ne legyen GTR2 vagy WTCC, de ne is legyen NFSMW vagy Carbon. Ha az autó csúszni akar csússzon, ha nincs tapadás ne tapadjon és igenis legyen különbség;
    FWD, RWD, AWD autók között mint NFS U2 és Juiced.

Elsőre ennyi.
  • Kureszka
    Szerintem is egész jó az új NFS. Juiced 2 egy picit csalódás volt de a tuning és (főleg) a drift rész elég karaj lett.
  • ntex
    a szerintem is (tőlem ez nagy szó) de tényleg korrekt lett a mostani NFS minden szempontból szerintem, a sok répa meg hadd fikázza. Na ennyit az NFS-ről ebben a topicban. Este lehet én is megyek krúzolni 1-2 kört
  • tonyr #1009
    J1 online? simán !!!
    amugy azért annyit irok h a nfs demo naon über lett, ha online is ilyen lesz, akkor + kell wennem, azt tolni online...
    na mind1, de amig nincs, wagy még utánna is marad a J1 online...
  • phenomiq
    amikor megjelent a HIN demoja itt is voltak nezetelteresek, de ami a NFS topikon folyik hat az siralmas. Osszetodult a sok paraszt es gyozkodi egyik a masikat, eskuszom nem erdemes irni mert csak megbanod eleg a sok marhasagot olvasni. Itt azert nem volt ilyen, igaz nem is annyira nepszeru a juiced ...

ma jatszunk online gyerekek?
  • phenomiq
    tedd azt!
  • ntex
    Mindenesetre ismétlem magam újra, Senki ne vonjon le végleges következtetéseket a DEMO-ból, szerintem ugyanolyan élvezetes lesz az újdonságok/módosítások miatt a játék akárcsak az első rész. Még mindig nagyon várom a gammát.

Ja és lehet én is feldobom egy kis netes versengés erejéig az 1. részt újra
  • Clint EastWooD
    Mármint a korábbi hozzászólásomat?
    Azt elkeseredésemben írtam mindenkinek.

Abban bíztam, hogy legalább a Juiced 2 jobb lesz mint az Nfs-ek, de óriásit csalódtam a demo-ban. Nem értem kinek gyárták ezt sok über arcade játékot mostanában. Ettől a fajta drifttől egyébként már a Carbonban is téptem a hajam.
  • tmisi
    OFF
    Bezártak a PS topicot. Ha lesz demo, megnyílik. Húúú de beszopják ha késik.
    ON
  • CivicVTi
  • phenomiq
    ez igazan johir. lassan masok is elokapjak a szekreny aljabol a regi juicedet es online elszorakozunk majd ujra.

amugy amit irtal kinek szantad?
  • Clint EastWooD
    .:Cl!nt:.

Néven játszottam neten azt hiszem 8. vagy 9. voltam a ranglistán.
    Azóta új gépem van, de elkezdtem tolni újra az első részt, hogy majd neten multizhassak, csak oda kellenek a Prototype autók :)
  • Synit HUN
    Nem! Itt nem várják! Sajnos ebből ebből már volt demo.
  • Nohab
    Itt azért mennyivel kultúráltabban várják a játékot, mint az nfs topikjában.
  • phenomiq
    ahogy mar irtam nem a jatek neve szamit, hanem hogy jo legyen es meglegyen a hozzavalo hangulat is fokonet ami az online modot illeti. Jo lesz az .
  • rikimen
    Nah megnéztem én is a videót érdekesnek ígérkezik a játék, látszott hogy nem 150-el fék nélkül mész neki a kanyarnak, hanem ahogy a csávó is fogalmazott adagolni kell neki a féket, de nagyon odavág én megveszem az biztos és irány online party
  • rikimen
    nos akkor a Pro Streetet megfogom venni eredetiben
  • phenomiq
    ahh, igen es abszolut ugy nez ki hogy sokat fogunk marhulni a PS-el. 1 honap mulva szul a nejem, szoval aztan reszemrol csend lesz ami a jateszast illeti, a laptomom meg az gyenge hogy jatszhassak azon de a forumokon aktiv maradok mindenkepp hogy lassam a sok suletlenseget amit majd sokan irnak.
  • Synit HUN
    Jaja! :D
    Már írtam 1x énis hogy sztem helycsere lesz a 2 játék közt.
    Sztem lehet lesz egy olyan feeling a PS mint a J1 anno. Sőt!
  • phenomiq
    Gabor ... mire irtad a jo reggelt? :))) hogy nehezen jottem ra hogy jobb lesz a NFS mint a HIN ... ?
  • Synit HUN
    Jó reggelt!
  • tonyr #991
    TonyR-HUN -ez az accountom, amugy nincs chat a játékba igaz? me nem találtam, bár az 1ik srác kocsija mellett wolt 1 hangszoro, ez azt jelenti h wan belsö voip a játékban ?
  • phenomiq
    olvasd ma a forumot addig bizta leszunk meg egy paran! Akkor majd leirjuk mikor kezdunk, a szoba lenyegtelen.

Milyen nev alatt fogsz futni ? na azt ird le.
  • tonyr #989
    amugy azt kéne h TS-en, wagy ventrillo-n legyünk, wagy msn-en, me lehet h jobb lenne... wagy nekem az is jo ha ide forumba beirsz h melyik szerwert csináltátok ti...
  • tonyr #988
    ok thx, leszek is, ill most tolom me naon régen jáccottam wele, DE a full graph elképesztö, de most komolyan az nfs carbonban se wolt ilyen jo effekt az uccai lámpák fénye, ill az uttesten a pocsolyák tükörsége, hihetetlen, nem is emlékeztem erre...
  • phenomiq
    Gyerekek! Vegre egy fantasztikus hir, miutan megneztem mit irtak a nfsPS-rol hat annyira orultem a kepek, video es szoveg kavalkadja utan hogy majd kiugrottam a borombol. A kepek alapjan ami kulonosen feltunt hogy nagyszeruen megoldottak az autok toresi vizualizaciojat, ettol jobban mar nem is lehetett volna elvegre egy jatekrol beszelunk es nem egy igazi toresi videorol. Ami a videot illeti, lathato mennyire nem arcade a jatek es ahogy a kommentar vagy narrator is fogalmazott nehezen vezethetok az autok es hosszu a jatek amit sokan vartunk hogy legyen nehezen vezetheto az auto, szoval johir sokunk szamara. Abszolut nem erdekel hogy THQ-s Juiced HIN vagy EAGames-es NFS a lenyeg hogy legyen nehez, hosszu es minnel elvezhetobb.

Jah, kulon koszonet a linkert Gabesz!
  • phenomiq
    estere varlak egy online partyra mindenkepp! a phenomiq vagy phenomiqa nev alatt megtalalsz.
  • tonyr #985
    amugy nekem is ez a werziom wan :)
  • tonyr #984
    köszi, akkor fel is dobom, azt kiprobálom...
  • phenomiq
    Lehet barmilyen tort verzioval jatszani online is a jatek elso reszet, nekem spec. hoodlum-om van.
  • Gabesz026
    Hi!
    Itt egy kis előzetes a pro stretről azt mondják nem lessz rossz bár mindegyik NFS-re azt mondják.

http://www.gamestar.hu/vrrrmmm-vrrrmmm-pro-striiiiiiiiiit-gstv.html
  • tonyr #981
    amugy juiced 1-et csak origgal lehet online ?
  • tonyr #980
    juiced holnap ??? azaz mi történik wele, kijön ?

amugy én is wacilálok h melyiket wegyem +, a j2-t wagy a nfsps-et, me kell wmi online racing/tuning cucc, a pt beta-t toltam, jo wolt, amugy autos cuccokban is jo wok, azaz +látjuk, pt-ben jo woltam, persze woltak akik arra mentek h kilöködjenek mindenkit, néha összejött nekik, de amugy jo kis cucc az is, de azért nekem wmi komolyabb kell
  • balika16
    juiced 2 holnap:(
  • rikimen
    milyen jó hogy felhoztad a jó kis csapatot, de jó volt régen mikor összegyűltünk egy szobába és toltuk órák hosszat, nagyon élveztük azért subarukkal odavágtunk. Gyors volt mindenki csak az adiman nézett le mindenkiet humorból hogy ő legjobb, de csak az utolsó hely volt neki az igazán szép teljesítmény