47
  • NonsenS
    Ha olvastad volna a sok-sok hsz-t az elején, akkor tudnád, hogy sokan éreznek veled együtt. Egyébként én nem lőném le őket. Inkább szenvedjenek. Sokat. Nagyon sokat
  • killahdog
    200 kicsi olomgolyo :) ....
    hmmmmm

vagy csak nekem jut ilyen eszembe ?
  • Dj Faustus #45
    "A spamm levelek a Direkt marketinghez tartoznak."
    Nem tartozik oda.
    Elektronikus hirdetést csak akkor küldhetsz ha a címzett ehhez előzetesen hozzájárult (opt in). Ez törvényileg szabályozva van (2001. évi CVIII. törvényt módosító 2005. évi CLXXI. törvény).
  • Black Ice
    Hát igen.
    A spamm levelek a Direkt marketinghez tartoznak.
    A reklám meg milliárdos üzlet.
  • NonsenS
    A spammer hogy keres azzal, hogy elküld egy csomó levelet. Megszerez egy csomó e-mailt és azt eladja más spammereknek? Vagy pediglen reklámoznak egy céget vagy terméket? Akkor miért nem lehet azt a céget megbüntetni??? Hiszen egy céget csak úgy szépséből nem reklámoznak a spammerek. Ez az én nagy kérdésem!
  • Ryuuzaki
    Dobjátok le a padlóla!
    -Mi a neved spammer?
    -Brian, uram!
    -Hmmm Blájen?!
    -Nem, nem, Brian!
    -Bünteszd meg századosz, de keményen!(pofáncsapják)
    -Ahhh!

A baj az, hogy még ennyit sem tesznek...
  • Dj Faustus #41
    "Abba bele sem gondolsz ,hogy bárki akar könnyen pénzt tud keresni ezzel?"
    Pénzt keresni olyan dologgal ami másnak kellemetlenséget (kárt) okoz... ...szép emberi viselkedés. Károkozás esetén természetesen büntetendő voltát nem ellenezném.

"A másik meg,hogy "szmélyes tapasztalat" hogy aki bemegy itt magyarországon a rendőrségre "
    Nem rendőrség - Nemzeti Hírközlési Hatóság (más szerv).

"Egyébként kurvára minegy,hogy válaszolsz e a levélre vagy sem..ezek az emberek egy e-mail validator nevű programmmal ellnörzik le a listájukat és csak oda küldenek ki levelet ami aktív."
    1. Ezzel is validálható, hogy egy levélcím él-e. Így az intelem nem elvetendő.
    2. A felsorolt tanácsok egy szolgáltató oldaláról származnak, melyeket a mezei felhasználóknak szántak - nem a spamek küldőinek.
  • Black Ice
    Egyébként kurvára minegy,hogy válaszolsz e a levélre vagy sem..ezek az emberek egy e-mail validator nevű programmmal ellnörzik le a listájukat és csak oda küldenek ki levelet ami aktív.
    Az mindegy,hogy elolvasod vagy sem.
    Itt most több milliós listára gondolj , itt nem érnek rá szórakozni ilyenekkel.
  • Black Ice
    Abba bele sem gondolsz ,hogy bárki akar könnyen pénzt tud keresni ezzel?
    Pár napos szervezéssel ..pár programal..email spider, bulk email sender.
    Meg egy két könnyen értékesíthető termék amit postán is lehet küldeni és már is megvan a heti pár milliós üzlet..amihez még vállalkozóit sem kell kiváltani.
    Nagyon egyszerű a dolog..és nem lehet belebukni.
    Szinte garantálva van a havi több milliós bevétel.
    A másik meg,hogy "szmélyes tapasztalat" hogy aki bemegy itt magyarországon a rendőrségre és feljelentést tesz, hogy Ő "kéretlen reklám levelet" kapott ..ha hiszitek hanem szó szerint kiröhögik és elküldik..ha nagyon erőszakoskodik ..megírják a papírt és ezzel gyakorlatilag le van zárva az ügy.
    Ennyi.
  • InfectedMann
    Az összes spammer egy büdös pénzéhes féreg akik másra nem jók csak, hogy ímélküldözgetéssel keressenek pénzt. Sztem az értelmi szintjükből másra nem futtja és így azt sem fogják fel másnak mekkora bosszúságot okoznak.
    Remélem annyi nap szenvedést élnek majd át amennyi spamet elküldtek eddig és amennyit még fognak.
  • iko
    Sztem a fő kérdés, hogy kik fizetik a spamereket? Könnyebb azt elfogni aki spamert megbízza.
  • Dj Faustus #36
    A spammel elárasztók ellen:
    * Eljárási lehetőségek spam esetén - magyar spam ellen
    * SpamCop is the premier service for reporting spam. - feljelentő szolgáltatás
    * Thunderbird levelezőkliens tanítható spam szűrőjének beállítása

Tippek a levélszemét kivédésére

* Ne tegyük nyilvánossá magán email-címünket nyilvános helyeken! Sok spam-et küldő cég ügynökségektől veszi a címlistákat, akik hírcsoportokból, weblapokról, csevegőkből, fórumokról és egyéb helyekről szerzik be az e-mail címeket.
    * Soha, SEMMIT ne válaszoljunk spam-re, annyit se, hogy UNSUBSCRIBE (leiratkozom) – még akkor sem, ha a levélben szerepel annak leírása, hogyan iratkozzunk le. Sok spam-küldő azt teszteli ugyanis csak ezzel, hogy olvasott postaládába került-e a levél – s a válaszunk pont ezt bizonyítja.
    * Használjunk más email címet az interneten! Elsődleges címünket csak közeli ismerősöknek és családtagoknak adjuk meg. Információkérésnél, speciális ajánlatokra válaszolásnál, űrlapok kitöltésénél érdemes egy másik email címet használni.
  • Mr Gumby
    TV elé kötözném és addig nézetnék vele a kereskedelmi adókat amíg az elcseppfolyósodott agya kifolyik a fülén/orrán.
  • DjDano
    ja és még egy dolog, sok olyan webhely aminek regisztráció szükséges a használatához autómatikusan feliratkozik a hírelvélre.. na ez legalább olyen idegesítő mint bármilyen más spam,arról nem is beszélve, hogy kikerülhet máshova is az e-mail cím
  • DjDano
    attól hogy idióta kivégzési módszereket soroltok, semmi sem fog változni....
  • scorpeeon
    kötélre velük! kártékony férgek
  • Su0my
    és most nagy ember vagy. tisztelünk...
  • Su0my
    miben fogadunk, hogy szoktál seftelni, te nemnormális.. meg, hogynéha elálmodozol, mit tennél egy kis tinédzser csajszival?... FUJ!!
  • Su0my
    háhá, mindig is tudtam, hogy egyszer eljön az anarchia korszaka
  • Su0my
    és az szerinted fáj? legalábbis nem elegendő ideig. Amúgy meg azért halálukat nem kell kívánni pl a múltkori formattálós vírusom írójára valahogy egy csppet jobban haraxom. Na őt kéne valami simogató szakintézetbe beutalni... :/ lelkiszegény marhá, a spamből legalább van haszna az embernek, vírusból meg mi?
  • Mardel
    mail spamszűrőjét-->gmail spamszűrőjét
  • Mardel
    Olyat kéne csinálni, hogy pl mail spamszűrőjét úgy beállítani, hogy ne eldobja a leveleket, hanem vissza feladónak. Sztem pár hónap után kevesebb spam lenne.
  • Praetor
    Azért ez mégsem járja, hogy 200 ember miatt, 200 millió ember tököljön a spamekkel...
  • Axon
    Annak a kétszáz tölténynek az árát, hamar összedobnánk :-)
  • Kornan
    Engem sem zavar különösebben a spam,heti 5 percet vesz el maximum az életemből,általában a fejlécből tudni lehet,így meg sem kell nyitni.Némelyik címemre tényleg sok spamot kapok.Azt nemtudom miért éri meg nekik küldeni,és mit érnek el vele.Valaki tudja?
    Biztos nem azért fáradoznak ,hogy csak bosszantsanak.Esetleg valamelyik cég fizet nekik,hogy reklámozzák a termékeit?
  • Mardel
    Spam aranyszabályok - avagy mit tegyünk és mit ne?
  • kow83
    Egyszer mi is így járunk, ide jön egy idegen civilizáció és jól felrobbantja a bolygónkat, mert elég volt a SPAMból amit csinálunk, mi meg nem értjük majd, mert csak raklámoztuk magunkat egy kicsit, hogy itt is van élet.

Engem nem idegesít a Spam, gmail-ben folyamatosan jelölgetem be, hogy mi az így gazdagítva az IP-címbázisukat.
  • AgentKis
    A Spamot törölni kell...
  • kisgabo
    ha csak 200 ember, összeszedni őket, és szépen az első lámpavasra felakasztani.
  • Kurosora
    Egyszer kaptam egy levelet, ami pont spammelésre buzdított fel. A mellékelt Word file 21 oldalon firtatta a módszert, meg hogy ennyi és ennyi pénzt lehet keresni, így és így. Talán mondanom sem kell, levél küldőjét elküldtem egy melegebb éghajlatra (és most finoman fogalmaztam), s szívből kívántam neki, hogy napi tízezer ilyen "marketing levelet" kapjon.
  • Sadist
    Hm, egy tárban 30 golyó, akkor 7 tárral meg lehetne oldani a spamprobléma 80%-át.
  • Sir Quno Jedi
    Az alapvető gond az, hogy átlagjózsikák embermilliók arcába böföghetnek a net által arctalanul, névtelenül, büntetlenül. Ez az igazi GOND. AZ utcán egyik sem merne már három embernek sem beugatni, de neten mindent lehet (kb. mint a névtelen telefonálok).
  • szombi
    Vissza kéne állítani a korbácsolást!
    Minden 1000 spam után egy korbácsütés!
  • Sir Quno Jedi
    Az sem illegális sok helyen, ha az arcodba finganak és böfögnek minden nap minden áldott órájában, vagy az sem, ha a kislányodat stírölik egész nap ("csak" nézik), mégis pofánvágjuk, aki próbálkozik vele. Ugyanilyen a spam. Halál rájuk! Aki nem képes tisztességes munkából megélni és SZÁNDÉKOSAN efféle kétes utakhoz nyúl, az az én szememben elveszti az alapvető emberi jogait és szabad préda SZERINTEM!
  • Muhomak
    A spamerek kapnak spamot?
  • irkab1rka
    Óva intek bárkit attól, hogy gyüjtést rendezzen arra, hogy egy bérgyilkos megölje a 200 spammert.

Viszont ne feledjétek, hogy oroszországban megöltek egy spammert 1-2 éve. Címre mentek ki. Utána nem jött töle több spam. Hiába no, a kevesek nem sokáig lehetnek a többség terhére, és ahogy fejlödik a civilizácio, egyre kevésbé.
  • Gerygrey
    Nem kárhoztatjuk a külföldi kormányokat, csak a spammereket. Amúgy látszik, micsoda rejtett agresszió lapul szinte mindenkiben itt az SG-n :)

Az én szememben a tesco/auchan stb is mind spammer, havonta teletömik a postaládámat mindenféle szeméttel, tele van vele a tököm. Ez ellen nem lehet védekezni valahogy? (hegesszem be a postaláda nyílását, hogy csak a/5 méretű borítékok férjenek bele?) Ki a lóf***t érdekel hogy mennyibe kerül a Tesco Gazgaságos plazmatévé? Majd ha plazmatévét akarok venni, olvasgatok teszteket, kiválasztok egy típust, körbenézek hogy hol mennyibe kerül és elmegyek megvenni ott, ahol szimpatikus ajánlatot kapok. Haggyanak már engem békibe!
  • bertino
    működik az, csak ilyenkor megbujnak...
  • Cat #9
    1. amit csinálnak, az nem minden országban törvénytelen, sőt, jóval kevesebb helyen az, mint ahol igen.
    2. az internetszolgáltatóknak ez jóval nagyobb probléma, mint az egyes usereknek, mégsem tesznek semmit, vajon miért? ha tesznek is, csak azért, mert a felhasználói oldalról nagy rájuk a nyomás. Egyszerüen olcsóbb beállítani még egy emailszervert, mint szűréssel foglalkozni.
    3. ez a 200 ember valószínűleg mind dollármilliomos, és biztos vagyok benne hogy nagyon okos emberek, és nagyon keményen dolgoznak. Persze mindet fejbelőném, ez alap, de azért ezt muszáj megjegyezni.
    4. amig jogi kiskapuk vannak, és pl. magyarországon sem jár ez szinte semmilyen büntetéssel miről is beszélünk? sokéves probléma, mindenki előtt ismert, mégsem vetik őket börtönbe. Amig a magyar internetszolgáltatók és a magyar jogalkotók nem oldják meg ezt a problémát, akkor miről is beszélünk? miért kárhoztatjuk a külföldi kormányokat?
  • menyus001
    egyetértek veletek.

csak azt nem értem hogy ilyenkor bezzeg nem működik a cenzura, csak amikor én kommentelek..