Rekviem egy Linuxért
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ez nem pletyka lap,inkább érdeklödj az informatika iránt.
Software is like sex! It\'s better when it\'s free! ;) - Linus Torvalds -
Persze, hisz hardveresen az van támogatva.
http://www.vcnet.com/bms/features/3d.html
Végén a Carmack írása az érdekes.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Nem emulálják, csak akkor az az egy kikötés van, hogy a végeredményt nem közvetlenül a képernyõre kell kirajzolni, hanem egy texturába, amit aztán az Aero a driver segítésgével a megfelelõ módon meg fog jeleníteni. Ez csak némi lassulást jelent, én a 7600 GT-mel nem vettem észre lassulást DOOM3-nál.
Ha ez így lenne, mindenki OpenGL-re fejlesztene.
Én ugyan annyira nem értek hozzá, de akik értenek, azt mondják, hogy komolyabb dolgokat OpenGL-ben nehezebb csinálni, mint D3D-ben. És egyébként a DirectX nem csak D3D, hanem egy csomó más is van benne.
"ez alapján nem lehet annyira szar az Open GL sem:
http://www.cprogramming.com/tutorial/openglvs.html"
Egy ilyen összehasonlítást könnyû úgy megcsinálni, hogy a kívánt oldal jöjjön ki gyõztesnek. Egyszerûen úgy kell összeválogatni a szempontokat.
A gyakorlatban senki sem tiltja meg a játékfejlesztõknek, hogy OpenGL-t használjanak. Sõt, konzolokon (xbox-ot kivéve) gondolom nincs is más lehetõségük. Szóval szerintem jelent valamit az, hogy PC-n a legtöbben a DirectX-et választják.
"Ahogy olvastam a Vistaban megszûnik az Open GL támogatás, csakis a nagyon alap dolgok maradnak"
Miért kell rémhíreket terjeszteni? Szó nincs ilyesmirõl. Teljes képernyõs üzemmódban tökéletesen fut minden OpenGL játék. Csak ablakos módban vannak kompatibilitási gondok (az Aero D3D-t használ), de ha jól rémlik, ez is csak lassulást jelent (D3D-vel emulálni kell az OpenGL-t).
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
Tell me if you wanna relive this orgasmic experience!
Én 2 játékkal tapasztaltam az ogl gyorsabbságát, ahol mind2 használható: IL2 sorozat, és earth 2150, meg másnál is de arra már nememléxem.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Hagyd már ezt a városi legendát.
Nézd meg a DOOM3 honlapján található interviekat a fejlesztökkel, látszik, hogy mindegyik XP-én dolgozi, Visual Studio .NET-tel, Maya-val, stb.
Meg Carmack-ék utánna kijelentették, hogy õk nem hajlandók át írni Linux-ra, de nem bánják ha valaki helyettük meg csinálja, sõt segítik. Továbbá ha Linux alatt fejlesztették, akkor miért jött jóval ki elõbb Windows-ra? Meg akkor lasabb vagy 25%-kl Linux-os verzió?
(max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett)
Én eddig csak azt tapasztaltam, hogy gyorsabb Windows alatt D3D/OpenGL-lel, mint Linux alatt OpenGL-lel.
Sajnálom szegényt. <#szomoru1>#szomoru1>
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://www.cprogramming.com/tutorial/openglvs.html
Ahogy olvastam a Vistaban megszûnik az Open GL támogatás, csakis a nagyon alap dolgok maradnak, úgyhogy az MS kibaszarint azokkal is, akik eddig netán Open GL-t használtak.
\"Hány fokon üzemel egy x2 4400+ proci átlag normál üzemmódban? De jó, oké, megnézem akkor az amd.com ot. Azt hittem van vki aki megnézi helyettem, te láma válaszoló.\" bye ent
Pedig liberális vagyok, de ennyi év után belõlem is sugárzik az utálat a windows iránt.
Eddig még mindig akkor hagyott cserben, amikor a legnagyobb szükség volt rá - játszani kitûnõ,(
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
nekem
"az IT mágus sírva megy haza..."
tetszik.
Ha nyitott szemmel jársz elég nehéz imádni MS-ot. Így írni is nehéz róla imádattal.
Photoshop telepítése linuxra (bár PSbõl egy régebbi verzió, de sztem az újjal is menni fog. Így ez nem kifogás.
"Timeo Danaos et dona ferentes."
Linux nem Win: http://www.unixlab.hu/LNW/index.html gentoo : http://www.gentoo.org/main/hu/philosophy.xml
Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV
Starcraft + Diablo III - esemve
Ha fele áron adnák, mint az XP-t, már akkor is 100X-san megérné.
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Vajon mi tartja vissza pl. az Adobot, hogy a termékeit implementálja bele?
Talán az a rakás pénz amit a MS win ért fizetünk, futja lobbira is?
Én semmi mást nem akarok, csak ha már egy komoly rendszerrõl van szó,
legyenek rá komoly szoftverek is, és nem alternativákról beszélek.
Ja, és a Vista végleg felhuzta az agyam....
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...