152
  • Ingman12
    #152
    "hiszen a nézők torkán bármit le lehet nyomni"

    Micsoda összegzés. Ehhez csak gratulálni tudok.
  • winnie
    #151
    "meg le is koppintják az egészet"

    mivel ez volt a feltétele, csak így adták el a készítők a sorozat jogait jó pár millióért.
  • kankalin89
    #150
    én alapban utáloma amagyar változatot.az egész nem hozza azt a szinvolnalat mint az angol.meg le is koppintják az egészet
  • Chees
    #149
    Jaaaj ugyan kérem!! Nem azzal van itt a baj, hogy a magyarok nem szeretik az ilyen műsort, mert nagyon állat!! Annyi az egész, hogy a magyarok nem tudják, mi a lényeg az egész sorozatban...és sosem fogják tudni!! Sosem fognak olyan poénokat gyártani mint ők!!! ennyi
  • szasko
    #148
    csak az írói stábot kéne egy kicsit kicserélni.
    az eredeti szerepostással viszont nem lehet versenyezni....
  • AgentKis
    #147
    Nagyon jó 5let! Még esetleg egy magyar dallaszkoppintás kellene, vagy egy gyűrűk ura magyar színészekkel...
    Igazából az a baj, hogy olyat koppintottak, aminek az eredetije már évek óta elérhető (nem is rossz!) magyar szinkronnal. Ekkora böszmeséget
  • Prof William
    #146
    Akkor meg kéne csinálni a magyar 24-et! Ha már bukás akkor legyen nagy!
  • ssdb
    #145
    gáz a TV2 és kész
  • winnie
    #144
    "tiszta szánalom, hogy leforgatják ugynazt... És akkor csoda hogy bukás??"

    több országban is siker volt. itthon nem. ez van.
  • macselek #143
    tiszta szánalom, hogy leforgatják ugynazt... És akkor csoda hogy bukás?? Eleve, én még mai napig megnézem a rém rendest, mert annyirajó. De azt nem lehet utánozni.. Ez egyszerűen borzalmas és pont.
  • Tetsuo
    #142
    Teljesen 1értelmű, h miért lett bukta:
    Mert kicsi a csaj melle és xar (nem feszülős) ruhákban pucsít. Ennyi.
    A többi (nulla sztori, gagyi poénok, xar szinészek, béna díszletek, ócska fényképezés) nem is annyira számít..
  • winnie
    #141
    nem hiszem, hogy a 24 akkor siker lett volna. még amerikában sem volt siker az első 3 évad - miért pont itthon lenne az? (annyira nem vagyunk igényesebbek, gondolom:)
  • hazsoo
    #140
    inkább a 24-et kellett volna elkezdeni legalább két éve vetiteni nem ilyen faszságba verni 1 milliárdot igazi idioták sajnos belepillantottam 2-3 percre a magyar bándiba siralmas eröltetett szinvonaltalan elég szomorú hogy 1 kereskedelmi csatorna csak igy tudja felmérni az érdeklödési körüket az embereknek ennyi pénzért sok jó filmet is tudott volna venni és akkor lett volna nézettség a 24-ről meg ne is beszéljünk szerencsére jómagam már a januári hatodik évadot várom.
  • loserman
    #139
    Nem csinálni kellett volna, hanem megvenni az amerikait, s azt lenyomni a tv2-nek...
  • tusca
    #138
    www.sct.gportal.hu
  • NeoMaN
    #137
    Jack 4 the president!
    :D
  • TeszteloPontHu
    #136
    "hogy vagy 3-4 csatornán non-stop megy, és ráadásul ismétlésekkel együtt??? "

    Én mondjuk csak az RTL-ről és a Coolról tudok, ahol menne az eredeti, de az ok nyilvánvaló: Az RTL tönkreteszi a tv2 próbálkozását, azért nyomja folyamatosan (a Cool is RTL érdekeltség, ha valakinek kétsége lenne).
  • scorpeeon
    #135
    Szerintem nem hülyeség a 3. rész vetítése után bukásról beszélni. Én már az első részből látott 5 perc után megmondtam, hogy ebből hatalmas bukás lesz. Szánalmas, nyomába nem ér az eredetinek...
  • winnie
    #134
    "Hát igenis te írsz baromságot mert az eredeti Rém rendes és Jóbarátok se volt bukás. "

    nem. fogadd el. adatokat parancsolsz? kint siker. itthon bukta. (jó, nem bukta, csak közöny. a közepes eredmény.)

    nekem nem hiszel. 2 interjú:

    rtl programigazgató: "(...) más az amerikai és az európai ízlés, így például amerikai szituációs komédia itthon még nem aratott hatalmas sikert,"

    viasat programigazgató: ""Nagyon nehéz Európában a sitcom műfajt elfogadtatni. (...) A Viasat is leépítette a sitcom-portfolióját" -"

    "már mindenki rongyosra nézte a TV3-on meg HBO-n vagy DVD-n "

    azokon a csatornákon mutatták be, valóban. az hbo-n sikeres volt a jóbarátok, de nyilván nem a kábeles csatornákra, a tv2 párszázezer vagy az HBO pártízezres esti eredményére gondolok. a tv3-on nem volt kiemelkedő a rém rendes.

    alaptétel, hogy a kis csatornákon a sorozatok mind sikeresek. A helyszínelők hiába repíti égbe a viasat nézettségét, attól még nem lesz gigasiker, hiszen 3-400ezren nézik.

    írtam, hogy a nagy tévéken hoztak közepes eredményt. a kábeladákról nem írtam, de az sem, akinek feleltem. (hisz evidencia, hogy ott nézték a sorozatot.)

    "Mégis mit vártak majd odaűl a tv elé az ember naponta amikor 300Ft-ért 4-8 részt nézhet meg amikor akar reklámok és minden faszság nélkül jóval jobb minőségeben. Nem is beszélve a letöltött DivX-ekről."

    a letöltés akkor gyerekcipőben járt, de az is max 10ezres tétel. a dvd meg még kevesebb. nézettség esetében meg 1-2 milliókról beszélünk.

    "Szerintem a 24 is ezért lesz bukás a Cool-on mert aki negyon kiváncs rá már rég megnézte a DVD-kiadást."

    a 24 nem bukás, hanem siker a coolon. miért? mert kis tévé nagy produkciója.

    a 24 az orszégos tévén volt überbukta, az m1-en, amikor még se letöltés, se dvd nem volt. 2-300 ezer néző az 1 milliós nézettségű kékfény után főműsoridőben, az óriásplakátok ellenére (persze nem futott végig a kampány, de volt reklám is.)

    "Bár én épp vasaárnap néztem a Smallville-t a TV2 egy olyan részt amit kb. két hete leáttam már DivX-ben felirattal "

    tudod hányan töltögetnek smallville-t felirattal? 1000 ember. tényező? nem. akkor meg? azt a 7-800 ezret számold, akik nézik vasárnap délután.

    "Az ilyen pénzkidobások helyett inkább minőségi sorozatokat kelle vásrolni külföldről idejében, és nem akkor vetíteni amikor már rég hozzáférhető DVD-n vagy már lement valami másik kisebb rétegeknek elérhető kábehálozarton."

    ó, hozzáértés... ezt pont akkor mondod, amikor ekkora sorozatkánaán lett itthon? a legnézettebb amerikai sorozatok 90%-a itthon is van, a legtöbbjük alig pár héttel/hónappal az amerikai évadok végeztével, ilyen jó dolga még nem volt itthon a sorozatoknak. (mert ugye mi volt pár éve) - és vannak sikersorozatok (vészhelyzet, NCIS, house, odaát, grace klinika), mint ahogy vannak bukott sorozatok is itthon.
  • tico999
    #133
    Hát igenis te írsz baromságot mert az eredeti Rém rendes és Jóbarátok se volt bukás. Az RTL-en meg TV2-n igen mert akkor vette meg a sorozatot amikor azt már mindenki rongyosra nézte a TV3-on meg HBO-n vagy DVD-n mert hogy a TV2 jóvbal a DVD-megjelnés után vetítette a Jóbarátokat. Mégis mit vártak majd odaűl a tv elé az ember naponta amikor 300Ft-ért 4-8 részt nézhet meg amikor akar reklámok és minden faszság nélkül jóval jobb minőségeben. Nem is beszélve a letöltött DivX-ekről. Szerintem a 24 is ezért lesz bukás a Cool-on mert aki negyon kiváncs rá már rég megnézte a DVD-kiadást. Bár itt még lehet hogy a szinkron miatt lesz nézettség. Bár én épp vasaárnap néztem a Smallville-t a TV2 egy olyan részt amit kb. két hete leáttam már DivX-ben felirattal és annyira megszoktam megszerettem az eredeti hangokat hogy szerintem már nem fogok csak a szinkron miatt a TV elé ülni.
    Az ilyen pénzkidobások helyett inkább minőségi sorozatokat kelle vásrolni külföldről idejében, és nem akkor vetíteni amikor már rég hozzáférhető DVD-n vagy már lement valami másik kisebb rétegeknek elérhető kábehálozarton.
  • winnie
    #132
    "Nem azért, de az szerintem egy bődületes baromság, hogy a sit com az Európában nem lenne népszerű. Sőt, vannak nagyon jó és népszerű európai vígjáték sorozatok is: Csengetett Mylord, Fekete Vipera, Halló Halló, stb."

    ezek angol sorozatok, nem feltételnül szituációs komédiák. a nemzeti vicceskedések általában sikeresek európában is.

    az amerikai már nem. nem véletlen, hogy (emlékezetem szerint) soha nem volt nagy tévén idehaza új szitkom esti főműsoridőben. pár ismétlés max, helykitöltésnek (még az angol és remek coupling is éjszaka ment).

    az sem véletlen, hogy a viasat, mely szinte egyedül, adott szitkomokat (will és grace, 3rs rock from the sun, fesh prince of bel air, king of queens), leépítette a portfólióját és nem vesz több szitkomot.

    és persze nem is csoda, hogy a sikeres amerikai röhögős sorozatok (scrubs, office, earl, HIMYM, two and a half men) hazai megjelenésére nem sok esély van. (a legutóbbi a most hat éves papás-mamás volt itthon premierben nagy tévén eleinte hétvége délután, majd pedig éjfél után.)
  • L2P
    #131
    anno ment vhol vmi tea c. sorozat, abban pl voltak jó poénok. de emlékeim szerint és jókat röhögtem a familia kft-én is. lentebb írta valaki, hogy itt is becsúszik epizódonként 2-3 vicces esemény/szöveg...szerintem ha egy viccesnek szánt sorozatot így jellemeznek emberek, az sokat elárul a dologról
    1 milliárd pénzből már egész sok olyan embert le lehet szerződtetni, akinek van humorérzéke (végig, egy egész epizódon keresztül) és le is tudja ezt írni valami forgatókönyv szerű formában.
  • Voltan
    #130
    Nem azért, de az szerintem egy bődületes baromság, hogy a sit com az Európában nem lenne népszerű. Sőt, vannak nagyon jó és népszerű európai vígjáték sorozatok is: Csengetett Mylord, Fekete Vipera, Halló Halló, stb. A Rém rendes, és a Jóbarátok pedig itthon is sikeresen futott, és fut most is.
    Ez a magyar rém rendes mondjuk tényleg valami okádék rossz, de attól még a stílust nem kéne így leírni...
  • WiLDoR
    #129
    1 részből 5 percet birtam nézni, az is siralmas volt...
  • winnie
    #128
    kettőn és holtidőben. azért jók a fansorozatok, melyek fix táboruk van, akik követik akárhol is van. ezért nem nagy gáz éjjel a kemény zsaruk, a maffiózók. (a sok ismétlés arra utal, hogy sokszor használatos a sorozat, párszázezren mindig megnézik - viszont többen sosem)
  • Inquisitor
    #127
    Lehet én vagyok alulművelt filmügyileg, de ha az "eredeti" Rém Rendes annyira "ismeretlen" és "sikertelen" mint T. Cikkíró állítja, akkor miként lehet, hogy vagy 3-4 csatornán non-stop megy, és ráadásul ismétlésekkel együtt???
  • cateran
    #126
    Egyetertek! Erdekes modon,nekem is rengeteg ismerosom van,akinel megtalalhato a Friends es a Rem Rendes valamilyen formaban..........es igen,az en ismeretsegi korom nagy resze is szereti mindkettot:) (tv-t meg nem nez mar senki,vagy wowoznak vagy netrol leszedve nezik a filmeket,sorozatokat)
  • Mr Gumby
    #125
    Én inkább sírtam, mint nevettem a Lóbarátokon.
  • Teppik Amon
    #124
    Szerintem adjunk nekik időt. A színészek előbb-utóbb elkapják a "figurát". Meg persze azért nem tetszik senkinek mert Elbándihoz hasonlítják (lehet azt űberelni? :) Szóval kitartás..lesz ez jobb is! A kiscsaj meg elég tetszetős, lehetne többet is szerepeltetni ;)
  • Dömsödi
    #123
    Ez egy erőltetett vacak. Hülyék voltak, hogy megvették a licencet. Ed Oneil (Bandy) ból természetesen jön a hülyeség, meg a bambaság. A magyar változatban meg látszodik, mennyire probálják is utánozni őket. Erőlködnek neki. Inkább önmagukat adnák.
  • aka
    #122
    Hogyan érti kérem, hogy rám 6 a sorozat?
    Mert este/hajnal-fele már egy kicsit bágyadt vagyok, na.

    Amúgy az eredeti széria jó volt, széjjel röhögtem magam rajta.
    De ez az utángyártott sorozat, tényleg nincs sehol az eredetihez képest...
  • fv82
    #121
    legalább 1-2 csajnak lökést adott a semmikép sem színészi karrierjének, de a cool még azt is átvette
  • fv82
    #120
    ezzel pont én is így vagyok. úgyfest ilyen körökben mozgok. most nagyot néztem. amúgy a hasonló sorozatok közül még a jessie tetszett (remélem jól írtam), bár az elején gyengén indult
  • Gerbill
    #119
    Nemhogy vettek volna egy kész külföldi, sikeres sitcomot. Vagy csináltak volna sajátot. Régebben nekem tetszett a Tea is, vagy a Limonádé, nem emlékszem melyik melyik, de valamelyik, vagy mindkettő tetszett:D
  • Kindred Blades
    #118
    Valahogy sehogy sem esik le, hogy a Szeszélyes évszakok és Gálvölgyi hogy jön ide. Mintha egy mai magyar film eladhatóságát az indidai művészfilmek érzelmi világára apelláltan vetnénk fel.
    No mindegy, persze laikus vagyok a témában, lévén közgazdász vagyok.
    Csak azt akartam mondani, hogy míg a kabaréműsorok mindig is találtak nézőtáborra, addig a mai magyar film- és sorozatgyártás -imo- haldoklik Kabos óta. Természetesen a szappanopera más téma, azt mindig, mindenhol el lehetett adni a kedves közönségnek.
    A Jóbarátok esetében érdemes lenne megfigyelni a DVD eladási és természetesen letöltési rátát, akinek ilyenformán megvan (meglepően sok ilyen embert ismerek), az nyilván nem fogja a TV2, RTL, stb műsorán megnézni.
    Hogy a magyar rém rendes család miért lett bukás? Egyrészt, mert ugyanazokat a sorokat akarta eldani, amit az eredeti. Ez egyfelől rendben van, de mégis... Ed O'Neill egy újszerű, korszakalkotó karaktert vezette be, mint abszolút vesztes az összes többi főhőshöz viszonyítva. Amikor hazamész munkából, létszámleépítés után, s az után, hogy realizáltad, a fizetésed 52%át adó formájában a Ferkó villájába invesztálod, a feleséged síelni szeretne menni, de nem telik rá a lakáskölcsön miatt, szal hazaérsz, bekapcsolod a tv-t, és hirtelen rájössz, mennyivel jobb dolgod van annál a szánalmas (és emiatt mérhetetlenül szimpatikus, ha bevallod, ha nem) embernél, aki női cipőr árul az átlagamerikainak (aki hisz a Miami-filmek nőideáljának, egyszer sétáljon végig New York utcáin).
    Mi, a magyar nép más miatt szenvedünk, mást böjölünk immár egy évezrede. Mások a bajaink, a problémáink, a kétségeink. És hiába van sok hasonlóság (mint a fentebb említettek egy része), nem tudunk annyira azonosulni. Nem tudunk annyira önfeledten szórakozni. Főleg, ha a szánkba rágják, hogy ezt kell tennünk. Habár a sznobok az eredeti műsor humoros iróniáját se voltak képesek átérezni (lehet köpködni, van esernyőm).
    Másrészt a figura sem annyira egyedi. Csak egy klón. Több, mint az ötvenedik.
    Persze ez a tárgyalt sorozattal kapcsolatos gondolataimnak csak egy apró hányada, de nekem épp elég, hogy feltegyem a költői kérdést:
    Meglepő, hogy elbukott? Nem. Egyáltalán nem.
  • winnie
    #117
    "Es arra fogni, hogy Magyarorszagon nem szeretik az emberek a szituacios komediat, megint fsag, mert az eredeti sorozat igencsak szep sikereket ert el, nem veletlenul vetitik a mai napig tobb csatornan."

    itthon minden szituációs komédia bukott. ezért nem vesznek a tévék sem ilyesmit. (bukott a freinds a tv2-őn, az rtl-en a rém rendes, a viasaton a will és grace) ezért nincs itthon a műfajból - illetve van, csak éppen filler slotban. éjszaka vagy délután, amikor elfogadható szémokat hoz egy ilyen sorozat, de főműsoridőben eleve be sem próbáltak egy amerikai (vagy angol) szituációs komédiát heti adásban.

    azt elismerem, hogy mire az rtl-re kerül a rém rendes, addig már sok helyen volt, de sehol nem volt kiemelkedő. aztán nyáron ledarálták 19.00-tól. most meg hoz bőven elfogadható eredményeket random ismételve, de ettől még nem életképes a műfaj. (és európában sem. ezt persze nem is én mondom, hanem a nagyfejű exec-ek európaszerte és magyarországon)

    főműsoridőben tudtommal csak 3 szituációs komédiát próbáltak be normális heti adásban. tea. limonádé. rém rendes. ezek is buktak. (persze nem azért, mert nem szeretjük a műfajt, hanem mert gyengék voltak.)
  • winnie
    #116
    irkab1rka: "Amgy szerintem a Friends pont hogy szituációs komédia volt, és nézettségben szarrá vert mindent, szóval csak humbug, hogy "a műfaj európában nem él meg,""

    itthon a friends nem vert senkit sz*rrá. bukot. gyorsan ledarálták a részeket, utána random helyen ismétlik. az ismétlést követi párszázezer mindig lelkes néző, de a friends sosem ért el akkora sikert, mint amerikában. nem elég, hogy nem nézték sokan, de még ki is kapott a konkurenciától.
  • winnie
    #115
    "Hanem mert a magyar változat egyszerűen szar!(BOCS)"

    szóval szerinted, ha egy magyra változat sz*r, akkor rögtön bukás? minden sz*r műsor bukik? ezt te sem gondolod komolyan... hirtelen igényes lett a magyar közönség?
  • Akuma
    #114
    Talán mert más poénok és szituációk vannak benne... ?
  • Laza
    #113
    Vegre eltuntetik jo kesore ezt a szanalmas szart a kepernyorol ... eroltetett, gagyi vegig grimaszolt tragya :)

    Es eleg nagy hulyeseg arra fogni, hogy kevesen ismerik az eredetit, mert pont azert bukott meg, mert sokan ismerik az eredetit!
    Es arra fogni, hogy Magyarorszagon nem szeretik az emberek a szituacios komediat, megint fsag, mert az eredeti sorozat igencsak szep sikereket ert el, nem veletlenul vetitik a mai napig tobb csatornan. Nc :)