5473
Felhasználói programot keresek.
-
#4673 Ja és azt még elfelejtettem: amint módosítottál az értékeken, kattints rá a "Target quantizer"-re!
Így az beállítja az értékeket a kódoláshoz, és ezután mehet az 'OK', majd a "Select video compression" ablakon is 'OK'.
S mehetsz dolgozni, aludni, hiszen el lesz a gép egy darabig :) -
#4672 Ha nem tetszik a végeredmény minősége, még mindig játszhadozhatsz az értékekkel.
"Target quantizer" mellett ott a "calc".
Rákattintasz és megadod:
- az általad kívánt méretet, kb-ban (minél nagyobb, nyilván annál jobb és hosszabb ideig tart a kódolás)
- "frames per second"-ot - amit érdemes az eredeti videó sebességére beállítani
- az "Audio" rész alatt a formátumot - ami szintúgy befolyásoló tényező (minél magasabb minőség, annál nagyobb a végső fájl mérete)
Ha "király" az alapanyag, akkor érdemes bátrabban állítgatni.
Ha csak Youtube-os megosztásra szánod, akkor semmiképp sem szabad nagyon kiváló minőségre belőni, hiszen részben feleslegesen nagy méretű lesz, részben vissza lehet élni a végeredménnyel.
-
Köszi, így már elindította a mentést.
A minőségnél csak úgy beállítottam valamit, nekem ezek kínaiak... :D
- Profile @ Levelnél nekem nem volt Xvid HD 720, így Highdef-re állítottam
- a Target quantizer részt a képed alapján (lehet, hogy nem ennek szántad, de én úgy is csak hasra ütöttem volna)
- és ha minden igaz 3360 kbit-re, mert az eredeti is annyi.
Lehet ezek hülye adatok, de még sosem csináltam ilyet. Ha ez sem megy, megpróbálom a videó alapján.
Köszi mindent. -
#4670 Ha ilyen nehezsegeket okoz, akkor tessek egy video mas szoftverrel. :P
-
#4669 Akkor válaszd ezt:
* Virtualdub - "Video" - "Full processing mode" majd
* Virtualdub - "Video" - "Compression" és kedved szerint valamelyik népszerű codec (én az Xvid MPEG-4 Codec-et szoktam használni).
Csak a codec-nél ne felejtsd el beállítani a minőséget sem (a kiválasztása után az ablak "Configure" gombjával):
-
Köszi, ezzel már sikerült megnyitni. El is jutottam a 7. pontig, de mikor elmenteném ezt kapom:
The source video stream uses a compression algorithm which is not compatible with AVI files. Direct stream copy cannot be used with this video stream.
Erre van megoldás? :S -
#4667 Korábban linkeltük, a "DShowInputDriver-0.5" legyen a Virtualdub "Plugins" könyvtárában!
-
Mikor nyitnám meg a VirtualDub-bal a videót, kiírja, hogy ismeretlen, vagy nem támogatott formátum... :S -
Nagyon szépen köszönöm, külön köszönet a linkekért!
Meg is próbálom mindjárt, sikerül-e. :) -
#4664 Ezeket szerezd be:
* Virtualdub
* AviSynth 2.5
* CCCP Codec Pack
1 - telepíted a codec csomagot
2 - telepíted az AviSynth 2.5-et
3 - Kicsomagolod a Virtualdub-ot
4 - Virtualdub - megnyitod az MKV-t
5 - Virtualdub - "Video" menü - kiválasztod ezt: "Direct Stream Copy". 6 - Virtualdub - "Audio" menü - kiválasztod ezt: "Direct Stream Copy" 7 - Virtualdub - "File" - "Save as AVI"
Ennyi.
-
Ha ez nekem jött, köszönöm, de nem sokat értek belőle... :S Persze nem azért nem értem, mert angol. Leszedtem a programot hozzá (MKVToolnix 5.5), de semmi olyat nem találok, amiket ez ír nekem. Vagyis de, van, pl. ez: mkvmerge.exe, de mikor megnyitom csak pár másodpercre felvillan egy parancssor és eltűnik. -
#4662 MKVToolNix
http://www.ehow.com/how_8474287_convert-mkv-avi-mkvtoolnix.html -
Hello.
Van egy koncertfelvételem .mkv formátumban. Átkonvertáltam én .avi-ba, hogy vigye az asztali lejátszóm, de az csak a hangot vitte, a képet nem... :S
Megoldható egyáltalán az átkonvertálása "normálisan" (akár .avi-ba, akár DVD formátumba)?
Köszi előre is. :) -
#4660 Gondolom a trialware-re gondolt..... -
commissioner #4659 tessék -
#4658 Nem WRZ topik... -
mekxa #4657 Sziasztok. Segítséget szeretnék kérni.
Szükségem lenne Windows 7 Enterprise x32 / x86/ magyar!. ehhez kellene letöltési link ha tudtok adni azt nagyon nagyon megköszönném.
Mert jómagam nem találok sehol..... vagy csak rossz helyen keresem... :)
üdv: mekxa -
TomBond #4656 Köszi! Kipróbálom. -
#4655 Vagy ha esetleg valami egyszerubbre vagysz.
Encrypt-your-usb-pendrive -
#4654 CryptoForge ? -
TomBond #4653 Tud valaki valami jó meghajtó titkosító programot? Pendrive-hoz kéne. BitLocker nem jó mert Professional meg HomePremium alatt lenne rá szükség (esetleg XP). -
kl24h #4652 A *.vob az valami *mpeg típusú fájl (pontosabban MPEG2 kódolás), ezért a Windows Media Player is le tudja játszani. Tehát ha a vob fájlkiterjesztést átnevezed mpeg-re, akkor megy a Windows Media Player-rel is. Ha tömöríteni akarsz, akkor ezeket az átnevezett fájlokat elvileg a Windows Movie Maker fel kellene ismerje és azzal össze is tudod rakni egybe és sokkal kisebb méretre tudod elmenteni (*.wmv), de a minőség is romlik és hosszú időbe fog telni a lementés.
A Nero viszont szépen össze tudja rakni egybe és tömöríteni *.mp4-re, ami sokkal kisebb méretű mint az eredeti DVD formátum és a minőségben nincs sok romlás. -
#4651 Úgy emlékszem hogy a nero tudott ilyeneket.:S -
#4650 Ez freeware: KLIKK Convert VOB to AVI (Freeware)
De, én inkább bíznám nem "freeware"-re a dolgot. -
#4649 sziasztok,
van a gépemen egy rakat hagyományos dvd formátumú (video_ts mappa, benne vobok, ifo-k stb) videóm (nem jogvédett, hanem homemade jellegű), ezeket szeretném betömöríteni valami hagyományos xvid/divx/akármi formátumba.
ehhez keresek egy egyszerű programot, amit nem kell agyonkonfigolni. mivel nincsenek spec igényeim, ez kb egy 1 gombnyomásos probléma, tehát nagyjából 1 gombnyomással szeretném megoldani / dvd.
jó lenne free. -
commissioner #4648 Megoldódott a problémám. Feltettem a legújabb drivert, és ez már ad EQ-t is.
Amúgy Realtek HD Audio-m van, szép hangot ad. -
Blum #4647 Ugyanebben a topikban kerestem nemrég ugyanilyen programot. Találtak is a szakik,de nagyon nem jött be. Próbaképp felteheted te is,1-2 oldalt kell visszalapozni.
Amúgy milyen hangkártya van az alaplapodon? Mert az alaplapi hangkártyához is szoktak adni drivert,melyek többségében EQ is van.
[Ha VIA chipsetes lapod van,akkor ezt beszoptad,mert az nem ér szart se. :D A Realtek az fényévekkel jobb.] -
commissioner #4646 Egyes hangkártyákhoz szoktak adni a driveren kívül olyan szoftvercsomagot, amiben van EQ. De nálam ilyen nincs. Erre keresek progit, de nem találok. -
Blum #4645 Jólvan,keresd csak. -
commissioner #4644 Parametrikus EQ-t keresek win7-re. Olyat, ami minden hangot megváltoztat. Tehát, ha pl. nézek egy youtube videót, arra is hatással van. -
kl24h #4643 Nálam igaz Windows XP SP3 van, de ide szépen fel lehetett telepíteni innen a mp3gain-win-1_2_5.exe (vagy lehet a mp3gain-win-full-1_2_5.exe) és működik is. -
JeffDebr #4642 köszi, de azért jó lenne egy freeware progi -
kl24h #4641 Zortam Mp3 Media Studio, csak 2 napig megy fullba, azután kell regisztrálni, ami nem ingyenes. Én ezt használtam, mert eléggé jól normalizálta az *.mp3 fájlokat. -
#4640 Köszi.
A kiegészítésedhez annyit, hogy nem akarom az exif-et módosítani.
Pont az eredeti dátum/idő-re (készítés dátuma/ideje) lenne szükségem, mert olyan Canon gépem van, amelynél a képek lementésekor mindig a gépről letöltés időpontjával menti a számítógépre a fényképfájlokat.
Sajnos így nem lehet látni azonnal a készítés valódi idejét, mindig be kell menni a tulajdonságokba, ezt szeretném kihagyni. -
JeffDebr #4639 hello!
volt egy mp3 normalizáló programom:
http://www.letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=3975&k=14
lényege, hogy a file újrakonvertálása NÉLKÜL változtatható az mp3 hangerőszintje. csakhogy az operációs rendszeremet lecseréltem
XP-ről Windows7-re. nem települ fel, még XP-módban sem. nem is csoda, hiszen a program 2005-ös (???). akkor még nem volt Win7 :(((
van valakinek egy hasonló tudású programja? -
#4638 Kiegészítés: természetesen nem feltétlenül kell az EXIF-et módosítanod előbb, hanem megteheted, hogy a felső opciókat buherálod előbb, majd ehhez igazítod az EXIF-et. -
#4637 Ingyenes XnView.
* Böngészőjében eltallózol a képek könyvtárába
* Kijelölöd a módosítani kívánt képeket [összes vagy Ctrl + klikk egyenként]
* Majd:
* Az első képen elvégzett módosítások lesznek érvényesek az összes kijelölt képre is!
* "OK" és meg is vagyunk.
-
#4636 total commander > file menu > attributumok modosítása
az passz, h többet is lehet e, de nem kizárt. -
#4635 Tudna ajánlani valaki egy olyan programot, amely fényképek dátumát vissza tudja írni az utolsó fájlmozgatás/módosítás dátumáról az exif-ben található készítés dátumára és mindezt több fájlon - akár egy mappában található összes fényképen - egyszerre, egymás után el tudja végezni? -
Narusco #4634 köszi, tökéletesen megoldotta a bajom :)