Jól sikerült a PlayStation 3 bemutatkozása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"Teljesen egyértelmû, hogy olcsóbb egy konzolt venni, mint egy ugyanolyan teljesítményû PC-t..."

Igen, de van más szempont is. Pl.:
- A játékok konzolra drágábbak, mivel ezeken hozzák be az a HW-n keletkezõ veszteséget.
- PC-d úgyis van, mert kell munkára, meg egyebekre, tehát csak az erõsebb proci, és videokártya árát kell számolni.
- PC-bõl nem muszály a legdrágábbat venni. Lehet játszani olcsóbbakon is, legefeljebb nem húzod maxra a grafikát.

És hiába olcsóbb a konzol, ha a kedvenc játékaid PC-re jönnek ki.

NEXUS6
Én meg a konzolba fáradtam bele, azok a stílusok amik engem érdekelnek, elég minimálisan léteznek konzolon.

Azon kívül az elsõ két évben lehet hogy ûberkirály, de egy jobb PC árát kell így is ráköltened, aztán 3 évig csak nyeled a nyáladat, mert egy 10 000 forintos grafkártyával felszerelt PC halálra alázza.

Amúgy mire egy konzolgeneráció a végéhez közeledik a számítógép is megerõsödik annyira, hogy emulátorral simán elviszi a konzolos játékokat.

Persze mielött érzelmi alapon leanyáznátok, mégeggyszer leírom, hogy most télleg a PS3 a király!

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Dzson
Ez úgy van, hogy én nem vagyok te, tehát semmi összefüggés nincs kettõnk között.

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Én nagyon sokáig nem tartottam semmire a konzolokat, mert csak játékra való, inkább Pc. Aztán lassan belefáradtam a fejlesztgetésekbe, a tuning-ba nem mert azt szeretem, a driverekkel szarakodásba, beálítgatásokba, install-ba. Eladtama gépemet pedig egész erõs gépecske volt. Vettem egy jóval olcsóbbat ami office-ra netre filmekre stb bõven elég és mellé jászani egy BOX-ot. Így jó is. De nem tudok PC-s mivoltomból teljesen kibújni, már alig várom hogy olyan tört dashboard fusson a gépen amin mindenféle utilok használhatók. (Persze konzolnál minek de akkor is. 😄 )
Nekem is X360-am (is) van és mégsem hurrogtak ki annyi topic-ban mint téged. Hogy is van ez? Meg hát egyáltalán mi az összefüggés?
bertino
meg eleve FPS játék konzolon... ? hisz az a beszt, nem így van Indigo ? <#idiota>
magyarázd meg ezt is kérlek <#idiota><#idiota>

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Dzson
Te biztosan igzes vagy, már a stílusod alapján... X-box tulajokkal szivesen beszélgetek, X-box szimpatizánsokkal is, de egy igzessel...

Amiga 1200 030/882/40, 32MB Playstation 2, Playstation 3 AMD Athlon 64 X2 [email protected], 2GB DRR2/800, Sapphire HD4830@780Mhz 512MB, BENQ G2400W TFT

Dzson
Aham, vegyek 80ezres kártyát, és húzogassam a csúszkákat, hogy ne rángasson a full detail, 8Xfsaa, anizotróp filter... És vegyek fél év múlva újabb kártyát, hogy már 3/4ig felhúzhassam a csúszkákat. Van, akit bolgoggá tesz a húzogatás, én már kiöregedtem ebbõl.

A flopiknak volt anno 300 ms körül 😊)

Nem fér bele 512 ramba? Hûûû. Már a Doom 3 (max grafikai beállításokkal
) sem fért bele.

300 ms? Az jó sok. Háttértár = vinyó, 10 körül szokott lenni. Ki is vágnám a kukába, ha 300 ms lenne 😊 Egy CD és DVD-olvasónak van 100-150 körül. Hülye vagy, vagy tájékozatlan?

Az informatika pedig a második legnagyobb biznisz, a turizmus után. IGEN, nagyobb az olajnál! Ez hogy jönne össze olyan "filléres" dolgokból, mint egy PC? (mielõtt lehülyézel, hasonlítsd össze egy PC és egy szuperszámítógép árát)

Kicsit utánanézhetnél és értelmezhetnéd a dolgokat, mielõtt másokat hülyézel le.

Csak hogy gondolkodj el: számítógép van a TVdben, a mosógépben, a mobilodban, a telefonközpontokban, a bankok belsõ rendszerebéen és ezek egyikének sincs sok köze a PCkhez. Egyébként te vagy tájékozatlan.

Gondolkozz már mielõtt ilyeneket leírsz...

Soha nem lesz konzolon 5 FPS... Épp az a konzol lényege, hogy adott hardverre optimalizálják a játékokat, úgy, hogy az optimálisan fusson (5 FPS nagyon nem optimális <#vigyor3>).

Crysis lesz az elsõ de nem utolsó game ami PCn sokkal jobb lesz mint konzolon. Volt is vhol róla egy cikk, hogy 512ramba nemfér bele a textúra + kód + egyebek, hameg háttértárhoz kell nyúlni ott ugye 10-300MS nyi elérési idõk vannak... lesz majd 5FPS xbox360on meg ps3an.

"PC a világ számítógépeinek 5%át teszi ki."
Hülye vagy vagy tájékozatlan?

NEXUS6
Amúgy rángat vagy sem, a PC-s gámék 2 év múlva kibaszottúl verni fogják a konzolok grafikáját. Ez van.
Bizonyos gámék esetében a nextgen konzolokban levõ 512 RAM már most kevés! (Senki ne reménykedjen, hogy CIV4, meg ilyenek konzolra kerülnek.)

Ettõl függetlenül, most PS3 a király!😉))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Most Haloween is volt náluk. 😊
A második fele bertinonak szólt.

Indigo okosat írt (célhardver). Itt nem GPU-ra gondolt (társprocesszor), hanem egy teljesen más architektúrára. Szakadjatok el a PCtõl, a világ számítógépeinek 5%-át teszi ki!!! A konzolok sem PCk, nem véletlenül szokták írni, h ne hasonlítgassátok õket. Egyébként tényleg elég gáz a privát leveled, attól, hogy egy számítógépen mondjuk van monitor és programok futnak rajta, attól még nem PC. Mondjuk elképzelhetõ, h gyártósorok vezérlésére PCket használnak, de ettõl még nem kell szakértõnek képzelned magad.

Super DANTE
Japánban nincs is karácsony.<#vigyor5>

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

Jó lesz ez a gép. Igaz hogy sokat buknak azon hogy kevés van és a PAL-os területeken 3-6hónap csúszással nyomják ki minimum, így lemaradnak a karácsonyi dömpingrõl. Még az oly elfogult japánban is többen nyilatkoztak egy karácsonyi XBOX360 vásárlása mellett mint PS3 mellett, ami azért súlyos és 2 felmérés is ezt mutatta. Nem mint ha nem lenne annyi pénzecskéjük hogy kicsit késõbb ne tudjanak egy PS3-at is venni de sztem a legtöbb gyerek nem éri be azzal, ha anyuci meg apuci azt mondja, hogy meg van az ajándékod kisfiam de majd félév múlva hozza a télapó v jézuska v akármi.
Valaki említette hogy nézte az Xbox360 reklámot és nem ismert rá játékokra. Hát a tájékozatlanság az mindenkinek a saját sara. Ha valaki nem ismer rá a GoW-ra vagy PGR3-ra az az emberke elég járatlan a témába ami nem bûn csak akkor ne kritizálja a dolgokat. Én pl nem szeretem a Japán játékokat ezért rengeteg PS2 játékot nem ismerek de ezért nem a SONY a hunyó.
Nagy küzdelem lesz de ez nem baj.
Egy olyan ember oktat ki a privi fogalmáról (ez már nem olvasható, utólag szerkesztette a hsz-t), aki a galériájában nyilvánossá teszi a modival folytatott vitáját, és azt gondolja, hogy az utólag odabiggyesztett lekezelõ félmondattal fölébe kerekedhet... Ha már szánalomról beszélünk, akkor ez az.

(Mondjuk nem az sg modikat védem, mert a fél csapat tökéletesen alkalmatlan moderátornak...)

Ha jól olvasom, az utolsó sorban lezártad a vitát. "Következetes" vagy... <#vigyor2>

A gyártósorról meg annyit, hogy amit te ott esetlegesen kezelsz, azt egy takarítónõ is meg tudja csinálni... 😊
Az meg nem érdekel, hogy ki mit támaszt alá it az sg-n. Régen rossz, ha hülyét csinálsz magadból és aztán másoktól várod a segítséget... Megint csak halandzsázol, hátha bejön alapon... <#vigyor2>

Super DANTE
Durva nagy túlkereslet van már most a PS3 iránt, de pozitív, hogy ha minden igaz többet gyártanak le startra és a 400, ill. 80 e számok fölfelé változni fognak.

www.playb3yond.b13.hu www.mirrorsedge.b13.hu

bertino
"Jaj nanee...nane, hogy most mindjárt odamenjek :d
Jóvan öcsém, tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki" 😄D

nah igen
ezaz, amit ugy hívnak, hogy szánalom 😄
ha már a privit kiterjeszted mások elé hháátthha ugy jobban el lehet adni a népnek a dolgokat 😄

a lényeg meg ott van utolsó sorban 😄d

gyártósorrol full nem lényeg mit gondolsz, mert vannak itt SGn mások, akik alá tudják támasztani, hogy valóban kezeljük azokat a dolgokat, amikkel ott dolgoznak

és akkor innentõl majd meglátjuk ki nem közöl konkrétumokat <#nyes>

Jé 😊)
Most nézem egy pm-re is futotta neki:

"kicsi rigó elmondom neked, hogy én gyártósoron dolgozok, szal tudom, hogy mit használnak 😉
nem, nem csavargyárban, Nokia gyárban

igen, telefonokat gyártok

tényleg, szerintem mostmár huzodj vissza, legalábbis nyilvánosan, mert rohadtul leégeted magad

tényleg köszi

lámaságod részemrõl befejeztem, több okítást kérjél mástól, mert látom az is kevés neked, amit mondanak, így nem csoda, hogy gõzöd sincs, mirõl hadoválsz"

Az a baj, hogy ezzel is csak a hozzá nem értésedrõl teszel tanúbizonyságot... Amikor elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés, és megpróbálkozol azzal a trükkel, hogy én égetem le magam, gõzöm sincs mirõl hadoválok stb... <#vigyor2> Csak az a baj, hogy nem feltételezek rólad semmilyen komolyabb hozzáértést, így ez a trükk nem jön be... 😊 Persze kerülöd azt is, hogy konkrétumokról kelljen beszélned... Gondolom azt sem tudod, hogy mi van a telefonos gyártósor mögött... 😊))

Mi van töki, ennyire futja?

bertino
hátt ez lol, hogy mennyi eszed van 😄DDDDDDDDddd

tudós vagy, hogy így kitaláltad ? 😄

Hú! Mekkora hülye vagy! Te háborúzol talán? Eddig, hogy a sima x jóval erõsebb volt hardware-ben, mint a ps2, te rettegtél talán? Kellett? Jobb, ha néha erõt vennél magadon és kussban maradnál! Idióta!
"Játékra a PC-kben is van célhardver. GPU-nak hívják. Hogy melyik az olcsóbb az sem olyan egyértelmû."

Teljesen egyértelmû, hogy olcsóbb egy konzolt venni, mint egy ugyanolyan teljesítményû PC-t...

voodoothursday
Hát érdekes hogy ezt mondod, mert én úgy látom, hogy inkább normálisan kell tudni elvégezni a beállításokat, akinek annyi a grafika beállítás hogy minden csúszkát a maximumra húz független attól mit csinál még a gammát is, meg a hangerõt is nehogy véletlen a max alatta legyen 1 el 😊 annak inkább agyat kéne venni.

Nem támasztottál alá semmit semmivel, csak nulla hozzáértéssel okoskodtál.

Egyébként írhattál volna sok jó példát, de pont a rosszakat sikerült elõvenni.

Mondjuk a filmeket nem egyetlen átlagos teljesítményû PC-vel csinálják, gyártósorokhoz is célhardver van, amihez aztán max csatlakozik egy PC, programozás és diagnosztika céljából.

Dzson
Szerintem ne az óvónénitõl kérd el a méksz-at, mert az neked súlyos, ráesik a lábacskádra, és bicegni fogsz.

Dzson
Nem is használják ki. Azért kell megvenni, hogy ne rángasson full detail-ban a fél évvel azelõtt kiadott game.

Ezt írja a Magyar Értelmezõ Kéziszótár PC-konzol vonatkozásban:
A PC és a konzol alapja egyaránt számítógép.
A különbség a célcsoportban van: a PC komoly, értelmes embereknek készült, a konzol pattanásosképû hülyegyerekeknek.

Ha meg apád fizeti van vegyél mindkettõt! <#finom>
Vaze tényleg azon vitatkoztok, hogy a pc vagy a konzol a jobb?
Ha csak játszol vegyél konzolt, me az jobb neked, ha meg játszol és netezel, vagy szöveget szerkesztesz, vagy táblázatot kezelsz, vagy nyomtatsz, vagy tv-t nézel, vagy képet szerkesztesz, vagy programozol, vagy még 1000 másik dolgot csinálsz amit csak pc-vel tehetsz meg és konzollal nem vegyél pc-t mert azzal jársz jobban! Ennyi!
voodoothursday
Már egy jó ideje belassult ez az általános növekedés, egyszóval nem látom értelmét annak hogy miért venne bárki is félévente új GPU -t.Ráadásul mindenki high end kategóriás VGA -kal számol ami teljesítmény / ár arányban sosem éri meg és általában kihasználatlan marad a többlet teljesítménye.Másik hogy mindenki elfelejti hogy azért még ha cseréli is félévente akkor is legalább féláron el tudja adni az elõzõt.

Dzson
Aham. Vegyél félévente célhardvert, ami valósan ad +15% teljesítmény növekedést, míg konzolban jó 4 évig, és a fix hardver miatt félévente minimum ugyanennyit hoznak rajta.

Dzson
Az lehet emögött, hogy japánban úgyis tuti befutó a PS3, ezért inkább amcsiban nyomulnak a kárcsonyi szezonban (EU mindig is le volt sz*rva technikai téren, de minden cégnél, késõbb és drágábban kapjuk a holmikat).

IDE VELE? MÁR KURVA IDEGES VAGYOK!!!

😊

Úgy vagyok már ezzel, mint Cartman a WII-vel 😄
Megyek is a hegyekbe.

Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.

Aham. A konzol piaca 1/3ada japán. éppen ezért rögtön elárasztják õket egy hatalmas, mondhatni majd befogadhatatlan indulókészlettel 😊

Szerintem menj el szemorvoshoz 😊

"Játékra pl ott a konzol, mint célhardver, mert sokkal olcsóbban és jobban tudja amit tudnia kell."

Játékra a PC-kben is van célhardver. GPU-nak hívják. Hogy melyik az olcsóbb az sem olyan egyértelmû.

Dzson
Látom a félelmet és a rettegést az ixesek szemeiben.

bertino
én legalább alátámasztottam a magyarázatot te meg hebegsz habogsz 😄
mondd már el miért rossz példa, és olvasd el azt is, amire válaszolva írtam 😄

köszibocsicsá 😄

Amúgy mi a francot jelent ez a ":ASD:AD:AD:AD😄AS😄AD:AD:AS😄:ASD" szmájlikombó???

Hát egy single PC kevesebb dolgot tud igazán jól, mint azt te gondolnád. Szinte mindent tud, de csak egy kicsit, és a komolyabb felhasználási területeken általában célhardvereket vetnek be. Játékra pl ott a konzol, mint célhardver, mert sokkal olcsóbban és jobban tudja amit tudnia kell.

Én is PC-s játékos voltam eddig, de rengeteg érv a konzol mellett szól, úgyhogy fél év múlva talán én is konzolvásárlásra adom a fejem. Francnak van kedve minden harmadik játékhoz új videókártyát venni :S

Amúgy a windowsnak semmi köze a PC teljesítményéhez, nem tudom minek hoztad fel... Ráadásul a példáid is rosszak... Nem vagy te egy kicsit szûk látókörû? (csak kérdezem 😊)

rorr
a cd 32 13-14 éve volt!!! 20 éve amiga 500 ment nyugaton, nálunk meg zx speci és c64.....

bertino
semmit nem tud jól ?
"A windows nem tehet róla, hogy hülye vagy hozzá" 😄DDDDDDDDDDddd

szted a filmek amik készülnek mivel készülnek ? a rakás reklám, amit nap mint nap látsz plakáton ?
szted a gyártásokat mivel végzik ?
két szép kacsóval ?

a PC nagyon is sokmindent tud jól, csak te sztem tul szûk látókörû vagy ehhez...

ÉN azt gondolom, hogy:
- a hozzászólók nagyrésze indulatból ír
- nem nagyon ismerik a konzolokat (egyik géphez miyen cuccok kaphatóak már most, mi a valódi tényállás)
- várjuk ki a végét. Esetleg várjuk meg míg kiadják, és akkor meglehet nézni, hogy belebuknak e, szar e, buzi e.
Amúgy én pc-s vagyok. De nem tartom yó dolognak a pc-t mert mindent akar tudni viszonylag olcsón, és igazából semmit nem tud jól.