130
  • Indigo
    Te tudod egyáltalán miről beszélsz?
  • Indigo
    "Hova pakolja be a ps3, xbox az 512mb textúrát + kodot + egyebeket? Mert 510 már a textúránál elfogyott.... Sehova? Akkor vagy 5-6fps vagy jól lebutítják a grafikát, hangot, zenét egyebeket."

Pfffff... Nem érted a konzol lényegét. Nem fog elfogyni a memória a textúránál, mert úgy optimalizálják a grafikát, hogy tökéletesen fusson a játék. Mégegyszer mondom, 5-6 PFS NEM LESZ KONZOLON!

Lebutítás alatt meg mit értesz? Vagy a mai Xbox360-as játékoknak szerinted lebutított, ocsmány grafikájuk van?? Mennyé' má'...
  • Indigo
    "- A játékok konzolra drágábbak, mivel ezeken hozzák be az a HW-n keletkező veszteséget."

Ez valóban így van.

"- PC-d úgyis van, mert kell munkára, meg egyebekre, tehát csak az erősebb proci, és videokártya árát kell számolni."

Amire nekem kell itthonra, arra elég egy mai átlagos teljesítményű gép. A "csak"-ot meg idézőjelbe teszem, ha nem baj. De 1-2-3 év múlva már az sem lesz elég... Ha meg olyan VGA-t veszel, hogy elég legyen, annak az árából simán veszel egy konzolt :))

"- PC-ből nem muszály a legdrágábbat venni. Lehet játszani olcsóbbakon is, legefeljebb nem húzod maxra a grafikát."

A tendencia nem éppen azt mutatja, hogy a fejlesztők annyira odafigyelnének a skálázhatóságra. Itt van pl a Gothic 3, amit ugyan nem próbáltam még, de elég ránézni a minimum konfigra, meg elég megnézni a G3 fórumokat... Épp a brutális gépigényen van kibukva mindenki. És hiába veszel el a grafikából, régebbi gépeken még úgy sem fog futni élvezhetően.

A sokadik szempont pedig, amiért PS3-t fogok venni az az, hogy van jónéhány PS2 és PSX játék, amivel sosem volt alkalmam játszani, pedig nagyon érdekeltek volna. Hát majd most ezt is bepótolom :)
  • fade2black
    Hát igen nemfér bele. Ha nemfér bele háttértár. Ha háttértár az 10-300ms. Ha 10ms azis 5fpst jelent.
  • fade2black
    számítógép a TVben, mosógépben. Te összekevered a PLCt a számítógéppel. mikroban is zsámítógép van mi..... olvasd már el az 50éves neuman definiciót....
  • Indigo
    "Azon kívül az első két évben lehet hogy űberkirály, de egy jobb PC árát kell így is ráköltened, aztán 3 évig csak nyeled a nyáladat, mert egy 10 000 forintos grafkártyával felszerelt PC halálra alázza."

Namost ez egy olyan dolog, hogy az első két évben meg te nyeled a nyálad, mert a konzol alázza a Pc-t... Ez így működik. És még ha egy jobb PC árába is kerülne a konzol (nem kerül, vagyishát ki mit ért "jobb" alatt :) ), PC-n akkor is rákényszerítenek a folyamatos fejlesztésre, és neked folyamatosan plusz költségeket jelentenek a fejlesztések. Tetszik, nem tetszik, ez így van.

"Amúgy mire egy konzolgeneráció a végéhez közeledik a számítógép is megerősödik annyira, hogy emulátorral simán elviszi a konzolos játékokat."

Hát igen, mire... Másrészt meg tudnál nekem mondani normálisan működő PS2 emulátort? (komolyan kérdezemm, lehet hogy van, csak én nem tudok róla)
  • fade2black
    Te gondolkozz már mielött ilyeneket írsz és olvasd el mitírtam!

Hova pakolja be a ps3, xbox az 512mb textúrát + kodot + egyebeket? Mert 510 már a textúránál elfogyott.... Sehova? Akkor vagy 5-6fps vagy jól lebutítják a grafikát, hangot, zenét egyebeket.
  • Indigo
    Mit böfögsz itt megint? Mit magyarázzak meg?
  • Szeszmester
    Kezded magyarázni? Az a vég! :)

Figy, idézek (#33, Indigo):
    "Hát egy single PC kevesebb dolgot tud igazán jól, mint azt te gondolnád. Szinte mindent tud, de csak egy kicsit, és a komolyabb felhasználási területeken általában célhardvereket vetnek be. Játékra pl ott a konzol, mint célhardver, mert sokkal olcsóbban és jobban tudja amit tudnia kell."

A GPU nem konkrétan játékhoz kell, hanem olyan matematikai műveletek elvégzéséhez, amit a 3D-s grafika használ (gondolok itt 3D Studio Maxre is pl).
    Játékra ott a konzol, mint célhardver.

Az 5% ugyanehez a gondolathoz tartozott, nem tudom, miért választod külön. A célhardver nem csak egy új hardver-elem lehet, hanem egy teljes rendszer is!
  • BiroAndras
    "Indigo okosat írt (célhardver). Itt nem GPU-ra gondolt (társprocesszor), hanem egy teljesen más architektúrára."

Tudom, hogy mire gondolt, de ami konkrétan játékhoz kell célhardver, az a GPU, nem az egész gép (a fizikát is számolhatja).

"Szakadjatok el a PCtől, a világ számítógépeinek 5%-át teszi ki!!!"

Azokat a gépeket kell itt számolni, amin játszanak az emberek. Ebből pedig sokkal nagyobb százalék a PC.
  • BiroAndras
    "Teljesen egyértelmű, hogy olcsóbb egy konzolt venni, mint egy ugyanolyan teljesítményű PC-t..."

Igen, de van más szempont is. Pl.:
    - A játékok konzolra drágábbak, mivel ezeken hozzák be az a HW-n keletkező veszteséget.
    - PC-d úgyis van, mert kell munkára, meg egyebekre, tehát csak az erősebb proci, és videokártya árát kell számolni.
    - PC-ből nem muszály a legdrágábbat venni. Lehet játszani olcsóbbakon is, legefeljebb nem húzod maxra a grafikát.

És hiába olcsóbb a konzol, ha a kedvenc játékaid PC-re jönnek ki.
  • NEXUS6
    Én meg a konzolba fáradtam bele, azok a stílusok amik engem érdekelnek, elég minimálisan léteznek konzolon.

Azon kívül az első két évben lehet hogy űberkirály, de egy jobb PC árát kell így is ráköltened, aztán 3 évig csak nyeled a nyáladat, mert egy 10 000 forintos grafkártyával felszerelt PC halálra alázza.

Amúgy mire egy konzolgeneráció a végéhez közeledik a számítógép is megerősödik annyira, hogy emulátorral simán elviszi a konzolos játékokat.

Persze mielött érzelmi alapon leanyáznátok, mégeggyszer leírom, hogy most télleg a PS3 a király!
  • Dzson
    Ez úgy van, hogy én nem vagyok te, tehát semmi összefüggés nincs kettőnk között.
  • muerte2
    Én nagyon sokáig nem tartottam semmire a konzolokat, mert csak játékra való, inkább Pc. Aztán lassan belefáradtam a fejlesztgetésekbe, a tuning-ba nem mert azt szeretem, a driverekkel szarakodásba, beálítgatásokba, install-ba. Eladtama gépemet pedig egész erős gépecske volt. Vettem egy jóval olcsóbbat ami office-ra netre filmekre stb bőven elég és mellé jászani egy BOX-ot. Így jó is. De nem tudok PC-s mivoltomból teljesen kibújni, már alig várom hogy olyan tört dashboard fusson a gépen amin mindenféle utilok használhatók. (Persze konzolnál minek de akkor is. :D )
  • muerte2
    Nekem is X360-am (is) van és mégsem hurrogtak ki annyi topic-ban mint téged. Hogy is van ez? Meg hát egyáltalán mi az összefüggés?
  • bertino
    meg eleve FPS játék konzolon... ? hisz az a beszt, nem így van Indigo ?
    magyarázd meg ezt is kérlek
  • Dzson
    Te biztosan igzes vagy, már a stílusod alapján... X-box tulajokkal szivesen beszélgetek, X-box szimpatizánsokkal is, de egy igzessel...
  • Dzson
    Aham, vegyek 80ezres kártyát, és húzogassam a csúszkákat, hogy ne rángasson a full detail, 8Xfsaa, anizotróp filter... És vegyek fél év múlva újabb kártyát, hogy már 3/4ig felhúzhassam a csúszkákat. Van, akit bolgoggá tesz a húzogatás, én már kiöregedtem ebből.
  • Indigo
    A flopiknak volt anno 300 ms körül :))
  • Szeszmester
    Nem fér bele 512 ramba? Hűűű. Már a Doom 3 (max grafikai beállításokkal
    ) sem fért bele.

300 ms? Az jó sok. Háttértár = vinyó, 10 körül szokott lenni. Ki is vágnám a kukába, ha 300 ms lenne :) Egy CD és DVD-olvasónak van 100-150 körül. Hülye vagy, vagy tájékozatlan?
  • Szeszmester
    Az informatika pedig a második legnagyobb biznisz, a turizmus után. IGEN, nagyobb az olajnál! Ez hogy jönne össze olyan "filléres" dolgokból, mint egy PC? (mielőtt lehülyézel, hasonlítsd össze egy PC és egy szuperszámítógép árát)
  • Szeszmester
    Kicsit utánanézhetnél és értelmezhetnéd a dolgokat, mielőtt másokat hülyézel le.

Csak hogy gondolkodj el: számítógép van a TVdben, a mosógépben, a mobilodban, a telefonközpontokban, a bankok belső rendszerebéen és ezek egyikének sincs sok köze a PCkhez. Egyébként te vagy tájékozatlan.
  • Indigo
    Gondolkozz már mielőtt ilyeneket leírsz...

Soha nem lesz konzolon 5 FPS... Épp az a konzol lényege, hogy adott hardverre optimalizálják a játékokat, úgy, hogy az optimálisan fusson (5 FPS nagyon nem optimális ).
  • fade2black
    Crysis lesz az első de nem utolsó game ami PCn sokkal jobb lesz mint konzolon. Volt is vhol róla egy cikk, hogy 512ramba nemfér bele a textúra + kód + egyebek, hameg háttértárhoz kell nyúlni ott ugye 10-300MS nyi elérési idők vannak... lesz majd 5FPS xbox360on meg ps3an.
  • fade2black
    "PC a világ számítógépeinek 5%át teszi ki."
    Hülye vagy vagy tájékozatlan?
  • NEXUS6
    Amúgy rángat vagy sem, a PC-s gámék 2 év múlva kibaszottúl verni fogják a konzolok grafikáját. Ez van.
    Bizonyos gámék esetében a nextgen konzolokban levő 512 RAM már most kevés! (Senki ne reménykedjen, hogy CIV4, meg ilyenek konzolra kerülnek.)

Ettől függetlenül, most PS3 a király!;)))

• muerte2
    Most Haloween is volt náluk. :)
  • Szeszmester
    A második fele bertinonak szólt.
  • Szeszmester
    Indigo okosat írt (célhardver). Itt nem GPU-ra gondolt (társprocesszor), hanem egy teljesen más architektúrára. Szakadjatok el a PCtől, a világ számítógépeinek 5%-át teszi ki!!! A konzolok sem PCk, nem véletlenül szokták írni, h ne hasonlítgassátok őket. Egyébként tényleg elég gáz a privát leveled, attól, hogy egy számítógépen mondjuk van monitor és programok futnak rajta, attól még nem PC. Mondjuk elképzelhető, h gyártósorok vezérlésére PCket használnak, de ettől még nem kell szakértőnek képzelned magad.
  • Super DANTE
    Japánban nincs is karácsony.
  • muerte2
    Jó lesz ez a gép. Igaz hogy sokat buknak azon hogy kevés van és a PAL-os területeken 3-6hónap csúszással nyomják ki minimum, így lemaradnak a karácsonyi dömpingről. Még az oly elfogult japánban is többen nyilatkoztak egy karácsonyi XBOX360 vásárlása mellett mint PS3 mellett, ami azért súlyos és 2 felmérés is ezt mutatta. Nem mint ha nem lenne annyi pénzecskéjük hogy kicsit később ne tudjanak egy PS3-at is venni de sztem a legtöbb gyerek nem éri be azzal, ha anyuci meg apuci azt mondja, hogy meg van az ajándékod kisfiam de majd félév múlva hozza a télapó v jézuska v akármi.
    Valaki említette hogy nézte az Xbox360 reklámot és nem ismert rá játékokra. Hát a tájékozatlanság az mindenkinek a saját sara. Ha valaki nem ismer rá a GoW-ra vagy PGR3-ra az az emberke elég járatlan a témába ami nem bűn csak akkor ne kritizálja a dolgokat. Én pl nem szeretem a Japán játékokat ezért rengeteg PS2 játékot nem ismerek de ezért nem a SONY a hunyó.
    Nagy küzdelem lesz de ez nem baj.
  • Indigo
    Egy olyan ember oktat ki a privi fogalmáról (ez már nem olvasható, utólag szerkesztette a hsz-t), aki a galériájában nyilvánossá teszi a modival folytatott vitáját, és azt gondolja, hogy az utólag odabiggyesztett lekezelő félmondattal fölébe kerekedhet... Ha már szánalomról beszélünk, akkor ez az.

(Mondjuk nem az sg modikat védem, mert a fél csapat tökéletesen alkalmatlan moderátornak...)

Ha jól olvasom, az utolsó sorban lezártad a vitát. "Következetes" vagy...

A gyártósorról meg annyit, hogy amit te ott esetlegesen kezelsz, azt egy takarítónő is meg tudja csinálni... :)
    Az meg nem érdekel, hogy ki mit támaszt alá it az sg-n. Régen rossz, ha hülyét csinálsz magadból és aztán másoktól várod a segítséget... Megint csak halandzsázol, hátha bejön alapon...
  • Super DANTE
    Durva nagy túlkereslet van már most a PS3 iránt, de pozitív, hogy ha minden igaz többet gyártanak le startra és a 400, ill. 80 e számok fölfelé változni fognak.
  • bertino
    "Jaj nanee...nane, hogy most mindjárt odamenjek :d
    Jóvan öcsém, tegyél magadba egy kis Unicumot, hogy jobban nézzél ki" :DD

nah igen
    ezaz, amit ugy hívnak, hogy szánalom :D
    ha már a privit kiterjeszted mások elé hháátthha ugy jobban el lehet adni a népnek a dolgokat :D

a lényeg meg ott van utolsó sorban :Dd

gyártósorrol full nem lényeg mit gondolsz, mert vannak itt SGn mások, akik alá tudják támasztani, hogy valóban kezeljük azokat a dolgokat, amikkel ott dolgoznak

és akkor innentől majd meglátjuk ki nem közöl konkrétumokat
  • Indigo
    Jé :))
    Most nézem egy pm-re is futotta neki:

"kicsi rigó elmondom neked, hogy én gyártósoron dolgozok, szal tudom, hogy mit használnak ;)
    nem, nem csavargyárban, Nokia gyárban

igen, telefonokat gyártok

tényleg, szerintem mostmár huzodj vissza, legalábbis nyilvánosan, mert rohadtul leégeted magad

tényleg köszi

lámaságod részemről befejeztem, több okítást kérjél mástól, mert látom az is kevés neked, amit mondanak, így nem csoda, hogy gőzöd sincs, miről hadoválsz"

Az a baj, hogy ezzel is csak a hozzá nem értésedről teszel tanúbizonyságot... Amikor elfogynak az érvek, akkor jön a személyeskedés, és megpróbálkozol azzal a trükkel, hogy én égetem le magam, gőzöm sincs miről hadoválok stb... Csak az a baj, hogy nem feltételezek rólad semmilyen komolyabb hozzáértést, így ez a trükk nem jön be... :) Persze kerülöd azt is, hogy konkrétumokról kelljen beszélned... Gondolom azt sem tudod, hogy mi van a telefonos gyártósor mögött... :)))
  • Indigo
    Mi van töki, ennyire futja?
  • bertino
    hátt ez lol, hogy mennyi eszed van :DDDDDDDDDddd

tudós vagy, hogy így kitaláltad ? :D
  • zsozsa
    Hú! Mekkora hülye vagy! Te háborúzol talán? Eddig, hogy a sima x jóval erősebb volt hardware-ben, mint a ps2, te rettegtél talán? Kellett? Jobb, ha néha erőt vennél magadon és kussban maradnál! Idióta!
  • Indigo
    "Játékra a PC-kben is van célhardver. GPU-nak hívják. Hogy melyik az olcsóbb az sem olyan egyértelmű."

Teljesen egyértelmű, hogy olcsóbb egy konzolt venni, mint egy ugyanolyan teljesítményű PC-t...
  • voodoothursday
    Hát érdekes hogy ezt mondod, mert én úgy látom, hogy inkább normálisan kell tudni elvégezni a beállításokat, akinek annyi a grafika beállítás hogy minden csúszkát a maximumra húz független attól mit csinál még a gammát is, meg a hangerőt is nehogy véletlen a max alatta legyen 1 el :) annak inkább agyat kéne venni.