Paradicsom miért zöldség?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
höhö, az alma is a növény része és emberi fogyasztásra alkalmas
"A a dió, a mogyoró és a mandula is gyümölcs, mégsem lédús"
a mogyoró meg a dió egy gyümölcs? az nem csak egy mag? <#idiota>#idiota> és a termésük miért szinte csak a mag meg a héja?
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztő is.\"
Én nem így látom. A a dió, a mogyoró és a mandula is gyümölcs, mégsem lédús a bár van rajtuk egy kis gyümölcshús, de az emberi fogyasztásra alkalmatlan. Gyümölcsnek nemcsak a lédús terméseket tekintik. A köznyelv többnyire megszorítóbb értelmû, és csak a fás növényeken termõ gyümölcsöt tekinti gyümölcsnek, (az édes ízt is társítja), míg a tágabb definícióba beleférnek a dinnyék, de akár a frissen fogyasztott paradicsom is. A lágyszárú, egyéves növény frissen és nyersen fogyasztható terméseit tehát innen nézve inkább gyümölcsnek, a termesztéstechnológia felõl inkább zöldségnek szokás nevezni.
Aktiv:ASUS PRIME H610M-E D4-CSM | INTEL I3 12100F | Kingstom 2x16GB 3200 MHZ Ram | Sapphire RX 6600 XT 8GB | Chieftec GPS600A8
meg zöldségeket beszéltek(:
a zöldség a növény és gyümölcs csak kategoria nem több
oké
úgyhogy mindenkinek igaza van, oszoljanak kérem, semmi látnivaló nincs itt...
MSI 870-C45|AMD Phenom II X4 955 Black Edition|Sapphire Radeon HD 6950 2GB|Kingston HyperX 4*2GB DDR3 1600Mhz CL9 Blu KIT|FSP Blue Storm Bronze 500W www.powerfm.hu www.zoo.webkontakt.hu
A biológia fogalmába ugyanúgy beletartoznak a növények,mint az állatok és az ember
"A paradicsom növény"...😄D Mégis mi lenne? Emlõs?
És a paradicsom még mindig egy zöldségféle aminek a botanikai értelembe vett gyümölcsét fogyasztod.
Ha gyümölcslevest kérek és kihoz a pincér egy tál paradicsomlevest, megenném, h ne köpködön bele a kajámba, de akkor is, meglepõdnék.
Ha napi zöldséglevesként kihozza a paradicsomlevest, szerintem az simán belefér.
Ha meg külön van, akkor egyértelmû.
a wikiben növény a paradicsom klik
Amúgy faszság az a mondat. Hogy lenne már botanikai kifejezés a zöldség? Pl.: nézd milyen hosszú a zeller zöldsége.
"Botanikailag zöldségnek hívják a növény ehetõ részeit, így gyökerét (pl. répa), gumóját (burgonya), szárát (zeller), levelét (saláta) vagy bimbóját (kelbimbó)."
nyertem 😊
Járok elõl jó pédával: ami piros, az nálam gyümölcs. A paradicsom gyümölcs. Pont.
Ha valakinek nem felelne meg, akkor ezt találtam:
Naional Geographic
"Az Amerikából behozott zöldségféle eredeti neve az indián eredetû tomata volt. Magyar neve a paradicsom a „Paradicsom almája”, „paradicsomalma” névbõl rövidült. A növény „alma” nevét máig õrzi az olasz neve (pomodoro, azaz „aranyalma”😉."
forrás
Amúgy szerintem gyümölcs,de én már inkább nem mondok semmit,mert a végén mindig én vagyok a hülye.
You\'ll never walk alone!
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören
Az elsõre a válaszom: Igaz, fennáll a négyzet-téglalap probléma. Én a mindennapi esetre utaltam, hogy tyúk csak tyúktojásból lesz, szerintem más út nem elképzelhetõ a reális valószínûséggel rendelkezõ események közül, ergo nem jött egy ufo és teremtette meg a tyúkot, vagy nem klónozták másik tyúkról stb. (hozzáteszem, hogy a millió évekkel ezelõtti korról beszélek végig!)
Másodikra: Miután átolvastam a szövegemet ezt én is gondoltam, hogy hülyén írtam le, mivel itt azt az állapotot értettem, hogy még nincs tyúk. Vagyis TY.E. tyúk elõtti állapotban nem lehetett a tyúk elõbb. Persze tyúk tojja a tyúktojást azóta, csak én ezt a kijelentést a múltba értettem.
Harmadikra: Ez egy olyan kijelentés ami az én elméleteim között a legnagyobb valúszínûséget kapta ezért veszem ezt a valósnak, természetesen a többi is lehet, de nem valószínû.
Negyedikre: Amit mondasz igaz, két faj utóda, ha születik egyáltalán nemképtelen. Azonban egy generációs DNS-kombináció nem számít fajváltásnak, ez olyan, mintha két okos szülõ gyereke zseni lesz és az nem párosodhatna okosokkal... Nem lesz más faj! A tyúk DNSének kezdetleges formája van ott és az még nem okoz olyan éles különbséget, hogy új faj lehessen, ezért teljes utódok nemzésére képes, más, még fajtársaival.
Ötödik: Világos, hogy ez a végkövetkeztetés, azért írtam le a többit, hogy bebizonyosodjon, hogy a többi járhatatlan út. (A reális valószínûségû eseményeken belül!) Vagyis, hogy nem volt egy madár aki erõs sugrázásnak volt kitéve, és a DNS mutálódott és így lett a tyúk.
Srry ezért, hogy itt van, csak tisztázni akarok dolgokat. ezentúl szerintem ha van még kérdésed írd a tyúktojás topikba, én is azt nézem majd köszi!
"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."
Az az érzésem, hogy itt sokan divatból fikázzák a windowst, pedig még ki se próbáltak más op.rendszert.
ON: A paradicsom zöldség és kész, nem tudom mit kell ezen vitatkozni.
Számomra az a gyümölcs amibõl lehet pálinkát csinálni😊
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
azt hittem láttam már hülye topicokat,de tévedtem...
Elõször is kultúra kérdése... Eltudod képzelni a Banános,almás,narancsos,körtés gyümölcs salátádba a paradicsomot?? Nem?Akkor zöldség!!!
Aki el tudja képzelni,annak gyümölcs... Nem hiszem,hogy ezen ennyit kéne rágodni...
Biztos vannak olyan kultúrák,ahol gyümölcsként tekintenek rá...de itt magyarföldön nem ez a szokás... punktum
„Tökéletesen igazuk van a filozófusoknak, amikor azt mondják, hogy az életet visszafelé kell megérteni. Arról azonban megfeledkeznek, hogy előrefelé kell élni. „ - Kierkegaard, Sören