Halloween
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A Halloweenel inkább az a baj, hogy egy eredendõ mivoltából kivetkõzött, utólagosan felvett külsõségekre redukált kultúra.
"Valójában nem újabb ünneppel színesedik kulturális palettánk, hanem Amerikából importált piacosítható terméket kapunk, eladásra."
ezt ajánlom olvasásra
A Halloween ünnepe régebbi mint a kereszténység ezt nem gondoltam volna.
Egyébként én hiszek a szellemekben és jóban is vagyok velük :)
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy
Ha nem ismernél még: második nevem veszély, az elsõ játék... Ambient Enjoy
"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson
a mi tarsasagunk amugy is ugy van vele, hogy a halottnak mar semmi sem faj, aki szomorkodik, hogy mar nincs, az csak onzosegbol teszi. elobb-utobb ugyis meghal mindenki, a halaltol nem kell felni, fogadjuk el, es oruljunk annak, hogy eddig nem jott, es meg sok hulyeseget csinalhatunk. ugyhogy gondoljunk a halottainkra, mi minden csodalatos elmenyunk volt a tarsasagaban, es vigadjunk, hogy mar soha nem erheti baj oket.
szerintem
hogy tegnap este pedig egy "halloween" feliratu buliban ereztem magam jol, az marhara nem erdekel. ha valaki "ket eves lett a hutom" bulit csinal, arra is elmegyek. csak kovetkezzen utana munkaszuneti nap ;)
Leszarom. Meg azt is, akinek nem tetszik.
És nem amerika itt a lényeg. Ezt itt nem mondta soha senki, mindig ti hozzátok fel ezt a témát.
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Összefoglalás: Magyarországi Halloween <#levele>#levele><#levele>#levele><#levele>#levele><#levele>#levele><#levele>#levele><#levele>#levele>
Amikor az eget nézem, csak téged látlak. Amikor a napot nézem, csak téged látlak. Amikor a hegyeket nézem, csak téged látlak. Állj már arrébb mert nem látok tõled semmit!
Ha valaki megpróbál egy topicot nyitni mert rögtön be kell zárni mert neked nem tetszik?
Ez van ide sokan írnak akinek nem tetszik az elmehet -.-
olvasd el I.C.ram és társai hozzászólásait
ha 1 nap alatt majdnem 100 message összejött akkor miért deltopic?
<#mf2>#mf2><#mf1>#mf1>
Halloween-nal az a baj hogy csak 1 napos<#rinya>#rinya>
In Trance We Trust (L) GDJB (L) M.I.K.E. (L) ASOT (L) #trancefamily http://twitter.com/nojikacz
One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all... and in the darkness bind them.
Keresztény vagy? Sebaj vedd át a חֲנֻכָּה ünnepet.
Zsidó vallású vagy? Sebaj, ünnepelj karácsonyt is (milyen kiábrándító egy kisgyereknek, hogy Hanuka esetén nem kap ajándékot, vagy például a Mikulás nem hoz cukrot/diót/mogyorót - a közös iskolai Mikulás-hercehurcáról nem is beszélve)!
Cseresznyefákat nevelsz? Ünnepeld meg!
Hetero vagy? Menj ki melegfelvonulásra (mert megteheted) - és ünnepelj velük!
Ezzel azt akarom kifejezni, hogy egy adott népre, kultúrára, társadalomra minek ráerõltetni más nép, kultúra, társadalom ünnepeit (itt jegyzem meg ünnep!=buli)?
A számlát úgysem veszíthetjük el, most mégis rejtsük el,
S mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán,
Vagy rossz álom, ha felriaszt, és odabújsz hozzám,
Olyan jó-jó-jó, de mondd, hány perc az ünnep?
Oh mondd-mondd-mondd-mondd-mondd, mondd, meddig tart?
Zorán - Az ünnep
BF2 Topik #100001, Forgotten Hope2 #500, Cod4 #8001 #10001 hsz-ének EGYETLEN boldog fulajdonosa! :P xfire: zolli74 KabeLegény és Jag :D Hogy mi a béefes szeretet? Ez: B3 nyádat!!!négy
Egyébként meg: #8 "Ilyen ünnep nem létezik ebben az országban. Mint ahogy Hálaadás napja sem, se Függetlenség napja. Az egy másik ország."
A szilveszter az egy nagyon nagy, világ körüli party. Meg egyébként is, vége van az évnek, ilyen nap csak 1szer van évente! (Meg a szülinap is)
A karácsonyt nem tudom, mióta ünnepeljük karácsonyfával, de nagyszüleim és az õ szüleik is így csinálták, van múltja a dolognak. Meg nem értelmetlen, csak nem giccsel, hanem szép díszekkel, igényesen kell feldíszíteni!
A Mikulás pedig emlékezés Szent Miklósra, ezt az ünnepet is a kereszténység miatt vettük át. Biztos a Coca Cola tette olyanná, amilyen? Én ebben nem hiszek, szerintem ezt a tévhitet a CC terjesztette el :)
találtam róla egy történetet:
http://www.kzs.hu/tudastar/emberestarsadalom/mikulas/Szent%20Mikl%F3s%20%E9lete,%20legend%E1i,%20csodat%E9telei.htm
Ezekben sincs semmi magyarság mégis átvettük. Ez így szokott lenni. Ha valaki annyira hisz az õsmagyar szokásokban, megnyugtatom: mára már alig maradt belõle egy-két dolog. A ma ismert népdalaink is max 100-200 évesek, a megszokott népi hagyományaink pedig más hódító népektõl (fõleg törököktõl) származnak stílustanilag. Még a legrégebbi saját kincsünk a nyelvünk is használ más kultúrából. A népek mindig is átvettek egymás szokásaiból, ha tetszett nekik. Ha neked nem tetszik megértem, de ha azért nem tetszik mert külföldi, annak nincs értelme.
ez nem igaz, az emberek változnak, és addig amíg a régi fontos dolgokat nem felejtik el addig engem nem zavar ha valaki valami újat is tud értékelni.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Punkerrel egyetértek ,hogy az összes magyar ünnep depressziós ,még a Karácsony is ,hasonlítsatok össze egy külföldi vagy egy magyar Karácsonyi dalt.
Igaz az ünnepeinken már nem tudunk változtatni újakat gyártani értelmetlen.
amúgy ez az egész magyar helovínesdi egy marhaság. összes amerikai filmbõl ez folyik, persze h az idióta sznoboknak el lehet adni.
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
[/spam]™