62
-
#62 ÉN azt mondom, hogy inkább a WoW-ra költenék, mint cigire, alkoholra (heti 1 sörözés ennek ellenére megvan a haverokkal), Ganja-ra, vagy rosszabbra. -
Indigo #61 -
#60 Indigo neked őszintén mi a *csunyaszó* közöd van ahoz ,hogy valaki mit csinál a szabadidejében? és ha kockul és ha ugyanazt a mobot öli akkor mi van ez bánt téged? ha igen fogadj örökbe egy gyereket szivass el vele egy 5s cigit (de adj nkm is :D ) és igyátok részegre magatokat...
Nem értem mért kell mindenkinek igy felkapni meg leugatni a másikat de már a média is kezdi átvenni
"A gyerek tul sokat ül a gép elött ahelyet ,hogy kimenne focizni"
mi a retkes köze van hozzá ,hogy mit csinál az a hülye gyerek a SAJÁT szabadidejében sógyurmázon mint lacika az Aktiv-ban?
Egyszer és mindenkora fel kéne fogni mindenkinek ha valakienk ez jó csinálja ha ez az élete legyen mindneki törödjön már saját magával... -
Indigo #59 "Tényleg nem ártana felakasztanod magad. De legalábbis egy sterilizáltatást mindenképpen javaslok"
Annyi vagy, amennyit ezzel a mondatoddal sugallsz. Egy szocializálatlan, kisovodás szellemi szintjén megrekedt kőkemény fasz.
Mellesleg nem tévedtem nagyot. A te korlátolt kijelentéseidnél kevés nagyobb ostobaságot olvasni az SG-n... -
Komolytalan #58 Felvásárlás lehetséges, de nem a Blizzt kéne felvásárolni, hanem a kiadót (asszem Vivendi), az meg azért nem kis falat akárkinek is. -
Komolytalan #57 Megnéztem a videot, de ilyesmit official szerveren tuti nem látsz. Ezekre a "skillekre" max tesztszervereken lehet szükség, officialokon nem igazán. -
Komolytalan #56 "ROFL! Vovos gyerek ismét akcióban Azért ennél nagyobb ostobaságot még itt az SG-n is ritkán olvasni... "
Ezzel mit lehet vitatkozni, puhapöcs? Pofád nagy, eszed kevés, annyi vagy amit ebbena mondatban leírtál. -
Evil Merodak #55 Hát nem tudom hogy Official szerveren hogy megy, mivel mint mondtam még soha nem játszottam hivatalos szerveren, de az alapján a Blizzardos GM mást se tud csinálni csak bannolni. Gratula hozzá biztos nagyon érdekes meló lehet. Tört szervereken a GM szerintem sokkal jobban meg van oldva.
A WoW nyereségességéről csak annyit, hogy ugyanaz a helyzet vele mint a AMD-vel. Majd itt is jön egy Intel és utána majd kötheti fel a fehérneműjét a Blizz feltéve hogy nem csökönyösödik el addigra annyira. -
Indigo #54 Mi van, már vitatkozni sem tudsz? Ennyire lecsökkenti az ingerküszöböt a vov? Gratulálok, te egy igazi mintapolgár vagy! (Még mindig nem késő elmenni a pszichológushoz, ahogy elnézem egyre inkább rászorulsz :)) -
Indigo #53 Drogosan még soha nem ültem volán mögé (5 sör volt a max, amivel keresztülkocsikáztam a városon :)) -
Komolytalan #52 Leugatsz vagy kérdezel? Találd ki, akkor majd úgy válaszolok.
GM nem játékos, nincs is player accountja. GMeknek külön alkalmazás van, amivel meg tudják nézni a nekik írt levelet, és szintén ezen keresztül tudnak a playernek tudnak válaszolni, vagy chatelni vele ha nagyon értetlen. Ezenkívül amit így kapnak bug, csalásreportot, illetve "véletlenül töröltem a karimat kidobtam az epic fegyómat állítsátok vissza plz" azt felviszik egy bugtracker rendszerbe, amit a supporton dolgozó fejlesztők nézegetnek, és lereagálják. Ami meg baromság (XY lenyomott és begankelt, crybaby) azt meg küldik a dev/nullra, és megnyomják a szabvány PvP szerveren vagy balf.sz csak szebb megfogalmazásban válasz gombját (levelek 90%a ilyen).
A fejlesztők ha csalás volt bekapcsolják az adott userre az extra logolást, és mikor lesz bizonyíték hogy tényleg csal, akkor bannolják. Nehogymá azt hidd, hogy ő is majd ott szaladgál az userek között és nézi hogy XY milyen bugot használ ki. Nincs erre ennyi idejük. Mikor lereagálták a fejlesztők a bugtrackben lévő bejegyzést, akkor ismét a GM fog erről levelet írni.
A GMség ugyanolyan napi X órás sz.rlapátolás, mintha egy callcenterben ülnél, csak éppen más a munkafelület.
A GW meg tényleg szép (szebb is mint a wow, na és?), de azért nem véletlenül van annak havidíj nélkül is nagyságrendekkel kevesebb előfizetője mint a WoWnak (7.5 millió aktív acc, és a GWnek?). Más kérdés hogy a WoW masszívan nyereséges project, már régesrég megtérült, és csak hozza a dollármilliókat a blizznek, de hát aki sokalja a bélszín árát, az egyen párizsit:-P
Amúgy 1 kis trailer, a 12 évesektől akik WoWban játszanak (nincs benne barátnő elvesztése, de sebaj:-):
http://ns33853.ovh.net/~gamestv/Movies/Twisted%20Crusade%20&%20Trailer%20Blow%20Prophecy.rar -
Komolytalan #51 Tényleg nem ártana felakasztanod magad. De legalábbis egy sterilizáltatást mindenképpen javaslok (jótanács:-P -
Komolytalan #50 Inkább mint drogos, mivel wowozás közben nem gázolok el senkit az autómmal, mint Császár "Copkiller" Előd anno bedrogozva, meg majdan te is, ha meglesz a jogsid. -
Evil Merodak #49 Miről beszélsz? Hogy jön ez ide? Ha a GM-nek nincsen ilyen joga akkor mi különbözteti meg a többi játékostól? Akkor mégis hogyan bannolnak? (Hírekben olvasható.) Ami pedig a minőségi on-line játékot illeti ott van pl. a Guild Wars amit szintén folyamatosan fejlesztenek mégsem havidíjas és a készítői sem halnak éhen.
A barátnő(k) elvesztésével kapcsoltban pedig nézzétek és okuljatok:
video1
video2 -
Indigo #48 "A sima játék a Barátok közt színvonal, a WoW meg A gyűrűk ura mozifilm. Ennyi."
ROFL! Vovos gyerek ismét akcióban Azért ennél nagyobb ostobaságot még itt az SG-n is ritkán olvasni...
Tényleg nem ártana elmenni ahhoz a pszichológushoz (jótanács!!). -
Indigo #47 pffff, hülye kis vovos kockagyerek... -
Komolytalan #46 Részvétem, harctéri veszteség :-D -
Komolytalan #45 Official szerverken tök ugyanaz a kódon van minden. Vagyis az egész Blizznek kellene úgy döntenie, hogy kockára teszi a profitot, és felrúgja a balancet, nem pedig egy GMnek. GM egy porbafingó kis senki a blizz-en belül, nincs ilyen jogosultsága.
Az árról amit írtál az kicsit inkorrekt, mivel 5990-ért offline játékot se kapsz, amivel szintén átlag 1 hónapot játszik az ember, utána megunja. Ja, hogy te letöltöd torrentről? Hát igen, a fizetős online játékoknak megvan az a rossz tulajdonsága a tört szerveres bohóckodásokkal, vagy az offline játékokkal szemben, hogy fizetni kell érte. Más kérdés, hogy ezért kapsz is valamit, mert a fejlesztők folyamatosan dolgoznak a játékélmény fenntartásán/javításán. Kicsit olyan a dolog, mintha egy luxusverdát lízingelnél. Ha sz.r, akkor nem fizeted tovább a törlesztő részletet, és váltasz másikra. Ha jó, akkor meg fizeted a havidíjat. A WoWnál simán reális volna a 150eFt-s ár ha azt nézzük, hogy nem 1 hónapig (mint egy jó nem MMO játékkal), hanem 3-4 évig fogsz vele játszani. A sima játék a Barátok közt színvonal, a WoW meg A gyűrűk ura mozifilm. Ennyi.
Durván ezt a pénzt fizeted ki 3-4 év alatt. Figyelembe véve hogy a 3-4 év alatt legalább 1 gépvásárlást megspórolsz, ami szintén volna bőven 150eFt - a WoW igen jól megy 2 évvel ezelőtti közepes gépeken is - a játék kb ingyen van. Persze csak ha bejött valakinek. Akinek nem, az meg így járt - költhet gépre, havonta új offline játékra, etc. -
Komolytalan #44 Pfff, hülye drogos... -
DaStorm81 #43 Pár hete még a WoW-osok pártjára álltam volna :) De igen durva pofont kaptam az élettől, ami felrázott. (barátnő, elhagyás, miegymás) Persze nem 100%ig a WoWra akarom kenni, de igen nagy szerepe volt benne. Úgyhogy felhagytam a játékkal. Visszanézve totálisan értelmetlennek látom a játékban elvesztegetett időt. Szóval csak okosan fiúk/lányok! Én megszívtam. Tanuljatok belőle. És figyeljetek oda a párotokra! -
Evil Merodak #42 "Vagyis ha a szerver üzemeltetőjének van pl 1 paladinja, akkor a paladin agyonb.sz fél kézzel, amilyen az official szerveren sose lesz."
Miért hivatalos szerveren a GM-nek nem lehet paladin karaktere? És ha már az akkor nem tud megölni fajtól és rassztól függetlenül? Vagy tényleg úgy megy ott minden mint a South Parkban? (Szupermagas szintű játékos le tudja ölni az adminokat))
"Éppen ezért a kiegyensúlyozatlanság miatt tört szerveren sose lesz senki se függő, mert a tört szerver kb olyan hamar megunható, mint egy nem MMO játék."
Itt a megoldás! Aki fél hogy függő lesz, jöjjön tört szerverre játszani :D
"Amúgy 1 havi játék 13 euro, ami 26xFt/euroval számolva nem több mint 3500Ft. Az első hónap meg ingyenes, vagyis bele van építve a játék árába."
Na most az első hónap semmiképpen sem ingyenes mert ahhoz hogy játszhass meg kell venned a telepítő lemezt mert ugye az account létrehozásához kell a CD-kulcs. Erre mondtam én hogy 5990 Ft. egyhavi játékért eléggé húzós. De ha már itt tartunk jó lenne definiálni hoy akkor most a WoW 1 játék vagy pedig 1 szolgáltatás. (szerver kell hozzá) -
Indigo #41 Komolyan mondom, hogy sajnállak, ha nem tudsz jobb szórakozást a wow-nál... Persze semmi közöm hozzá, nem is érdekel, hogy mivel szúrod el a szabadidődet. Mondjuk én a magam részéről inkább csavarok egy jointot és jól érzem magam a haverokkal, minthogy folyamatosan karikat húzzak fel hack-n-slash üzemmódban... aminek aztán az égvilágon semmi értelme nincs.
De nekem kicsit magyarázkodónak tünnek a hsz-eid. Olyan, mintha a wow-hoz igazítanád az életed és az értékrended... Kitalálod és megmagyarázod, hogy miért jobb egy nyamvadt virtuális világban elszarni a szabadidődet, mint haverokkal bulizni, kocsmázni, vagy bármilyen más közösségi dolgot csinálni. Kikapcsolódásnak biztos jó a wow, de ha már egy ilyen virtuális játék jobban szórakoztat, mint bármi más... az már kőkemény kockaságra vall. -
Morden23 #40 Ok, ebben tök igazad van, de azért abban gondolom egyetértünk, hogy nem az olyan "nem normális" embereket kedveled, akik egyetlen egy dolog (itt éppen a WoW, de beszélhetnénk sokminden másról a melózástól kezdve a TV nézésen át egészen a piálásig) körül forognak.
Nekem teljesen mindegy, hogy valaki "normális" vagy "nem normális", de az egysíkú emberek (igen, egy olyan ember, aki mindenét a WoW-ra teszi fel, az is ilyen) egyszerűen unalmasak. Egyetlen témájuk van, és ha TE ne adj' ég nem kedveled a függőségük tárgyát, akkor le vagy hülyézve, hogy "bezzeg piálni/bulizni/csajozni/akármizni jobb?!".
Naná, hogy jobb. Mert közben rengeteg más dolgot is csinálok, és nem csak annyit látok belőle, hogy a WoW havidíja másfél gramm fű vagy 5 vodkanarancs. -
moRtiZ #39 Amúgy a normális meg teljesen, de annyira de annyira szubjektív fogalom, hogy nincs is szubjektívebb :)
Persze rá lehet húzni, hogy vannak "társadalmi normák", de aki a legtöbbnek megfelel az általában: "szürke átlagember". Én mindig jobban csíptem a "nem normális" embereket. -
moRtiZ #38 "HC gamerek, meg akiknek ez az élet, az meg betegség."
Pedig ilyen vagyok :(
"Ugyanígy beteg az is, aki minden péntek-szombat este bulizni jár, beb.szik mint az állat"
Pedig ezt csinálom :((
", vagy éppen kefél azzal akibe belebotlik, meg szétb.ssza az agyát a túlzott hangerejű agydöngölő zenékkel. "
Meg ezt. :(((
Pszichológust kéne szereznem :D :D :D -
Morden23 #37 Ez az. Most, hogy kijelentettem, hogy a WoW előtt üldögélés elég alacsony ingerküszöbről tesz tanúbizonyságot, gyorsan nevezz alkoholistának és drogosnak, hiszen csak két fajra ember van, a monitorba gyógyult fasz és a kocsmákban hempergő junkie.
Komolytalan, nagy kópé vagy te.
Ki akarta megmenteni a lelkedet? Kijelentettél egy igen durva mondatot:
"Haverokra meg elég heti 1 alkalom bőven, szerintem az már beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember."
...ezek után pedig elkezdesz tűzoltani egy ilyen ócska dumával, hogy a haverjaidnak nincsen ideje rád. Pedig olvasd már vissza, amit először írtál le, mert nem azt jelenti, amit utólag odabiggyesztettél, gyenge magyarázatként. -
Komolytalan #36 Az apád f.sza nem elégedett az életritmusával. A te problémád az, hogy egy kötekedő kis g.ci vagy. Nekem meg nincs problémám semmi se, mentsd meg a saját lelkedet, ne az enyémmel próbálkozz. Csavarjál 1 jointot a kocsmában, aztán érezd jól magad. -
Komolytalan #35 Tört szervereket jó fentartással kezelni. Pl a worldofwarcraft.hu fórumán tört szerveres csókák tudnak olyanokat kérdezni/mondani, hogy az igazi szerveren játszók csak néznek értetlenül, mire rájönnek hogy a srác nem is official szerveren játszik. Tört szerver mindig egy régebbi állapotot mutat, jelentős része nincs kidolgozva, és az ellenfelek, classok balanceja is megváltoztatható az officialhoz képest. Vagyis ha a szerver üzemeltetőjének van pl 1 paladinja, akkor a paladin agyonb.sz fél kézzel, amilyen az official szerveren sose lesz. Jellemzően a tört szervereken való fejlődés sokkal könnyebb mint a hivatalosokon. Éppen ezért a kiegyensúlyozatlanság miatt tört szerveren sose lesz senki se függő, mert a tört szerver kb olyan hamar megunható, mint egy nem MMO játék.
Amúgy 1 havi játék 13 euro, ami 26xFt/euroval számolva nem több mint 3500Ft. Az első hónap meg ingyenes, vagyis bele van építve a játék árába. -
Komolytalan #34 Nem is tudom ki forgatja ki a másik mondanivalóját. Soroltam pár alternatív szórakozási formát, de nagyrésze jóidőhöz van kötve, akár tetszik akár nem télen kevesebb dolgot lehet csinálni, mint nyáron. Ergo előjön a WoW annál is, aki nyáron nem nyomta olyan aktívan (pl. nekem volt hogy 1 hétig elő se vettem). A könyv meg az olvasás - mint passzív szórakozás - egyátalán nem kapcsol ki annyira mint egy aktív. Nem nyújt sikerélményt, stb.
Stratégiát nem kell bemutatni, játszottam velük eleget, minden fontosabbal a WoW megjelenése előtt. Kaptak elég esélyt arra, hogy tisztességes AI-t csináljanak, ami nem túlerővel, vagy pedig a másodpercenkénti végtelensok csapatmozgatási utasítás vs 1-2 egérkatt előnyével ver meg, hanem jobb stratégiával. Nem sikerült 1 ilyet se gyártaniuk. Éppen ezért azt is inkább multiban élveztem, de arra meg elég kevés lehetőségem volt.
A WoWot lehet fikázni hogy "hack-n-slash", persze. Azért egyedül stealthben bemenni egy 5 fős helyre, jó időzítéssel átcsusszanni a mozgó, stealth detektáló őrök között, majd lekalapálni a bosst - megnézném hány nagypofájúnak sikerül. És ez csak egy egyszemélyes feladat, el lehet képzelni mekkra feeling ugyanez 5 fővel, vagy éppen az ellenséges frakció fővárosában 40 fős stealth raiddel. HoMM játékélmény ehhez képest? Lol.
A WoW leköt, nem utolsósorban a multiplayer volta miatt. Üzlettárssal együtt húztunk fel 60-ra már jópár karit, asszonypajtásnak is van 1 60-asa az én accountomon, most fogunk venni neki saját accountot és átrakjuk arra a karijait hogy hármasban játszhassunk. Eddig azzal szórakoztunk hogy 2-en csináltunk az üzlettárssal 5 személyesnek szánt feladatokat (a könnyebbeket persze, vagy stealthben trükközve), most 3-an csinálhatunk vmivel nehezebbeket is. Csapatjáték - ez sosem lesz a HoMM. Aztán mikor úgy tartja kedvünk akkor egy kis PvP, csapatban az is izgibb. Másfél év után a játék nagyobbik része még kiaknázatlan előttünk, és már jön a kieg is. -
Morden23 #33 Nem különösebben érdekel az életritmusod, sőt, az sem, hogy nem vagy vele elégedett. Nem az én problémám.
Először is, a megfogalmazásodból nem az jött le, hogy a barátaidnak nincsen ideje rád, hanem az, hogy te 1 alkalmat bőven soknak tartasz rájuk, a többi (idézem): "beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember".
Leírsz egy ilyen mondatot, és közben véded azokat az embereket, akik internetes világokban való bóklászásra cseszik el azt a bizonyos "minden estét". Szerinted az nem beteges?
És kicsit unalmas a kocsmázást, bulizást és egyéb ilyen dolgokat hasonlítgatni a WoW-hoz. Ha nem venné észre a sok monitorba beleépült hülye, akkor most közlöm: a WoW-ozás közben csak WoW-ozni tudsz. A sokszor lefikázott "egyéb" szórakozási lehetőségek pedig nem csak egy dologra épülnek (tudod, bulizás közben nem csak iszol, de ez csak egy példa).
"Persze ezt hátulgombolós egyetisták majd 10 év múlva fogják felfogni, ha felfogják egyátalán akkor is."
Nem kell 10 év hozzá, hogy felfogjam, mit jelent az elfoglaltság és az időbeosztás kifejezése, de ha 10 év múlva az igazi örömöt egy internetes játék fogja nekem nyújtani, akkor remélem, hogy lesz olyan haverom/barátom, aki hatalmas elfoglaltsága közben néhányszor jó alaposan fejbebasz. -
Komolytalan #32 Gondolom qrvára örülne minden barátom hogy a 0.5..3 éves kisgyereke(i) mellett esténként még velem is foglalkozhatna, ahelyett hogy pihenne. Asszem igen rövid úton el lennék küldve a p.ba, vagy ha maradni akarnék pelenkázhatnék én is:-D Azért 20 meg 30 éves életmód között van némi különbség, átfogalmazódik a barátok helye is az ember életében, amikor lehorgonyoz 1 társ mellett, meg babázik meg ilyesmi. A lopott fél órás pihenésekhez nem igazán használható a baráti társaság, akárki akármit is mond. Azt a heti 1 alkalmat sem egyszerű megszervezni. Persze ezt hátulgombolós egyetisták majd 10 év múlva fogják felfogni, ha felfogják egyátalán akkor is. -
Evil Merodak #31 Hát tört szerveren játszva, úgy hogy a játékot is letöltöd, biztosan olcsóbb mint egy barátnő :D
Amúgy egyszer én is kipróbálnám az eredetit. De 5990 Ft-ot kidobni egyhavi játékért eléggé húzós. -
Morden23 #30 "Haverokra meg elég heti 1 alkalom bőven, szerintem az már beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember."
Szeretnék a haverod lenni. Szeretném, ha a haverjaim így beszélnének rólam.
Így legalább biztosan tudnám, hogy a személyiségem jóval kevesebbet ér egy 60. szintű orkénál :))) -
Indigo #29 "Húbaz, de szegény is vagyok, mert hirtelen csak 5-6 egyéb szórakozást soroltam fel a wow mellett..."
Nem azért vagy szegény baz, hanem mert nem tudod "mi értelmesebbet lehet csinálni (szórakozás gyanánt)" wow helyett...
"Activityzni nem szeretek, most dőljek a kardomba?"
Ne activitizz, ha nem szeretsz, csak példaképp hoztam fel, mint alternatív szórakozási formát. Nem kell kiforgatni a mondandómat.
"Olvasni szoktam, bár a mai könyv árak mellett inkább csak online lapokat (gy.k. 1 havi wow fél nap könyvolvasás ára)"
És olyanról hallottál már, hogy KÖNYVTÁR? (1 évi tagságdíj egy havi wow ára, és annyit olvasol amennyit csak akarsz)
"Haverokra meg elég heti 1 alkalom bőven, szerintem az már beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember."
Na igen. A függőség első jelei, amikor sokkal inkább egy ostoba és értelmetlen játékkal cseszi el az ember az idejét, minthogy baráti társaságban töltené el. Amikor a barátokkal töltött idő már "elcseszettnek", elvesztegetett időnek számít, akkor ott már súlyos gondok lehetnek. De tudod mit, ennyi erővel minek találkozol még velük? A wow neked nem sokkal jobb? Ne cseszd el az idődet holmi barátokra...
"Offline játékot WoWhoz hasonlítani hülyeség, 1/100 játékidőt nem töltöttem 1 offline játékkal se, mivel egyszerűen rövidek, éppen ezért drágábbak is, ha a Ft/játszott óra arányt nézed."
Nem az offline és online játékok összehasonlítására akartam kilyukadni... Példaképp csak a HoMM-et említettem, amihez annyi custom map készült már, hogy ha egész életedben azokat nyomnád, akkor sem érnél a végükre. Ha így nézzük mégiscsak olcsóbb mint a wow ;)
"HoMM-el én is játszottam, WoWról visszanézve nagyon egysíkú, hamar megunható játék volt."
Ízlések és pofonok... Én inkább játszom egyet egy jó stratégiával, minthogy mindig ugyanazokat az egysíkú és uncsi hac-n-slash feladatokat csinálgassam a wow-ban... -
Komolytalan #28 Húbaz, de szegény is vagyok, mert hirtelen csak 5-6 egyéb szórakozást soroltam fel a wow mellett... Activityzni nem szeretek, most dőljek a kardomba? Zenét meló közben hallgatok, abból a korból már kinőttem, mikor a csak a zenehallgatás le tudott kötni. Olvasni szoktam, bár a mai könyv árak mellett inkább csak online lapokat (gy.k. 1 havi wow fél nap könyvolvasás ára), az meg nem számít igazi olvasásnak. Haverokra meg elég heti 1 alkalom bőven, szerintem az már beteges ha minden estét rájuk cseszi el az ember.
Offline játékot WoWhoz hasonlítani hülyeség, 1/100 játékidőt nem töltöttem 1 offline játékkal se, mivel egyszerűen rövidek, éppen ezért drágábbak is, ha a Ft/játszott óra arányt nézed. HoMM-el én is játszottam, WoWról visszanézve nagyon egysíkú, hamar megunható játék volt. Akkor már inkább vmi foci manager, bár abba is beleuntam anno 6-8 játékbeli év után. -
Indigo #27 Nem feltétlen a multiknak kell dolgozni vovozás helyett...
"Egyébként is, sorold már mi értelmesebbet lehet csinálni (szórakozás gyanánt), pláne télen?"
Nem bántásképpen mondom, de ezzel kiállítottad a szegénységi bizonyítványodat...
Egyébként is kihagytad az olvasást, beszélgetést, activity-zést, zenehallgatást/zenélést, és még ezernyi más "értelmeseb" szórakozási formát, kinek-kinek ízlése és vérmérséklete szerint... Vagy mondjuk találkozhattok haverokkal sűrűbben, mint heti egy alkalom...
Mondjuk ha már ennyire a költségek oldaláról nézzük, akkor egy offline játékkal jobban jár az ember, mert ott nincs havidíj. Vagy egy havidíj nélküli online játékkal... Én a magam részéről maradok a HoMM sorozatnál :) -
Komolytalan #26 "Viszont ha belegondol az ember,miután az illető végignyomta az összes karival 60-as szintre,addigra kb 3 évet öregedhet"
1 kari ha éjjel-nappal játszol vele 2 hét 60-as szintre (legalábbis volt elmebeteg aki ezt megcsinálta). Ha nem éjjel-nappal, de mondjuk napi átlag 2-3 órában játszol, akkor max 2 hónap. Ha meg 3 év mire 2-3-4 karit 60-ra fejlesztesz, akkor ott nem jön ki a napi fél óra se, ami meg nem nevezhető függőségnek. -
Komolytalan #25 "Egy elismert offline lapba író valaki, egyszer azt mondta nekem, hogy 1 év játék után rájött, hogy nem normális. Kiszámolta, hogy naponta átlag 5 órát elrabolt az életéből a WoW és, hogy már bánja, hogy azt az időt nem lényegesebb dolgokra fordította."
Persze, lehetne helyette dolgozni a multinak, még többet, még kevesebbért, hogyne. szórakozás, nem elrabolt idő, max a munkáltató szemszögéből.
Egyébként is, sorold már mi értelmesebbet lehet csinálni (szórakozás gyanánt), pláne télen? Lehet vitorlázni meg búvárkodni a Maldív szigetek körül, havi 3500Ft-ért? Persze. Utazni? Télen közel 10 lityit fogyaszt a verda 100on, dugó nélkül. Ennyiből jó ha Gödöllőig meg vissza elég Budáról... Télen még természetbe sincs kedve kimenni az embernek (van telkünk is, nyáron járunk is rendszeresen, de télen megfagysz odakinn). Otthon vagy, lehet pl kártyázni, puzzle-t kirakni - szoktunk is elég sokat kártyázni, és éppen egy 3000 dbos puzzle van a szőnyegen 70%-os készültségben:-). Meg lehet TVt nézni, pfff. Elmehetnénk moziba, de mit nézzünk, mikor normális film (Gyűrűk ura kategória) max 3 van 1 évben? 1 B kategóriás sz.rért+kukoricáért meg nem fogok annyit fizetni mint amibe 1 havi WOW kerül. Színházért nem rajongunk, buliért dettó, baráti kör szűk, és hetente max 1-1 találkozót szervezünk, akkor meg? Marad a WOW, mert azt bármikor elő lehet venni, ha az ember 1 órával korábban ébred fel és nem tud elaludni, vagy éppen van fél órája vacsora előtt.
HC gamerek, meg akiknek ez az élet, az meg betegség. Ugyanígy beteg az is, aki minden péntek-szombat este bulizni jár, beb.szik mint az állat, vagy éppen kefél azzal akibe belebotlik, meg szétb.ssza az agyát a túlzott hangerejű agydöngölő zenékkel. Meg az is akinek 30 legjobb barátja van, és mindegyik szülinapjára ajándékot készít, meg minden este másik barátjával találkozik. Ennyi erővel tiltsuk be a discot, piát, barátokat, mindent ami szórakozás, mert okozhat függőséget. -
Komolytalan #24 Már van 1, most veszek 1 másikat a barátnőmnek (pardon menyasszonyomnak) is, hogy ne az én accountomon játsszon:-D -
#23 A szerverleállás alatt meg előjönnének az elvonási tünetek, nem?