275
 • Epikurosz
  #275
  Egy igazi zenei csemege a magyar érzelmű embereknek: Kossuth tér induló WG Lászlótól.
 • NonsenS
  #274
  Jó ötlet. Tedd azt, mint sokan mások is. Egyre több olyan ismerősöm van, aki kimegy külföldre dolgozni egy időre.
  #266 dez: Igazad van, nem mondom, hogy értek a politikához és tényleg sokan vagyunk, akik csak erre kapták fel a fejüket, de akkor is kéne vmit csinálni ezzel a nyamvadt kormányzással.
 • Epikurosz
  #273
  Namost, ez a cikk érdekes.
 • Epikurosz
  #272
  Megette a fene az egészet. Nekem már az is megfordult a buksimban, hogy kimegyek egy kört nyugo(d)tabbra, majd amikor itt is euró lesz (kb. 2012) visszajövök jó sok pénzzel és én leszek a király. :-)
  (Mondjuk nekem ez könnyű lenne.)
 • dez
  #271
  Eleve nem szabadott volna hagyni, hogy a politikusok azt csinálják, amit akarnak, mert mindkét oldalnak a fél ország a feltétlen híve, és elég nekik tetsző dolgokat nyilatkozgatni. Már nagyon rámentek itt a politikusok a szép szavakra. És túl kevesen vannak, akik mindkét oldalt kritikusan szemlélik.
 • dez
  #270
  Mellesleg, bár én nem vagyok "szoci", olyan szívesen szavaznék a Fideszre (mint már korábban is 1x), csak épp egyátalán nem vagyok meggyőződve róla, hogy attól minden jobb lesz. Engem már nem győznek meg a szép szavak, miközben a háttérben ellenkező előjelű tettek vannak.
 • dez
  #269
  Kár, hogy nem értetted meg, mit írtam.
 • Epikurosz
  #268
  "nem szabad elhinnie egyik oldalnak sem, hogy csak akkor lesz nekik jó, ha a "saját oldaluk" (már ez is LOL) van hatalmon. "

  Igaz is, akkor 2010-ben a szocik szavazzanak a fideszre, mert nekik is akkor lesz jó, ha a másik oldal, a fidesz kerül hatalomra. logikus.
 • dez
  #267
  De amúgy meg nem minden a politikusokon múlik, nem szabad elhinnie egyik oldalnak sem, hogy csak akkor lesz nekik jó, ha a "saját oldaluk" (már ez is LOL) van hatalmon. Mert így az ország egyik fele mindig depressziós lesz, és csak betart a másiknak.
 • dez
  #266
  Nem hiszem, meg amúgy is a te dolgod. Csak arra írtam, hogy azt írtad, eddig nem foglalkoztál a politikával, de most, a kiszivárgott beszéd felnyitotta a szemed. Sokan így vannak vele, egyesek legnagyobb megelégedésére.
  Ja, szerintem is máshogy alakultak volna a dolgok, ha nem csak marná egymást a két oldal. Erre most a 8000 milliárdos támogatáson felturbózva marakodnak. :/
 • NonsenS
  #265
  Ne hidd azt kérlek, hogy istenítem a jobb oldalt. Sőt! Éppen ellenkezőleg. Ők is ugyanúgy simlisek sokmindenben, csak róluk nem derült így ki. Nem tudom, hogy olvastad-e az előbbi hsz-eim, de azt írtam, hogy kéne vki, aki elküldi őket a jó.. tudjátok hova.
  Hiszen 16 év alatt nem csak egy párt tette tönkre ezt a szegény országot.
 • Epikurosz
  #264
  Ja, és ahogy én látom:
  a szoc. háló igazából csak a tanulatlan stb. rétegeknek jó. (Mer ugye tanult rétegeknél, lévén alacsonyabb szaporulat, eleve kevesebben veszik igénybe, ráadásul ők be is fizetnek, míg a 6 gyerekes gyerekgyárak nem nagyon fizetnek be, ellenben kivesznek onnan. Summa: a jelenlegi szoc. háló kontraszelektív.)
 • Epikurosz
  #263
  A glob. felm. csak súlyosbítja a túlnépesedés miatti problémákat.
  A háború stb. szerintem sem elfogadható "kezelése" ennek, de ha nem történik semmi (mint pld Kínában a születészabályozás), akkor ez következik, automatice.
 • Epikurosz
  #262
  16 év rendszerváltás után, csökkenő olajárak mellett, az emberfia elvárná, hogy az életszínvonal lineárisan emelkedjen. Ehhez képest az istennek sem akar emelkedni. Sőt, a kormányzók maguk ismerik el, hogy az ő hibájukból. Akkor nem az lenne a természetes, hogy eltűnnek? Csakhát akkor esetleg lenne felelősségrevonás, azt meg el akaják kerülni.
 • BiroAndras
  #261
  Ezzel azt akarod mondani, hogy az éhínség és a polgárháború jobb kezelése a szegénységnek, mint a szociális háló?
  Az meg nem világos számomra, hogy ehhez hogy jön hozzá a globális felmelegedés.
 • dez
  #260
  Már nem azért, de vagy folyamatosan kell követni a politikát, vagy sehogy. Előbbi esetben kicsit árnyaltabb kép alakul ki. Nem szabad hagyni egyik oldalnak sem, hogy megvezessen, mert egyik sem szent.
 • Epikurosz
  #259
  A jelenlegi rendszer eleve a simliseknek, közgazdászati szakkifejezéssel a potyautasoknak kedvez. Kontraszelekcióról van tehát szó.

  A szociális hálóért a XIX. század második és a XX. század második felében sokat harcoltak a keresztény államokban, és ki is épült. A nem-keresztény vilában nem nagyon, talán Japán kivételével, meg egy két volt gyarmat másolt le ezt azt. Amúgy Afrikában még mindig vannak olyan államok, ahol semmilyen szociális háló nincs, sem táppénz, sem munkanélküli segély, sem nyugdíj. Van néhány ingyenes kórház, amelyeket nyugatis egélyekből működtetnek. Érdekes módon, a természeti katasztrófák ellenére, a népszaporulat olyan nagy, hogy kb. 30 évente meduplázódik a lélekszám. A népességfelesleget (polgár)háborúkkal "kezelik", emellett ott vannak a betegségek, a nyomor, és kb. 1 millió menekült érkezik Európába. A nyomás inkább a dél-európai országokon van - Olaszország, Spanyolország, Portugália, Franciaország - de előbb utóbb mi is kapunk belőle.
  Ha a globális felmelegedés miatt 2050-re súlyosbodik a helyzet, búcsút inthetünk a "szép és boldog békeidőknek".

  Ami most volt Pest utcáin az semmi azokhoz az összecsapásokhoz, polgárháborúkhoz, háborúkhoz képest, amelyek Európán úgy véggisöpörnek, mint az 1848-as forradalmak. Annyi különbséggel, hogy 1848-ban még volt katonabecsület, voltak nemes eszmék, míg 2050. körül már csak a korgó gyomor és az esetleg megszülető álideológiák fognak hajtani.
 • dez
  #258
  Talán mert az emberek mentalitását, annak fokozatos változását sem lehet figyelmen kívül hagyni?
  Most pl. épp a Fidesz nehezményezi a szociális háló ritkulását. Nyugaton meg ez alig ismert fogalom.
 • NonsenS
  #257
  Érdekes elképzelés. Csak akkor már elég sok mindent meg kéne változtatni. Miért nem lehet lemásolni egy jól működő európai ország szociális, gazdasági, társadalmi berendezkedését. Persze a gazdaságit mondjuk nem Svájcról kéne, de az elveket. Igen, az elveket!
 • Epikurosz
  #256
  Én amúgy teljesen eltörölném az SZJA-t.
  Elég az ÁFA meg egyéb sarcok. Aki gazdag, az sokat fogyaszt, így utána több ÁFA folyna be.
  Eredmény: eltűnne a feketepiac, és nem lenne annyi surmó. A surmók azért kellenek, hogy a kormányok tudjanak zsarolni: ne pofázz, mert te is sáros vagy.
  Persze, még mindig lehetne TB-járulékot csalni, de én azt is felszámolnám, és vele együtt a teljes szociális hálót. 150 éve sem vót, és szépen éltek szépapáink.
 • Inquisitor
  #255
  "Az adófizetés megtagadása... Népszerű elképzelés lenne,..."
  Lenne? :D A Lakosság 3/4 vagy létmiminimumra vagy alá van bejelentve, HA egyáltalán be van. A be nem fizetet adót meg se elkölteni, se ellopni nem könnyű ;)
  De milyen f*sza lesz majd nekik 2030-2040 körül a 30.000Ft-os nyugdíj ...
 • NonsenS
  #254
  Hja, még ÉN kérek elnézést, sőt az ÉN k**va anyámat, nem???
 • NonsenS
  #253
  Nos, már rég jártam errefelé, a fórum télleg alább hagyott sajna.
  Szóval #248 Epikurosz: Én nem hiszek a horoszkóban, nem lényeges, hogy most épp halak vagyok. És vállalom a nevem, vállalom azt, hogy ezt mondtam, mert ez a véleményem, és vállalom a korom is. Eddig nem nagyon érdekelt a politika. Gyakorlatilag mindegy volt, hogy ki lop meg. De mióta kitudódott az a "gyurcsány" vagy miféle öszödi beszéd, azóta már jobban érdekel. Undorító, amit ott művelhetnek. Mint ahogy a mondás is tartja, az embereknek két dologról nem szabad megtudniuk, hogy készül: A felvágott és a törvények.
  #251 LowEnd: igazad van. Csakhogy hogyan lehetne demokratikus népszavazást íratni arról, hogy akár csak (hja, CSAK) a gyurcsány, de inkább az egész politikai fejes csapat húzzon el a picsába vagy ami jobb, álljanak bíróság elé. Számoljanak meg minden adóforintot, és mondják meg, hogy hova került az a sok-sok milliárd forint, mert sztem sokan kíváncsiak rá. De lehet, hogy felfordulna a gyomrunk is, ha kiderülne, hogy mit csináltak a pénzekkel, milyen alternatív köcsög módjára sikkasztották el azt a sok pénzt. Tudod, én hozok egy törvényt, mert egy barátomnak anyagilag megéri. A barátom meg egy kis jutalom pénzzel köszöni meg ezt nekem. Ilyen egyszerű. MINDENKI jól jár. Mindenki, kivéve egy jelentéktelen közeg, amit hmm hogy is hívnak? Ja igen, a jónép. AZAZ MI! Tőlünk lopnak és fel vannak háborodva, ha még számon merjük kérni rajtuk.
 • Epikurosz
  #252
  Miért, most mi van?
  Az államcsőd már bekövetkezett, rég. Csak az EU-s pénzek segítségével sikerült elfedni.
 • LowEnd
  #251
  Ez az általános sztrájk tuti ötlet... Mire is? A nem sztrájkoló vállalkozások ezidő alatt úgy megszednék magukat, hogy vasvillával kéne a padláson átforgatni a pénzüket, csak be ne dohosodjon.

  Az olyan dolgokról most nem beszélek, hogy az általános sztrájk szép dolog, feltéve ha nem a feleséged/gyermeked műtő orvos sztrájkol, vagy a rendőr munkabeszüntet miközben téged laposra ver néhány rosszarcú a nyolckerben. Vagy a posta, tömegközlekedés, a patikák, stb. A helyzet az, hogy más f*rkával nem kunszt a csalánt kaszálni, de ha belegondolunk, hogy bennünket hogy érinthetne egy általunk kigondolt remek haditerv (ha az "ellenségtől" (ami a jobboldalnak a bal és vice versa) származna), mindjárt visszafogottabb ötletekkel állunk elő.


  Az adófizetés megtagadása... Népszerű elképzelés lenne, mert akárki van hatalmon, lehetne találni okot a nemfizetésre, nyögje helyettem a közterheket más.

  Javasolnám mindezek helyett a népszavazás intézményét, és a demokratikus választásokat, mert az aljanép (azaz mi) sajna csak ekkor fejezheti ki az akaratát.
 • dez
  #250
  Akarom mondani hablatyolt. (A másik a hadováló.)
 • dez
  #249
  Ja, b..g, változás: egy jó kis államcsőd, biztos az a megoldás mindenre. Hahó, aki ilyesmikre utalt az utóbbi hetekben, az nem gondolta ám komolyan, csak a szerepének megfelelően hadovált.
 • Epikurosz
  #248
  Meg kell mondjam, örülök neki, hogy te is egy Hal vagy (adatlapod szerint), de ha sokat politizélsz, akkor talán jobb lett volna nem az igazi neved beírnod oda, hanem valami halast inkább. Pld. Halász, Cápa, Delfin, Némó stb. :-)
 • Epikurosz
  #247
  Szerintem az SG nem zárja be a topikot, ugyanis vannak már frissebb témák, ez amúgyis megy hamarosan a süllyesztőbe.

  Nos, az adómegtagadás alkotmányosságában nem vagyok meggyőződve, most hogy utánagondoltam.

  Maradna tehát az általános sztrájk. Ez különben elég könnyen kivitelezhető lenne, hisz a rendőröktől kezde a patikusokig, sőt a BKV-ig, MAGOSZ-szig, diákokig, pedagógusokig ma mindenki elégedetlen. Kisebb tüntetések vannak is, szakmák szerint, vagy a múlt héten az 5 szakszervezetből 2 tüntetett.

  Szóval, így elméletileg én ezt látom a leginkább sikerrel kecsegtető módszernek, de jelzem, hogy én amolyan szabadgondolkodó vagyok, tehát ne várd tőlem, hogy akkor most elkezdem ezt szervezni.
  Azt hiszem ezzel meg is nyugtattam az SG moderátorait és másokat is. :-)
 • NonsenS
  #246
  Bakker, ez mekkora. Télleg, hogy ez nekem még nem jutott eszembe. Csak hogy vegyünk rá annyi embert (főleg állami dolgozókat, mert attól, hogy egy magánvállalkozás nem dolgozik, az államnak nem lesz semmi baja), hogy sztrájkoljanak. Meg mondjuk hogy mondod meg a R betűs TL-nek (tévéadó), hogy "ne jáccál már semmit holnap, jó, mert jó lenne bemutatni ennek a kormánynak."
  Sztrájkoljunk!!!

  Egyébként az adómegtagadást hogy képzelted el? Nem adod be az adóbevallásod? Ahhoz megint csak több ember kéne. Mondjuk egy egész falu. Vagy mondjuk az sg-zők népes tábora. Egy sg.hu-s olvasó sem adná be az adóbevallását?

  Egyébként valószínű hamarosan az sg ezt a fórumot zárja, merthogy politizálunk. NEM mondom azt, hogy az sg is a nép ellen van, de azt gondolom, hogy hagyja egy kicsit az sg az emberek véleményét megosztani egymással (mégha innen is indulna ki egy nagy sztrájkolás), hogy végre legyen vmi ebben az országban, amitől jobb lesz. Amitől nem mernek majd a jövőben annyit lopni a politikusok, amitől jobban fognak félni attól, hogy mennyi hely van a zsebükben munka előtt és munka után, amitől azt fogják gondolni, hogy a fenébe, nem lopok annyit, de legalább a nép is jól érzi magát. Szerintem azt kéne csinálni, hogy minden embert és hozzá tartozó pénzt legalább másik kettő ellenőrizne lefelé. És így nem lehetne lefizetni senkit, maximum az egész népet egészen a kétkezi munkájából megélő országot eltartó mezőgazdasági munkásig, aki meg azt mondaná, hogy a ku.. rohadt életbe, azok ott fönn sikkasztanak, mint az állat, nekem pedig csak nagyon jut belőle. Ez így nem jó sem nekem, sem az országnak. Mégegyszer hangsúlyozom, nem lepődnék meg, ha a topic záródna, de kérem az sg-t, hagyjanak egy kis lehetőséget ennek a szegény népnek. Mert megfogyva bár, de törve nem él nemzet e hazán!
 • Epikurosz
  #245
  Hát, például én is sok mindenben egyetértek veled.
  Abban is, hogy:
  1. "Legfelül kibasznak majd' mindenkivel. ", és abban is, hogy
  2. "Emberek, nem fog senki semmit csinálni. Pontosan ezekért. De azért megpróbálhatjuk. Békés tüntetésekkel. petíciókkal. Népfelkeléssel. Forradalommal. Sajnos nem hiszem, hogy sokra jutnánk vele."

  Az én véleményem az, hogy itt két tényező tudna érdemi változást hozni:
  a.) általános sztrájk,
  b.) az adófizetés megtagadása.

  Ezek azok a tiltakozási, polgári engedetlenségi formák, amelyek érdemi változásokat tudnának hozni ma Magyarországon.

  Mindkettőben az a gyönyörű, hogy nem kell hozzá fegyver, nem kell köveket dobálni, még az utcára sem kell kimenni, lehet nézni szépen a külföldi tévéadókat otthon, a fotelben (abban az esetben, ha a hazai tévéállomások is sztrájkba lépnek).

  No, tessék, már megint nekem kellett megmondani a tuttit.
 • NonsenS
  #244
  Uraim. Ki a fene franc csinálna itt akármit is?!? Komoly kérdés. Augusztus 20-án ki lett volna az az ember ma Magyarországon, aki azt mondja a tűzijáték előtt, hogy: "Emberek, el lehet innen menni, itt lehet minket hagyni, mert a rossz idő miatt a tűzijáték elmarad." Elárulom: Senki. Az ég egyadta világon nincs olyan ember itt, aki merné vállalni akár egy ilyenért is a felellőséget. Hát még egy olyanért, hogy: Orbán, Gyurcsány, az orszgáhatár arra van, meg lehet nézni a másik oldalról is! Ilyet politikus nem csinál, mert egyszerűen félti az állását. A nagy tőkéseknek megint csak nem éri meg. Ha a parasztok lezárják az útszakaszokat, sok MAGYAR ember őket szidja, sajnálatosan. Pedig ők is csak megélni akarnak. Hallottam már olyat is, hogy: "de sok idejük lehet ezeknek a parasztoknak, hogy itt tüntetnek". Nevetséges. Ha meg esetleg pesten tüntetnek (és most nem a randalírozókra gondolok), akkor a rendőrség lép fel komoly erőkkel ellenük. Most akkor mivan? Legfelül kibasznak majd' mindenkivel. Alattuk nem mernek nekik szólni (vagy leszólni őket), vagy pedig ők is kapnak egy kis juttatást. Még alattuk pedig a rendőrök intézkednek. Akik meg megint csak parancsot teljesítenek, tehát ha egy rendőr egyet is ért a tüntetőkkel (megint nem a randalírozókra gondolok!), akkor is mit kell csinálnia? Igen, pontosan visszafognia a jónépet. Azt a jónépet, aki azt akarja, hogy ne rabolják ki szegényt. Emberek, nem fog senki semmit csinálni. Pontosan ezekért. De azért megpróbálhatjuk. Békés tüntetésekkel. petíciókkal. Népfelkeléssel. Forradalommal. Sajnos nem hiszem, hogy sokra jutnánk vele. Ki az, aki ugyanígy vélekedik?
 • Epikurosz
  #243
  Nos, interneten olvasgatva évi 5 milliárd dollárról is írnak, de én ezeket a számokat nem tudom ellenőrizni.
 • NonsenS
  #242
  már 1 milliárd USD is rengeteg, nemhogy 10. Jézus Mária. Mi folyik ebben az országban?!?
 • Epikurosz
  #241
  ...persze az is lehet, hogy 1 milliárd USD, ezért érdekelne a tényleges adat...
 • Epikurosz
  #240
  "másfelől pedig olyan nagyságrendi különbségekről van szó, amiről vitázni sem érdemes. "

  Tudtommal a multik évente 10 milliárd dollár nyereséget visznek ki Magyarországról. Tévében hallotttam, de nem mernék mérget venni rá, viszont roppant kíváncsi vagyok a pontos számadatokra, amennyiben ezt valahol nyilvántartják.
 • Epikurosz
  #239
  + hogy kiegyensúlyozott legyek:
  Természetesen, azon túl, hogy Afganisztánba és Irakba katonákat is küldtünk, plusz technikát, az amcsi érdekeltségű multik révén másodlagosan is finanszírozzuk azokat a háborúkat. Talán annyi hasznunk van belőle, hogy olcsóbb lett benzin, de aki nem küldött oda zsoldosokat, azoknak is olcsóbb.
 • Epikurosz
  #238
  Eltekintve az engem minősíteni próbáló részektől, örülök neki, hogy egyetértünk.
  Az erdélyi vendégmunkás által hazavitt pénzecske és egy multinacionális cég által kiszivattyúzott pénzhalmok között azért vannak nagyságrendi különbségek, aszem ezt te sem vitatod...

  Én egyébként jogi szempontból nem tudok belekötni abba, hogy egy nemzetközi vállalat mit csinál a profittal. Annyit azonban megjegyeznék, hogy amikor az állambácsi sz*rban van, akkor mindjárt megszorngatja a hazai cégeket: emeli a különböző adónemeket, járulékokat, stb.
  A multikkal, akiknek évtizedekre adókedvezményeket, vagy éppenséggel adómentességet adott (a legutóbb felszínre került ügy ugye az Audi Hungária esete), ezt nem teheti meg, tehát ők beseprik a zsozsót, és viszi amerre a szemük lát. Pedig hát, ha itt tevékenykednek, nekik is ki kellene venni a részüket az épp aktuális nehézségekből. Csakhát, ugye, a politikusok, a kormányhivatalnokok, sőt a jogszabályok is velük elnézőbbek.
  Ez lehet jogos, de igazságtalan. Persze, szerinted, ezeket az anomáliákat nem kellene észrevenni, pláne szóvátenni, inkább hallgatni kellene, és húzni rezignáltan az igát.
 • LowEnd
  #237
  Természetes, hogy téged nem győzött meg a cikk. De hát, ezt nem is várhattam. Akármilyen bizonyítékot tennék eléd, a saját szemednek se hinnél. Ez bizony az előbb említett "setét verem". Sajnálom, hogy a feltehetően jó képességeidet nem kamatoztatod, némi emocionális és intellektuális (politikai?) vakság miatt...
  Befejezem a zrikálásodat, inkább némi érdemi hozzászólás:


  Visszatérve az zsidókérdésre.

  >> Nem titok, hogy sok Magyarországon tevékenykedő multi
  >> mögött zsidó (részben izraeli) tőke van.
  Bizony: nem titok.

  >> Ezek a multik különbőző csatornákon, módokon nyereségük egy részéből
  >> csurrantanak Izrael államnak. Mondjuk, az izraeli tulajdonú cégeknél
  >> ez nem kétséges.
  Vagy megteszik - vagy nem. De mi közünk hozzá, már megbocsáss? Körülbelül annyi, mint az Erdélyből hazaszármazott honfitársainknak Magyarországról nyújtott, családjukat segítő, pénzbeni és természetbeni támogatásához. Vagy rosszul látom?

  >> A nyereség egy részét pedig visszaforgatják, befektetik abban az országban, ahol működnek.
  Köszönjük meg nekik. Ugyanis a cég tulajdonosai elkölthetnék akár a zsinagógában, akár a kocsmában, és bizony-bizony, semmi beleszólásunk nem lehetne.

  >> A 39 napos libanoni háború miatt 2006. harmadik negyedévében
  >> inkább kivitték a pénzt, kevéséb fektették be helyben.
  >> Nos, ez is egyik oka lehet a mostani magyarországi nadrágszíjpolitikának.
  Kicsit távolinak érzem az oksági kapcsolatot, másfelől pedig olyan nagyságrendi különbségekről van szó, amiről vitázni sem érdemes.
 • Epikurosz
  #236
  Hát, engem az a cikk nem győzött meg.

  Amúgy mondok ennél cifrábbat is, csak tudj ámulni:

  Nem titok, hogy sok Magyarországon tevékenykedő multi mögött zsidó (részben izraeli) tőke van. Ezek a multik különbőző csatornákon, módokon nyereségük egy részéből csurrantanak Izrael államnak. Mondjuk, az izraeli tulajdonú cégeknél ez nem kétséges. A nyereség egy részét pedig visszaforgatják, befektetik abban az országban, ahol működnek.
  A 39 napos libanoni háború miatt 2006. harmadik negyedévében inkább kivitték a pénzt, kevéséb fektették be helyben.
  Nos, ez is egyik oka lehet a mostani magyarországi nadrágszíjpolitikának.
  Várom a kommenteket!