14
  • Dodo55
    #14
    Már van, csak nem Intel, hanem IBM.
  • Vers
    #13
    álmodban lesz csak 5 ghz-es proci
  • turul16
    #12
    Az arak valtozni fognak szerintem, azert tettem jovo idobe.
    Bar AMD gyartasi kapacitasanak megnovekedesekor, lehet ujra olcsobb lessz az AMD.
  • maestro85
    #11
    JAH!
  • kandeláber
    #10
    "De úgy hallottam, hogy a PCIe 1.0-ás kártyák bele fognak menni a 2.0-ás alaplapokba."

    Ez igaz, de ettől még lecserélődik a szabvány.
  • BiroAndras
    #9
    "Nagyon ugy nez ki, hogy Intel durvan meg fogja verni AMD-t."

    Nem igazán. A mostani előnye se olyan nagy, mint ahogy az ember gondolná. Ugyanis a Core2 ugyan gyorsabb, mint egy azonos árú X2, de az alaplap és a memória is lényegesen olcsóbb az X2-höz, így az egész konfigot nézve még mindíg az X2 a nyerő.
  • lmisi
    #8
    Jelenteni lehet, de
    1 nem ugyanaz a gyártó
    2 kiadni-piacra dobni fizikailag!!!!! uj csíkszélességet garantáltan max 1szer évente. Az Intel most talán 1,5 év (Kb.) alatt jött elő az új csíkszélességgel, ez
    ráadásul iparági rekord!!!
    Azaz mint annyi helyen és iparágban itt is sok a duma, kékégfestés, nagyratörő tervek. De a konkrétum annál szegényesebb.
  • BiroAndras
    #7
    "Akkor meg mi a jó büdös francért nem lehet kihagyni mondjuk a 65 nm-et, hanem tovább húzni a 90-et, és aztán egyből 45-re váltani? Így szerintem kvára nem olcsóbb, mert a gyártósorok állandó átállítgatása többe kerül mint a kisebb csíkszélességű gyártásból adódó haszon..."

    Szerintem nem az összes gyártósort állítják át. És két átállítás közt legyártanak így is pár millió procit, ami fedezi a költségeket.
    A nagyobb lépések azért nem jók, mert azokra többet kéne várni, és közben a konkurenciához képest hátrányba kerülnének. Ráadásul kisebb lépéseknél jobban használhatók a korábbi tapasztalatok, így gyorsabban beindulhat a gyártás.
    Biztosan így gazdaságosabb, különben nem csinálnák.
  • Sanyix
    #6
    Szörnyű lehet, hogy ezene a "szar" vidokártyán már csak simán highon megy a legtöbb játék, és már az élsimítást is ki kell kapcsolni...

    Amúgy nemtom mire jó, ez a hülye nm váltogatás, basszus, 1 éven belül 3-szor jelentenek be kisebb csíkszélességű procikat. Akkor meg mi a jó büdös francért nem lehet kihagyni mondjuk a 65 nm-et, hanem tovább húzni a 90-et, és aztán egyből 45-re váltani? Így szerintem kvára nem olcsóbb, mert a gyártósorok állandó átállítgatása többe kerül mint a kisebb csíkszélességű gyártásból adódó haszon... ha ritkábban váltanának, lehet hogy tényleg olcsóbb lenne a gyártás.
  • Dodo55
    #5
    De úgy hallottam, hogy a PCIe 1.0-ás kártyák bele fognak menni a 2.0-ás alaplapokba.
    Egy GeForce 7950GT-t fogok venni, remélem 1-2 évig nem kell lecserélnem.
    Akkor tervezem lecserélni, amikor olyan szintre "süllyed", mint kb most egy 6600GT, jelenleg az van, és hát kezd kevés lenni.
  • kandeláber
    #4
    "mert gondolom nem fog lecserélődni a PCIe szabvány"

    Dehogynem... 2007 második félévében jön a PCI-E 2.0
  • turul16
    #3
    "Persze erre még várni kell, de minél kisebb gyártástechnológiával csinálják a procit, annál nagyobb órajel érhető el a fogyasztás és a melegedés a gyártástechnológiával egyenes arányosan való csökkenése miatt."
    Ugyan akkora tranzisztor szamnal igy is lenne, de azt is novelik, igy kb. szinten tartva a fogyasztast. szvsz.

    Nagyon ugy nez ki, hogy Intel durvan meg fogja verni AMD-t.
    Ha IBM betorne x86 piacra, az igen erdekes lenne, szerintem vannak olyan technologiak a kezeben (SG cikkek alapjan), hogy megallazak a ket proci gyartot .
  • Anotino
    #2
    Latom eleg koran volt meg
  • Dodo55
    #1
    Én nemrég egy 90nm-es P4-et vettem, de azért 90-eset, mert a 65-ösöket nem támogatja az alaplap amit vettem. Természetesen tudtam ezt mielőtt az alaplapot megvettem, azért ilyet vettem, mert így nem kell új ramokat vennem most, viszont DDR2 is belemegy, tehát később azt is tudom fejleszteni, és majd akkor a következő alaplapcserénél nem kell új ramokat vennem, szóval megérte nekem ez így.
    A processzor amit vettem egy Intel Pentium 4 640. Azt nem tudom, hogy az új alaplapok támogatják -e majd ezt, mert az lenne a legjobb, hogyha a következő nagyobb fejlesztésemet fokozatosan tudnám végrehajtani, mert most váltok AGP-ről PCIe-re, S478-ról S775-re, és már megvan az alaplap és a proci is, de még videokártya nincs, ezért nem tudom használni az új cuccokat.
    Ha jók lesznek ezek a 45nm-es Intel procik, akkor valószínüleg majd azokra fogok váltani, szóval szerintetek a 45nm-es procikat támogató alaplapok fogját támogatni a P4 640-emet? Mert videokártyát nem kell majd újat vennem valószínüleg ha veszek majd új alaplapot, mert gondolom nem fog lecserélődni a PCIe szabvány, DDR2-re meg majd időközben váltok, tehát ha addig nem jön a DDR3, akkor ram se kell új.

    Amúgy szerintem nem kellett volna új név. Az IBM csinált egy (asszem) 5GHz-es procit, és úgy látják, hogy a magok számának növekedésének van határa, az órajelnek viszont a technológia folyamatos fejlődese miatt nincs, így valószínüleg az Intel egy idő után visszatér a magas órajelekre épülő architektúrára(persze nem a Netburstre, hanem majd csinál valami újabbat), és akkor esetleg visszahozhatnák a Pentium nevet.
    Az lenne a durva, ha majd ez megtörténne, és kijönne a Pentium 5, ami 5GHz-en menne :)
    Persze erre még várni kell, de minél kisebb gyártástechnológiával csinálják a procit, annál nagyobb órajel érhető el a fogyasztás és a melegedés a gyártástechnológiával egyenes arányosan való csökkenése miatt.