1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Rainbow15
    Itt vagyok én is, bár mostanában nem nagyon építem az asztalt, de még meg van, és majd nyáron folytatom is. A topicot meg nézem mindig, csak nincs mit írnom...
  • Web mester
    Az a gáz, hogy a többiek pedig eltűntek a topicból... Végülis napok óta mi ketten írunk ide, pedig voltak idők amikor szépen fellendült a topic!
  • Sponnyabob
    Én benne vagyok!!
  • Web mester
    Nah akkor mindenki belemegy? Mert akkor szólok a moderátoroknak, hogy írják ki!
  • Sponnyabob
    Háát nem tudom nem igazán értek hozzá meddig szép egy kép és mikortól csúnya erről valaki szakértőttnek a véleményét kéne kikérni de szerintem jó lenne a 800x600
  • Web mester
    Mondjuk 800x600?
  • Sponnyabob
    jaja nem rossz ötlet ki lehetne írni mekkora legyen a max. méret vagy csak azt hogy ne legyen túl nagy
  • Web mester
    Hogy legyen valami:
    Múlt szombaton beszereztem a parafát a töltésnek. Remélem, hogy vasárnap el tudom kezdeni a lefektetését a parafának és a sínek rögzítését.
    Amúgy szerintem ki lehetne írni a fejléc alá, hogy mekkora képet lehessen berakni maximumként.
  • Sponnyabob
    Eléggé halott a topic nem sokan írnak :( lentebb ígértek néhány képet szívesen megnézném őket és hogy Web mester társamat idézzem "ne túl nagy méretű képeket" :)
  • Web mester
    Csak vicceskedésből írtam ezt :)))
  • garam93
    Milyen góré?:)
    Egy közösség vagyunk, megbeszéljük/itek, váltunk/otok. Nekem mind1.:)
  • Web mester
    Jah értem, de miért nem azzal kezdted, hogy menet irány szerinti világítást akarsz? :)
    Amúgy nem tudom, de mit szólnátok ahhoz ha egy új bannert adnánk a topicnak? Így túl az 1000.-ik hozzászóláson megérdemelné a topic. :-)
    Bár ebbe Gabi a döntő, ő itt a góré :)))
  • garam93
    http://www.csikos-muhely.hu/termek.html
    Itt van a "Fuggerth M41 (csörgő) digitális panel". Na, ilyet szeretnék.:)
  • Web mester
    "nekem főleg a csíkos-féle világítás kellene"
    Az milyen? :)))
  • garam93
    Jól is tudtad, nem digitezek, konkrétan a digit előkészítő panelre gondoltam. Csak a fogalmazás, sőt inkább a megszokás...:)
    A mostani belsőben is van digit előkészített panel, nekem főleg a csíkos-féle világítás kellene.:) Majd lehet, hogy beugrom hozzá.:)
  • Web mester
    Nem is tudtam, hogy digitálisban utazol.
  • garam93
    Na szóval, a lényeg:
    A neten hirdettek egy roco br 215-ös mozdonybelsőt, ami be volt szabva a csörgő kasznija alá (szélességben+hosszban). Ezt a belsőt vásároltam meg, és most azon dolgozom, hogy a mozdony kész legyen. Működik tökéletesen, csak némi átépítést igényel az új belső: a mellgerendákat a kasznira kell ragasztani, az alváz elemeit (fv-maszk, akkuláda, gázolajtartály imitációt, és azt a vmit a fv elé) az alvázra vagy a kasznira odaragasztani, és már tökéletes is. Csak a kuplungot nem tudom, hogy oldom meg. De meglesz...:)
    Utána Sabotaz festékkel újrafújom a kasznit, feliratozom, majd antikolás után lakkozom, és kész az egész. Vmikori közeljövőben kap egy csíkos-féle digit panelt is.
  • Web mester
    Engem érdekel a dolog!
  • garam93
    Cseles, cseles...:)

Egyébként vagy a mostani, vagy a következő héten fogok Roco Br215-ös mozdonybelsőt vásárolni, átszabva a fuggerth csörgő méreteire. Átszerelem, és hamarosan lesz egy roco hajtású csörgőm. Ha érdekel vkit, majd írok róla+kép is lesz:)
  • Web mester
    Nem teljesen igaz így az állítás :)
    Az angolváltó valóban Piko sín, de az egyenesek Roco 2.5. És, hogy miért? Azért, mert a Roco 2.5 -ben nem gyárt angolváltót, így esett a választás a piko sínekre amik szintén 2.5mm magassak. Amúgy ezen az angolváltón kívül mindegyik sínem Roco. Sajnos idén meg fog szűnni a Roco 2.5 sínek gyártása, ezért még valószínűleg kisebb beszerzést tervezek.
  • garam93
    Igen, ezek PIKO A sínek.:)
  • Rainbow15
    Jó ez az angol váltó :) Nekem csak sima kereszteződésem van.
    Amúgy milyen sínek ezek? Piko A?
  • Web mester
    Szombati budapesti kiruccanásom terményei ezek lettek:

Késöbb rakok majd be olyan képeket ahol már be van építve.
  • Web mester
    De lécci ne túl nagy méretű képeket :)))
  • Sponnyabob
    úgy értem a jobbat hogy saját magad csináltad most mennyire snassz elmenni a boltba é venni így van benne kihívás :)
  • tenkenorman
    pill és rakok képet énis
  • Web mester
    Ez jó kérdés, nem tom festékszóró menyire fogja a fát. Szerintem festékboltba érdeklődj!
  • Rainbow15
    jobb nem biztos, mert nem valami méretarányos, de nekem megérte :)
    Amúgy ezt a fát mivel fessem le? Festékszóró, vagy valami más?
  • Rainbow15
    köszi.
    Nekem teljesen ingyen volt, mert volt itthon véletlenül minden.
    Amúgy az alap 4mm vastag műanyag lemezből készült, a többi meg balsa fából.
  • Sponnyabob
    fasza lett. kb mennyibe került ezt így össze rakni? gondolom olcsóbb volt mint egy bolti meg jobb is :)
  • Rainbow15
    a szerkezete olyan, mint igazából.
  • Rainbow15
    na jó, akkor berakok egy képet a frissen készült hidról. (festeni kell már csak)
    link
  • tenkenorman
    ...az a gáz ha mindenki csak olvassa a fórumot...
  • Rainbow15
    Csak olvasó vagyok :D
  • v43 001
    na mi van kihaltunk? :(
  • garam93
    A mozdonyokban úgy is van megcsinálva, de itt a szerelvény hangját nem lehet így, mert vagy a második mozdonyban lehetett volna a hangja, vagy a sínek alatt, hangszóróban (ez az én merész ötletem =)), de akkor sem hallatszott volna így. Tuti aláfestés, nincsvita.:)
  • Joxy
    Biztonsági okokból, nehogy valahol műszaki hiba történjen.
  • tenkenorman
    digitális hangos cuccal nem lehet megcsinálni? láttam eg taurusta minek tök szépen megvolt csinálva. villany fel, katt!, áramszedő fel, psssszt zzssiimmm. pittyenés, és elindul. rakatakaakakaka:D
  • leho94
    biztosan az..
  • garam93
    Jó videó, bár tuti szerkesztett a hang a videó alá. Ha nem úgy lenne, az már durva lenne. =)