1362
A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
-
#1122 Nah vettem tegnap két kertesházat, egy kis üdülő házat, egy sorompó szettet, 8db os pad szettet, 35 darab fát, és egy tubus művízet. össze is raktam már a két házat. -
#1121 Nincs mit bármikor szólj ha megakadsz ha tudok segítek. -
Sponnyabob #1120 Köszi a segítséget! nagyon jól jön! Hamarosan vége a sulinak és végre több időt szentelhetek a vasutamnak már nagyon várom. -
spy803 #1119 Még a fényképezőgépek vakuja is villog :) -
#1118 FONTOS!!!
A megkötött purhabról minden fényes részt le kell vagdalni, mert nem köt rá normálisan a gipsz és lepereg az egész.
Ha lefektetett sín mellett gipszelsz mindenképp használj maszkolószalagot! -
#1117 Persze:
Nem olyan bonyolult dolog
az alapot láthatod a képen sima hungarocell,vagy kifújt purhab
Gipszet bekevered,ne legyen se túl kemény se folyós.
Felkened a hungarocellre ,vársz vele bő egy napot míg megszárad.
Szürke temperával nekiállsz és össze vissza pacsmagolod. megint egy nap míg megszárad.
Nekiesel nagyon dúrva csiszolóvászonnal, és akkor kiadja ezt a szürkés fehéres mészkő szerű dolgot.
A szín keverésével lehet variálni a kőzet állagát a mészkőtől az agyagon át a bazaltig.
Kb.ilyen lesz a végeredmény:
-
Sponnyabob #1116 Tyűha! Elmondanád hogy lehet ilyen élethű hegyeket csinálni mert nekem nagyon tetszik. Nagyon király -
#1115 Én most javítok egy dróthálós terepasztalt.
Ha nem gond az a +3 kg akkor mindenképp a tele asztallapot javaslom.
Nem lehet normálisan merevíteni a dróthálót, pattog le róla tereptárgy ,fű fa minden. -
#1114 király -
#1113 Sziasztok!
N-ben készülődő asztalkámról pár kép:
-
#1112 És akkor még a kútvölgyi leágazás rajt sincs a képeken :))) -
#1111 Igen Heris gyártmányú, de sajnos csak egy darab van, pedig nagyon szeretnék még egy vezérlőt is. Kapcsolója néha kiakad a helyéről, de ez lehet, hogy csak nálam ilyen. Világításról, nem tudok írni, mivel még nincs vezérlőm... Festése, kinézete, szerintem a Herisnek a legjobb. -
#1110 Én a rétegelt lemezt javasolnám, egy keretet, kereszt merevítőkkel, és csak a sínek illetve az épületek alá réteges lemez betéteket. A többi helyre lépés álló hab anyagot, dróthálós rögzítéssel (Styrofom vagy mi a neve, építkezésen használják, kék színű). Ez által kőnyű lesz a súlya. -
#1109 Amindenit, a topicom interfórumális lett.:)
Néha én is megtalálható vagyok ott, v431341 nicken. -
#1108 Irigyellek, hogy van ekkora helyed. :)
Nekem marad a fotózás. :P -
gezmet #1107 Kérdés:Mi a legmegfelelőbb terepasztal alapjának?Én OSB lapra gondoltam -
#1106 Szia!
Látom van emeletes City-Shuttle kocsid, ha Heris gyártmányú, akkor írnál róla, jót-rosszat? Mert eddig én csak panaszt hallottam róla, futómű meg világítás problémákat. -
#1105 Szia!
Igen én vagyok ott is, mindenhol ezt a nevet használom. -
#1104 Jól néz ki! Jó munkát hozzá!
Marha jól mutat az a peron!:) -
#1103 Sziasztok!
Mivel a terepasztalom állapotáról rég raktam fel képet, ezért néhány képbe bemutatom, mit haladtam az elmúlt heteken.
1. A parafa töltés ragasztása Talheim állomáson.
2. A sínek ragasztása. Trafótól elkezdve, mindent használtam súlynak ami kicsi volt és nehéz :)
3. Ez a pár perce készült kép pedig a jelenlegi állapotot mutatja. A háttérben, pedig már a következő szakasz sínje ragad. (az első vágány még szintén nincs leragasztva)
-
#1102 Üdv mindenkinek
egy nagyon picit nagyobb méretaránnyal
-
#1101 Joxy: Te véletlenül nem vagy fent a Zindexen is (Gerecse)?:)
Újdonságok a házam táján.
Blog.
Weblap.
Jó nézelődést! Ja, és tessék szavazni a weblapon. -
gezmet #1100 Akinek van valami eladó TT-s cucca az kérem jelezzen hátha érdekel! -
#1099 Az első képen váltóállító kapcsolók vannak, a képen a középső pedig valószínüleg egy sima kapcsoló sor (világítás, szemaforok, stb...) -
gezmet #1098 Hát egy 2és fél szobás lakásba ahol 5en laktunk megnézném hova építesz terepasztalt!Na de a lényeg hogy azóta elköltöztünk szóval hely az van
Szóval ezekből élünk:
mi ez a 3 kütyü? http://kep.ivpicture.hu/111660.jpg
mozdonyok:http://kep.ivpicture.hu/111662.jpg
vagonok:http://kep.ivpicture.hu/111661.jpg
ez minden -
#1097 TT-nél furcsállom a helyhiányt, egy nagyon jó méretarány szerintem. Leltároznod kellene, hogy mennyi és milyen mozdonyok - vagonok vannak, sínek - váltók. Aztán ebből ki lehetne indulni, hogy milyen jellegű pályát kéne építeni milyen vonatokkal. -
gezmet #1096 TT,a bátyám annak idején elkezdte építeni de lemondott róla helyhiány miatt,szóval vannak olyan kütyük hozzá hogy csak lesek,szóval ez nekem teljesen új dolog! -
#1095 Először is, milyen méretarányú a modellvasútad? (H0, TT, N, stb...) -
gezmet #1094 Hello!A bátyámnak volt vasútmodellje,vagyis modelljei,és múltkor megtaláltam őket a pincébe,egy dobozba!És z jutott eszembe hogy egy kisebb terepasztalt összeraknék hogy inkább azon legyenek mint egy dobozba porosodjanak!Ebbe kérném a segítségetek hogy hogyan kezdjek hozzá!Tanácsokat,ötleteket szeretnék érni tőletek!üdv:gezmet -
Sponnyabob #1093 ja és az a sok kép átkerült a túl oldalra ami az egyik cél volt úgyhogy juhúú :) -
Sponnyabob #1092 dede egyet értek :) -
#1091 figyelj akik idejárnak azok úgyis tudják mivel ők szavazták meg .. onnantól meg nem tök mindegy? -
Sponnyabob #1090 észrevehetetlen* -
Sponnyabob #1089 nem lehetett volna pirossal mert így eléggé észre vehetetlen (persze lehet ezzel csak én vagyok így) -
#1088 Nah, ki is került már! -
#1087 ugyszintén jó -
#1086 Nekemis .. ugyse rakok fel képeket -
#1085 Sztem, mivel köbö 5-en, ha írunk ide, nyugodtam kérvényezheted a kiírást. Nekem teljesen mind1.:) Jó a 800*600.:) -
Rainbow15 #1084 oks, akkor én is adok egy voksot a 800*600-ra -
#1083 De van: pl szavazzál, hogy legyen képméret korlátozás!
Amúgy köszi a talpfa kireszelős ötletért (honlapodról), mert a hétvégén énis ezt alkalmaztam :D