1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • tenkenorman
    Nah vettem tegnap két kertesházat, egy kis üdülő házat, egy sorompó szettet, 8db os pad szettet, 35 darab fát, és egy tubus művízet. össze is raktam már a két házat.
  • gabamano
    Nincs mit bármikor szólj ha megakadsz ha tudok segítek.
  • Sponnyabob
    Köszi a segítséget! nagyon jól jön! Hamarosan vége a sulinak és végre több időt szentelhetek a vasutamnak már nagyon várom.
  • spy803
    Még a fényképezőgépek vakuja is villog :)
  • gabamano
    FONTOS!!!
    A megkötött purhabról minden fényes részt le kell vagdalni, mert nem köt rá normálisan a gipsz és lepereg az egész.
    Ha lefektetett sín mellett gipszelsz mindenképp használj maszkolószalagot!
  • gabamano
    Persze:
    Nem olyan bonyolult dolog
    az alapot láthatod a képen sima hungarocell,vagy kifújt purhab
    Gipszet bekevered,ne legyen se túl kemény se folyós.
    Felkened a hungarocellre ,vársz vele bő egy napot míg megszárad.
    Szürke temperával nekiállsz és össze vissza pacsmagolod. megint egy nap míg megszárad.
    Nekiesel nagyon dúrva csiszolóvászonnal, és akkor kiadja ezt a szürkés fehéres mészkő szerű dolgot.
    A szín keverésével lehet variálni a kőzet állagát a mészkőtől az agyagon át a bazaltig.
    Kb.ilyen lesz a végeredmény:
  • Sponnyabob
    Tyűha! Elmondanád hogy lehet ilyen élethű hegyeket csinálni mert nekem nagyon tetszik. Nagyon király
  • gabamano
    Én most javítok egy dróthálós terepasztalt.
    Ha nem gond az a +3 kg akkor mindenképp a tele asztallapot javaslom.
    Nem lehet normálisan merevíteni a dróthálót, pattog le róla tereptárgy ,fű fa minden.
  • leho94
    király
  • gabamano
    Sziasztok!
    N-ben készülődő asztalkámról pár kép:
  • Web mester
    És akkor még a kútvölgyi leágazás rajt sincs a képeken :)))
  • Web mester
    Igen Heris gyártmányú, de sajnos csak egy darab van, pedig nagyon szeretnék még egy vezérlőt is. Kapcsolója néha kiakad a helyéről, de ez lehet, hogy csak nálam ilyen. Világításról, nem tudok írni, mivel még nincs vezérlőm... Festése, kinézete, szerintem a Herisnek a legjobb.
  • Joxy
    Én a rétegelt lemezt javasolnám, egy keretet, kereszt merevítőkkel, és csak a sínek illetve az épületek alá réteges lemez betéteket. A többi helyre lépés álló hab anyagot, dróthálós rögzítéssel (Styrofom vagy mi a neve, építkezésen használják, kék színű). Ez által kőnyű lesz a súlya.
  • garam93
    Amindenit, a topicom interfórumális lett.:)
    Néha én is megtalálható vagyok ott, v431341 nicken.
  • Milan bhv
    Irigyellek, hogy van ekkora helyed. :)
    Nekem marad a fotózás. :P
  • gezmet
    Kérdés:Mi a legmegfelelőbb terepasztal alapjának?Én OSB lapra gondoltam
  • Joxy
    Szia!
    Látom van emeletes City-Shuttle kocsid, ha Heris gyártmányú, akkor írnál róla, jót-rosszat? Mert eddig én csak panaszt hallottam róla, futómű meg világítás problémákat.
  • Joxy
    Szia!
    Igen én vagyok ott is, mindenhol ezt a nevet használom.
  • garam93
    Jól néz ki! Jó munkát hozzá!
    Marha jól mutat az a peron!:)
  • Web mester
    Sziasztok!
    Mivel a terepasztalom állapotáról rég raktam fel képet, ezért néhány képbe bemutatom, mit haladtam az elmúlt heteken.
    1. A parafa töltés ragasztása Talheim állomáson.

2. A sínek ragasztása. Trafótól elkezdve, mindent használtam súlynak ami kicsi volt és nehéz :)

3. Ez a pár perce készült kép pedig a jelenlegi állapotot mutatja. A háttérben, pedig már a következő szakasz sínje ragad. (az első vágány még szintén nincs leragasztva)
  • gabamano
    Üdv mindenkinek
    egy nagyon picit nagyobb méretaránnyal
  • garam93
    Joxy: Te véletlenül nem vagy fent a Zindexen is (Gerecse)?:)

Újdonságok a házam táján.
    Blog.
    Weblap.
    Jó nézelődést! Ja, és tessék szavazni a weblapon.
  • gezmet
    Akinek van valami eladó TT-s cucca az kérem jelezzen hátha érdekel!
  • Web mester
    Az első képen váltóállító kapcsolók vannak, a képen a középső pedig valószínüleg egy sima kapcsoló sor (világítás, szemaforok, stb...)
  • gezmet
    Hát egy 2és fél szobás lakásba ahol 5en laktunk megnézném hova építesz terepasztalt!Na de a lényeg hogy azóta elköltöztünk szóval hely az van
    Szóval ezekből élünk:
    mi ez a 3 kütyü? http://kep.ivpicture.hu/111660.jpg
    mozdonyok:http://kep.ivpicture.hu/111662.jpg
    vagonok:http://kep.ivpicture.hu/111661.jpg

ez minden
  • Joxy
    TT-nél furcsállom a helyhiányt, egy nagyon jó méretarány szerintem. Leltároznod kellene, hogy mennyi és milyen mozdonyok - vagonok vannak, sínek - váltók. Aztán ebből ki lehetne indulni, hogy milyen jellegű pályát kéne építeni milyen vonatokkal.
  • gezmet
    TT,a bátyám annak idején elkezdte építeni de lemondott róla helyhiány miatt,szóval vannak olyan kütyük hozzá hogy csak lesek,szóval ez nekem teljesen új dolog!
  • Web mester
    Először is, milyen méretarányú a modellvasútad? (H0, TT, N, stb...)
  • gezmet
    Hello!A bátyámnak volt vasútmodellje,vagyis modelljei,és múltkor megtaláltam őket a pincébe,egy dobozba!És z jutott eszembe hogy egy kisebb terepasztalt összeraknék hogy inkább azon legyenek mint egy dobozba porosodjanak!Ebbe kérném a segítségetek hogy hogyan kezdjek hozzá!Tanácsokat,ötleteket szeretnék érni tőletek!üdv:gezmet
  • Sponnyabob
    ja és az a sok kép átkerült a túl oldalra ami az egyik cél volt úgyhogy juhúú :)
  • Sponnyabob
    dede egyet értek :)
  • leho94
    figyelj akik idejárnak azok úgyis tudják mivel ők szavazták meg .. onnantól meg nem tök mindegy?
  • Sponnyabob
    észrevehetetlen*
  • Sponnyabob
    nem lehetett volna pirossal mert így eléggé észre vehetetlen (persze lehet ezzel csak én vagyok így)
  • Web mester
    Nah, ki is került már!
  • v43 001
    ugyszintén jó
  • leho94
    Nekemis .. ugyse rakok fel képeket
  • garam93
    Sztem, mivel köbö 5-en, ha írunk ide, nyugodtam kérvényezheted a kiírást. Nekem teljesen mind1.:) Jó a 800*600.:)
  • Rainbow15
    oks, akkor én is adok egy voksot a 800*600-ra
  • Web mester
    De van: pl szavazzál, hogy legyen képméret korlátozás!
    Amúgy köszi a talpfa kireszelős ötletért (honlapodról), mert a hétvégén énis ezt alkalmaztam :D