1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Web mester
    Csak sajnos az a baj, hogy sokszor nincs mit olvasni...
    Sponnyabob topictárshoz hasonlóan én is készülök bemutatni új szerzeményemet, remélem a hétvégéig sikerül róla csinálni egy szép fotót :) Már december 15.-e óta megvan, de hogy miről is van szó, az maradjon addig is titok :)
  • Rainbow15
    Szerintem a banner jó, max kicsit szélesebb lehetne. Linkek szerintem is jó ötlet :)
    Én most éppen abbahagytam a terepasztal építést, de majd egyszer remélem minél hamarabb megjön hozzá a kedvem, sok pénzt beleöltem már, és jól is haladtam :)
    Fórumba mostanában nem is írok, de olvasni mindig olvasom.
  • Web mester
    Hát igen a Miniatur Wunderland... Jó lenne egyszer élőbe is megnézni :)
  • Desiderata #1279
    egy kis érdekesség, H0 terepasztal részlet, fesztivál
    több mint három hónapig készült, a színpadon animált táncosok mozognak
  • Desiderata #1278
    még új vagyok a topikban, de amondó vagyok házigazdát kellene választani
    így felkerülnének a legfontosabb linkek, vatera modellvasút, lap.hu, index fórum, stb. és akkor kézközelben lenne minden
    illetve a bannernak nem kéne ilyen magasnak lennie, inkább keskeny széles banner kéne
    mit gondoltok? felvirágoztathatnánk kicsit a témát, hogy otthonosabb legyen
  • Desiderata #1277
    mi most kezdtünk újra TT vasútmodellezéssel foglalkozni sok év kihagyás után

van terepasztalunk is, de új pályatervet készítünk,
    két szintest szeretnénk, híddal, alagút is van a tervek között, de eddig csak papíron vannak ötletek,
    esetleg tervező programot tudtok ajánlani?
    a múlthéten vettünk egy csomó dolgot vateráról, a héten várjuk a megérkezést, köztük van egy mozdony is
    a tájat és az épületeket is saját magunk szeretnénk elkészíteni, szóval valami egyedi dologra vágyunk

most ez a "kék krokodil" BR 194 keltette fel az érdeklődésemet, pénteken zárul a licit, csúnyácska de különleges :)

vatera link
  • Sponnyabob
    A fene ebbe a hétvégébe, hogy semmire nem volt időm. Eléggé kihalt a topic gondoltam majd a hétvégén csinálok pár képet új szerzeményeimről és felrakom, de sajna nem volt rá idő. Sebaj jövő héten bepótolom (legalábbis azt hiszem).
  • Katarn576
    BUÉK:)
  • Web mester
    Tessék.
    Megrendelheted a netről, vagy ha van a lakóhelyed környékén Conrad viszonteladó, akkor onnan is megrendelheted.
    B.U.É.K.!
  • Sponnyabob
    Nem még nem halottam róla. Tudnál adni egy linket vagy valami effélét róla?

Modellekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok az összes fórumozónak!
  • Web mester
    Conrad féle asztal alatti állítóművet ismered? Viszonylag olcsó és még szép is, mivel az állítóműből nem látszik semmi, mivel az asztal alatt van.
  • Sponnyabob
    A váltóvédőt sajnos nem tudom, de én meg valamilyen házi egyszerűbb elektromos váltót próbálok találni, de nem sok sikerrel, bár a hobby elektronikai fórumokon találtam pár jó ötletet de egyik se konkrétan ezt célozta. Igazából nem annyira bonyolult dolog és olyan, felháborítóan drága a bolti, hogy azt nem akarok venni (főleg hogy pénzem se lenne rá).
  • Web mester
    Örülök, hogy segíthettem :)
    Én Zemokiéktól váltóvédő elektronikát szemeltem ki magamnak, bár ha valaki tudja miből épül fel megoszthatná itt a fórumon, mert házilag is megépíteném szívesen.
  • gabi89
    Fz1 -et ajánlanám én is. Van kettő a birtokomban és idősebbek mint én :D (~21év) szóval jól bírják :D
    Mindenképpen jó vásárt csinálsz szerintem.
  • Sponnyabob
    Hú a zzemoki-féle ZF1-esre le is csapok gyorsan amíg elérhető, pont ilyet kerestem mindenhol :). Az index börzén meg nem nagyon találtam trafókat, de az is nagyon jó fórum sok szép dolog van jó áron. Mégegyszer köszi!
  • Web mester
    A vaterán találhatóak közül én talán a Bühlert választanám, a többi elég régi darabnak tűnik, ki tudja hogyan üzemelnek már. Ha használtat akarsz, akkor szerintem még az Index Fórum, Börze topicjában nézz szét, vagy az ebayen. .Zzemokinál kapható a régi Pikos Fz1-es trafó, sokan használják a mai napig ezt, szinte elnyűhetetlennek tartják. Nekem ezzel nincs tapasztalatom.
    Én személy szerint, a kezdetek óta Fleischmann trafót használok és nagyon megvagyok vele elégedve. Amúgy van egy Kleinbahn és valamiféle Titan trafóm, mind használtan kaptam, nem is használom őket. Kleinbahnnak az irányváltó karja le is van törve, de ez megbarkácsolható szerintem.
    Ha hosszú távra tervezel vasútmodellezni, én mindenképpen valami komolyabb trafót ajánlok, ahova a váltókat is be tudod kötni.
  • Sponnyabob
    Sziasztok!
    Szükségem lenne egy új trafóra mivel a mostani túl gyenge a nagyobb mozdonyaimhoz, viszont a boltban újonnan nagyon drágák úgyhogy utána néztem mi a helyzet a vaterán és ezeket találtam. A kérdésem hogy ezek közül melyiket lenne érdemes megszerezni illetve hogy egyáltalán érdemes-e innen venni? Valamint ha esetleg tudnátok ajánlani valami ilyen használt cuccokkal foglalkozó oldalt vagy fórumot azt megköszönném. Esetleg ha itt lenne valakinek eladó tarfója írjon privátot. Köszi!
  • Rob02
    Köszönöm!
  • Web mester
    Itt probáld meg esetleg:
    Index fórum - Börze topic
  • Rob02
    Sziasztok!
    Lenne pár eladó H0-ás cuccom és emiatt érdeklődnék hogy tudnátok-e adni ötletet hogy hol hirdessem meg? Vagy itt érdekel-e esetleg valakit?
    (m41 mozdony,személy és tehervagonok,sínek,váltók) Előre is köszönöm!
  • Web mester
    Nyáron nem sokat változott, általában télen épül amúgy is mivel akkor beszorul az ember a szobába :)
    Kár, hogy abbahagytad az asztalodat, nekem tetszett a pályaterv, talán neked is megjön a kedved az építésre a rossz időben :)
  • Rainbow15
    Nagyon szép :)
    És az asztallal hogy állsz? Én most sehogy, felhajtottam, foglalta a helyet és nem volt kedvem folytatni :(
  • Web mester
    Sziasztok!
    Mivel nagy a pangás felhozom kicsit a topicot. Nyáron ismerősöktől kaptam jó néhány vasútmodelles cuccot, többek közt ezt a két Fleischmann gőzöst. (a jobb oldali kicsi már eddig is megvolt)

• MarkTrain
    Bocsánat: Zekk (2tengelyes tartály)
  • MarkTrain
    Zakk mávos tehervagon ha érdekel valakit szóljon!
  • leho94
    értem
  • MarkTrain
    weboldalam
  • MarkTrain
    A videóban kettő szerepel 1 az enyém amin még csak a pálya van meg de most azt is szétkellett szedni költözés miatt (még kilátástalan a jövő) A 2. A Verebélÿ László Vasúttörténeti Egyesület terepasztala amit tavaly áltam(tunk)neki fejleszgetni ugyhogy nem valami jó még ma csináltam meg az egyik sarki dombot ill. a növények még hátra vannak.
    Én szoktam csinálgatni ott az asztalt.
  • leho94
    ja hogy kettő is van?:D
  • MarkTrain
    Melyik asztal?
  • leho94
    kurva szép, az egész asztal meg minden:D
  • MarkTrain
    Van egy új videóm a C.A.F kocsikról: http://www.youtube.com/watch?v=vBTI2OY2WHg
  • fenom
    Látom annyira azért nemigen nagy az érdeklődés a dolog iránt.
  • fenom
    Sziasztok!
    Én ott dolgozom a cégnél és bátran hivok mindenkit megéri eljönni!
    Belépő nincs sőrsátor van lufi a gyerekeknek Jöjjön mindenki akit érdekel!
  • Web mester
    Indexen találtam egy plakátot.
  • mstummer
    Ennél részletesebb programról nem tudok. Mivel ez a Märklin gyár területén belül lesz, és a gyár helyi bemutatótermének/boltjának a megnyitója alkalmából lesz ezért csak Märklin,Trix és LGB modellek lesznek kiállítva.Talán még 4Mfor. De ugyebár ezek mind a Märklin alá tartoznak.Gondolom a vásárlás is ezekből lehetséges.
    Csak Győr környékén van reklámozva tudomásom szerint.
  • Web mester
    Hát program érdekelne részletesebben, valamint belépőjegy nincs? Esetleg még az is érdekelne, hogy modellboltok is felvonulnak és kapható lesz Märklin-on kívül más?
    Valamint ha ennyire nem reklámozzák akkor nem sokan fognak tudomást szerezni róla :S
  • mstummer
    Ha jól emlékszem a hivatalos hirdetés is ezeket tartalmazza. Bővebb infó szerintem neten keresztül nem érhető el. De ha esetleg kíváncsi vagy valamire akkor megpróbálhatok válaszolni.
  • Web mester
    Bővebb infó található valahol?
  • mstummer
    Sziasztok!

Május 22-én 9-16 óráig nyílt nap lesz a Märklin Hungária győri üzemében a bemutatóterem nyitása alkalmából.
    Kültéri és beltéri modellvasutak lesznek kiállítva, továbbá a gyártás folyamataiba is be lehet tekinteni.Valamint vásárlási lehetőség is lesz.
    Ha érdekel valakit jöjjön el.

Cím: 9028,Győr, Rozgonyi út 40