1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Schwarz
    az se okoz gondot, ha becsatolsz néhány képet az asztalról :-)
  • tenkenorman
    ma csináltam egy alagút bejáratot ami a gyárit meghazudtoló minőségü lett! Ma csinálok még de sajnos nincs anyag a terepasztalhoz mert lebontottam. és egy nagyot építek
  • Schwarz
    nem baj, hogy ennyit írsz, szerkesztés gomb vip tagoknak van viszont 'l' és 'y' gombok a te billentyűzeteden is vannak
  • tenkenorman
    sorry hogy ennyit írok mert itt valamirt nincs edit-gomb vagy cask nem találom. na szal első normális üzim:

keresek énis egy oan M61-001-es noheab ob az a csillag az eleén...
    kiráz a hideg ettől a vonattól. gyerekkori fóbiám az a vonat meg a csörös tátra. nem tudom megmagyarázni de ha közvetlen közel elmegy egy mellettem valamiért kiráz a hideg:D
  • tenkenorman
    Ui.:
    - A Mozdony cikk száma: 50500, HO ( Junior startszettes vonat, hozzátartozó vagonokkal.

- Csak azért nincs több mozdonyom mert még csak pályát építgetem...
  • tenkenorman
    Hali!
    Már régebb óta olvasom a fórumot de még nem szóltam hozzá!
    Elkezdtem Vasútmodellezni habár kicsit furcsálok eggyes kifejezéseket
    Itt egy mindennapi eset:
    - NÉZD! Kisfiam! Ottmegy a kisvasút!!!
    - (Erre ezt mondanám) Apu basszameg az nem kisvasút hanem kisvonat:D

(na ez lényegtelen)

Most csináltam egy kb 1,20M X 2,30M es terepasztalt, ez nem lezárt lessz hanem többet szeretnék csinálni majd de ez a jövő zenéje lessz.

Eddig ezek a vonataim vannak:
    Piko "Junior" (ebből kettő, említeném hogy az egyik több mint 20 éves... napokba tellett a rendbetétele. (persze nem 24 órát törődtem vele)

Van egy Kép francia vonatom, nemvágom a neve...
    Van 5, személyvagonom meg egy teher, nem részletezem, úgyse érdekel titeket:D

Amúgy azért írtam ezeket le mert úgytudom illik bemutatkozni meg ienek.
    Aszthiszem jól értek az elektronikai dolgokhoz, szeretek kapcsolókat, áramköröket építgetni, régebben állandan imádtam ledeket sorosan kötni meg villanymotrokat pörgetni de most komolyabb dolgokba kezdek végre...
    14 éves vok.
    Üdvözlök mindenkit.

Tenke Norman
  • garam93
    Hali!

Az indexen láttam az ötletedet.Tök jó, grat hozzá!
  • garam93
    Én már olvastam párszor, viszont nem tudok segíteni.Nézz körül a www.vatera.hu , vagy a http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119466 oldalon.Remélem segítettem.
  • Gollo
    UGYE?XD
  • Anders
    18 nap alatt ennyi hozzászólást
  • Anders
    nem kifejezetten a vasútmodellhez kapcsolódik, de a vasúthoz igen:
    egy német forgalmista barátomnak szeretném megszerezni Moór Attila: Búcsúzik a 62-es című filmjét.

Kösz, ha valaki tud segíteni.
  • jamesbond691
    Ismét ent! :)
  • jamesbond691
    Szia Garam!
    Küldtem egy PÜ-t!
  • garam93
    Én humbrolt használok, semmivel sem higítom vagy keverem, kinyitom a dobozkát, és ecsettel festem a festéket ahova kell:-DDD
  • johnny1030
    Sziasztok! Humbrol, és Revell festékekről szeretnék infót kérni. Ezek vízzel, vagy valamilyen oldószerrel higítható festékek? Keverhetők egymással a színek? Milyen higítóval higítható, illetve mivel lehet elmosni az eszközöket?
  • TCelica
    Köszönöm :))
  • garam93
    Hát egy weboldalt adok, ahol vannak mindenféle kiegészítők, járművek a terepasztalra, H0 és TT, néhol talán még N méretarányban is.A weboldal.
    Remélem segítettem.
  • TCelica
    én is :))
    még állatkák is voltak a mezőn stb.

de majd valahogy csinálok magamnak, amit már senki sem fog elhagyni. :))
    csak azt nem tudom hol kezdjem ...
    hol lehet beszerezni az ilyen mozdonyokat, vagonokat, sineket meg minden kelléket?
    segítsetek nekem légyszike :))

• garam93
    Nem, én H0-ában utazom.Van már egy kis gyűjteményem, ezt alább láthatod:DAmúgy belefogtam saját modellek gyártásába, eddig bobó és gigant készül, de vannak még tervek...:-DDMivel a boltban ezek az 50.000-es határt is felülmúlják, olcsóbb, ha csinálok egyet.Nem pont ugyanolyan, de nekem jó.
  • leho94
    vki nem tudna használt gumiágyas H0-s sínt eladóan?????
  • Zsizsi34
    garam, TT-re modellezel?
  • Zsizsi34
    köszi, utánanázek!
    terepsaztalom egy 200mm x 100 mm -es alapra fog épülni. nem nagy, de én ennek is örültem.
    sajnos egyetlen magyar mozdonyom/kocsim sincsen, német modelleket használok. :( ismerősök körében senki sem modellezik, egyesek körbe is röhögnek miatta, "ekkora egy hülye hobbit!" címszó alatt.
    asszem ennyi : )
  • jamesbond691
    Javítom a hobám: "...Mekkora lesz aterepasztalod..."?
  • jamesbond691
    Szia!
    Sztem tedd fel a kérdésed ITT is! :) ;) Remélem segítenek is majd. ekkora lesz a terepasztalod? (ez csak kíváncsiság :)) Nekem is van TT-s. Nincs véletlenül egy M61-001-es motorilag rossz NOHAB-od? Aminek a kasznija jó állapotban van? Vagy nincs olyan ismerősöd akinek lenne egy ilyen gépe?
  • Zsizsi34
    Sziasztok!
    TT méretű terepasztal építésébe fogtam bele, de sajnos a kitérőkhöz szükséges ún. cstlakozó/kiegyenlítő vágány híján vagyok. E nélkül pedig megoldhatatlan a kitérő pályába való beépítése (ha valakinek esetleg mond valamit, az 545/106 jelölésű vágányról van szó - gyártási száma 6130). Egy nagyobbacska állomás építéséhez legalább 3 ilyen vágány szükséges, és nemtudom ,hogy honnan tudnám beszerezni ezeket. Ha valaki tud eről a vágányról valamit, hogy hol kapható, stb. kérem jelezze!

Egy kis pontosítás:
    A "Helyes vágányon a TT-vasúttal" című füzetecske Kiegyenlítő vágány beépítése fejezetében olvashatunk erről a vágányról. Íme:
    "A különböző TT-vágánymezők egyike, - az 545/106 sz. ún. kiegyenlítő vágány -, a kitérőknek a pályába való beépítéséhez szükséges. [...] A 1/1 normál egyenes 114 mm hosszától eltérően a kiegyenlítő vágánymező hossza csak 105 mm, és minden kitérő-egységhez legalább egy ilyen vágány szükséges."

Segítségeteket előre is köszönöm!
  • garam93
    Értem.Hát sok sikert, de talán itt több sikerrrel jársz.
  • jamesbond691
    Értem! :) Nekem meg egy rossz kell, mert van egy SNCB-s NOHAB-om, de mindáron MÁV-osat akarok belőle faragni:) Lefesteni egyenlőre nem merem, mert még nem festettem kocsit/mozdonyt se, úgyhogy azért keresek működésképtelen, viszont kaszniilag jó állapotú gépet.
  • jamesbond691
    Éem! :) Nekem meg egy rossz kell, mert van egy SNCB-s NOHAB-om, de mindáron MÁV-osat akarok belőle faragni:) Lefesteni egyenlőre nem merem, mert még nem festettem kocsit/mozdonyt se, úgyhogy azért keresek működésképtelen, viszont kaszniilag jó állapotú gépet.
  • Szuszidi
    Én meg csak szeretnék egyet!
  • garam93
    Nekem csak egy H0-ás működő van, és nem eladó.XD
  • jamesbond691
    Sziasztok!
    Van valakinek egy M61-001-es NOHABja aminek a motorja rossz, de a kasznija jó állapotban van? TT-s méretben kellene. Ha valakinek van akkor az írjon egy PÜ-t!!! További szép "napot"!
  • garam93
    Hát, nagyon sajnálom:(((
  • TCelica
    az én mozdonyom pont ilyen volt :))
  • TCelica
    De szeretnék még egyszer ilyet magamnak.
    Mikor kicsi voltam a szüleim nekem is csináltak terepasztalt, nagyon szép és nagy volt.
    De sajnos költözködéskor nem vittük magunkall ...
    Hogy ezután mi lett vele azt már nem tudom. :(
  • Schwarz
    hát nemtom mennyit fognak érte kérni, de mindenesetre kurvasokat dolgozhattak rajta
  • Gollo
    Nekem megy a TRS a gépemen de nekem nincs pénzem több ezer forintokat kiadni egy szaros virtuális pályára amely valószínüleg akadna is a sok részletesség miatt szal mind1!www.trainz.hu <--- itt készül!
  • garam93
    TRS 2004 felhasználók figyelem!!!
    Elkészült a játékhoz a Debrecen Nyíregegyháza vonal!Letöltésről nem tudok, de 3 videót tudok adni, ha vkit érdekel, nézze meg: http://www.youtube.com/watch?v=ZUST8kSj8-Y&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=QiQMOQN7bZo&mode=related&search=
    http://www.youtube.com/watch?v=7VODbLU-pF4&mode=related&search=
    Jó videónézegetést!
    Nekem tetszik a pálya, csak nem műxik a gém a gépemen.:-(((((((((((
  • johnny1030
    Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Olyan anyagot keresek amiből vasuti hidat lehet készíteni. Én vékony réz, vagy műanyag lapra gondoltam, de sajna nemtudom hol lehet beszerezni. Ha van jobb ötlet természetesen azt is szívesen fogadnám. Ja a híd "N"-es méretben készülne. Köszi a segítséget előre is.
  • garam93
    Én nem tudok, de érdeklődj itt: http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9119466
    Remélem tudod használni.
  • jamesbond691
    Császtok!

Tud valaki jó állapotban lévő ÖBB-s Taurust 7000Ft körüli árban? TT-s méretben kellene. A választ előre is köszönöm!