1362
A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
-
#362 nézem nézem:D -
#361 na vége?
meg sem nézitek a fórumot? -
#360 -
#359 -
#358 mégeggy tipp:D
ha oan fára dolgozunk amibe nem tudunk szöget ütni mert nagyon ugrál meg hajlik akkor asztalos tűzőgéppel tűzzük oda a sínek sarkát. -
#357 Itt két tipp. ma jöttem rá.
1. Ha akadozik a mozdony, reszelővel kicsit reszelgessük meg a sinek csatlakozását és jó lessz. ha mégsem forrasszunk egy kis ónnal össze a két sint. ami azért jó mert lágy és egy késsel lefaraghattyuk ha visszabontanánk.
2. Rallyversenyző keresztapám mondta vala: A legnagyobb kártevő a rezonancia. ha egy kicsit belebarkácsoltunk a sineinkbe előfordulhat hogy vertikálisan (függőlegesen) is szétcsúsznak egy cseppet. a megoldás! POLIFOL vagy mi... az OBI-ban kapni szigetelőanyag gyanánt kb 1mm vastag nejlonszerű szivacsos polifolt, de más rugalmas anyag is megteszi. a lényeg hogy építéskor rakjunk minden sín alá és így ha egy rosszabb illesztésen átmegy a vonat nem hallunk ien koppanásokat, és nem zökken ki.
-(Ezt a pár tippet csak kezdőknek ajánlom mert a többiek már biztos tuggyák) -
#356 mégsem csinálok. -
#355 ezaz. megtaláltam a vadászgép maketemet. de mivel hiányos roncs lessz belőle:D csinálok egy kis ámaszpont szerűséget.
-
#354 Na lefestettem a sineket... rozsda imitáció... -
#353 Akkor még nagyobb nyüzsgés volt ma ha, vasútmodellező cuccot veszel lehetőleg a hátsó oldalakról akkorfasza lessz. linkelem a vásárolni kívánt cuccot! -
#352 Igen jó is az a vatera de mivel valahogy úgy mükszik a dolog hogy vannak a hiénák és a megbízott embereik ha licitálsz valamire ami aránylag olcsó nem lesz az úgy felnyomják az árat (sőt én is árultam már a vaterán igaz nem modellezési dolgokat de abban is ez volt abba is hagytam). Nem mondom hogy nem lehet megszerezni jó dolgokat de nekem elegem lett belőle mert bármire licitáltam 1 órán belül felül lett licitálva. Ez csak magán véleményem! Lehet hogy csak én jártam így (bár nem hiszem) -
#351 na az god. pl azt sem értem miért kerül a felsővezeték CSAK AZ OSZLOP 800- 1200 forintos darabonkénti árba. habár ajánlom mindenkinek a VATERA piacterét... -
#350 Budapesten jártam a modell-hobbyba és bevásároltam egy picit. Meglepödtem mikor látam hogy valamyenyi közlekedési tábla többe kerül mint egy komplett ház. Nem éppen reálisak az árak... Ezért inkább házat vettem meg egy teher kocsit, hamarosan pedig szeretném a domborzatot elkezdeni. -
#349 faja. tehát nincs senkinek eladó váltó vezérmű vagy mi a fakkja? -
#348 Nahát, üdvözöllek itt!Nem is gondoltam volna, hogy belendül itt a fórumozás.De örülök neki!
Én sem veszek 50-70 ezer Ft-os modellcuccokat, én inkább elkészítem őket, vagy átalakítom.Most egy Gigantot és egy Bobót készítek, H0-ás méretben, viszont kép még nincs.Átalakítottam a csörgőt, amiről raktam be képeket.Illetve külföldi kocsikból csinálok magyarokat.Bár utóbbit még enm próbáltam, nem lehet nehéz.:-)Lassan ki is lesz próbálva.Régi Piko Eas-t fogok MÁV-osítani, ha lesz matricám.:-D -
#347 helyére került a terepasztal! Viszont nagyot buktam! Nem tuttam hogy a váltóvezérmű csillagászati árakkal bír... Nincs valakinek aki esetleg adna el nekem... sokvan neki vagy vmi?? 3000Ft a boltban monnyuk -50%os áron... -
#346 gabi, andrás és a többiek? -
#345 Én is vagyok ám csak nincs miről beszámolnom TT-ben épül a terep asztal de nem megyek 5-6 ra! -
#344 nem3an vagyunk xD 4-en ... garam , te ,schwarz , én -
#343 gáz így hárman fórumozni:( -
#342 ja!! -
#341 na szoval ami eddig volt az fekete , amivel kibővítettem az pedg a piros:D érted? -
#340 nem gond -
#339 ezt nem értem!!:D -
#338 azé me amik pirosak azokat alakitottam a többi meg ugy volt eddig:D -
#337 úgyis van egy csomó szar sinem, csinálok egy bakot, alatta szerelővel és a szérkapott vonat fog állni, kicsit leamortizáltan -
#336 miért piros és fekete a terved?:D -
#335 jó akkor megnyugodtam hogy nem csak én vagyok az akinek nincs szobányi vasútmodellje gyári 60ezres épüéetekkel:D Viszont van egy noname személykocsim, piros és nincsenek kerekei, sőt a tengely sincs meg, ötlet hogy mit csinájjak vele?
én ien roncsra gondoltam -
#334 -
#333 nekem meg ma jött meg a roco geoline sinszett c verzioja szal most ilyenem van:D
végüis ez nem a C verzio csak kitoldottam az itthon lévé sinekkel hogy olyan legyen mint a D. :D -
#332 teccetős;) -
#331 -
#330 Na ma összerámolom kint a garázst, aztán fizukor megveszek egy két dógot és ez a tervem:
nincs tervem mert elfelejtettem winreinstall után kiírni:S :'( -
#329 De én már láttam oant hogy nem digitális hanem hagyományos és mégis faszán mennekk..De szerintem az én ötletem jó csak kell egy kis gumi szerű ami a síneket elszigeteli hogy nem follyon át a fesz... -
#328 Nekem sincs mert lebontottam :X De nekem napokon belül lessz újra.. -
#327 monjuk egy megoldás a helyhiányra XD LoL -
#326 nálam pl sehogy sem haladnak, mivel helyhiány miatt nincs asztalom, de majd bízom benne, hogy egyszercsak lesz :-)
digitális technika.
röviden: az egész pálya fesz alatt van, a tápegység és a pálya közé kell egy ketyere ami a vezérlőtől érkező digitális jeleket ráülteti a tápfeszre, ezeket a digitális jeleket a mozdonyok, egyéb eszközök dekódolják és így arra mennek/azt csinálják amilyen parancsot adsz nekik... kb.
-
#325 Telefonos. -
#324 -
#323 Amúgy egy általános kérdés! Hogy van az hogy egy vonalon külön-külön haladnak a vonatok nálatok?
Tippem:
-A Garázsban vagy álomásokon lévő vonalak külön áramkörről kapják az áramot és a pultról irányítva lehet áramalá helyezni, majd kifutnak egy fővonalra ahol szzintén lehet szabályozni az áramerőséget?
Vágjátok mit mondok, tehát egyes vonalak külön áramkörből nyerk az áramot?