1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Szuszidi
    Akkor a személy kocsik!

Nagyából de nem teljes!
  • leho94
    majd énis lököm az enyémről a képeket csak kell szerezzek egy digitális fényképezőgépet:D
  • leho94
    faszás:D
  • Web mester
    Jók, de nekem valahogy a magyar modellek jobban bejönnek meg talán még pár osztrák-német modell. Énis megprobálom összegyüjteni saját modelljeimet nem saját képen:)
  • Web mester
    Nem tom ismerítek-e ezt az oldalt, nekem nagyon teccik.
  • Szuszidi
    Egy két teher kocsi (nem saját fotó de ezek vannak meg)

• Web mester
    Nah erről beszéltem 3 perc telt el a #394-es és a #395 között, de ez nem baj inkább ez nagyon jó!
  • leho94
    merész elképzelésXD
  • Web mester
    Mostanába elég sok hozzászólás érkezik ebbe a topicba ami nagyon jó!!! Remélem ez igy is marad és ha így folytatjuk akkor bekerülünk a top 10-be!
  • Szuszidi
    Igaz én TT ben utazom de néhány kép a gyűjteményemből!

• tenkenorman
    nekem mondjátok:D nincs keresetem, se V43-asom 50 máv kocsival...
    Van egy piko junior gőz, és egy francia no-name vonatom, két személy, illetve két régi személy + 1teher+ 1 autószállítóvagonom.
    a saját vesztemberohanva csináltam egy kis asztalt egy szők oválissal, majd rájöttem hogy ennek így nincs értelme és csináltam egy nagyobbat aminek kint is van a tervrajza! Amiből az első megálló van kész, épület nélkül. 500FT os kavocságy 700ft os ragazto 1400-ft os fúlap...
    már bennevan 20E-be de már olcsóbb lessz
  • Web mester
    Kifelejtettem hogy a domb építése elött még le kell csavarozni a sineket meg be kell kötni a váltokat, csak az a gond hogy egy hülye radiátor akadályoz abban hogydombot és felsővezetéket csináljak, mivel az egyik sarkába egy picit belelog a radiátor és igy lehajtott áramszedőkkel éphogy elfére.
  • Web mester
    Nem kell ahoz kivenni a füvet hogy kavicságyat csinálj... Különben sztem igy is tök jó. Azért a házak összerakásáról se feletkezzünk meg. Hát tudom nem sok van még rajt, pedig már jó pár éve megvan, de végülis mi abba a jó ha egy fél év alatt összebaszod? Végülis az építés a legjobb a vasútmodellezésben... Tervezek sok mindent, vasútárjárót is meg egy dombot miben vasúti alagút is lesz és többek közt egy bicikli útat is mivel szeretek bringozni:))) Meg persze még kell egy csomo ház. Hamarossan elakarom már kezdeni a dombot.
  • garam93
    Nem csak a füvet kell kivenni!Kell még csinálni kavicságyazatot, táblákat, meg mindenfélét, nem csak a fű... :-D
  • tenkenorman
    fasza, az nem kétséges
  • leho94
    sztem így is fasza:D
  • tenkenorman
    az de egy picit... nem melóztál sokat vele mi? nekem innen úgytűnik hogy csak leraktad a fűre a cuccost és kész... kikkel mávgni síneknél stb meg minden és akkor lessz az igazi.
  • leho94
    kva jo XD
  • Web mester
    Jah meg még van két személy vagonom de azok nincsenek rajt a képen :)
  • Web mester
    Nah mivel elég rég volt kép berakok egyet ami tegnap készült, a V43-as nem az enyém hanem a haveromé:

A kép jobb oldalára a benzinkút mögé szeretnék egy dombot csinálni de nem naon tudom hogy fogjak hozzá, azt tudom hogy hurkapálcákra rá kell dobni egy rengyot és gipszet ünteni rá (javítsatok ki ha nem tudom jól) a modell boltba látam ilyen domb építő készletet lehet hogy beruházok egy olyanra.
    Jah és azért néz ki a falu furán mivel nincs út:-D
  • tenkenorman
    mindkét sint megszakítom, mindkét oldalon.
  • tenkenorman
    amúgy a képen szereplő tápot használom
  • tenkenorman
    na ez nekem most túl bonyolult amit mondtál. és legyen annyi elég hogy az kitérő után már egy tejjesen új áramkörbe ér a vonat. teszetlve van, kipróbáltam.
  • leho94
    ménem képet?:D
  • Szuszidi
    Na akkor értelmezzük a rajzot! Ha jól értem a lényege az hogy van egy vágány szakasz ami csak akkor kap feszkot ha a kapcsolót átkapcsolod? Ha nem így van akkor bocs. A kérdésem a következő hogy fog elindulni a vonat ha ugyan azt a szálat szakítod meg a kapcsolóval. Amúgy az ötlet nagyón jó! Kérdésem szakaszóló sínt használsz vagy mind a 2 sín szálat meg szakítod?? A piros vonalnál gondolom. Nem kötekedni akarok csak értelmezem a rajzot.
  • tenkenorman
    na ezt a paint munkát überejjétek:D
  • tenkenorman
    Na ma megcsináltam a pályát minnyá küldök egy gyenge rajzot róla.
  • tenkenorman
    és azonis. azonis azonis.
  • tenkenorman
    azon a terepasztalon is lessz egy terepasztal.
  • garam93
    Me' nekem jön!Proteksön!XD
    Neem, az szépen belemegy a terepasztalba, és így a modellfigurák tudnak vásárolni modelleket is, és lesz a terepasztal egyik házában egy terepasztal.:-DD
  • tenkenorman
    a papámtól kaptam 50-ezret (mamám hagyatéka) bevásárolunk belőle sulira a maradék 5-10 meg megy a terapasztalba. (nem szószerint)
  • leho94
    mé a terepasztalba? ménem nekem?????:D
  • tenkenorman
    a papámtól kaptam 50-ezret (mamám hagyatéka) bevásárolunk belőle sulira a maradék 5-10 meg megy a terapasztalba.
  • tenkenorman
    hát önts gipszből patkát ragasszad fel egy pici 10-cm-széles kb 0.5mm vastag falapra rakj rá házat padot, fát, füvet, kukát, kerítést,embereket. és kész az állomás
    vagy ugyanígy egy parkot.
  • garam93
    Nekem nincs terepasztalom, és ez nem egy chat, ne feljetsd el!Nem fogunk/tudunk egyből válaszolni!Én ma pl. korlátokat csináltam a Bobómhoz, de nem fogok, és nem tudok minden kis munkáról írni.Majd ha kész lesz, akkor kaptok képet!
  • Szuszidi
    De de nézzük! Anno én csomó TT s képet raktam fel akkor én is magam voltam itt vagyunk de az én esetemben lövésem sincs hogyan álljak neki a kidolgozáshoz az asztal lapja készen van! Slusz itt elakadtam mint a bolha a nagy szőrben! Tényleg lövésem sincs hogy hogyan tovább nincs tervező programom nincs tapasztalatom hiába nézem a webet nem találok épkézláb ötletet így nem tudok miről írni! (sajnos)
  • Schwarz
    ...iLYen, oLYan, amoLYan...

ilyesmiről nem igazán tudok beszámolni (sajnos)
  • tenkenorman
    pl azt hogy mit csináltatok ma a terepasztallal és az ien magamfajta kezdők eltuggyák lopni az ötleteiteket.

szívesen várok házi készítésű tereptárgy leírásokat.
  • leho94
    de ha nincsmit hozzászolnunk minek írjunk?:D
  • tenkenorman
    az a gáz hogyha mindenki csak nézi a fórumot akkor sosem lessz hozzászólás.. nemaz! elbeszélgetek itt magammal. csak az alapvető fogalamakat tisztázom-