Vasútmodellezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Web mester
Korábban már volt szó, vagon Graffitirõl meg vagon koszolásról. A graffitis vagon már régebben is eszembejutott. Kerestem graffity matricákat és találtam is a Busch termékei közt, link. Az áldozatnak pedig ezt gondoltam:

Azért ezt mert ennek nincs középen ajtó és 2. osztályú.

A Gyseves kerékpárszállításra alklamas vagonnal együtt ez is bekerült a terveimbe. De sztem hamarosan valamelyik megvalósul, de hát elöbb be kell szereznem...

Web mester
Jah énis csak a lámpákra gondoltam.

garam93
Én meg pasztellkrétaport felvittem a mozdonyra, majd matt lakkal lefújtam, és kész.De hamarosan kipróbálom a pigment alapú festéket.Állítólag nagyon jó!Amúgy így csináltam a kamiont, maszkoltam, majd lefestettem pár lámpáját, az elsõ indexeket, meg az összes hátsó lámpát.Csak az alvázat le kéne festenem feketére, csak nincs fekete festékem, és nem tudok beszerezni a városban modellfestéket:-(

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

tenkenorman
sztem maradhat fehéren a kamion, kimaszkolod és a lámpákat lefested. akkor lesz a legjobb.
én ma újítottam fel két piko juniort meg a francia SNCF 70000 számu dízelemet. a juniorokat cask kijavítgattam, négyszög ütközõket dobtam rá, a sncf-re pedig új díszcsíkot festettem és leantikoltam a tetejét.

TIPP:
antikolásnál nemtudom ti hogyan szoktátok de én így:
1-ecsettel leragaztózom, majd egy darab faszenet szétzúzok és meghintem kicsit elsímítom hogy ne legyen annyira göcsörtös, végül hajlakkal lefújom.

http://www.tenke.hu

garam93
Hát, a másik kamionomat már elkezdtem festeni, a lámpákat, nem tudom, hogy ezen is megcsinálom-e.

HKC USP 5550, ASRock 970DE3/U3S3, 4 GB 1333 MHz Kingston DDR3 RAM, AMD Phenom X4 955 3,21 GHz, MSI ATI Radeon R4670 1 GB DDR3 Directx 10.1, Fujitsu Siemens 19\"-es LCD monitor Vasútmodellezés!

Web mester
Szép, bár mondjuk az eleje nem valami kidolgozott. Vagy majd te fested le?

garam93
Egy kis H0-ás ujdonságom:
Még kettõ kamiont várok, azookról is teszek majd be képet!

Web mester
Hello!

Erre a Fuggerth vagonra szeretnék egy kerékpárszálításra alkalmas jelzést rakni. Kerestem és találtam is vizesmatricákat, de olyan ami nekem kellene nem volt. Olyasmit keresek mint ami a V43 vezérlõkocsin van.

Web mester
Jah, meglehet oldani ügyessen ,de sztem nekem nem lesz ilyen. A valóságban is a mozdonyvezetõnek kell figyelnie a szemafort 😊

Gollo
nemkell ahoz digi cucc nekem is analóg ésmégis jó😉

\"Erőművem\": Core2Quad [email protected], 5Gb Noname Ram @ 800 Mhz, Ati Radeon HD5830 @ 1GB, Asus P5KSE, Noname 420W, 750GB Samsung Hdd.

Nem kell ahhoz digitális cucc.Nekem sincs, ugyanazért az okért, amit mondtál.<#vigyor>

Web mester
Csak világit mivel nem digitális uccom van mivel kurva drága.

Gollo
[email protected] küldheted😄
Én már vettem fel egy csomó videót az asztalomról mégpedig úgy hogy telefonomat(Sony Ericcson K750i) Põre kocsira felgumiztamelinditottam a felvételt és ennyi😄 akit érdekel msn-en átküldöm😊

\"Erőművem\": Core2Quad [email protected], 5Gb Noname Ram @ 800 Mhz, Ati Radeon HD5830 @ 1GB, Asus P5KSE, Noname 420W, 750GB Samsung Hdd.

Vonat befolyásolással van vagy csak világít?

Az hogy nem számítógép periféria,nem jelenti,hogy nem lehet vele videót rögzíteni egy egyszerûbb tv kártya segítségével.

Web mester
Csináltam egy kapcsolot a szemaforomhoz (bal alsó sarok):

leho94
[email protected] (msn) küldheted õket😊

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Web mester
Hali!
Máma elhozta haverom a síneit meg a trafóját és csináltunk egy rámpát amin levezettünk egy kiváltodást és lent pedig egy fordított meg még kiváltodásokat az angolváltóból. A terepasztal állomáson pedig laptopal bemondóhangokat nyomattunk. Jah és a rámpánál beraktunk két mûanyag papucsot így külön vezéreltük a két pályát. Sajna már szétszedtük és elment haverom, de maraha jó volt!!! Ha valakit érdekelnek a videók akkor elküldöm neki e-mailben vagy MSN-en.

Nevem senki
Aranyos. Azért egy ilyen videót is megnéznék.

Minden nap egy alma és a doktor alma!

Nevem senki
Na megnéztem egy videót, pont egy vasútmodell volt. Tök jó, csak egy kicsit magasan volt a kamera. Egészen beleszédültem<#vigyor2>

Nevem senki
"NEM SZÁMÍTÓGÉP-PERIFÉRIA" ezt írja. Szóval csak áttételesen lehet vele felvenni. Meg aztán nincs kedvem kidobni 12 rugót, hogy szórakozzak egyet. De egy kisebb fényképezõgét is elég lenne -video funkcióval ) Azt egy mozdony simán elbírja, legfeljebb az alagút lehet kisebb akadály

garam93
Ilyet csináltak már a fuggerth vezérlõvel is.Tessék, itt potom 35500Ft-ért csináltathatsz egyet.

Én még nem, de az ötlet nem egyedi.
Szerintem a legegyszerûbb, hogy veszel vezeték néküli minikamerát például itt és azzal valósítod meg.
A videójeleket pedig bármivel rögzítheted.Akár gépen, akár videóval/DVD-vel.

Nevem senki
Próbálta már valaki közületek, hogy egy kis kamerát rárak egy mozdonyra és végigmegy vele egy szakaszon?
Ha igen, dobjon egy linket lsz.
Az én gépem dúrva nagy az ilyesmihez DDD

garam93
Megbeszéltük!:-P

Nevem senki
Jelezz, ha összejönn,kíváncsi vagyok rá.

garam93
Jó ötlet!

Nevem senki
Szerintem a rozsda egyszerûen megoldható. Néhány vasszeg forró vizbe bele. Egy napig még ázni hagyni. Ezzel a lével lehetne ecsetelgetni.

leho94
vagy grafity-s is fasza lenne😄

garam93
A koszolására már én is gondoltam, de még nem álltam neki, majd megnézem, van-e rozsda színû pasztellkrétám.:-)

garam93
Nem, ez Fuggerth modell.

Nevem senki
Nagyon szép, mikre vagytok képesek! Egy kis kosz a tetõre-oldalára, és nem mondja meg senki, hogy nem eredeti.

Nagyon szép.
A festés is saját?
Mert akkor megkérdezném, hogyan sikerült a MÁV-kéket kikavarni.

garam93
Simán!Mivel ugye rugós a kinematika (kupplung), ezért engedi a kanyarban annyira szétválni, hogy elkanyarodjon.Olyan, mint a Roco "Kurz-kupplung"-ja.

Web mester
Ez képes kanyarodni??? XD

leho94
és hogy kanyarodik?😄

garam93
Egy múlt vasárnapi saját alkotás:

Véleményeket várok!!!

"BN GP35 RTR #978/DCC PLUG EQUIPPED.."

Egyelõre ezt találtam.
A nyomok a www.athearn.com -ra vezetnek.Ott vannak ilyen megjelölésû mozdonyok.

Igen, azt tudom.Egy jó ideje nem látom már, hogy nyitva lenne.
De most van egy új hely a vasutmodell.com, Krisztina körúti üzlettel a XII.kerületben.
Több modelles oldal írja, hogy nagyon nagy választékuk van, fõleg Fleischmann modellekbõl.Bár még csak a webshopjukat láttam,de valóban nagy választékuk van.
Ja,és vannak akcióik is...

sziasztok,
a segítségeteket szeretném kérni. vettem egy régi gõzdozdonyt (3 tengelyes,66x20cm) az oldalára ez van írva: RTR 978. sajnos több info nincs a mozdonyon.nagyon szép munka.
kíváncsi lennék arra, hogy milyen gyártmány lehet, (nem találtam neten) illetve hogy melyik mozdony típusának lehet a mása. ha valaki esetleg tudja, légyszi írja meg! nagyon köszi

Szuszidi
Igaz én TT ben utazom! Egy két kocsimat átalakítottam ledes világitásra meg persze mozdonyt is! Persze volt vele meló de meg érte! Majd tólok fel képet is!

Hallgasd a MegaDanceRádiót 70-80-90 évek zenéivel!

garam93
A Kálvária téri már becsõdölt.Már csak a Németh utcai mûxik.

barret
Kozben rakerestem... Enyem igen hianyos 😄 Ez egyben van.

Bérbe vehet? reklámfelület...

barret
Ezt ismeritek? Nem tul jo a kep,de latszik a lenyeg.Ezmiez?

Bérbe vehet? reklámfelület...

Én nem túl gyakran szoktam vásárolni,mivel nem egy olcsó mulatság ez, de ha veszek,akkor képes vagyok tíz és százezreket kiadni...
Régen voltam a Kálvária téren a Deák Modellsportnál,de az a faszi elég nagy cigány az árakkal kapcsolatban,illetve a Szív utcai modellesnél,de az meg egy kcsit el van szállva magától.
No,de nem is a személyüket szeretem,hanem a modelleket.
A Német utcai boltban is megfordulok,de mondom, nem túl gyakran.
Nem vagyok igazi modellezõ,mert idõm,s helyem nincs leginkább.
Leginkább a Vaterán szoktam venni, eddig szerencsém volt és jó cuccokat vettem.

garam93
Igen, használt.Ezt én 15000Ft-ért vettem, haver direkt szólt, hogy eladja, mert tudta, hogy ilyet keresek.Ez Roco hajtással és Piko kasztnival van ellátva, nagyon király!

Web mester
Hello!
Állomási bemondóhangokat keresek. A zpvasúton már találtam párat, de aki tud többet az írja le nekem, thx!

Web mester
Szép, amugy ez használt? És menyiért dobálnak most egy ilet? Jah és ezt meik márka forgalmazza?

Web mester
Hello!
Nem tom nekem anyira a Fleischmann nem jön be mivel nem forgalmaz magyar vonatkozásuakat se öbb-set ezért nekem valahogy nem jön be, jah meg hát az árak... Amugy te mien modellshopokba vásárolsz?, mert vannak azért akciók csak valahol több valahol kevesebb.
Amugy szombaton voltam vasútmodell kiállításon, tök jó volt.

Szerintem kicsit el vannak szállva ezekkel az árakkal.Jó, hogy kicsi, meg sok munka, meg korszerû, de menjenek a p*ba.Amikor beléptünk az EU-ba, úgy örültem, hogy eltörölték a vámot.Persze olcsóbbak is lettek a modellek, de annyira azért nem.

Igaz, a vasútmodellezés sosem volt olcsó hobbi, de azért nem kéne ennyire drágának sem lenni. Vagy legalább lehetnének akciók itthon.Annak idején jóatyám fillérekért hozta be Kelet-Németországból a Piko N-et.Fillérekért!60 DDR márkáért hozott mozdonyokat a 80-as években!Aztán megszûnt a DDR és maradt a "nyugatnémet", illetve ma már csak sima német.
Jó, lehet, hogy nem Fleischmann-t kéne gyûjtenem, mert azok a legdrágábbak, de nem tudok ellenállni nekik.