1362
A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
-
Rainbow15 #762 4 csigával felhúzod a plafonig, vagy pedig a falnak döntöd. -
Sponnyabob #761 A peron készítő ötlet nagyon jó csak lenne egy csíra kérdésem olyan parafát honnan lehet venni modell boltban árulnak? Ja és még egy kérdés nem tudom hogy mi lenne a legpraktikusabb alapnak ami az egész alapot adja majd egyszer megépülő terepasztalomnak tehát mint ami a peronkészítésnél az bútorelem amire a parafa megy rá. ja és még valami egy olyan parafa tekercs mennyibe kerül mert ha jól tudom a parafa nem a legolcsóbb dolog de lehet tévedek. Bocs a fogalmazásért de mint mondtam tényleg kezdő vagyok még nem tudom mindennek a pontos nevét. Megértéseteket köszönöm. ja és bocs hogy ilyen hosszú lett -
Sponnyabob #760 bazz de k*rva jól néznek ki ezek a képek. Én meg a hellyel sz*rakodok be lett tervezve hogy egy pár négyzetméteres darabot megkapok ahol nyugottan építkezhetek erre most mégsem kapom meg meg mert mit tudom én miért pedig annyi ötletem lenne egy részét leírtam de a többit elfelejtem és nincs hely sehol basszus kár hogy ennek a HO méretnek ennyi hely kell pedig úgy csinálnám már két éve tervezem de még mindig nincs konkrét tervem mert először ki akarom próbálni hogy férne el, hogy a legpraktikusabb de ahhoz egy állandó hely kellene de nincs vűááááááááááá olyan tehetetlen vagyok. Bocs a hisztiért! Nincs valami oldal ahol vannak ötletek hogy hova lehet tenni? -
#759 én mákkal csinálom :) -
#758 én tegnap csináltam hohenndorf állomás elé egy kis peronrészt. két funérvan jól összeragasztva és beton textúerra van rárakva a patkák meg berajzolna. bénán hangzik de jó lett. valamint jó kis rácsos lemez készíthető úgy hogy kivágunk megfelelő (füzet előlap) vastagságú papírt, ráragasztom a szúnyoghálót átlósan. és lefestem.
holnap jön kép:P -
#757 nincs nektek véletlen eladó 2,1-es gumiágyas roco sínetek?:)) -
Rainbow15 #756 Mi kell egy digitális rendszerhez, és mennyibe kerül a legolcsóbb? (mozdony dekóder nem kell)
Használt is jöhet. -
#755 ilyet csinálok is :)))) -
Rainbow15 #754 Én régen madár kaját raktam bele -
Rainbow15 #753 Itt elég egyszerű módon csinál, "magyaros" peront, jó minőségű. -
Rainbow15 #752 Papír konténerek.
http://www.igshansa.de/igsdownload.html
sietve raktam össze anno, azért lett ilyen :)
Mozdonyaim:
piko taurus
dán nohab
E11 -
#751 nemtudnátok vmi ötletet adni hogyan tudok egyszerűbb dolgokból peront építeni? Gondoltam olyanra h van itthon 2 fa léc , azt lefestem , de lehet van jobb is -
#750 na hát olyan amilyen.... A szenes kocsi az életben sokkal szebb, de az egyik probléma hogy elvan benne csúszva a másik meg hogy ez ESD-védett, szal tulajdonképpen télleg szén, vagyis carbon. és ez a sok szemcse vakura nagyon tud csillogni... sajnos ez miatt nem adja vissza a megfelelőú hatást -
#749 -
#748 http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20090124121059DSC00815.JPG
-
-
#746 Valahogy élesszük már fel a topicot! Mindenki írjon ötleteket!
-Minden ami házi készítésű, gipsz, stb... én ma csináltam egy csomó mindent. minnyár jönnek a képek is. -
#745 lökjél már fel esetleg pár képet a terepasztalodról :P -
#744 elöbb érdemes egy analóg rendszert kiépíteni és utána digitálisá tenni. igy szerintem olyan mozdonyokat vegyél amit lehet majd digitalizálni!
"van egy (aminek nem tudomm a nevét) de az ami a kezemben van"
ez a programkapcsoló (jobban nem tom megfogalmazni)
"van egy a mozdonyban"
ez a dekóder
így van.és lehet a késöbbiekben olyat csinálni hogy csinálsz egy pultot és rá gombokat(ezt én majd a régi buszok kapcsolóival oldom meg) és ezekkel kell olyat csinálni hogy lámpákat, váltókat, jelzőket, állíts...................remélem jól fogalmaztam, megprobáltam, jó építést, és ha valamit elcsesztem akkor javítsatok -
#743 gyönyörűek -
Sponnyabob #742 egyébként nincs valami tervező program valami egyzserű nem 3D-s csak a pálya megtervezésére valami kis egyszerű program mert nem találok csak olyat ami fizetős vagy nekem nem tetszik.
-
Sponnyabob #741 Szerintetek érdeme még analóg rendszert építeni vagy inkább digitálisra tervezzek? valamint megéri-e a digitális mert elég drága hozzá minden ahogy így nézegetek. Egyébként egy digitális rendszer miből áll van egy (aminek nem tudomm a nevét) de az ami a kezemben van meg van egy a mozdonyban vagy a sínre kell kötni egyet vagy ez hogy áll össze vagy mindenhova kell rakni jeladót? -
Sponnyabob #740 Melyik bolt megbízható ezek közül amiket ide írtatok vagy mindegyik? -
#739 szééép -
#738 Az én szerény kis gyűjteményem:
-
#737 hát igen sajna ez a gond a H0-sal hogy ha nincs nagy hely akkor nem fér el :( én is csak ezért gyüjtök N-be -
#736 ja , de nem fér el sehol , szóval most nem használom -
#735 van terepasztalod? -
#734 kösz, csak az a baj hogy csak H0-s van én meg N-est gyűjtök -
#733 pl.modell.hu ezek amiket te írtál mindent 4-5 ezerrel drágábban adnak ;| -
#732 én ezeket ismerem a legjobban :S mért van olcsóbb is
meg ezek azért jók mert nagy a választék.......
milyen boltok vannak még??? -
#731 pont a legdrágább boltokat írod:D -
#730 sztem is jobb a rocco
vannak boltok pl:
vasutmodell.com
modellkit.hu
de a trix és a fleischman se rossz -
#729 Roco sokkal jobb:D -
Sponnyabob #728 szóval nem sikerült a link de azon az oldalon van a hobby Piko között ha valakit érdekelne -
Sponnyabob #727 Van egy ilyen készletem még egyszer régebben kaptam csak az a baj hogy ez hobby készlet és el szeretném adni hogy vegyek belőle egy jobbat szerintetek el lehet adni vagy hagyjam meg mert a sínek jók + van még egy jó pár sínem. Egyébként M41-es mozdonyt és hozzá személy vagonokat hol lehetne venni? Mert nagyon szeretnék egy olyat régen volt de nem tudom mi lett vele:). Ja és szerintetek a Piko vagy a Roco a jobb vagy ezt így nem lehet kijelenteni? -
#726 mivel csak 2-3an járunk ide:D -
#725 kezdő készlet az ugy mindig olcsóbb és akkor valami jó félét vegyél ami tetszik neked!!!!persze benne is van a nevében (kezdő) szal szerintem mindenki ilyennel kezdte
szerintem lehet váltóállító művet csinálni és nagyon is jó ötlet: nézd meg (ha még nem) youtben vagy videan hogy nincs-e videó róla
és nem hülyeség nyugotan kérdez itt nem veszik össze senki senkivel, lehoval kézben tartjuk a dolgokat -
Sponnyabob #724 Sziasztok! Elég kezdő modellező vagyok tulajdonképpen még csak bátyám modellvasútjával játszottam másik nem is volt a kezem alatt de idén szeretném elkezdeni. Rögtön lenne is egy kérdésem remélem nem hülyeség. Tehát, saját kezűleg lehet-e csinálni váltóállítóművet mert amiket láttam boltokban elég drágák nincs valami egyszerű módszer amit házilag össze lehet rakni mert neten nem találtam ilyet. Ja és még valami szerintetek érdemes kezdő készlettel kezdeni vagy úgy vásároljam össze a dolgokat külön úgy olcsóbb? Köszi a választ!
-
#723 de én egyébként az N mérethez vonzódok mivel ez elfér. persze nekem erre nincs nagy helyem érdemesebb ha na hely van akkor h0 mert az tényleg jobban mutat és persze több modell is van hozzá, de mondjuk az N is jönnek az új modellek