Vasútmodellezés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

4 csigával felhúzod a plafonig, vagy pedig a falnak döntöd.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

A peron készítõ ötlet nagyon jó csak lenne egy csíra kérdésem olyan parafát honnan lehet venni modell boltban árulnak? Ja és még egy kérdés nem tudom hogy mi lenne a legpraktikusabb alapnak ami az egész alapot adja majd egyszer megépülõ terepasztalomnak tehát mint ami a peronkészítésnél az bútorelem amire a parafa megy rá. ja és még valami egy olyan parafa tekercs mennyibe kerül mert ha jól tudom a parafa nem a legolcsóbb dolog de lehet tévedek. Bocs a fogalmazásért de mint mondtam tényleg kezdõ vagyok még nem tudom mindennek a pontos nevét. Megértéseteket köszönöm. ja és bocs hogy ilyen hosszú lett

bazz de k*rva jól néznek ki ezek a képek. Én meg a hellyel sz*rakodok be lett tervezve hogy egy pár négyzetméteres darabot megkapok ahol nyugottan építkezhetek erre most mégsem kapom meg meg mert mit tudom én miért pedig annyi ötletem lenne egy részét leírtam de a többit elfelejtem és nincs hely sehol basszus kár hogy ennek a HO méretnek ennyi hely kell pedig úgy csinálnám már két éve tervezem de még mindig nincs konkrét tervem mert elõször ki akarom próbálni hogy férne el, hogy a legpraktikusabb de ahhoz egy állandó hely kellene de nincs vûááááááááááá olyan tehetetlen vagyok. Bocs a hisztiért! Nincs valami oldal ahol vannak ötletek hogy hova lehet tenni?

v43 001
én mákkal csinálom 😊

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

tenkenorman
én tegnap csináltam hohenndorf állomás elé egy kis peronrészt. két funérvan jól összeragasztva és beton textúerra van rárakva a patkák meg berajzolna. bénán hangzik de jó lett. valamint jó kis rácsos lemez készíthetõ úgy hogy kivágunk megfelelõ (füzet elõlap) vastagságú papírt, ráragasztom a szúnyoghálót átlósan. és lefestem.
holnap jön kép😛

http://www.tenke.hu

leho94
nincs nektek véletlen eladó 2,1-es gumiágyas roco sínetek?😊)

\"Minek inni és mászni, ha lehet szívni és szállni?\"

Mi kell egy digitális rendszerhez, és mennyibe kerül a legolcsóbb? (mozdony dekóder nem kell)
Használt is jöhet.

Asrock N68-VS3 UCC | Phenom II X2 @X3 3GHz | Sapphire HD4850 HDMI 256MB | Kingmax 4GB DDR3-1333 | FSP 350PNR | Razer Diamondback Plasma | Logitech DFGT | Windows 7 Build 7600 | HannsG HA222DP 22\"

leho94
ilyet csinálok is 😊)))

Én régen madár kaját raktam bele <#vigyor3>

Itt elég egyszerû módon csinál, "magyaros" peront, jó minõségû.

Papír konténerek.
http://www.igshansa.de/igsdownload.html
sietve raktam össze anno, azért lett ilyen 😊

Mozdonyaim:
piko taurus
dán nohab
E11

leho94
nemtudnátok vmi ötletet adni hogyan tudok egyszerûbb dolgokból peront építeni? Gondoltam olyanra h van itthon 2 fa léc , azt lefestem , de lehet van jobb is

tenkenorman
na hát olyan amilyen.... A szenes kocsi az életben sokkal szebb, de az egyik probléma hogy elvan benne csúszva a másik meg hogy ez ESD-védett, szal tulajdonképpen télleg szén, vagyis carbon. és ez a sok szemcse vakura nagyon tud csillogni... sajnos ez miatt nem adja vissza a megfelelõú hatást

tenkenorman

tenkenorman
http://kepfeltoltes.pirateclub.hu/pics/20090124121059DSC00815.JPG

tenkenorman

tenkenorman
Valahogy élesszük már fel a topicot! Mindenki írjon ötleteket!
-Minden ami házi készítésû, gipsz, stb... én ma csináltam egy csomó mindent. minnyár jönnek a képek is.

v43 001
lökjél már fel esetleg pár képet a terepasztalodról 😛

Az élet egy olyan vonat amit TE vezetsz, de nem tudhatod hogy a váltók hogy állnak!!!

v43 001
elöbb érdemes egy analóg rendszert kiépíteni és utána digitálisá tenni. igy szerintem olyan mozdonyokat vegyél amit lehet majd digitalizálni!
"van egy (aminek nem tudomm a nevét) de az ami a kezemben van"
ez a programkapcsoló (jobban nem tom megfogalmazni)
"van egy a mozdonyban"
ez a dekóder
így van.és lehet a késöbbiekben olyat csinálni hogy csinálsz egy pultot és rá gombokat(ezt én majd a régi buszok kapcsolóival oldom meg<#vigyor>) és ezekkel kell olyat csinálni hogy lámpákat, váltókat, jelzõket, állíts...................remélem jól fogalmaztam, megprobáltam, jó építést, és ha valamit elcsesztem akkor javítsatok<#idiota><#eljen>

v43 001
gyönyörûek<#eljen>

egyébként nincs valami tervezõ program valami egyzserû nem 3D-s csak a pálya megtervezésére valami kis egyszerû program mert nem találok csak olyat ami fizetõs vagy nekem nem tetszik.

Szerintetek érdeme még analóg rendszert építeni vagy inkább digitálisra tervezzek? valamint megéri-e a digitális mert elég drága hozzá minden ahogy így nézegetek. Egyébként egy digitális rendszer mibõl áll van egy (aminek nem tudomm a nevét) de az ami a kezemben van meg van egy a mozdonyban vagy a sínre kell kötni egyet vagy ez hogy áll össze vagy mindenhova kell rakni jeladót?

Melyik bolt megbízható ezek közül amiket ide írtatok vagy mindegyik?

leho94
szééép

Web mester
Az én szerény kis gyûjteményem:

v43 001
hát igen sajna ez a gond a H0-sal hogy ha nincs nagy hely akkor nem fér el 😞 én is csak ezért gyüjtök N-be

leho94
ja , de nem fér el sehol , szóval most nem használom

v43 001
van terepasztalod?

v43 001
kösz, csak az a baj hogy csak H0-s van én meg N-est gyûjtök

leho94
pl.modell.hu ezek amiket te írtál mindent 4-5 ezerrel drágábban adnak ;|

v43 001
én ezeket ismerem a legjobban :S mért van olcsóbb is<#wow1>
meg ezek azért jók mert nagy a választék.......
milyen boltok vannak még???

leho94
pont a legdrágább boltokat írod😄

v43 001
sztem is jobb a rocco
vannak boltok pl:
vasutmodell.com
modellkit.hu
de a trix és a fleischman se rossz<#eljen>

leho94
Roco sokkal jobb😄

szóval nem sikerült a link de azon az oldalon van a hobby Piko között ha valakit érdekelne

Van egy ilyen készletem még egyszer régebben kaptam csak az a baj hogy ez hobby készlet és el szeretném adni hogy vegyek belõle egy jobbat szerintetek el lehet adni vagy hagyjam meg mert a sínek jók + van még egy jó pár sínem. Egyébként M41-es mozdonyt és hozzá személy vagonokat hol lehetne venni? Mert nagyon szeretnék egy olyat régen volt de nem tudom mi lett vele😊. Ja és szerintetek a Piko vagy a Roco a jobb vagy ezt így nem lehet kijelenteni?

leho94
mivel csak 2-3an járunk ide😄

v43 001
kezdõ készlet az ugy mindig olcsóbb és akkor valami jó félét vegyél ami tetszik neked!!!!persze benne is van a nevében (kezdõ) szal szerintem mindenki ilyennel kezdte<#idiota>
szerintem lehet váltóállító mûvet csinálni és nagyon is jó ötlet: nézd meg (ha még nem) youtben vagy videan hogy nincs-e videó róla<#eljen>
és nem hülyeség nyugotan kérdez itt nem veszik össze senki senkivel, lehoval kézben tartjuk a dolgokat<#idiota><#nyes>

Sziasztok! Elég kezdõ modellezõ vagyok tulajdonképpen még csak bátyám modellvasútjával játszottam másik nem is volt a kezem alatt de idén szeretném elkezdeni. Rögtön lenne is egy kérdésem remélem nem hülyeség. Tehát, saját kezûleg lehet-e csinálni váltóállítómûvet mert amiket láttam boltokban elég drágák nincs valami egyszerû módszer amit házilag össze lehet rakni mert neten nem találtam ilyet. Ja és még valami szerintetek érdemes kezdõ készlettel kezdeni vagy úgy vásároljam össze a dolgokat külön úgy olcsóbb? Köszi a választ!

v43 001
de én egyébként az N mérethez vonzódok mivel ez elfér. persze nekem erre nincs nagy helyem érdemesebb ha na hely van akkor h0 mert az tényleg jobban mutat és persze több modell is van hozzá, de mondjuk az N is jönnek az új modellek

v43 001
nah király<#eljen> sok sikert hozzá!!!

hát igen. nem sokára én is elkezdek egy terepasztalt gyártani és ugy érdemes hogy a falon futatod végig a pályát mármint a fal mellett 😄
lesz egy fõvonal és egy kis mellékvonal, de még odébb van 😞<#wave>

tenkenorman
természetesen, holnap lessz a piros rész két rétegben lefújva, és a kiegészítõ elemek kifestése, megpróbálok szerezni matricákat. ill megnézem az áramszedõk mien árban lesznek. nem akarok sokat költeni...
ja és a vastag elmattosodott ablakokat vékony fóliára cserélem, a 4 ablak mellé pedig megpróbálok készíteni belteret, csak akkorát amekkora láccik az ablakokon. van 5-6ezrem. valamit összehozok.

tenkenorman
a terepasztal a lent említett méretben készül, azon belül H0-ás méretarányban. az íróasztalom mellett a szoba falánál fut végig a szekrényig, ahol elkeskenyedik hogy a szekrény oldala mellett elférjen. itt ha jól tudom 60cm. lekerekítve hogy nyíljon az ajató.
A legkisseb ív szerint egy kör. D-i irányban egy állomás, két váltó ahova kitér a vonat, É-i oldalon pedig 6,5 cm magasra fut fel,tervben van hogy a szekrény melletti részre aplikálunk egy kisseb állomást, vagy fatelepet. (bár nekem inkább szénosztályzó teccene.)
Csatolok egy két képet, a többit egy picitt lejjebb megtalálhatjátok. többek között a vonatot is amit most újítok.
---

---

---

---

v43 001
vannak tervek hogy hogy épited?

v43 001
sajnos nem tom miért de nem tudok képet felteni, mert hibát jelez<#szomoru1>

tenkenorman
te jó ég mi van itt. beindult volna?😄 most sikerült a 3m x alig 1m es terepasztal alapját lerakni😛

v43 001
(köszi) jó oké akkor majd a többit is felteszem majd holnap addig is:
http://modellkit.hu/tools/ecommerce/index.php?homeinclude=catalog&category_id=663&parent_id=663&product_id=7704&countdisplay=149&start=140&addcountview=Yes
itt a szépség, kicsit hosszú linkel<#hehe><#idiota>

leho94
www.kepfeltolto.hu , ingyen van , regelni sem kell , www. nélkül írd ugy jön be😄

v43 001
majd teszek fel csak még nem vagyok ilyen képfeltöltön regizve<#wink>

v43 001
BUÉK!!