1362
A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
-
#882 Két helyen is van, de nem akartam kézzel belenyúlni és átváltani, mivel még nincsenek bekötve az elektromos váltók. -
#881 ott volt egy kis váltófelvágás (remélem érted mire gondolok) :) de egyébbként nagyon jó -
Rainbow15 #880 Az a fehér lap egy műanyag lemez. Rendesen alá van támasztva, hogy ne domborodjon, stb.
Hogy Fuggerth-e azt nem tudom, mivel nincs rá írva. A szőnyegen nem volt vele semmi gond eddig, elektronikusan is működnek. Hírdetésekben piko-nak írták. Még régebben vettem egy modellezőtől, és akkor sem látszottak újnak. (4-5 éve).
-
#879 Nah akkor értelmezzük a képet :)
Az a fehér lap amin a sínek vannak hungarocel?
Ha jól látom Fuggerth váltóid vannak. Ezek újak? Mert nagyon megbízhatatlanok szoktak menni, és általába nagyon szidják a fuggi síneket, bár nekem még nem volt hozzá szerencsém. -
Rainbow15 #878 Csak hogy legyen valami élet.
Terepasztalom épülő állomása:
-
#877 Nokia N90 típusú mobilomat raktam rá egy pőrekocsira. A radiátor alatt nem fért el, ezért azt a részt kivágtam, mint a videóban is látszik... -
Rainbow15 #876 Jó lett!
Valami micro kamerát raktál rá? -
Sponnyabob #875 jó:) -
Sponnyabob #874 Grat ó lett -
#873 zsír lett -
#872 Sziasztok!
Itt a videó a terepasztalomról! Végre sikerült elkészíteni!!!
Ha nem menne a kód, akkor itt a
LINK
Ne felejtsetek el szavazni :) -
#871 A logokovácsokat illeti a dicséret. -
#870 jólett -
#869 Az új logom ne vezessen félre senkit, továbbra is én vagyok, csak más nickel :) -
#868 ez tök jó! -
#867 Hát ezt inkább analóg rendszerbe használják. Pl.: a fénysorompó elött helyeznek el ilyet és, ha kapcsol a mágnes hatására tilos jelzést ad a fénysorompó. Az újra fehérre való kapcsolást többféle képpen is meglehet oldani: vagy egy időkapcsolót rakunk be, vagy pedig az átjáró útán egy újabb reed csövet, de akkor ezhez tudni, kell a szerelvény hosszát. De ezt lehet alkalmazni még szakaszolásnál is, vagypedig szemaforoknál is, vagy ki mire akarja... -
Rainbow15 #866 Reed csöveknek nevezik, ezek mágnes hatására nyitnak vagy zárnak.
Hogy mire használják, nem tudom, engem is érdekelne!
(szerintem a számítógéppel való vezérléssel lehet összefüggésben) -
#865 hali, valaki megtudná mondani hogy mi értelme van annak hogy állandóan mágnesekkel jönnek, amit fellehet ragasztani vonat aljára? valami relés téma ez?
-
#864 köszi :) majd igyekszem :D -
#863 Próbáltam, de én nem találtam forgatást. -
Rainbow15 #862 Windows Movie Makerrel próbáltad? Alap program, szerintem lehet vele. -
#861 Sziasztok!
Kinek van olyan programja amivel el lehet forgatni a videókat? Tudom, hogy nem témába illő, de csináltam egy videót a terepasztalomon a mozdonyvezető szemszögéből, de el kéne forgatni a videót, mert most ferde. Sony Vegasal pl ezt meg lehet csinálni, szóval akinek ilyen progija van szóljon! -
#860 -
#859 HMM! Impozáns gyűjtemény! Nem is gondoltam volna hogy az n-es is tud ilyen jól kinézni. Türelmesen várjuk a terepasztalod. -
Sponnyabob #858 Mondjuk én pont fordítva látom de ez mindenkinek szíve joga mit szeret jobban és ha nincs is sok hely maradok a h0-nál -
#857 Ez cégtől függ, mert pl a h0-ás Piko Tau és a Roco taurus között is nagy a különbség külsőleg, pedig egy a méretarány. -
#856 akárki akármit mond sok N es modell kidolgozottabb a legtöbb h0-s nál. (persze akad bőven ellenpélda is) -
#855 én csak azért mer nálunk nincs nagy hely hogy H0 terepasztalt csináljunk, legalá nem olyan nagyot, és ezért döntöttem az N mellett :) már egy jó ideje gyűjtögetem őket!huh....... -
#854 Huhh, ez aztán nem semmi, bár én nem N-ben utazok. -
-
#852 na ez az :) még lesz 3 kép: ezek a modelleim, egész kis pofás gyűjtemény lett belőle :) N-es méretben, kiegészítésre várva, sajnos még terepasztal nincs :S :( -
#851 remélem behozza :S -
#850 na ilyen kocsit én is szeretnék majd N-esbe :) -
#849 Egy kicsit nekem is karrog. És valóban hangosodik lassulásnál, de nekem ami a nagyobb baj: az R2-es ívet elég nehezen veszi be, kell egy kis lendület, mert különben lelassul. Amugy van egy piko Herkulesem is ami felépítésíleg hasonló és formailag is. Szebben is van kidolgozva és annak olyan szép hangja van, hogy öröm hallgatni :) Az az ívet is gond nélkül beveszi, szóval semmi panasz nincs rá... Amugy csak a tau-nak nem tetszik az R2-es ív, a többi mozdonyom és motorvonatom simán beveszi. -
Rainbow15 #848 Igen, én vagyok :)
Még nem próbáltam összeilleszteni őket, csak egyenesben, de ott nincs semmi gond. Szerintem ha rések lesznek, akkor vágom a flexi-t, aztán csak jó lesz...Még nem tudom, hogy rögzítem, valószínű ahogy írták ott: leragasztom, ideiglenesen szöggel rögzítem. Aztán majd meglátom mi sül ki belőle. Asztalból látszik egy kis rész a lenti képeken, kb. olyan az egész :) Sín az csak úgy van, nincsenek illesztve / leragasztva.
Hétvége fele leragasztom őket, majd rakok be képeket.
-látom neked is piko tau-d van. Neked nincs enyhén kerregő hangja? Nekem szinte állandóan, lassulásnál hangosodik. Olajoztam a fogaskereket, de nem lett jobb. -
#847 Szépek! Ha már kép, az asztalodról is szivessen látnánk képeket :P
Amugy te az index fórumon is szoktál írogatni? Mert láttam egy Rain nevű nicket a Modellvasút építés topicban.
Majd a sín lerögzítéséhez szívessen vennék pár tanácsot tőled, ahogy az indexen olvastam flexi sineket fogsz leragasztani. Nekem fix Rocos síneim vannak, de én valószínüleg sínszöggel fogom lerögzíteni, ami már meg is van. Amugy neked vannak kisebb-nagyobb rések a sínek összeillesztése között, vagy flexivel sikerült szépen megcsinálni? -
#846 zsajak! -
Rainbow15 #845 Sajnos nem a legjobb minőség, de ez van.
-
#844 Tudnál esetleg képet berakni? Eddig tőled nem nagyon láttunk képet... De ha lehet ne túl nagy képeket. -
Rainbow15 #843 Én az ÖBB-t jobban csípem mostanában, most egy öbb ic-t akarok majd összehozni, taurus van hozzá, és van egy roco öbb ic vagonom, ez nagyon szép, csak drága, de látom már gyárt ilyet a piko is, az is szép, és persze olcsóbb.