1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Web mester
    Jah ismerem. Sajna mikor ott jártam nem tudtam a boltba bemenni. Elégé lehetetlen nyitvatartásuk van!
  • garam93
    www.zzemoki.hu
    Itt van csörgő kapcsoló is, meg kocsi kapaszkodó is. ÉS még jópár dolog.:)
  • Rainbow15
    Ja, az egyszerűbb.
    Nekem a fuggerth kocsikra kellenének kapaszkodók, mert régen, amikor kicsi voltam, elvesztettem egy csomót...Ilyet szerintetek lehet kapni m.boltban?
  • Web mester
    Köszi, de azért mielött licitálnék, körbenézek a helyi modellboltba, hátha meguszhatom a postadíjat!
  • Rainbow15
    Valahogy utólag biztos rá lehet rakni.
    Amúgy itt van még egy, ezen már van olyan is :)
  • Web mester
    Kicsit furának tűnik ez, mivel nincs rajt az a kis felhajtható rész.
  • v43 001
    na az a jó ha egy 7 kocsis szerelvény szépen befér! én is úgy fogom megcsinálni az állomásokat, nekem még igazán olyan lerajzolt tervem nincs mert még nem építek de majd egyszer :)
  • Rainbow15
    kupplungra gondolsz?
    itt van egy, de van ott még több is.
  • Web mester
    Szerintem szép lett.
    Más:
    Ma sajnos nekem ki kellett vonni a forgalomból az M41 003-as gépemet. Már többször is letört az egyik csatlakozója tőből, de mindig visszaragasztottam. Sajna már a sok ragasztás miatt, nem rögzíthető újra. Nem tudjátok merrefelé lehet kapni Fuggi csatlakozókat, mert akkor vennék 1-et.
  • Rainbow15
    Kicsit bekoszoltam a tau egyik oldalát és elejét

Többi kép:
    kép2
    kép3
  • garam93
    Hát neméppen...
    Az elsőn a kép van, a másodikon pedig egy oldal, és oda van írva, hogy: "A kép nem a legjobb, ennél hosszabb az asztal, így a vágányok is hosszabbak, mint a képen, ja, és összeérnek!:)"
    Jobban tennéd, ha este aludnál, mert 2 dolgot is benéztél 10 percem belül...
  • Web mester
    Hooopsz, ezt nagyon benéztem :P
  • Web mester
  • Web mester
    Én főleg olyanokat gyűjtök amit nap, mint nap látok városomban, szóval főleg Gysev és ÖBB gépeket és kocsikat. Ebből egyértelmű, hogy epoche V. Van azért egy kis gőzösöm is, nosztalgia vonatok elére tökéletes :)
  • Web mester
    Már bocsi, de ez nem válasz a kérdésemre és amugyis mind2 link ugyanaz!
  • Rainbow15
    Nekem nincs konkrétan korszak, mert össze-vissza vannak.
    Kevés járművem van. Ep. V a taurus. Ep. III. az E11, aztán van még egy DSB nohabom, ez is III-as lehet. A jövőben amúgy Ep. V érdekel, ha veszek vagonokat, mozdonyokat, az az lesz. Hogy azon belül mi, az majd el dől.
  • garam93
    Bocsi, hogy ilyen sokat írok ide, de feldobok én is egy témát: Ti konkrétan egy korszakot modelleztek, vagy úgy összevissza, ami megtetszik?
    Én Epoche V., azon belül kb. 1993-1995-ös időszak.
  • garam93
    Így kellett volna linkelnem .:)
  • Web mester
    Ezen a pályaterven a váltók közötti hossz elég rövid! Hány kocsis szerelvény fér be?
  • garam93
    Kb. 2, vagy 2,5 méter hosszú. Azért nem kicsi. A gyorsvonatom 7 kocsis lesz maximum, annak el kell férnie, de lesz még egy 10 kocsis nyitott tehervagonokból álló vonatom, 11 kocsis tartályvonat, sokminden. Összegyűjtöttem, kb. 30 szerelvény lesz összesen.
    Én Epoche V-öt modellezek, MÁV-ot, az 1993-as, '94-es éveket. Narancs Szergej, narancs NoHAB, Csörgő. Engem valahogy nagyon megfogott ez az időszak. Igaz, én ekkor születtem.:) Ekkor még egy csomó olyan jármű is közlekedett, ami manapság már nem. Többek között a Gags, Es, E, Gbs típusú teherkocsik (Gbs-ből még azért működik valamennyi, de régen több).
    Úgyhogy sajna a Piko Taum munkanélküli lesz.:) A WRm-em meg H-START-os, de ezt még elviselem, úgysem látszik messzebbről.
    Később lehet, hogy teszek még fel képeket, ha nem gond, és találok is.:)
  • Rainbow15
    Jó terv. Milyen hosszú az állomás? Nekem 1 mozdony + talán 3 személyvagon befér, szóval nem valami nagy.
    -most éppen a piko A íves váltó idegesített fel. A belsőre ha megy a piko tau, kisiklik... Tudom, hogy nem kell 1000-rel menni a váltónál, de azért nem kéne félgázzal kisiklania. A váltó elött a kereszteződés van, és az egy egyenes rész, szóval nem tudom mi lehet a gondja, de már megbántam, elég lett volna a sima váltókat lerakni...
  • garam93
    Itt van az én pályatervem. Véleményeket szívesen fogadok. Tudom, hogy nem nagy, de nekem elég. Sokat gondolkodtam rajta, nem szeretnék olyan nagyon nagy állomást. Viszont lehet, hogy még egy negyedik sín is lesz, csak még nem tudom, hogyan lehetne "odapótolni".:)
    Mellesleg nem is olyan kicsi.:) Egy csomót szoktam játszani rajta, és nincs vele bajom. Csak hogy még a régi, Piko sínek vannak rajta. Majd le lesznek cserélve persze új A típusúra.
    Tudni kell, hogy már le vannak szögelve a sínek, de jelenleg még nem teljes a pálya, és mint előbb írtam, a sínek se jók.
  • garam93
    Óvatosan az emelkedővel, nem biztos, hogy fel fognak menni rajta a modellek! Én valamiért a 0,25%-os vagy a 0,5%-os emelkedőre emlékszem, mint maximum.:)
    Egyébként jó kis pályaterv. Ha megtalálom, én is feldobom az enyémet!
  • Rainbow15
    király :)
    Ott egy híd van.
    A híd alatt, ahol fel megy, ott kicsit meg lett nyújtva, hogy ne olyan hírtelen kelljen emelkedni. A kereszteződésnél van a váltó, és oda csatlakozik a híd alatti rész.
  • i robot

Ez fog robogni rajta.
  • i robot

Remélem nem gond hogy feldobtam ezt a képet!
  • i robot
    A terved alapján megcsinálom a pályád mert tetszik az elgondolás. Sajnos jelenleg csak a Rail Simulatort tudom használni. (messze vagyok kis vonataimtól)
    A rajzod tetején ahol a vágányok keresztezik egymást, az ott híd lesz vagy egy sima kereszt sín?
  • Web mester
    De lesz :)
    Én most csinálom egyik állomásom peronját. Majd ha elkészül, rakok fel :) Addig egy kis türelmet kérek :)))
    Szerencsére most egy 5 napos szünetem lesz suliba, így tudom építgetni.
  • Rainbow15
    Köszi!
    Arra én is gondoltam, de az még szerintem soká lesz.
    A te asztalodról nincs kép?
  • Web mester
    Jó lett, nekem bejön!
    Egy esetleges tippnek még azt ajánlanám, hogy csinálhatnál egy teher vagy iparvágány körzetet, nagyban feldobja a játszást a terepasztalon!
  • Rainbow15
    tessék
    az állomás azóta már módosult, a képen még a régi van.
  • Web mester
    Nem rossz.
    A lehendő pályatervről van valami képed? Ha van rakd fel, hátha megihlet pár fórumlakót :-)
  • Rainbow15
    Kezdetnek egy kép az elkészült állomásról, az asztalomon :)
  • Web mester
    Digitális rendszerben van lehetőség hangdekóder beépítésére. Nekem analóg van...
  • i robot
    Használ valaki itt olyan vonatot aminek van hangja?
    (úgy értem szimulálja a valódi hangot)
  • v43 001
    nah jöhetne vmi téma vagy valami mert megint kihaltak vagyunk :( aki tudja az terjesze hogy itt van vasútmodell topik :) fel kéne egy kicsit dobni...
  • v43 001
    köszi, de ha N-esbe is lenne akkor se venném meg, kicsit drága xD
  • Web mester
    Hát asszem ezt a remek ajánlatot most kihagynám :D:D
  • garam93
    Szép gyűjtemény, gratulálok!!

Más: Nem akar valaki venni egy egyedi, réz MÁV 424-es modellt? Epoche II, III-as verzió lesz. 2011 körül lesz kséz a "handmuster"-je. Az ára "éppenhogy megközelíti a drága határt", 1650 €(!)-ba fog kerülni. (átszámítva félmillió ft körül lehet).:D Előlegként 400€-t kell húsvétig (asszem) befizetni.Gőzös

Azért érdekes, 5-en már leadták a rendelést.:) Világválság idején..:D
  • v43 001
    persze csak vicces volt :)