1362

A berakott képek mérete ne legyen nagyobb 800x600-nál!
  • Web mester
    Ezt én is láttam már. Valóban gyönyörű, de az ugyan ilyen kocsi graffitivel megspékelve se rossz.
    Tenke és Garam képeit pedig már türelmetlenül várom :)))
    Csak ne túl nagy méretű képeket legyenek...
  • Rainbow15
    link >szép, antikolt
  • garam93
    Szépek!
    Én ma vásároltam meg a saját Roco MÁV Habbinsomat, meg egy Roco SNCF Rils-t, így már 3 teherkocsira nőtt a szerelvényem. Jövőhéten, vagy azután még két Rilst fogok venni, és akkor már elég szép lesz a vonat. A tervem 5 Rils, és 5 Habbins. Ebből 2 Rils(hamarosan 4), és 1 Habbins van meg most. Képek később.
  • Web mester
    *eltolható
  • Web mester
    Mindkettő Roco gyártmány. A MÁV-os elolható oldalfalú kocsi típusa: Habbins. A fehér tartály egy DB-s EVA cég tartálykocsija.
  • Rainbow15
    Szépek.
    A hosszú, MÁV-os, zárt, 4 tengelyes (nem tudom hogy hívják), ki gyártja, mi a neve? És a 4 tengelyes tartály, a hosszabbik fehér?
  • Web mester
    Kicsit megkésve rakok fel képet a szerény kis teherflottámról Garam93 kérésére:
  • tenkenorman
    énis ittvagyok ám. megcsináltam a hegyet holnap rakok fel képeket. olyan furva lett hogy ráülhetnék. a recept:
    hurkapálcaváz, rá 2-3 réteg krepp. ragasztó. gyűrött kreppréteg, mégegy réteg krepp. vízszintesen és függ. elhúzott géz. az egészre tapétaragaszó. pár nap száradás
    ---> kopog annyira kemény és stabil. már cska az a gond hogy nemtom hogyan tovább. na majd holnap csá!!!
  • Szuszidi
    Szép estét!
    Nagyon régen nem írtam ide vagy 2 éve. Látom beindult a dolog örülök hogy így haladtok!
    Én TT -ben utazom s régi még gyerekkoromból megmaradt őskövületeim vannak, már évek óta a tervezés fázisában vagyok.
    Igaz minden megvan a dologhoz de nem jutok ötről a hatra.
    Ha valaki még TT-ben utazik várok ötleteket a tervezéshez!
    Köszönettel: Szuszidi
  • leho94
    kva jó dolgokat csinálnak , csak ne lenne ilyen drága :S
  • Web mester
    Jah és LINK azoknak akik nem ismernék a Limitbahnt.
  • Web mester
    Ha már tehervagonoknál tartunk rakok be egy képet a Limitbahn első tehervagonjáról, ami a napokba jelent meg:

Gondolom ára is van...
    Roco alapra épült és végülis ami különlegessség benne az a szálítmány, fantasztikussan jó mindegyik Limitbahn termék :P Aki nem ismeri annak érdemes kicsit csurgatnia a nyálát:DD
    Sima alap MÁV KS Roco kocsi beszerzését énis tervezem, tudtommal 4-5000FT.
  • Web mester
    Jelenleg is úgy van, hogy az állomás alapja a peron, csak mindkét írányba kipótoltam egy kicsit, hogy hoszabb legyen, mivel így csak éppen az épület fért arra a peron darabra rá. Meg elég csunya ragasztós volt, de most ez a szép új térkő eltakarja:)
    2.,3. vágány közös peronja bennem is felmerült, csak azért nem lett így, mert ezáltal, hogy külön van a 3. vágány peronja hoszabb, így elférnek 3-4 kocsis szerelvények. De ezt már írtam az elöbb lejebb...
    Teherkocsimjaimról pedig holnap rakok fel képeket kérésedre!
  • garam93
    Jól néz ki. De én úgy csináltam volna, hogy az első vágánynak a peron az állomás alap peronja lenne, a 2-3. vágánynak meg egy közös peront építenék, a valóságban is így van a legtöbb helyen. Persze nem mondom, hogy így nem jó.
    Látom, van Roco MÁV Habbins-od. Esetleg képet raksz fel róla? Milyen teherkocsijaid vannak még?
    És a többieknek?
  • v43 001
    nagyon szép!grat
  • Rainbow15
    Igen kireszeltem. Meglehet szebben is csinálni, de így sem nagyon látszik. Azért csináltam, mert valami nem stimmelt a boltban, a talpfavégnek 2 ára volt, aztán rájöttek, hogy 200Ft/darab lesz. Hát köszönöm, nem kérek! :)
    lap.hu-nak már elküldtem 1 hete, de még semmi.
  • Web mester
    Most nézegettem az oldaladat és egy nagyon érdekes dologra bukkantam:
    Talpfa végeket csináltál házilag, ami engem azért érdekel mivel már több ívet is elfürészeltem, hogy jó legyen, de egy talpfát mindig le kellett vágnom, hogy a papucsot rá tudjam rakni a sinszálra. Ha jól látom a képen, akkor te kireszelted a műanyagot (javíts ki ha rosszat mondok). Ezt énis felhasznosítom :)
    Amugy szerintem elküldhetnéd a weblapod a www.vasutmodellezes.lap.hu -ra mivel nagyon érdekes és másoknak is hasznos lehet! :))
  • Rainbow15
    Én is így találtam ki, mert nagyon rövid peronnak semmi értelme.
  • Web mester
    A valóságban viszont nem tudom, hogy van-e olyan, hogy peronnál váltó, szerintem nincs, mivel akár így el is sodorhatná a vonat az utasokat. Terepasztalnál viszont nincs sok hely és nekem a 3. vágány lenne a leghosszabb peronnal rendelkező vágány, így oda beférnének hoszabb szerelvények!
  • Web mester
    Oda nem raktam biztonsági sávot, mivel az csak a 2. peronra vonatkozik. Idővel oda egy kerítést akarok rakni, hogy véletlenül se lehessen onan fel-leszállni :)
    A 3. vágányom peronjánál én is úgy tervezem, hogy az állítóműre építem rá a peront. Kivágom ott a fa alapban a megfelelő részt, hogy elférjen az állítómű, majd a papírt, hogy ragasztom rá, hogy ne látszódjon a kivágás. Ezzel nekem csak az a baj van, hogy pl.: a City Shuttle Wiesel emeletes kocsim alacsonypadlós igy valószínüleg a váltó ívjénék bevételekor le fog érni az alja. Valószínüleg egy kicsit belecsiszolok a fába vagy nem tom:D
    Amugy az 1 peron a legmagasabb mint a képen is láthatjátok, mivel ott alkalmazkodnom kelett a már meglévő állomás alap peronjához. 2. vágánynál viszont azért jobb, hogy alacsonyabb, mivel így az ívek bevételekor nincs gond. A 3. vágánynál meg valamit még kitalálok...
  • Rainbow15
    (az állítóműre)
  • Rainbow15
    Jó lett
    Csak a 2. peron, az 1. vágányra néző részére kellett volna még egy piros-sárga rész, nem? Vagy az a peron csak a 2. vágányra vonatkozik?
    1 kérdés: Váltóknál szoktak lenni peronok? Tehát nem arra az oldalára gondolok, ahol a váló kanyarodik, hanem arra, ahol egyenesen van. -> na ezt jobban nem tudom megfogalmazni
  • Web mester
    A tegnapi nap folyamán befejeztem a 2. vágány peronját, erről rakok fel egy képet:

Sajna most már nekem is suli van, szóval a 3. vágány peronja tolodik időben, valamint elegendő faanyag sincs a peron alapjához.
  • Web mester
    Modell-Hobby boltban.
  • Sponnyabob
    Az alap füvet hol vetted modell boltban vagy valahol máshol?
  • Web mester
    Igen az is papír, a textúrához tartozik. Szerintem 4 mm túl vastag. Az enyémen kb 1 mm vastag.
  • Rainbow15
    Nem baj, csak egyszer kéne rá áldozni :)
    De ha keményebb papírral csinálnám, amire festeni szoktak... Arra lehet még nyomtatni. Majd megpróbálom. A szegélykő is papír nálad? Meglehetne csinálni vékony műanyag lemezből, csak nekem ami itthon van, az 4mm, és az vastag lenne.
  • Web mester
    Hát nagyon látszana sztem. Amugy meg átázna a papír ragasztáskor... Bár ez a papír se olcsó mulatság ám, több mint 1000FT-ba került 4 oldal!
  • Rainbow15
    Hogy nézne ki, ha sima papírra nyomtatnám?
  • Web mester
    Köszi!
    Hát nem lesz kifúrva-kiásva az aluljáró, hanem csak a kis bodé lesz meg, ami azért szolgál ugye, hogy az eső ne essen be. A lépcsők helyére pedig egy fekete lapot fogok ragasztani, hogy ne látszódjon a turpisság. Konkrétan még nem tudom, hogy fog kinézni az a kis bodé, de nézegetem a www.vasutallomasok.hu -t, hogy igazi példák alapján egy jó tervet szerezzek.
  • Rainbow15
    Nagyon szép lett, grat!
    Jól néz ki, hogy ilyen tükröződős.
    Majd az aluljáró járatokra kíváncsi leszek, mert eddig egyszerűbbnek tartottam a felüljárót.
  • Web mester
    A mai nap eredményéről rakok fel 3 képet:

Sajnos ragasztás közben a papír is egy kicsit ragasztós lett, ezzel egy kis foltot okozva. Az a szerencse, hogy azon a helyen történt ez ahová az auljáró-lejáratát terveztem, így el tudom rejteni a hibát.
    Holnap a 2. és a 3. peron építésével folytatom a munkát, majd a legvégé jöhet az aluljáró-lejáratok megépítése valamint egyéb kiegészítők (padok, táblák, stb...)
  • Rainbow15
    Köszi
    B*umaxban, 3000Ft volt. Jól körül kell nézni, mert a Pr*ktikerben ugyanennyiért 1m2-t adtak.
  • garam93
    Jól haladsz, csak bíztatni tudlak! A parafatömböt hol és mennyiért vetted?
  • i robot
    Még több képet!
  • Rainbow15
    Akit érdekel a készülő asztal,itt vannak képek.
  • Web mester
    Igen sikerült!
    Jelenleg a peron alapjai a satuba fogva száradnak (ragasztás miatt).
    Hamarossan ráragasztom a már kinyomtatott mrtms féle peront.
    Ha minden jól megy estére elkészül az első vágány peronja és majd rakok be képet!
  • Rainbow15
    Na és sikerült? :)
    Én is az "mrtms" szerint fogom a peront csinálni, mert nagyon szépen megcsinálta.
  • Web mester
    Nah pechemre vissza kellett jönnöm, mivel a nyomdások szerint túlságossan kílógott a margóra a kép. Most átméreteztem és mindjárt startolhatok újra a városba XD
  • Web mester
    Jó reggelt a topiclakóknak!
    Mint már korábban említettem, máma nem lesz sulim :P, így mára egy kis terepasztal építést terveztem:
    Talheim állomásom peronját akarom megcsinálni. Mrtms vasútmodellező saját készítésű peronjáról esett már itt szó a topicban. Én az Ő textúráját kértem el, ezúton is köszönöm neki!
    Itt a topicban be fogok számolni képekkel a mai nap, hogy-hogy állok az építéssel. Remélem ezzel senkit se fogok idegesíteni :)
    Első lépés ként hamarosan busszal bemegyek a belvárosba egy nyomdába és kinyomatom selyemfényű papírra a peront és a saját készítésű állomás névtábláimat. Sajnos, akár ebbe az első lépésbe is elbukhat a mai tervem, mivel ha nem tudom kinyomtatni ezeket, sok mindent nem tudok csinálni...
    Drukkoljatok :DDD