319
VLC media player
-
#79 énmeg aztszeretném megkérdezni hogy a filehoz rendelt kis ikont hol tudom cserélni. :C tudom def beállitás de minden video fájl megkapta a vlc ikonnyát.
bsplayerbe választható pár db. vlcbe?:o -
#78 azt hol tudom beállítani hogy ha egy videófájlt megnyitok akkor a vlc játssza le? a fájlban hiába adom meg hogy vlc-vel kezelje, ha egy másik videótípust is beállítok, akkor a réginél már elfelejti...
-
Cat 02 #77 A pillanatképeket hova rakja ? -
#76 bsplayer -
ferenc30 #75 Szevasztok!
Valaki tudna segíteni?
VLC media playerrel játszom le a filmeket, amiket letöltök.
De a feliratokat nem kezeli jól.
Nem tud valaki olyan lejátszót amivel a feliratokat is tudom kezelni?
Feri -
#74 szeretnék kérni egy kis segítséget a x264-es video codec beállításához, hogy jól müködjön, mert az mkv videók 25%-át nem tudja rendesen lejátszani (akadozik vagy egyszerően kiakad a program) -
#73 nem hibás mert media player-ben jo -
#72 "mért van az hogy némelyik wmv-nél szétesik a kép,olyan mintha egy üveg mögül nézném?"
Mert a wmv a Micro$oft formátuma, és nem hinném, hogy ingyenesen rendelkezésre bocsátaná a VLC készítőinek a wmv-kódek forráskódját.
Másrészt használd a legfrisebb változatot.
Harmadrészt nem lehet, hogy hibás az állomány? -
#71 mért van az hogy némelyik wmv-nél szétesik a kép,olyan mintha egy üveg mögül nézném? -
tomo #70 csak a videokepbe tudja rakni a feliratot -
NeOhu #69 Sziasztok.
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy szeretném a feliratot a film alsó fekete csíkjára helyezni, de egyszerűen nem akarja oda pozicionálni. Próbáltam a "Felirat poziciójának kényszerítése" résznél, de ott csak magán a filmen tudom mozgatni a feliratot, a fekete csíkra már nem.
Ha esetleg valaki leírná a megoldást, akkor azt megköszönném. -
Norby86 #68 Igen,ez igaz hogy ebben a buildben sem tudták még megoldani. De ez build annyira kezdetleges szerintem hogy kár rá időt szánni. Én csak arra gondoltam ha végre rájönnek a hibára a 0.9.0 verzió remélhetőleg támogatni fogja ezt az opciót,mert ezért is szenvednek vele gondolom ennyit. -
tomo #67 miert,nightly buildben megoldottak ezt?
ha nem, akkor hiaba varod. -
Norby86 #66 Szomorúan látom hogy még mindig nemjött ki a 9.0 ás vlc. :( Pedig már ideje lenne,mert nekem azóta sem sikerült megoldanom hogy ha playlistbe rakom műsor szóráskor a videót,ne szakítsa meg 2 video file között a streamet. Valakinek esetleg azóta megoldódott a probléma és megosztaná velem? THX -
#65 Fájl megnyitásánál beillesztettem egy URL címet, majd alul kipipáltam a Műsorszórás/mentés. Mást nem állítottam rajta. Majd elindítottam és elkezdte lejátszani. Azt kérdezném hova menti a videót? Mert látom, hogy a C meghajtón egyre kevesebb a hely csak épp nem találom ahova menti. -
#64 Rendkívül érdekelne, hogy vajon miért nem látszik a VLC hez társított fájlok előtt a VLC ikon a Total Commanderben! Továbbá az is, hogy van -e mód arra, hogy teljes képernyőn ha megmozdítom az egeret, akkor CSAK alul jelenjen meg a státusz csík és tudjam tekerni a filmet. Most bejön egy buzinagy ablak. -
laci792 #63 Hi.
Vannak ebbe azért bug-ok sztem az lehet a baj pedig elég jónak tünik a player. Nekem például nem működik a teljes képernyős gyorsbillentyü hozzárendelés, bármit állítok hozzá akkor se rakja ki. Elmenti, megjegyzi csak nem reagál rá. Az enyém 0.86-os verzió, ha esetleg tudja valaki a megoldást írja már le. -
botor #62 Sziasztok!
Én megnéztem ezt az oldalt amit a tomo belinkelt de nem birok rajta eligazodni lehet a csekély angol tudasom miatt:( légyszi ha valaki tudja a megoldást hogy ne szakadjon meg a stream akkor irja le mert én az istennek se jövök rá hogy hogyan lehet megoldani.
Köszönöm
Brigi -
tomo #61 eh rosszul irtam le a folytonos szot angolul
ime a megoldas
http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=4&t=39163
allitolag a 0.9.0 as fejleszto verzioban mar default ez a sout akarmi opcio , amitol folyamatos a lejatszas. -
Norby86 #60 Köszi azért a segítséget,próbálkozom. :) Csináltam egy vlm.conf filet,belemásoltam a kódot,indítottam VLM vezérlést,betöltöttem config filet,de mikor indítanám el nemindul,pedig jó a conf. :( Még próbálkozom hátha sikerül végremár. -
tomo #59 talan ez bar ennyire nem vagyok otthon vlc ben hogy ezt megertsem -
Norby86 #58 Valaki nemtud segítséget a 2 hónapja feltett kérdésemre? Vagy örök rejtély mindenkinek hogy lehet ezt megoldani? Mert elég bosszantó hogy mikor netre adok streamet a 2 stream között megszakítja a folyamatos adatátvitelt. Kb. igy ha videoklippeket akarok sugározni 3 percenként bontja a kapcsolatot,mivel új stream kezdődik. -
Norby86 #57 Sziasztok!
Előkapartam a VLC progit gondoltam streamelek videót netre. Meg is történt csak egy bibi van. Hogylehet megoldani azt hogy a stream folyamatos legyen? Akármit is pipálok be a beállításba hogy folyamatos stream akkoris ha vége egy videofilenak megszakitja a streamet a media player pl.,szóval szeretném úgy nyomni folyamatosan mint a netes tv-k tömkellege,de nemtudom a világért sem megmondani hogyan lehet ezt orvosolni. Remélem valaki tud ebben segiteni. :) -
#56 A vlc delay subtitle keresőszavakra keresve gyorsan megleled a választ:
"Apply a delay to all subtitles (in 1/10s, eg 100 means 10s). Default 0."
Szóval 1/10-ed másodperc. -
#55 Hi all?Feliratot hogy lehet késleltetni/siettetni?Mikor megnyitom a fájlt,van olyan h subtitle.Bepipálom,settings és ott van,h Delay.Miben méri?FPS-ben,másodpercben v millisec-ben? -
invidia #54 hello!
tapasztaltabb VLC felhasználókat kérdezem, hogyan lehet LANon kivől streamelni?nagyon hálás lennék ha valaki elmesélné a metódusát!köszönöm -
ZiP90 #53 ok, thx -
#52 A VLC-ben nincs erre külön beállítás.
Beállítások/Beállítások menüpont (Jobb alsó sarokban Haladó beállítások legyen bejelölve) Bal oldalon: Haladó listaelem/VLC is started from file association legyen bejelölve illetve más médialejátszóban ne legyen beállítva az automatikus kiterjesztéshez való hozzárendelés.
Ezek után a Vezérlőpult/Mappa beállításai/Fájltipusok fülnél állíthatóak be a kívánt kiterjesztés-hozzárendelések. -
ZiP90 #51 Sziasztok! Az érdekelne, hogy lehet kikapcsolni VLCben, h. mindig hozzárendelje a kiterjesztéseket a progihoz? -
#50 Hello faustus. Az istennek nem akar működni
1, egyezik a név
2, ISO 8859-2-re van beállítva
3, a felirat/film nem hibás
Az a lényeg, hogy csak úgy műxik ha CTRL-F-el megnyitás, film betöltés, use subtitle file, felirat betöltés.Így megy, viszont egy playlistnél ez a megoldás nem nyerő, márpedig nekem úgy kellene. Az automatiksu felismerés be van pipálva (az elérési úthoz írjak valamit? Mert egy másik fórumban olvastam, hogy a feliratok keresésének helye legyen a .\subtitles helyett .\ valamint a feliratfájl használatához is ezt írjuk. De ilyenkor egy hibaüzit ír ki, hogy nem találja a feliratot)
Elképzelhető, hogy a VobSub bezavar?
köszi -
#49 "A felírat neve egyezzen a mozgókép nevével, másrészt Beállítások/Beállítások/Video/Feliratok/OSD/Felíratfájlok automatikus felismerése, harmadrészt régebbi lejátszóknál [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1161379118&no=15]#15[/url]-ös hozzászólásomban jelzett megoldással ki lehetett iktatni az automatikus felismerésből fakadó problémát (amiről a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhető ablakban szerezhettél tudomást)."
Tehát az alábbi problémák lehetnek:
1. Nem azonos a felírat-állomány neve a film-állomány nevével (ez azért fontos, mert így ismeri fel, hogy a felírat a filmhez tartozik).
2. Nem megfelelő karakterkódolás (a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhető ablakban szerezhetsz erről tudomást).
3. Hibás felírat vagy film. -
#48 Dj Faustus segítségével végre megjeleníti a feliratot...ha automatikusan megnyitom a filmhez. De egyébként nem hajlandó magától felismerni, holott megcsináltam mindent amit írtatok. Miért ? pls help -
dreistein #47 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet beállítani a VLC-ben, hogy ne legyenek átlátszók a betűk, ha a video kép előtt egy másik alkalmazás ablaka jelenik meg, vagy éppen a VLC player fő ablaka.
köszi
dreistein -
#46 Itt már megadtam a választ.
Az előbb említett rész Font részénél a betűtípust, a Font Effect-nél, a "kövérségét" (bár nem pont azt, de arra is alkalmas). -
moon21 #45 a feliratot hogy tudom félkövérre állítani?
és a betűtípusát hogy lehet megváltoztatni pl. Arial-ra? -
#44 jéh,csak mellé kellet rakni :D -
#43 Azt szeretném megkérdezni,hogy ezzel a progival nézek egy videot,és van hozzá magyar felirat,akkor hol tudnám összecsatolni ? Vagyis hogy rakjam fel a videora a magyar feliratot ? -
moon21 #42 köszi, azt hittem a progiban is be lehet állítani :) -
Sajátgép/Eszközök/Mappa beállításai menüpont/Fájltípusok fül -
moon21 #40 a fájlformátum-társításokat hol tudom beállítani?