319
VLC media player
  • Flamer
    énmeg aztszeretném megkérdezni hogy a filehoz rendelt kis ikont hol tudom cserélni. :C tudom def beállitás de minden video fájl megkapta a vlc ikonnyát.
    bsplayerbe választható pár db. vlcbe?:o
  • McGrady
    azt hol tudom beállítani hogy ha egy videófájlt megnyitok akkor a vlc játssza le? a fájlban hiába adom meg hogy vlc-vel kezelje, ha egy másik videótípust is beállítok, akkor a réginél már elfelejti...
  • Cat 02 #77
    A pillanatképeket hova rakja ?
  • bertino
    bsplayer
  • ferenc30
    Szevasztok!
    Valaki tudna segíteni?
    VLC media playerrel játszom le a filmeket, amiket letöltök.
    De a feliratokat nem kezeli jól.
    Nem tud valaki olyan lejátszót amivel a feliratokat is tudom kezelni?
    Feri
  • Hrisskar
    szeretnék kérni egy kis segítséget a x264-es video codec beállításához, hogy jól müködjön, mert az mkv videók 25%-át nem tudja rendesen lejátszani (akadozik vagy egyszerően kiakad a program)
  • urbijoe
    nem hibás mert media player-ben jo
  • Dj Faustus #72
    "mért van az hogy némelyik wmv-nél szétesik a kép,olyan mintha egy üveg mögül nézném?"
    Mert a wmv a Micro$oft formátuma, és nem hinném, hogy ingyenesen rendelkezésre bocsátaná a VLC készítőinek a wmv-kódek forráskódját.
    Másrészt használd a legfrisebb változatot.
    Harmadrészt nem lehet, hogy hibás az állomány?
  • urbijoe
    mért van az hogy némelyik wmv-nél szétesik a kép,olyan mintha egy üveg mögül nézném?
  • tomo
    csak a videokepbe tudja rakni a feliratot
  • NeOhu
    Sziasztok.
    Nekem egy olyan problémám lenne, hogy szeretném a feliratot a film alsó fekete csíkjára helyezni, de egyszerűen nem akarja oda pozicionálni. Próbáltam a "Felirat poziciójának kényszerítése" résznél, de ott csak magán a filmen tudom mozgatni a feliratot, a fekete csíkra már nem.
    Ha esetleg valaki leírná a megoldást, akkor azt megköszönném.
  • Norby86
    Igen,ez igaz hogy ebben a buildben sem tudták még megoldani. De ez build annyira kezdetleges szerintem hogy kár rá időt szánni. Én csak arra gondoltam ha végre rájönnek a hibára a 0.9.0 verzió remélhetőleg támogatni fogja ezt az opciót,mert ezért is szenvednek vele gondolom ennyit.
  • tomo
    miert,nightly buildben megoldottak ezt?
    ha nem, akkor hiaba varod.
  • Norby86
    Szomorúan látom hogy még mindig nemjött ki a 9.0 ás vlc. :( Pedig már ideje lenne,mert nekem azóta sem sikerült megoldanom hogy ha playlistbe rakom műsor szóráskor a videót,ne szakítsa meg 2 video file között a streamet. Valakinek esetleg azóta megoldódott a probléma és megosztaná velem? THX
  • Magnumrolcsi
    Fájl megnyitásánál beillesztettem egy URL címet, majd alul kipipáltam a Műsorszórás/mentés. Mást nem állítottam rajta. Majd elindítottam és elkezdte lejátszani. Azt kérdezném hova menti a videót? Mert látom, hogy a C meghajtón egyre kevesebb a hely csak épp nem találom ahova menti.
  • DanielT
    Rendkívül érdekelne, hogy vajon miért nem látszik a VLC hez társított fájlok előtt a VLC ikon a Total Commanderben! Továbbá az is, hogy van -e mód arra, hogy teljes képernyőn ha megmozdítom az egeret, akkor CSAK alul jelenjen meg a státusz csík és tudjam tekerni a filmet. Most bejön egy buzinagy ablak.
  • laci792
    Hi.
    Vannak ebbe azért bug-ok sztem az lehet a baj pedig elég jónak tünik a player. Nekem például nem működik a teljes képernyős gyorsbillentyü hozzárendelés, bármit állítok hozzá akkor se rakja ki. Elmenti, megjegyzi csak nem reagál rá. Az enyém 0.86-os verzió, ha esetleg tudja valaki a megoldást írja már le.
  • botor
    Sziasztok!
    Én megnéztem ezt az oldalt amit a tomo belinkelt de nem birok rajta eligazodni lehet a csekély angol tudasom miatt:( légyszi ha valaki tudja a megoldást hogy ne szakadjon meg a stream akkor irja le mert én az istennek se jövök rá hogy hogyan lehet megoldani.
    Köszönöm
    Brigi
  • tomo
    eh rosszul irtam le a folytonos szot angolul

ime a megoldas
    http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=4&t=39163

allitolag a 0.9.0 as fejleszto verzioban mar default ez a sout akarmi opcio , amitol folyamatos a lejatszas.
  • Norby86
    Köszi azért a segítséget,próbálkozom. :) Csináltam egy vlm.conf filet,belemásoltam a kódot,indítottam VLM vezérlést,betöltöttem config filet,de mikor indítanám el nemindul,pedig jó a conf. :( Még próbálkozom hátha sikerül végremár.
  • tomo
    talan ez bar ennyire nem vagyok otthon vlc ben hogy ezt megertsem
  • Norby86
    Valaki nemtud segítséget a 2 hónapja feltett kérdésemre? Vagy örök rejtély mindenkinek hogy lehet ezt megoldani? Mert elég bosszantó hogy mikor netre adok streamet a 2 stream között megszakítja a folyamatos adatátvitelt. Kb. igy ha videoklippeket akarok sugározni 3 percenként bontja a kapcsolatot,mivel új stream kezdődik.
  • Norby86
    Sziasztok!
    Előkapartam a VLC progit gondoltam streamelek videót netre. Meg is történt csak egy bibi van. Hogylehet megoldani azt hogy a stream folyamatos legyen? Akármit is pipálok be a beállításba hogy folyamatos stream akkoris ha vége egy videofilenak megszakitja a streamet a media player pl.,szóval szeretném úgy nyomni folyamatosan mint a netes tv-k tömkellege,de nemtudom a világért sem megmondani hogyan lehet ezt orvosolni. Remélem valaki tud ebben segiteni. :)
  • Dj Faustus #56
    A vlc delay subtitle keresőszavakra keresve gyorsan megleled a választ:
    "Apply a delay to all subtitles (in 1/10s, eg 100 means 10s). Default 0."

Szóval 1/10-ed másodperc.
  • berlinboy6329
    Hi all?Feliratot hogy lehet késleltetni/siettetni?Mikor megnyitom a fájlt,van olyan h subtitle.Bepipálom,settings és ott van,h Delay.Miben méri?FPS-ben,másodpercben v millisec-ben?
  • invidia
    hello!

tapasztaltabb VLC felhasználókat kérdezem, hogyan lehet LANon kivől streamelni?nagyon hálás lennék ha valaki elmesélné a metódusát!köszönöm
  • ZiP90
    ok, thx
  • Dj Faustus #52
    A VLC-ben nincs erre külön beállítás.
    Beállítások/Beállítások menüpont (Jobb alsó sarokban Haladó beállítások legyen bejelölve) Bal oldalon: Haladó listaelem/VLC is started from file association legyen bejelölve illetve más médialejátszóban ne legyen beállítva az automatikus kiterjesztéshez való hozzárendelés.

Ezek után a Vezérlőpult/Mappa beállításai/Fájltipusok fülnél állíthatóak be a kívánt kiterjesztés-hozzárendelések.
  • ZiP90
    Sziasztok! Az érdekelne, hogy lehet kikapcsolni VLCben, h. mindig hozzárendelje a kiterjesztéseket a progihoz?
  • Szolnokboy1
    Hello faustus. Az istennek nem akar működni

1, egyezik a név
    2, ISO 8859-2-re van beállítva
    3, a felirat/film nem hibás

Az a lényeg, hogy csak úgy műxik ha CTRL-F-el megnyitás, film betöltés, use subtitle file, felirat betöltés.Így megy, viszont egy playlistnél ez a megoldás nem nyerő, márpedig nekem úgy kellene. Az automatiksu felismerés be van pipálva (az elérési úthoz írjak valamit? Mert egy másik fórumban olvastam, hogy a feliratok keresésének helye legyen a .\subtitles helyett .\ valamint a feliratfájl használatához is ezt írjuk. De ilyenkor egy hibaüzit ír ki, hogy nem találja a feliratot)
    Elképzelhető, hogy a VobSub bezavar?

köszi
  • Dj Faustus #49
    "A felírat neve egyezzen a mozgókép nevével, másrészt Beállítások/Beállítások/Video/Feliratok/OSD/Felíratfájlok automatikus felismerése, harmadrészt régebbi lejátszóknál [url=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1161379118&no=15]#15[/url]-ös hozzászólásomban jelzett megoldással ki lehetett iktatni az automatikus felismerésből fakadó problémát (amiről a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhető ablakban szerezhettél tudomást)."

Tehát az alábbi problémák lehetnek:
    1. Nem azonos a felírat-állomány neve a film-állomány nevével (ez azért fontos, mert így ismeri fel, hogy a felírat a filmhez tartozik).
    2. Nem megfelelő karakterkódolás (a Nézet/Üzenetek menüpontnál elérhető ablakban szerezhetsz erről tudomást).
    3. Hibás felírat vagy film.
  • Szolnokboy1
    Dj Faustus segítségével végre megjeleníti a feliratot...ha automatikusan megnyitom a filmhez. De egyébként nem hajlandó magától felismerni, holott megcsináltam mindent amit írtatok. Miért ? pls help
  • dreistein
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy hol lehet beállítani a VLC-ben, hogy ne legyenek átlátszók a betűk, ha a video kép előtt egy másik alkalmazás ablaka jelenik meg, vagy éppen a VLC player fő ablaka.

köszi
    dreistein
  • Dj Faustus #46
    Itt már megadtam a választ.
    Az előbb említett rész Font részénél a betűtípust, a Font Effect-nél, a "kövérségét" (bár nem pont azt, de arra is alkalmas).
  • moon21
    a feliratot hogy tudom félkövérre állítani?
    és a betűtípusát hogy lehet megváltoztatni pl. Arial-ra?
  • Doomista
    jéh,csak mellé kellet rakni :D
  • Doomista
    Azt szeretném megkérdezni,hogy ezzel a progival nézek egy videot,és van hozzá magyar felirat,akkor hol tudnám összecsatolni ? Vagyis hogy rakjam fel a videora a magyar feliratot ?
  • moon21
    köszi, azt hittem a progiban is be lehet állítani :)
  • Dj Faustus #41

Sajátgép/Eszközök/Mappa beállításai menüpont/Fájltípusok fül
  • moon21
    a fájlformátum-társításokat hol tudom beállítani?