82
-
#82 Hi!
Nagyon érdekel a téma, mostanában csak erről olvasok. Én tegnap rendeltem egy 2nd gen. shuffle-t, nemsokára meglesz! Azzal álmodok! Szderintem nincs jobb a világon mint az apple iPod. Nem véletlenül a tesztek is a legjobbnak mondják. Az meg a másik, hogy volt kínai is... Erről nem fogok sokat beszélni. Támadnak az Archossal, támadnak az iRiverrel de engem nem hat meg. EZ FANATIZMUS! Olyan mint a stuntriding vagy a foci egyeseknek. Nagybátyámnak Mitac Mio a701 PDA-ja van, hülyének néz, hogy egy kijeltző nélküli playert veszek, mert az övén lehet videózni... Na meg az ára. Azt elismerem, hogy drága. USA-ban 16KHUF egy shuffle, Mo.-on 25 ért rendeltem plusz a szállítás. Na viszont ez tényleg durva. Egyelőre ennyi! Ha meglesz még írok róla, hogy milyen :) -
mrgenya #81 ja igen, én a sima ipodról írtam, nem a nanoról, v miniről, v egyebekről.
az import meg sztem nem nagyon éri meg. ha van egy haverod, aki mondjuk az usában van, és zsebben be tudja hozni az országba, akkor végülis csak az amcsi árat kell fizetni, ami egy 30gigás videós ipodnál olyan 60e ft körül van. de ha úgy rendeled, akkor nemhiszem, h sokat nyersz rajta. -
abzu #80 ez egy fórum tehát meg lehet vitatni a dolgokat!
És nem tudja valaki hogy menyibe kerül egy import? -
Rudicsek #79 Ha nanonal nezzük az 1.2 szoftverfrissítés óta van hangerő maximálási lehetőség az ipodokban. Azaz be lehet állítani hogy mekkora legyen a max hangerő a lejátszáskor(azaz hogy te meddig tudd feltekerni). Így véletlenül sem tudod halláskárosodásig feltekerni (márha beállítod) -
mrgenya #78 ezzel a hangerővel az a helyzet, hogy az eu-s szabályozások miatt itt nálunk és az európai unióban csak csökkentett hangerővel lehet venni ipodot. szoval aki nem az usa-ból, v japánból, v az eu-n kívüli helyről hozatta, annak nem annyira káros hangerőügyileg a szerkenytű. -
pero #77 Hát nem tudom,ez igaz hogy minden mp3-om hangos,de az tény hogy az a hülye aki úgy maxon hallgatja minddig!
Tudom azt a hülye szabályozást,de én azt hülyeségnek tartom,mert vessen magára az aki olyan hangosan hallgatja...!Ja és persze hogy mennyi megy el naponta belőle ez egy tény:D!
Amúgy meg mostmár nem drága egy 512kb kb olyan 20.000körül van,és 1G olyan 30.000kapsz már!
-
#76 Hmmm, ez a hangossagi dolog csak egy jo urugy volt arra, hogy egy nepszeru termek gyartojat jol be lehessen perelni. Minden mp3 lejatszo hangos. Legalabbis a hangeroszabalyzoval lehet hangosra is allitani. Ugyanigy az iPod-ot is lehet jo hangosan bomboltetni.
Nehany ugyved kitalalta, hogy emiatt jo sok penzt le lehet huzni az Apple-rol. Igy kerestek nehany iPod tulajt es a segitsegukkel jol bepereltek a ceget. Az ilyen pereket hivjak "class action lawsuit"-nak, es ezek elsosorban arrol szolnak, hogy az ugyvedek hogyan tudjak degeszre tomni a zsebuket gyorsan es konnyen.
A "problema" megoldasa az lett, hogy az Apple letolthetove tett egy patch-et a gephez, ami nem engedi max hangerore allitani.
-
Ryuuzaki #75 Az iPod jelenséggel legutóbb a fénymásolószalonban találkoztam. Nyomtattatni akartam egy képet, rádugtam a cég hub-jára az mp3-mam. Jött is a kérdés. Mi ez, iPod? (egy Sony NWA-1000-rem van, virít rajta a nagy Sony logo). Mondom nem, ez egy másik fajta. A kettő készülék még hírből sem hasonlít egymásra, de mindegy... marketing is POWER! -
Rudicsek #74 Egy régebbi hozzászólásomat javítanám: megjelenése óta átlag 25000et adnak el naponta.(mielött valaki leszedné a fejemet a rossz statisztikai adatok miatt :)) -
wbtist #73 Ha nem lenne ilyen baromi drága, én is vennék egyet... -
pero #72 Hali mindenkinek!
HE he itt látok mindent jót is rosszat is az iPodról!De azért meg emlitenék valamit,egy pár darabot el adtak már,és hogy 5éve fent van az mutat valamit szeritnem!Igaz van hátránya is,olvastam olyat hogy hangos meg bl bl bl,de mondjuk aki tudja használni annak nagyon ajánlom!És hogy iTunes-t kell használni,és akkor mi van?azt is meg kell tudni kezelni,és szeritnem sokkal jobb az iTunes mint azok a szar lejátszok....,és az iTunesban van rádió is méghozzá nem is kevés csatoknával!
-
fade2black #71 az az érdekes, hogy azok akiknek van és használják, nagyon szeretik.
akiknek meg nincs, nemhasználják szidják minta bokrot.
Hát nemakarom mondani melyik tábort tartom elfogultnak: Aki tudja mit szeret vagy aki nemtudja mit utál, de reflexből utálja.
:) -
Hunreal #70 Bazze gyerekek.. Ilyeneken vitatkozni???... egy szintet érjetek már el, és akkor szóljatok hozzá, mert ez a "apuci erősebb akkor is" kicsit már unalmas..
Témához szólva: Véleményem szerint az ipod drága, természetesen a saját pénztárcámhoz mérve. Relatív mi drága és mi nem, szal erről felesleges is vitatkozni.. Ha kicsit okosabb az emberke, akkor inkább gyűjt tovább és vesz egy frankó telefont, ami ugyenezeket a képességeket magában rejti, sőt..! Ezt inkább nem részletezem. Igaz az kb 150-200 ezer, de megéri! Ha viszont valaki hülyeségnek tartja, akkor vesz egy olyan mp3 lejátszót ami a számára megfelel! Nem kell tépni a másikat, és meggyőzni a saját magunk igazságáról, mert különböző emberek vagyunk, és mindenkinek más tetszik! PONT!
-
abzu #69 Én addig nem ismertem az iPodot míg nem kaptam és utána először nehéz volt utána az iTunessel komponálva az egyik legátláthatóbb és eflhasználó barátnak tartom. sztem az aki nem szereti az iPodot az tölse le az iTunest és barátkozzon meg vele és utána imádni fogja az iPodot. -
abzu #68 figyi most láttam egy digitális diktafont mindent tud inteligensen vesz fel meg állítja le magát csak tanuld meg mi mit jelent könnyű kezelni csak egy rosz beálítás és semmit sem vesz fel (tapasztalat). És mi hiányzik belőle?
ha utazol akkor nem elég enyi tudás? -
DKm #67 BSZ az iPodnak! :) Nem vagyok sem elfogult, sem pedig teknikailag kuka a dolgokhoz, de a rengeteg zenelejátszó közül eddig nekem az iPod-om tetszett a legjobban. -
#66 Én nem csakazértisleugatom módon álltam az ipodhoz megnéztem nagyon sok lejátszót elötte köztük az ipodot is és nem tetszett. Nekem egyszerüen azzal van bajom amit lentebb irtam és pont. -
mrgenya #65 nem csak egy gépről lehet rá zenét pakolni! csak iTunesban kapcsold ki az automatikus szinkronizálást, v mit, és csak az kerül rá, amit te akarsz, h rá kerüljön, és akkor, amikor te akarod, nem akkor feltétlenül, amikor rádugod! -
fishguy #64 Jaa bocsesz, hogy ideszólok, de már baromira zavar, hogy mindenki deazértisleugatom módon áll hozzá az Ipodhoz. Szal 80giga az 80 giga. A flashes lejátszók még gyúrhatnak...és igen én ki is használom kb 60 gig zene 4-5 gig film (ezeket rendszeresen cserélem) a többi meg adat. Az akkut ne bántsátok, az egyik legjobb a piacon én megnéztem a gyűrűk ura 1-2őt egymás után, és nem merült le. Egyébként a kijelzője a legszebb, legélesebb a kategórában és még erős napfényben is kiválóan látható, lehet vele txt olvasni egy csomó köny van rajta, Hogy mennyire karcálló, hát semennyire de csak az eleje arra meg tetetsz magyarországon 300 forintért olyan fóliát ami a mobilokon meg a pda-kon van, vagy veszel rá tokot, vazze barátnőmnek is vettem 1et és vett rá tokot 1200 huf-ért. A fülese kiváló sőtt a gyári lanyard füles a legkényelmesebb ami valaha is volt, mert én átlagjúzer vagyok, nem audiofilizé az én hallásom nem egy zongoraművész hallása, viszont 6-7 órát is a fülembe avan és nem fájdul meg tőle. A kiegészítők armadája eképesztő, nekem egy Bose hanfalegységem van hozzá 700 jurcsi volt de bromira megérte. hehe, de még vibrátor kieg is van hozzá asszem Ibug a neve. De van kontrája is az Ipodnak, én utálom a Itunest szeintem béna és nehézkes, mármint ha saját mp3-at rakok a cuccra, venni még nem véttem, mert amit igyen is lehet azért nem fizetek. Másik kontra elég furán kezeli az Ipod a számokat és a listákat. De a legroszzab: csak 1 gépröl lehet rá zenét tenni, mert ha más Ituns-át használod leszedi a rajtalévő zenéket szinkronizáláskor. szal ennyi röviden és nekem is tetszik de eztényleg szubjektív... -
Rudicsek #63 Zene lejátszására tökéletesen megfelel. (a videólejátszába most ne menjünk bele)
Legyen könnyen kezelhető és nézzen ki jól...
Tehát inkább fizetek többet azért, hogy ezeket tudja, minthogy az egyéb extrák a használhatóság rovására menjenek. -
#62 Tulajdonképpen nem zavar ha neked vagy bárki másnak megfelel ennyi pénzért akkor vegye, egyedül az zavar ,hogy úgy próbáljátok feltüntetni az ipodot mintha ez lenne az mp3 lejátszók csúcsa, holott korántsem ez a helyzet. Elismerem hogy rohadt egyszerü, ezért valóban nagyon könnyü kezelni még dizájnos is bár ez relativ, de semmi több ebben ki is merül az ipod. -
Rudicsek #61 Azt még hozzátenném, hogy én mint iPod tulaj, még sosem szóltam le más lejátszóját, bármilyen is volt a másiknak.
Viszont amint látszik bármely más tulaj örömmel hülyézi, analfabétázza iPod (Apple) tulajokat.
Mindneki olyan lejátszót vesz amilyet akar vagy tud. Ez mindenkinek saját döntése. -
Rudicsek #60 Jó neked.
De én azt nem értem, hogy miért szólod le az iPodot. Téged is ennyire zavar, hogy ennyien veszik pedig lehet, hogy nem tud annyit mint a versenytársak?
Csak az a helyzet, hogy az iPod képes egyszerü és stílusos módon olyan minőséget garantálni ami tetszik az embereknek. 67 Millió ember nem tévedhet.
Az első iPod megjelenése óta átlagosan több mint 46 000 et adnak el naponta. És ne mondja nekem senki, hogy divatból veszik. Aki iPodot vesz tudja, hogy garantáltan nem fog csalódni. -
#59 Honnan tudod hogy nem lett volna rá szükséged, ha még ki sem próbáltad milyen lenne ha te tudod beállítani. Egyébként ez a 20 féle előre beállított hangszín egy kicsit a régen rohadt divatosnak számító kínai bóvli egybe "hifi" rendszerekre emlékeztet.
Egyébként csak a mihez tartás végett az én lejátszómmal lehet a 62 250 1k 4k és 16kHz-en 8 fokozatban állítani a hangszínt + van benne SRS amivel aztán tényleg olyanná teszem a hangot amilyenné akarom. -
Rudicsek #58 Fade2black: "Hát nemakarom mondani melyik tábort tartom elfogultnak: Aki tudja mit szeret vagy aki nemtudja mit utál, de reflexből utálja."
-Csakhogy kúltúráltan nyilvánuljak meg(nem mint egyesek)
Nem értem, hogy egyesek miért zavar annyira az, hogy valaki egy népszerü termék mellett dönt. És ráadásul, még az ok sem mindegy neki.
Az iPodnak is népszerűvé kellett válnia. A népszerűség nem jön csak úgy. -
fonak #57 Amerikai termék? Hát nem, kínában készül, rabszolgamunkával. Steve Jobs-ot támogatják vele? Ez igaz...
Igen, azért veszik, mert megtehetik. Ahogy itt is többnyire azért vette akinek van, hogy kövesse a divatot, és villantson vele. Divatcucc, fíling-fokozó technikai analfabétáknak, mint bármi más, ami az Apple márkanevet viseli. ;)
Nem az ipodot szidom, de ez van... 99% nem azért vette ezt, mert reálisan összehasonlította más termékekkel, és így választotta. Hanem mert "ez a menő, kell nekem". -
Rudicsek #56 Az iPod minden csak nem nehezen kezelhető... Jópár lejátszó volt már a kezeim között és az iPod volt az egyetlen ami a kezelhetőségével lenyűgözött. Még sosem hallottam senkitöl olyan véleményt miszerint nehez kezelhető lenne egy iPod.
Az iPodokban van hangerő-kiegyenlítés... -
Rudicsek #55 -Nem állítom be erénykét főleg mivel VAN hangszínszabályzó benne. Az a 20féle előre beállított hangszín (jól beeállított hangszínek!) tökéletesen elég. Egyénit nem lehet beállítani. Először furcsáltam, hogy nincs de még egyszer nem lett volna rá szükségem.
De mondtam, ha ezért nem vesz valaki iPodot akkor, ne vegyen...
megj.: Dzson Walkmanjén a hangszínszabályzó sem enged sokkal több lehetőséget a beállításra mint az iPod, ráadásul az előre beállított értékek nem csak 6 fokozatban vannak beállítva és nem csak "magasak" és "mélyek". -
#54 Egy tökéletest megközelítő füles:
Super.fi 5 pro EB
Az ára is az eget közelíti. :) Ott kezdődik, hogy 2 utas rendszer... :)
Ha lenne ennyi felesleges pénzem utazás közbeni zenehallgatásra most, tuti vennék egyet. -
#53 "... hiszen az Apple új terméke drága volt és kisebb tudású, mint a többi társa."
Ez most is így van.
És miért hordja mindenki a kezében? Mert másként nem lehet kezelni a híres érintőgombokat és a körbekarikába hangerőszabályzást. Aki hallgat mp3-mat, tudja, hogy igen ritkán azonos a számok hangereje (ha nem saját készítés)...
Mikor mp3 lejátszót vettem kb. 1 éve, 4 féle volt, mire kikötöttem a mostaninál. Az Ipodot meghallgattam a boltban, ráadásul nagy, rendes fülessel, de csak vinnyogott szegény. Mint ahogy a többi. Most egy Sony van (NW-A608), és rühellem, mert csak megfelelő programmal lehet rátölteni zenét ami q. macerás. De a hangja... Van magas, mély, tiszta közép. Hangszín állítás magas és mély +2 / -3 fokozatban, és bőven elég. 2 gigás, az aksija pedig 45-50 órát bír, 3perc=1 óra töltéssel.
Füles: most egy saját magam által módosított 3000 ft-s-sal hallgatom, és több, mint elfogadható.
De ez csak egy példa, mert a mai lejátszók közül bőven találni olcsóbbat és jobbat, mint a recsegős karcolódós nehézkesen kezelhető IPod. Van, akinek ez jön be, de mint ahogy sokan szídják ismeretlenül, ugyanúgy rengetegen védik, pedig nem ismernek mást. -
#52 Egyrészt tökéletes füles nincs mindig kell kompromisszumokat kötni ,pláne ha fülbedughatós kivitelről beszélünk, na ezek még csak meg sem fogják közelíteni neked a 100% de a 70% sem. Nem értem miért erényként állítod be azt ,hogy az ipodnak nincs hangszínszabályzója. -
#51 Igazából kiványcsi lennék hogyan mérték meg az mp3 jel-zaj viszonyát. Tippem lenne gondolom úgy ,hogy valamilyen szinusz jelet bedigiztek mondjuk 16 biten ekkor már max csak olyan 98 dB körül lehet a max jel-zaj viszonyunk ezt betömik mp3-ba és ezt mérik ki gondolom úgy ,hogy kiszűrik az eredeti jel frekijét a kapott jelből ekkor megkapjuk a keletkezett zajokat és viola. Ha nem így csinálják akkor pls. írd már le hogyan? Egyébként én nem voltam úgy oda az ipod hangjáért, annó mikor vettem a lejátszóm végigfüleltem vagy 20 másik lejátszót és az ipod nem igazán tünt ki az átlagból. -
Rudicsek #50 Ha a füles jó, az azt jelenti, hogy minden hang a helyén van és nem veszik el semmi.
Ezen felül te eldöntheted, hogy te olyannak szereted e a zenét amilyennek megírták vagy teljesen szubjektív módon megváltoztatod a hangszíneket. Persze teljesen 100%osan egyik szerkentyű-füles páros sem fogja neked visszaadni az eredeti hangszíneket, de közel fognak állni hozzá. Lemerem fogadni, hogy az utcán sétálva vagy a buszon ülve nem fog feltünni, hogy egy vagy két hangszín nem 100% pontos. Ha otthon ülsz és ott hallgatod a zenét egy audiofil rendszeren... az egészen már más. Ezt mindenki beláthatja.
Egy szó mint száz; az a minőség és azok a beállítási lehetőségek amiket az iPod kínál elég kell, hogy legyen.
Ha ezen áll vagy bukik, hogy iPodot vegyen valaki, hogy milyen a hangszín beállítási lehetőség, akkor ne vegyen. Most erre mit lehet még mondani?
Egyébként úgy beszélünk róla, mintha nem lehetne hangszínszbályozni az iPodokban. Igenis lehet. 20 féle előre beállított hangszín közül lehet választani, valamint az iTunesban minden egyes számhoz hozzá lehet rendelni előre egyet.
-
#49 Azert megsem kell lehuzni az mp3-at. Az emberi ful nem az SNR alapjan iteli meg a hangminoseget. Pontosabban: az SNR nem jo meroszam a hangminoseg meresere.
Eppen ezert az mp3 sem SNR-re lett optimalizalva, hanem a valos szubjektiv minosegre. Pl az mp3 kompletten elhagy olyan reszleteket a zenebol, amit az emberi ful nem hallana meg az egyeb zajok miatt. Mig ez a hallgatonak fel sem tunik, az SNR-ben hatalmas esest okoz.
-
#48 Huh, a 60dB tenyleg eleg rossz lenne. :-)
Amugy egy mp3 lejatszo eseten eleve baromsag SNR-rol beszelni, mivel maga az mp3 tomorites mar teljesen tonkrevagja a minoseget. Ha merik is, akkor az ertek a kitomoritett mp3 SNR-jere vonatkozik, ami ugye mar eleve ertelmetlen, mert mar az mp3 kimenete is rohadt torz.
Barmennyire is ertelmetlen, megis lemertek az mp3 kimenet SNR-jet. Itt az eredmeny:
MP3 lejatszok SNR-je
Ez alapjan az iPod egyaltalan nem rossz, de mint fentebb irtam, ez az ertek semmit nem jelent, mert az mp3 tomorites miatti minosegromlas nagysegrendekkel nagyobb.
Allitasomat igazolando alljon itt egy teszt a tomorites minosegenek meresere:
Hangtomoritesi formatumok SNR-je
Meg a 320kbps-os MP3 is csak 32dB-t produkal! Szanalmas! Mivel a dB skala logaritmikus, ezert az ertekekbol latszik, hogy az iPod tobb szazszor jobb minosegben jatssza vissza az mp3-at, mint ahogyan azt maga az mp3 formatum megorizte. Vagyis az osszes mp3 torzitast tokeletesen visszaadja. :-)
A meresekbol latszik meg az is, hogy az AAC tomorites minosege (70dB) kozel 100x jobb, mint az mp3-e. Marpedig az iPod es az iTunes is ezt hasznalja alapbol!
-
#47 Most jól megaszontad csak kár hogy a teszt pont S/N-t nem tartalmaz. -
fade2black #46 60dB?
Te valszeg sokol rádiót hallgattál nem ipodot.....
iPod_test2 -
fade2black #45 hát pedig mp3 lejátszok közül hangminőségre mindenképp az egyik legjobb.
én iriver meg iaudio g3 hoz hasonlítottam, te mihez? -
#44 Pontosan ezért kell hangszínszabályzó a lejátszóra ,mert mindenkinek károsodik a hallása valamilyen mértékben és ez alatt nem azt kell érteni ,hogy süket. -
#43 Nem az a nem túl fényes azt jelenti, hogy legjobb esetben is csak a középkategóriás mp3 lejátszókkal vetekszik, például a jel/zaj viszonya olyan 60dB körül van ami elég szar. Az Apple honlapján hiába keresed az S/N ratióját az Ipodnak mivel azt sajna levették ,végülis nem egy "fontos" adat, de régen fennt volt és én olyan 60dB-re emlékszem.
Az sem igaz ,hogy ha jó a füles akkor nem kellene állítani a hangszínt ugyanis nincs két egyforma karakterisztikával megáldott füles ,példának okáért egy zárt rendszerü fülesből gyönyörü mély hangok jönnek ki ,de ha nem állítasz semmit akkor bizony a magasak elvesznek benne.