82
-
Rudicsek #42 Valóban csak az átlagjúzereket vettem figyelembe. De mivel itt egy alapvetően mp3 lejátszóról van szó (és itt a kulcsszó az hogy mp3), amihez nem szoktak audiofil fejhallgatókat használni, egy igazán jó füles mellett tényleg felesleges a szintszabályzó.
Ha losslessről és audiofil fejhallgatókról és azok használóiról lenne szó, akkor persze hogy szóba jön az equalizer.
De bocs az audiofilektől ha az kell.(persze egy szóval sem mondtam, hogy nem vagyok audiofil; csak az nekem még egy kicsit sokba kerülne :P) -
avman #41 ezért a baromságért bármely audiofil lehentelne. -
Rudicsek #40 -Drága, de megéri... (a bővebb véleményemet lentebb találod)
-Az autókkal való kompatibilitás nem csak a zene lejátszásában az autó saját hangrendszerén, illetve címkirásban merül ki. Hanem a általában a kezelés is az autó kezelőszerveiről történik, illetve az ipod tölt az "autóról".
-Nem hiszem, hogy az iPodon kívül más lejátszók is rendelkeznének iPod-csatival, vagy az iPod pontos méreteivel és egyéb tulajdonságaival.
-Én sem örültem a külön feltöltőszoftver használat gondoltának, de csak addig amig elöször nem használtam. Nagyon kényelmes, és hasznos funkciókkal szolgál.
Másrészt minden komolyabb lejátszó használ saját szoftvert a feltöltéshez, a jogvédelem és egyéb érdekek végett. -
Rudicsek #39 Az a nem túl fényes az azt jelenti ugye, hogy első osztályú kimenete van...
Ha jó a füles akkor nem kell állítani semmit.
A fülkarakterisztikáról pedig annyit, hogy általában két, nem hallássérült ember fülkarakterisztikája között olyan kicsi a különbség hogy értelmetlen emberre szabni a dolgokat. Ha viszont arra gondolsz, hogy valaki a brutális mélyeket szerti, annak nem elég a szintszabályzó. A füles ugysem fogja bírni. Az vegyen olyan fülest. Mondjuk egy Koss-t. -
#38 -Az ipod igenis drága a többi lejátszóhoz képest.
-Minden mp3 lejátszó kompatibilis az autórádiókkal igaz nem írja ki az mp3 címét a kijelzőre.
-Csodálkozni fogsz de ami az ipodhoz jó kiegészítő azok majdnem mind használhatóak más mp3 lejátszókhoz
-Nincs, de nálunk erre még nincs igazán igény ráadásul egyszerübb feltölteni szoftver nélkül.
-A desing tényleg szubjektív dolog nekem személy szerint tetszik az ipod, de nem ez alapján keszek magamnak lejátszót. -
#37 A hangszinszabályzó nem azért van a készülékben hogy kiküszöböld vele a készülék torzításait, azért van benne egyrészt hogy a felvétel "hibáit" korrigálni tudd vele, másrészt mivel minden fülesnek más és más karakterisztikája van ezért át tudod hanggolni úgy hogy minden fülesen ua. halld harmadrészt mindenkinek más és más úgymond "fülkarakterisztikája" van és ahhoz is tudod "illeszteni". Arról meg ne is beszéljünk hogy az ipodnak nem túl fényes a jel/zaj viszonya illetve a torzítása a többi mp3 lejátszóhoz képest. -
Rudicsek #36 Egy "gagyi" gyári füles max 1000Ft a csomag árából.(és akkor lehet hogy sokat mondtam) Ezt a fülest bármilyen kétség nélkül lecserélhetem egy szebbre, jobbra drágábbra a saját izlésem szerint. Ugyanakkor az is ide tartozik, hogy az emberek egy részének tökéletesen megfelel gyári, tehát miért legyen drágább akkor a csomag?
Ha viszont ha egy 5000-6000ftos fülest mellékelnek akkor nem örülnék a tudatnak, hogy sosem fogom használni mert egyből lecserélem, vagy hogy sajnálom lecserélni. Ugyanakkor akit meg nem érdekel a füles milyensége, az is kénytelen kifizetni.
Tehát ha akarsz, egy jobb fülest akkor vegyél egyet. Ha nem, akkor ott van a gyári. Nem szokták az autógyártók sem "rákényszeríteni" a vevőket az extra megvételére azzal, hogy a legkisebb felszereltég is tele van extrákkal. -
Su0my #35 Amcsiában a 8GB-s nano kerül annyiba, mint itthon az 1GB-s, előző szériájú. De itthon minden drágább és ezt tényleg csak magunknak köszönhetjük, sok barom magyar márka alapján vesz mindent. Az milyen pl, hogy a raktárkészlet-csökkentésre szolgaáló Outlet Centerben uazok az árak, mint pl Westendben?? Néha komolyan sajnálom, hogy magyar vagyok(és ezt ugyanannyira fáj kimondani, mint amilyen dühösek leszte, hogy leírtam).
Más. Az 1 dolog, hogy az egyik előttem felszólalónak a készülékén is van hangszínbeállító etc, na de most attól, hogy tudod nyomkodni a gombokat és valamit változik az, amit hallgatsz, biztos marha nagy szakember lettél és királyabb vagy mint a sok gány iPOD-os csirke, akiknek(mint már előtte ezt is leírták) nem kell állítani ahhoz szinte semmit a készüléken, hogy hallják a zenéjük minden részletét. Ráadásul gondolom kakaón hallgatod a lejátszódat, úgy meg mi értelme állítgatni?:)
Jah és ha valakinek nincs pénze iPOD-ra (nem bántásból), az ne utálja azokat plz, akiknek van... Vagy ne utálja az iPOD-ot, mert nem kaphatja meg. THX.
A Shuffle-t én is kicsit lehúzásnak tartom, de felette már elég jók a lejátszók. Bár pl a CREATIVE és a MEIZU termékeit is megéti behatóbban tanulmányozni.
Sry ha kicsit nyers voltam -
Su0my #34 te sem vagy irigy baze:) -
Su0my #33 te legalább ilyen primitív vagy, bazeg benyalod a sok örökmozgós fasságot, loal:D:D -
#32 A gyengebbek kedveert:
- Az iPod nem draga, ha a hasonlo kategorias lejatszokkal hasonlitjuk ossze. Legalabbis az USA-ban nem dragabb.
- Mutassatok nekem egy masik mp3 lejatszot, amivel az iden legyartott amerikai autok 50 szazaleka kompatibilis. Vagyis a beepitett autohifirol lehet vezerelni es a radio kijelzojen lehet latni a szamok cimet, hosszat, stb...
- Kaphato-e a tobbi lejatszohoz tobb ezer(!!!) fele kiegeszito a szobai hifitol a sokszaz fele tokig?
- Van-e az osszes lejatszo szoftverebe zenebolt/videobolt integralva (a vilag fejlettebb reszen az emberek zome megvasarolja a zenet es a filmeket).
- A design teljesen szubjektiv kerdes. Attol meg, hogy sok embernek nem tetszik lehet, hogy sok szazmillio embernek nagyon bejon. Ha valakinek a barbie-pink eklektikus giccsparade tetszik, akkor vegyen maganak olyan lejatszot. Amugy vajon miert van az, hogy a tobbi lejatszo egyre jobban hasonlit az iPod-ra? Zune, iriver, SanDisk, Creative, Toshiba, Samsung, stb...
-
#31 Na ezt nem értem miért is hülyeség Sennheiser fülest csomagolni a lejátszóhoz, a meizumhoz hozzávágtak 2db mx400 at ennél már csak a zártrendszerü fülesek jobbak. Miért jó nekem ha vennem kell hozzá normális fülest +5000-6000 forintért? -
Indigo #30 Tehát feltett célod megváltoztatni az emberiséget? Hogy mindneki úgy gondolkozzon mint te? LOL.
De oltogass csak tovább, attól másnak még továbbra is tetszeni fog az iPod, de te legalább lejáratod magad... :)
Egyébként van egy kis noteszem itt az asztalomon, szép fehér, téglatest alakú, pont mint az iPod. És szerinted most menő vagyok... -
Rudicsek #29 Jah és igen... válasz az aláírásodra:
Az iPodomra és a fülesre nyári munkával kerestem meg a pénzt.(nem vagyok nagykorú) -
Rudicsek #28 Én az iPod nanomat a zsebemben hordom, tokban. A füles egy fekete Sennheiser CX300. Mégcsak a fehér fülessel sem "tudok" villogni.
Az EZ-AV lejátszómhoz is adtak egy sennheiser fülest... elméletben. A csomagban egy nagyon gagyi füles volt. Miután reklamáltam, a leirásból eltüntették a fülesre vonatkozó sort.
Másrészt hülyeség sennheiser fülest adni bármely lejátszóhoz. Aki komolyabban akar zenét hallgatni annak úgyis van saját jólbevált fülese, vagy keres egy felsőbbkategóriásat. Egy Sennheiser is lehet alsókategóriás.
Szerintem (is) jól néznek ki az iPodok... -
#27 Hát a célom, hogy ne legyenek olyan hülyék az emberek, hogy így át lehessen b@szni őket, de úgylátom reménytelen :\
Na meg gyűlölöm ezt az orrbaszájba reklámot mindennél, így ha tudom oltom a kérdéses ezközt céget, stb :)
Amúgy van itt egy kis kuka a szobámban, szép fehér az egyik oldalán van egy lyuk (ide kell a szemetet dobni), nagyon szép letisztult formája van :DDDD LOL pont mint az ipod. Most tökre menő vagyok :D -
Indigo #26 Épp ettől szép az iPod, hogy csak egy fehér téglatest, semmi más :)
Egyébként meg nagyon uncsi vagy már ezzel az állandó fikázásoddal... Végülis mi a célod ezzel? -
#25 Nincs letisztult forma, ez egy fehér téglatest, semmi más... és soha nem is voltak királyak az ipodosok :) -
mrgenya #24 "a "szép" dizájntalan téglatest"
igen, te aztán sokat értesz a terméktervezéshez és a dizájnhoz. ezt most nagyon keményen megmondtad. tényleg, mostmár nem az ipodosok a királyak, hanem, TE vagy az isten, akinek nincsen ilyen ocsmánysága, mi?
a dizájn nem a bonyolultságon alapszik. itt is írták, h szép, letisztult forma, mely tényleg jó a szemnek. te meg csak primitíven fikázod. grat. -
#23 Meizuhoz adnak sennheiser fülest és nem kicsivel tud többet ,mint az ipod, de fele annyiba kerül egyedül a kapacitás terén marad el mivel csak flash memóriás cuccokat gyárt valószinüleg nem véletlenül. Egyébként tényleg sokan vannak akik az mp3 lejátszót az ipoddal azonosítjak nem is tudják hogy az is csak egy márkanév és nem amerikáról beszélek. -
#22 Ha jólemléxem talán a creative lejátszókhoz adnak sennheiser fülest, nem biztos hogy a creative-hoz, lehet hogy máshoz, de valamelyikhez (nem az ipodhoz) tuti adnak. -
#21 Nem mindegy hogy a zsebedbe mi van, mert én a villamoson is az ipodosoknak nem a zsebében van, hanem fogja a kezébe :DD lol fogja a kezében végig, bár nem is láttam rajta semmit amivel valahova fel lehetne akasztani, zsebbe meg nem mindíg fér be, mert olyan bazinagy, meg megkarcolódik az a "szép" dizájntalan téglatest :D. Meg amúgyis az ipodnak az a lényege, hogy jól látszódjon, mert státusszimbólum ilyen "van annyi pénzem, hogy hogy megvegyek drágán egy fost, mert az menő, igen megcsináltam". -
Rudicsek #20 Nulla beállítási lehetőség? Ha itt csak a hangszín beállítására gondoltál akkor azt mondom, hogy igazad lehet.
Egyébként meg ha a hangszínekhez hozzá kell nyúlni akkor már régen rossz. A fehér gyári füles (legalábbis a régebbi) pótmegoldásnak megfelel. De melyik lejátszóhoz adnak felsőkategóriás fülest? -
elpazo #19 amikor valaki ugy fikázza az ipodot, hogy nem ismeri,talán irigységből teszi, talán divatból, vagy talántélleg tapasztalat alapján, de.
nekem is van 1 ipodom ésén is megvagyok elégedve vele. persze, öszintén szolva tele van boasszanto hibákkal(irto karc érzékeny-és valami igényes tokot külföldről rendelni macerás; az aksija, nekem bekapcsolt fény melett 2-3orát birja(ipod videom van); akkor az emlitett hangszin beállitási lehetőség gyenge mértéke; na meg persze hogy nagyon drága)
de azontul nekem tökéletesen megfelel a füllhallgato, a dizájn, az egyszerűsége, a kisméret/nagy kapacitás(30 gigás modellem van), a kijelző film nézésére(számomra)nagyon jó.
nem tudom,aki nem ismeri, nem használta,nem érzékelte az un'ipod filinget', és nincsen télleg szakszerű indoka arrol hogy az ipod mér szarabb mint a többiek, azt kérném, hogy divatból ne fikázza... -
#18 Nagyon unalmas allandoan a hulye amerikaiakrol szolo sztereotipiakat hallgatni.
Teljesen elontotte az europaiak fejet az onteltseg es az amerikaiak irant erzett irigyseguket az ilyen pletykak terjesztesevel probaljak maguk elott is elrejteni.
Valojaban termeszetesen az amerikaiak egy fikarcnyival sem ostobabbak, mint a magyarok, vagy barki mas Europaban. Es ezt az USA-ban elve elso kezbol erosithetem meg.
Nem tudjak a Hungary es a Hershey szot megkulonboztetni egymastol? Pizzan es hamburgeren elnek, stb...? Orulet, te ezt tenyleg elhiszed?
Az egyetlen, amit az amerikaiak szemere lehet vetni, hogy nem nagyon erdekli oket, hogy mi zajlik az orszagon kivul. Bar bevallom, az europaiakat ismerve ezt kicsit meg is ertem.
Hogy miert vesznek iPod-ot? Egyszeru: mert megtehetik. Egyreszt itt joval olcsobb, masreszt ebben az artartomanyban az amerikai fizetesek mellett szinte ingyen van. Es ha mar ennyire olcso, akkor azt valasztjak, ami menobb, divatosabb. Na es persze az sem elhanyagolhato, hogy ez amerikai termek, tehat a helyi ceget tamogatjak vele.
-
#17 Inkabb te nem ertesz az ipodhoz.
Az egy dolog hogy maga a keszulek rendkivul egyszeru es keves beallithatosag van rajta.DE.Az ipodot az itunes-rol kell allitgatni.
Erre persze fintorogsz hogy sok ido meg mit tudomen -
#16 nem egy ismerősömnek van, és kitanulmányoztam kívülről-belülről, hogy mégis tudjam miről beszélek. És eléggé negatív véleményem lett róla. Azt hozzá kell tennem, hogy akiknél eddig iPod-t láttam, kb mindegyiküknek annyi volt az technikai cuccokhoz a hozzáértése hogy "milyen géped van? windows" illetve "mér vettél ipodot? jól néz ki"... Hiába van könnyű kezelhetősége, meg letisztult formája, ha a videós ipod aksija 3 óra után lemerül, egyszer leejtem és tönkre megy, nem lehet normálisan beállítgatnia hangszíneket és egyéb dolgokat, amelyeket más, fele ilyen drága, ugyanilyen kapacitásu playerben be lehet. Egyszerü marketing, semmi más, nem a tudása miatt hódít. -
#15 "Ugyanakkor sokak szerint szexis volt és a könnyű kezelhetősége mindenkit lenyűgözött"
Letisztult külső, nulla beállítási lehetőség, nem konfigurálható, hatalmas marketing=néptermék. Hozzávagyok szokva az iRiver beállíthatóságához meg a sennheiser füles minőségéhez, amely kettő eggyüt kevesebbe kerül mint a hasonló kaliberü iPod, és tudásban hatványozottan felülmúlja, és strapabíróságban is, az akkumlátorról nem si beszélve. Lehet hogy nem néz ki úgy mint egy iPod, de a zsebedbe őszintén szólva nem tök mindegy? Fél óránként előkapod hogy elindíts egy másik albumot vagy számot válts kb fél perc alatt majd vissza fél órára, erre nem tök mind1 hogy néz ki? Tudás-ár kategóriában egyértelműen nagyon gyenge, mégis veszik... Csak a marketing juttatta el ide, nem a tudása. -
Indigo #14 "Aki tudja mit szeret vagy aki nemtudja mit utál, de reflexből utálja."
Ez tetszik :) És lehet benne valami, valószínűleg az iPod-utálók nagy része még nem is látta közelről utálata tárgyát :) -
prefix #13 Egy lengyel ismerősőm órán mondja:na előkapom az Ipodom!-hű mondom még soha nem láttam iylet,közelről,vagyed csak...azt elővett valami valami átlagos noname lájátszót(nekem is ilyen van)...szóval, ipod=mp3 lejátszó sok ember fejében..nem akartam vele kötöszködni..túl van miszitfikálva a dolog... -
fade2black #12 az az érdekes, hogy azok akiknek van és használják, nagyon szeretik.
akiknek meg nincs, nemhasználják szidják minta bokrot.
Hát nemakarom mondani melyik tábort tartom elfogultnak: Aki tudja mit szeret vagy aki nemtudja mit utál, de reflexből utálja. -
#11 Az iPod valoban "markas", minosegi, megbizhato, nagytudasu, stb. De az atlag ember az "MP3-lejatszast" latja benne, Magyarorszag 90%-a arerzekeny, es azert nem mindegy, hogy ~10000-et vagy 100000-et adok ki egy "lejatszoert" (meg ha az iPod azert sokkal tobbre is kepes - bar gozom sincs, hogy itthon az iPod tulajok, mekkora szazalekban hasznaljak CSAK zenehallgatasra?!) :) -
Rudicsek #10 A hírnév másik oldala az, hogy ha bármi gond van a termékkel azonnal hír lesz belőle. Ez garantálja a magas színvonalat.
Én is "körülnéztem" és rendeltem egy lejátszót. Mindenki dícsérte, jónak is tűnt stb. Aztán sorozatosan kellett csalodnóm benne. Lehet, hogy más nem törödött volna az apróbb de annál idegesítőbb hibáival. Ha már kifizettem érte x összeget akkor működjön rendesen. Ezért lett iPodom. A név garantálta a minőséget.
Nem azt mondom, hogy egy másik lejátszó nem tudja nyújtani ugyan azt a színvonalat, de a töréntek után én nem "mertem" mást venni.
Tökéletesen megvagyok vele elégedve. Lehet hogy drága volt, de megérte. És tényleg van olyan, hogy iPod-feeling. Itt nem arról van szó, hogy menőnek érzed magad mert iPodod van, hanem arról amikor kezelésbeveszed a lejátszót, legyen szó bármelyik modellről. Élvezet használni. -
fourgee #9 Biztosan a németországi segélyükből vették... :) Egyik ismerősöm mesélte, hogy amíg kint élt, mindig úgy látszott, mintha a törökök lennének a leggazdagabbak, mert mindig ők jártak a legnagyobb autókkal. Aztán rájött, hogy a németeknek jobb lehetne, csak ők nem akarnak villogni. Lehet hogy ez olyan jelenség, mint a Magyarországon élő, Indiából ideszármazott (vagy száműzött :) ) népcsoport esetében, akik Ladáról rögtön 500-as Mercikre váltanak. -
#8 Hát persze mert minden hülye követi az amikat :) -
ebertek #7 Nem csak Amerikában, mindenhol a világon.... Nyáron voltam nyelvi táborban Franciországban, és mindenkinek iPod-ja volt, még a törököknek is. -
roliika #6 Láttam több közvélemény kutatást ilyen USA-sat...akinek nem inge...de a megkérdezettek 80%-a nem tudta, hogy miből van a kenyér, vagy a csirke hol "terem", és még sok hasonló primitív kérdésre adtak helytelen választ...Magyarország szerintük pl csoki márka/60%/.
Namost ilyen ...hogy is mondjam ... képességekkel a lehető leg egyszerűbben használható cuccok terjednek náluk a leginkább...igen pl az Ipod, de több mint 50%-uk szinte csak hamburgert sültkrumplit és pizzát eszik...mert az is készen van, készen kapja...stb. Ez most sztereotipiának tűnhet, pedig sajnos tényleg így van.
Vagy ugye a TV shopos edző gépek ami hihetetlenül kedvezményes, nagyon frankó, vagy a multifungciónális porszívó ami kenyeret is szel. :D
És ez a "szokás" nálunk is terjedőben van. -
Reyes #5 Ennél a legnagyobb a hype...
Pedig csak 5 percet kell rászánni a körülnézésre...5 percet...:(
Én ma rendeltem meg a Miniplayeremet, ami kétszer ennyit tud, feleilyen drágán... -
#4 márkás -
#3 nemtom miér olyan nagy szám ez az ipod amerikába pedig fele ennyiért lehet nagyobb tudású márlás mp3 lejátszót venni, ez az amit sosem fogok megérteni... bár lehet a sok reklám teszi, hogy az emberek egyába belesúlykolják, hogy ez a legjobb ezt vedd meg...