26
  • dez
    Basszus, ez a múlt hónapban volt.
  • dez
    Ha valaki nem tudna róla, egy tech-kiállítás van Pólus Center-beli MM-ben. link
    Ilyenek vannak pl. kint:
    Blu-ray lejátszó,
    hatalmas LCD-TV-k,
    többnézetes ("körüljárható") 3D-s LCD-TV,
    10000:1 kontrasztarányú, "pásztázós" LED-es háttérvilágítású LCD-TV, stb.
    Még ma és holnap lehet menni!
  • dez
    Jön, jön, de ha jól emlékszem, csak 2007 második felében. Közben az AMD az IBM-mel közösen dolgozik ugyanezen az ügyön, és elvileg ezúttal nem túl sok késéssel vezeti(k) be az új csíkszélességet az Intel után.
  • Inquisitor
    Hát pedig az közepes inkább. Van egy halom teszt a kártyáról, keress rá. (Többek között közismert magyar HW oldalako is.)
    Szerintem árában legjobb vétel a GF7900GTO mellett.
  • Inquisitor
    Ez szép és jó, csak Intel meg nem olyan sokár jön 45 nanométeren ...
  • vax
    Ez az x1950 pro a kártyák között most teljesítményben hova sorolandó az ATI és NVIDIA esetében? Mert ha az ár jól van kiírva akkor az a jó közöpest, de igy elsőre a paraméterek alapján a felső kategória.
  • asysoft
    Én is olvastam, de azért nem hiszem, hogy ez valóra válik. Licencelnie kéne az nVidiának egy rakat dolgot (SSE-k, X86-64), aztán pár év alatt 0-ról versenyképes CPU-t készíteni szerintem elég durva lenne... Persze nem lenne rossz, sőt.
  • NEXUS6
    Úgy "érti" hogy ha a max teljesítményt mindegyik a maga GPU-CPU párosításával fogja tudni kihozni, akkor ismerve az Intel grafikus "megoldások" képességeit igen csak bele kell majd húznia.
  • dez
    Desktopon? Nem tudom a pontos adatot, de utóbb valami 50-50%-ról hallottam.
  • dez
    Gy.k. ha a 65nm-re állás 10% órajelemelést tesz lehetővé, máris utóléri az X2 a Core 2 Duo-t renderprogramokban, ha 20-25%-ot, akkor átlagosan is, kivéve azokat az eseteket, ahol 50-60% volt a különbség. Azt már kevésbé hiszem, hogy 50-60% óralemelkedés is bekövetkezhet, viszont a még fennmaradó űrt betömheti a K8L. Ugyanakkor 65nm-en kisebbek a magok (illetve die-ok), több jön ki azonos költségből, így olcsóbbakká válnak a chipek, legalábbis ha rendesen beindul a gyártás. Elvileg hónapokon belül jönnek a 65nm-es X2-k, és valamikor 2007 folyamán a K8L is.
  • BCS CORPS
    gondolj bele hogy az intel a piac hány % uralja ?
    és ati is inkább csak küzködi szokott
  • dez
    Az a nagy elhúzás az azonos órajelen átlagosan 20-25% pluszteljesítmény. ("a 4 MB L2 cache-sel rendelkező Core 2-es processzorok azonos órajelet feltételezve kb. 20-25%-kal gyorsabbak az Athlon 64 X2-eseknél. Volt, ahol akár 50-60%-os előnyt könyvelhettünk el, ugyanakkor volt, ahol csak 5-10%-ot, ezek jellemzően az FPU-t megisszasztó 3D-s tervezőprogramok." PH) Most mindkettőnél ~3GHz a csúcs, viszont miközben ezt a Core 65nm-en éri el, az X2 per pillanat 90nm-en. Ezen javítani fog első körben az AMD 65nm-re állása, második körben meg a K8L.
    ATI vs. Nvidia: hát ez eléggé változó, ki van a "toppon".
  • archkoven
    Úgy érti, hogy az Intel esetleg magára marad.
    De nem fog.
  • BCS CORPS
    hmm hát az intel most igen csak elhuzott az amd-tél a nvidia is toppon szokott lenni az atival szemben
    szóval nagyon el vagy tévejedve :D
  • NEXUS6
    Továbbgondolva a dolgot, ha beszűkül a kompatibilitás az AMD-ATi páros, az Intel, és az Nvidia CPU-alaplap-GPU megoldásai között akkor szerintem jelen felállás szerint a gamereknek az Intel fogja tudni a legkisebb teljesítményt ajánlani.
  • NEXUS6
    Most olvasom, hogy 1-2 éven belül az Nvidia is be akar nyomulni a CPU piacra az AMD meg az Intel mellé!!!

Érdekes!
  • roliika
    "de a kereskedelmi forgalomba csak két év múlva kerülnek ezek a változatok" <- Nyújtják mint a rágógumit. Ebből az lesz, ,hogy nem fogom fejleszteni a gépem mert hetente adnak ki már új lapka készletet + új procit + minden mást ami új, veszek 1 PS3-at, azt nem kell fejlesztgetni, talán idővel pc helyett is jó lesz, mostani gép meg netre, programozásra még akár 5-6 évig is tökéletes lesz. Aztán beka*hatják.
  • asysoft
    Nekem is ez volt az első reakcióm, mikor megláttam a képet. Szerintem csak amiatt tűnik vészesen hosszúnak, mert lapos, ami ugye egy mai csúcs-kártyánál nem megszokott:) Szóval 55k? Nem is olyan sok (relatíve), de ilyenem sem lesz:)
  • fourgee
    Stacker-ben van hely neki :)
  • Inquisitor
    52-55K között vesztegetik ...
  • Inquisitor
    Ez neked brutális??? GF7900GTO/GTX vagy X1900/1950XT/XT kétslotos hűtése AZ brutális. Ez tök szólíd :)
  • ati2002
    Nem, Ő az X1950Pro. Azért ilyen olcsó, mert kevesebbe kerül előállítani és versenyben kell maradni a vetélytárssal. (GF7900GTO 65e forint bruttó)
  • rohamkukac83
    nem rossz a kari,
    de mire idér... az 199$-ból lesz 80e jómagyar forint :)
  • mikloss
    Radeon X1950 Pro lol hogyhogy csak 199 dollár? azthittem egy ilyen csúcskategóriás kártya minimum 150e Ft... vagy ez nem az?
  • zidder
    Mi aza brutális kártya a képen? 1950XTX??? Bele se férne házba:)
  • kandeláber
    "A tajvani bemutatón szó esett a 45 nanométeres csíkszélességről, erről azonban csak annyit árultak el, hogy 2008-ban szeretnék alkalmazni."

És azok már Drezdában készülnek?