ATI tervek 2007-re

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Basszus, ez a múlt hónapban volt. <#idiota>

Ha valaki nem tudna róla, egy tech-kiállítás van Pólus Center-beli MM-ben. link
Ilyenek vannak pl. kint:
Blu-ray lejátszó,
hatalmas LCD-TV-k,
többnézetes ("körüljárható") 3D-s LCD-TV,
10000:1 kontrasztarányú, "pásztázós" LED-es háttérvilágítású LCD-TV, stb.
Még ma és holnap lehet menni!

Jön, jön, de ha jól emlékszem, csak 2007 második felében. Közben az AMD az IBM-mel közösen dolgozik ugyanezen az ügyön, és elvileg ezúttal nem túl sok késéssel vezeti(k) be az új csíkszélességet az Intel után.

Hát pedig az közepes inkább. Van egy halom teszt a kártyáról, keress rá. (Többek között közismert magyar HW oldalako is.)
Szerintem árában legjobb vétel a GF7900GTO mellett.

Ez szép és jó, csak Intel meg nem olyan sokár jön 45 nanométeren ...

Ez az x1950 pro a kártyák között most teljesítményben hova sorolandó az ATI és NVIDIA esetében? Mert ha az ár jól van kiírva akkor az a jó közöpest, de igy elsõre a paraméterek alapján a felsõ kategória.

asysoft
Én is olvastam, de azért nem hiszem, hogy ez valóra válik. Licencelnie kéne az nVidiának egy rakat dolgot (SSE-k, X86-64), aztán pár év alatt 0-ról versenyképes CPU-t készíteni szerintem elég durva lenne... Persze nem lenne rossz, sõt.

/*WTF?!*/

NEXUS6
Úgy "érti" hogy ha a max teljesítményt mindegyik a maga GPU-CPU párosításával fogja tudni kihozni, akkor ismerve az Intel grafikus "megoldások" képességeit igen csak bele kell majd húznia.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Desktopon? Nem tudom a pontos adatot, de utóbb valami 50-50%-ról hallottam.

Gy.k. ha a 65nm-re állás 10% órajelemelést tesz lehetõvé, máris utóléri az X2 a Core 2 Duo-t renderprogramokban, ha 20-25%-ot, akkor átlagosan is, kivéve azokat az eseteket, ahol 50-60% volt a különbség. Azt már kevésbé hiszem, hogy 50-60% óralemelkedés is bekövetkezhet, viszont a még fennmaradó ûrt betömheti a K8L. Ugyanakkor 65nm-en kisebbek a magok (illetve die-ok), több jön ki azonos költségbõl, így olcsóbbakká válnak a chipek, legalábbis ha rendesen beindul a gyártás. Elvileg hónapokon belül jönnek a 65nm-es X2-k, és valamikor 2007 folyamán a K8L is.

BCS CORPS
gondolj bele hogy az intel a piac hány % uralja ?
és ati is inkább csak küzködi szokott

http://www.bcsinfo.hu/forum

Az a nagy elhúzás az azonos órajelen átlagosan 20-25% pluszteljesítmény. ("a 4 MB L2 cache-sel rendelkezõ Core 2-es processzorok azonos órajelet feltételezve kb. 20-25%-kal gyorsabbak az Athlon 64 X2-eseknél. Volt, ahol akár 50-60%-os elõnyt könyvelhettünk el, ugyanakkor volt, ahol csak 5-10%-ot, ezek jellemzõen az FPU-t megisszasztó 3D-s tervezõprogramok." PH) Most mindkettõnél ~3GHz a csúcs, viszont miközben ezt a Core 65nm-en éri el, az X2 per pillanat 90nm-en. Ezen javítani fog elsõ körben az AMD 65nm-re állása, második körben meg a K8L.
ATI vs. Nvidia: hát ez eléggé változó, ki van a "toppon".

Úgy érti, hogy az Intel esetleg magára marad.
De nem fog.

BCS CORPS
hmm hát az intel most igen csak elhuzott az amd-tél a nvidia is toppon szokott lenni az atival szemben
szóval nagyon el vagy tévejedve 😄

http://www.bcsinfo.hu/forum

NEXUS6
Továbbgondolva a dolgot, ha beszûkül a kompatibilitás az AMD-ATi páros, az Intel, és az Nvidia CPU-alaplap-GPU megoldásai között akkor szerintem jelen felállás szerint a gamereknek az Intel fogja tudni a legkisebb teljesítményt ajánlani.

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

NEXUS6
Most olvasom, hogy 1-2 éven belül az Nvidia is be akar nyomulni a CPU piacra az AMD meg az Intel mellé!!!

Érdekes!

"de a kereskedelmi forgalomba csak két év múlva kerülnek ezek a változatok" <- Nyújtják mint a rágógumit. Ebbõl az lesz, ,hogy nem fogom fejleszteni a gépem mert hetente adnak ki már új lapka készletet + új procit + minden mást ami új, veszek 1 PS3-at, azt nem kell fejlesztgetni, talán idõvel pc helyett is jó lesz, mostani gép meg netre, programozásra még akár 5-6 évig is tökéletes lesz. Aztán beka*hatják.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

asysoft
Nekem is ez volt az elsõ reakcióm, mikor megláttam a képet. Szerintem csak amiatt tûnik vészesen hosszúnak, mert lapos, ami ugye egy mai csúcs-kártyánál nem megszokott😊 Szóval 55k? Nem is olyan sok (relatíve), de ilyenem sem lesz😊

/*WTF?!*/

Stacker-ben van hely neki 😊

2 drágaszáág, a HTC P3600 Trinity éés a Dell XPS 1530, természetesen DDR3-as Gf8600GT-vel :)

52-55K között vesztegetik ...

Ez neked brutális??? GF7900GTO/GTX vagy X1900/1950XT/XT kétslotos hûtése AZ brutális. Ez tök szólíd 😊

ati2002
Nem, Õ az X1950Pro. Azért ilyen olcsó, mert kevesebbe kerül elõállítani és versenyben kell maradni a vetélytárssal. (GF7900GTO 65e forint bruttó)

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

nem rossz a kari,
de mire idér... az 199$-ból lesz 80e jómagyar forint 😊
mikloss
Radeon X1950 Pro lol hogyhogy csak 199 dollár? azthittem egy ilyen csúcskategóriás kártya minimum 150e Ft... vagy ez nem az?

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

Mi aza brutális kártya a képen? 1950XTX??? Bele se férne házba😊
"A tajvani bemutatón szó esett a 45 nanométeres csíkszélességrõl, errõl azonban csak annyit árultak el, hogy 2008-ban szeretnék alkalmazni."

És azok már Drezdában készülnek?