60
  • Mynet
    Umbrella corp. - csak más néven, lol.
  • dxtr
    már az európai cégek 40 százalékánál használtak nyílt forráskódú szoftvereket
    az unió fellép ez ellen:
    az n. törvény m. paragrafusának értelmében 5év kötélre ítélem xy vádlottat, a z cég tulajdonosát, aki nem volt hajlandó megvásárolni azt, amit ingyen is megkaphatott volna
    NA NE nevetessenek, ez a gazdaság, be kéne látni ISC
  • BCS CORPS
    micsoda egy xar buvár hír
  • mogyi925
    Neeee!!!! Mégis inkább légyszi Windows Vistás híreket, naponta tízet! Sőt csak azt! De ekkora marhaságokról inkább hallani sem szeretnék, ha egy mód van rá. Amíg lesz ember, aki nyílt forrású programot fejleszt, addig azt fogok használni, sőt, ha suli mellett véletlen még időm is lesz rá, magam is hozzájárulok a hasonló fejlesztésekhez, és ugyanezt javaslom mindenkinek.

Azt meg ne a MS akarja már megmondani, hogy melyik a kezelhetőbb, egyszerűbb formátum: a nyílt vagy a zárt. Majd a felhasználók eldöntik.
  • ttt ttt
    A csökkenő bevétel megmutatta, hogy számolni kell a szabad szoftverrel, még annak ellenére is, hogy nagy elemzőik anno komolytalannak titulálták. Nem jött be, tehát szerintük le kell támadni. Mocskolni, sarat dobálni, illegálisnak-, terroristának minősíteni...
    Nagyon remélem, hogy a sunyiba zavarja őket az EU, ugyanis a szabad szoftvernek is ki lehet bármilyen elvárási szintet alakítani (ha még nincs), aminek meg is fog/tud felelni, akkor meg lehet hőzöngeni.
    Tessék olcsóbban adni a termékeket, tessék ellenőrízhetővé tenni a szofvereket és tessék végre felfogni, hogy a piac újra felosztása megindult. Új modelleken kell gondolkodni, nem sírni, mint egy fürdősk....
  • assdf
    Tessék itt vagyok, én például szidtam az EU-t hogy nevetséges dolgokkal pereli az MS-t. Ha visszakeresed a hozzászólásaimat, azt irtam bennük hogy nevetséges hogy a windows média player kivételét követeli az eu, ahelyett hogy választhatóan telepithetővé tetettné, ahogy az pl. a linuxban van. Ezt a véleményem most is fenntartom.
    Másrészről, mivel itt demokrácia van, ezért mindenki lobbizhat kedvére és mindenki kifejtheti a vélemyét, amit azzal másokat nem sért. Épp ezért ez az ISC is kedvére lobbizhat, én nem támogatom őket, de amig csak ennyit tesz, addig nincs miért anyázni a forumokon. Ha szavazás lenne, biztos hogy nem szavaznék olyan politikusra, akit az ISC támogat. De ettől még fenntartom a vélemyénem hogy az EU-nak az MS-t olyan ügyekkel kéne b@sztatnia, amik informartikusok előtt is is megállnak a lábukon (pl irreális árrés, visszaél az erőfőlényével, nem teszi válaszhatóvá a komponensek telepitését és igy tovább, és nem kér olyat, amit ne tartatna be a konkurenciával is).
  • alijani
    Ha valaki csinál egy szart és még pénz is kér érte, ráadásul nem keveset, akkor ne húzza a száját, ha az emberek egy jobbat szeretnének kevesebbért. Hál istennek ez a M$ kezd lassan megpunnyadni errefelé és nem akadályozza a feljlődést tovább. Remélem, hogy megérem azt az időszakot, amikor ez az ovzsányos lügyvesztett zsülbasz bejelenti a csődöt. És a sok idétlen támogatója velebukik. Ezt nekik
  • Möci
    Az "Initiative for Software Choice (ISC)" DUGJA FEL MAGÁNAK!!!
    Egyszerüen hányinger.
    Egyébként nem tudom melyik parancsolat szól arról, hogy egy programozónak nem lehet jövedelme?
  • remark #10
    "Szó sincs szabadversenyről. A piacvezető/monopol cég most már külföldön is meg akarja mondani, hogy mit hogyan. Kíváncsi vagyok, az MS mikor kezdi használni az US Army-t."
    Mar egyszer ajanlottam, de ajanlom me'g egyszer mert nekem nagyon tetszett: akit erdekel az a tema hogy pontosan milyen hatalmi tenyezo is a "CE'G" mai vilagunkban, az nezze meg a The Corporation c. dokumentum filmet. Nem tudom honnan lehet beszerezni, en kerestem a DVD boltokban, de nemtommiert nem lattam sehol. (Ez mondjuk <OFF>, de marhara bosszanto, hogy a sokat emlegetett filmek sokszor nem beszerezhetoek a boltban, akkor meg megis hogyan kellene legalisan beszerezenem a sajat kopiamat? Na mindegy. <ON>)
  • waterman
    ez szerintem onnan jön, hogy pl debian linuxból ki kell adni külön egy disztribet az amcsiknak. a többi a non-us version. túl biztonságos nekik és nem tudnak ellenőrozni téged bárhonnan. szerintem ilyen kis galádságok is vannak ebben. ha nyílt forráskódú szoftvert használsz, lehet tesznek róla a fejlesztők, hogy ne egy 6-sávos tükörsima aszfalt út vezessen a tűzfalat is megkerülő hátsó kapuig..
  • drwho
    Rettenetes! Az M$ valszeg csak a windows-ból és a vele kapcsolatos alkalmazásokból él meg. Valszeg kezdi belátni, hogy a nyílt forráskódú rendszerek igenis veszélyeztetk, amit nem tud megakadályozni. Ez a demagóg szöveg is a számára kialakuló kedvezőtlen helyzet bizonyítéka. Amikor már nincs racionális ok, ami miatt valami jobb a másiknál, akkor elkezd dobálózni a "mert csak" típusú érvekkel. Demagóg!!!
  • AranyKéz
    Na és most mi van azokkal akik szidták az Európai Parlamentet hogy állandóan baszogatja a Microsoftot?

"a fejlesztőket a társadalom jótéteményeseiként tünteti fel az anyag, miközben több mint a felük más bevételekkel is rendelkezik. Tehát közel sem arról van szó, hogy ezek a programozók a nyílt forráskódú alkalmazások készítésére teszik fel az életüket."
    Miiii??? Haljanak éhen???
    "több mint felük más bevételekkel is rendelkezik"
    Tehát majdnem felük NEM rendelkezik más bevétellel. Így csak még nagyobb hősök hogy melóznak és még a nyílt programjaikkal is marad idejük baszakodni.

"A szakemberek ugyan elismerik, hogy a nyílt forráskódú szoftverközösség fejlesztői számos kiváló minőségű nyílt forráskódú alkalmazást hoztak létre, azonban úgy vélik, hiba lenne, csak és kizárólag ilyen programokra támaszkodnia egy hivatalnak vagy egy állam közigazgatásának."
    Abszolút nem lenne hiba. A nyílt forráskódnak épp nem az a lényege hogy ingyen van, hanem hogy akkor módosítod a saját igényeidnek amikor akarod.

A lobbizást mikor tiltják már be a picsába? Mikor van joga belepofázni pár kapzsi cégnek hogy mit hogy csinál a vezetés?

Gusztustalan ez az eset, de kurvára.
  • Indigo
    Na neeeee... Ez már a határtalan pofátlanság határait feszegeti...
  • Morden23
    "Microsoft nem europai kit erdekel. Ne oda menjen a ZS."

Ezzel 100%-osan egyet értek.
  • Lazarus
    nc
  • irkab1rka
    "Pénzért? Szopok, nyalok, gombot varrok" (Hofi Géza)

Amúgy az egész egybevág a jelenkori US hatalmi csoport érdekeivel.
    Aki terror gyanús, azt lehet kínozni. Az terror gyanús, akit meggyanusítasz. Ügyvéd nem jár. Félelmetes, hogy milyen hamar felszívodott a demokrácia az államokban...
    Most már üzleti vonalon is megy. Szó sincs szabadversenyről. A piacvezető/monopol cég most már külföldön is meg akarja mondani, hogy mit hogyan. Kíváncsi vagyok, az MS mikor kezdi használni az US Army-t.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez így menni fog-e, és kb mennyivel veti vissza a civilizáció fejlődését.
  • turul16
    Hogy mondjam, hogy ne banoljanak.
    *************************************************************** es a *************************************** hogy az a jo *************************************** azta a *********************

Microsoft nem europai kit erdekel. Ne oda menjen a ZS.

"Tobbseg erdeke fontosabb a kevesekenel." Nehany ceg piszlicsre (+rosz) programokkal, lehuzza az onkormanyzatokat, nagy penzel ami a mi adonk.
    ..nincs kedvem reszletezni.., szerintem mindenknek van elkepzelese, hogy mennek a dolgok es hogy, hogy mehetnenek.

Neptunrol halotttok mar..

Turult szoftver miniszternek :), garantaltan kevesebbet koltunk. :)

ja meg valami:
    _MTA_
  • echo
    Abszurd