58
-
juzosch #18 Lehet, de elég üres lehet annak az élete, aki erre élvez:) -
strogg #17 Pedig igaza van. -
juzosch #16 Az ilyen embereket csak szánni tudom:D -
Kicsit elfogult vagy :)
Nem az oprendszer a hibás, hanem az aki nem ért hozzá. Ha felraksz minden szart, jóhogy balssul. De ugyan ez megvan bármilyen os alatt, a unixokat is kell konfigolni, a winben is bekell néhány dolgot állítani, a megfelelő használathoz.
pl Winben is be lehet állítani az X mouse effectet, azaz felé vivéskor aktiválja az ablakot. -
bvalek2 #14 Kínzom még egy kicsit a Windows fanokat: Suse már egy ideje tudja a 3D kezelőfelületet, de ha nem kell kommersz linux, hát van ingyenes XP kompatibilis kezelőfelület is, ha az a gagyi kell valakinek... Debianra azonnal jönnek a frissítések, és csak azután harangozzák be, miután felrakták a felhasználók, és védi a gépüket. Nem csinálnak marketinget egy ilyen fontos dologból.
A Star Wars II. trükkfelvételeit George Lucas-ék már Linuxos gépeken csinálták... -
bvalek2 #13 Nem kell aggódni, Debian 4.0 jön decemberben. Most még két operációs rendszer van a gépemen (mindkettő jogtisztán: Debian és WinXP), utána már csak egy lesz...
Végre örök búcsút inthetek a Windowsnak
Arról szövegelnek, hogy a Linuxnak nincs olyan jó hardvertámogatása. Akkor miért van az, hogy a DVD kombó olvasóm DVD funkcionalitását csak Linux alatt tudom használni?
A gépem halkabban működik, és a villanyóra szerint kevesebbet is fogyaszt, amikor Linux megy. Talán a WinXP-be nehéz lett volna beintegrálni az órajelvezérlés és a prociventillátor kezelésének képességét? Jaaaa, hogy az én gépemre töltsem le az illesztőprogramot, meg telepítsem... aha, akkor a Linuxon miért ment alapból?
Külön poén, hogy WinXP telepítése (és 50 újraindítás után) után a bemutató promóciós videó szaggatott, és nem volt hang, külön kellett felrakni ahhoz is a drivert. Bezzeg, amikor beléptem a Debianban, egyből feldübörgött a KDE ismerős üdvözlő zenéje (dübörgött, mert véletlenül fel volt tekerve a hangszóró)
Kis adalék a videóhoz, hogy Windows Mediaplayer, Winamp egyaránt kiakadt a Paraworld intróvideótól(sg-n van róla cikk), lefagyott az egész Windows tőle (mert ezer éves a videókarim), a Kaffeine (Linuxos lejátszó) kis szaggatással ugyan, de megbírkózott vele, pedig nem is az a leghatékonyabb videólejátszóÉs ez még azelőtt volt, hogy felraktam az Nvidia gyári drivert!
A Debian telepítésem a WinXP-hez képest irtózatosan túl van terhelve, minden fölösleges csomagot felraktam, még le is töltöttem hozzá, kb. 150 processz fut egyidőben, mégis villámgyors. A Windowson feleannyi sincs, nem is ecsetelem, már most van, hogy be sem tudok lépni 10 percen belül. A futási sebesség sem valami fényes, tűzfal, vírusírtó, registry cleaner lassítja (nem tudom mi a rosszabb: a vírus, vagy ami írtja), néha a frissítések gondonak egyet, és kiírják, hogy 1 percen belül újraindítanak...
Debianon mennek az SQL adatbáziskezelők, proxyk, tűzfalak, mindeféle web és gameszerverek, a legtöbbjéne semmi értelme, mégis működik a rendszer. Na persze, ez azért van, mert előtte a fejlesztők mindegyik alkalmazással hónapokig tesztelték a rendszert, mielőtt kiadták. Ezt miért nem lehet Mikroszoftéknál megcsinálni? Mit csinálnak a Windows tesztidőszakában? Hard-core pasziánszoznak?
Az ablakkezelő többképernyős, szabályozhatom, hogy mitől legyen fókusz az ablakokon, belekattintással, vagy elég ha föléhúzom az egeret, Kaffeine, MPlayer mindent(!) lejátszik OpenOffice.org jobban felismeri az MSOffice dokumentumokat, mint az eredeti MSOffice, van linuxos Quake 1-2-3-4, Doom 1-2-3, Unreal, stb. Linuxon mennek mint az atom, a Windows változatokból az újabbak már el sem indulnak...
Folytassam a flamelést, vagy ennyi is elég? Ma a Linux felhasználóbarátabb (nem csak Debian van, a Suse mindent szájba rág a usernek) gyorsabb, KOMPATIBILISEBB, jobban tesztelt, minden fontos alkalmazás van rajta, vagy van a drága szaroknak alternatívája, stb...
És decemberben jön: Debian 4.0 -
Indigo #12 Megrendeled az USA-ból... Ha ahhoz nem vagy hülye, hogy kihasználd az Ultimate funkcióit, akkor meg is tudod rendelni. (Bár gyanítom neked is csak a szád nagy...) -
Indigo #11 Egy hónap alatt a cégek nem tudnának felkészülni a Vistára? Furcsa... -
Szeretném megvenni a Vistát, de ez a köcsög EU miatt lehet hogy csak valami agyon butitott verziót tudok megvenni. Nesze neked eu szabadság. -
strogg #9 Azért vanz így mert teríteni is kell a piacon.Hiába a karácsonyi csinnadratta,ha nem tudod megvenni, mert még nem kapható a boltokban.A lehető legtöbb helyre kell legyártani, és kiszálltani a készleteket, hogy ha vistás gépet veszel, akkor rá tuják húzni a boltokban.
Ez nem linux, hogy bejelentik, aztán már húzhatod is az iso-t a honlapról,vagy mirror-ról. -
áh, megtaláltam 50-60k. hát igy tuti h nem veszek vista-t:( -
mennyibe fog kerülni a Vista nem tudja vki? -
dcyrax #6 Az OneCare már megy rc2 alatt ? -
BlueGold #5 Kiadják az EU-s "N"-es verziót igaz, hogy az EU bizotsági tagokon kivül senki nem veszi meg, de ha véletlenül valaki ilyent kapna a gépéhez. Akkor az M$ lapjáről letöltheti a "patch"-et hozzá amivel teljes értékű verziója lesz (a Médiaplayer nélküli verziónál is ezt csinálták). -
dcyrax #4 Jagh -
Gyanítom addig is optimalizálnak, javítanak bizonyos részeket, hisz egy irodai gépen nem fognak használni pl MediaCentert/DirectX-et. Márpedig játékok terén még lassú... -
"A beépített kereső egyenlőként kezeli a különböző keresőmotorokat, vagyis szabadon választhatunk, nem kell ragaszkodnunk a Vista saját keresőjéhez."
Miért, eddig máshogy volt?:) Vista telepítés után egyik első lépésem mindig a keresőmotor Google-re való átállítása volt... Azóta azt használja. -
Indigo #1 Én csak azt nem értem, hogy ha novemberre kész a Vista, akkor M$ miért nem dobja piacra karácsony előtt a home usereknek szánt változatot is? Karácsonykor biztos nem keveset adnának el belőle... Nem mintha érdekelne mert úgysem vennék, csak nem látom a rációt a januári megjelenésben...