5447
DexterBanner.jpg
  • skinnyman
    Sztem Hannah-t tobbet nem nagyon latjuk. Vilagosan megbeszeltek, hogy hiaba szeretik egymast, soha nem bizhatnak egymasban, innentol kezdve pedig nincs mirol beszelni, kulon utakon jarnak tovabb.
  • F Kalifornia
    Ha jól emlékszem Miguel testvére önvédelem volt.
  • böröczk
    Abban igazad van, hogy egy újabb "ellenségnek" vissza lehetne hozni, nem jószándékúságból hagyta ott azt a virágot az ajtó előtt. :D
    Legalábbis Dexter nem hiszem, hogy el lesz ragadtatva, ha megtudja, hogy szökésben, elvégre ő juttatta oda, ahova.
    Plusz akárhogy is, fenyegetést jelent Dexterre, nem csak Debrára, bár azt mondta, hogy biztonságban nála a titok, azért én ebben aligha hiszek. :P

+: korábban is volt már code-on kívül eső gyilkossága, Miguel testvére hirtelen felindulásból, vagy saját hibájából adódó, amikor rossz személyt ölt meg.
  • zotja
    remélem a simpson családnál is kivártad...
  • paly90
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    már folynak a tárgyalások Yvonne Strahovskival arról h 8. évadban visszatér e
    mindenesetre én örülnék neki, mert nagy lehetőségek vannak még ebben a Hannah-s szálban
  • Tower Guard
    Már ne haragudj, de elég csúnya lenne ha a Hannah-s szálat nem hoznák vissza... Letett egy virágot és eltünt Mexikoban vagy mi? Itt még bármit ki lehet hozni, és hajrá hozzanak is, be a Maria-s gyilkosság és Debra-Dexter közé.
    Dexter gyilkolásáról meg annyit, hogy mi az hogy semmi szokatlan nem történt? Persze szükségletnek nevezték, de eddig mindent a Dark Passenger-re fogott, itt viszont rádöbbent, hogy nem úgy van az.
    Mellesleg megölt valakit, aki nem fér be a kódexbe lásd Hannah apja, tehát megborult már minden ilyen szempontból. Ez ütős lesz jövőre! :)!
  • alfa73
    Valahogy kimaradt az életemből a Dexter, s mivel hallottam innen is, meg onnan is, gondoltam megnézem. Így az elmúlt hetekben végignéztem mind a hét évadot. Azért így sokkal élvezetesebb, mint hetente egy részt megnézni.
  • ForzaInter
    bazmmeg! ez az évadzáró kibaszott brutál volt..

legjobb évad, nem kérdés.. a nagy "történés" után kb lefagytam és 1 percig csak bámultam a semmibe.
  • cassoneitaly
    Dexter 7x12 (hdtv-afg, hdtv-asap, 720p-immerse) magyar felirata elkészült:

LETÖLTÉS: Hosszupuska | Feliratok.info | Addic7ed

Jó Szórakozást Mindenkinek!
    Cassone
  • Unreal1942
    Hétvégére mondom a lottó nyerő számokat is. Mint ahogy az évad felénél megmondtam, hogy mi lesz a vége :D
  • jazzy
    Akarod mondani oké, elnézést, nem spoilerezzük le a Dexter topicban a nem a topicba való Breaking Badet amit más szerencsétlen még meg akar nézni.

Köszönjük. Olyan nehéz kimondani ezt? Miért kell mindig támadni? Ne hisztizzél, menj a Breaking Bad topicba. Köszönjük ismét.
  • böröczk
    Hah, szintén, én meg most szedtem le az első évadot, hogy nekivágjak.

Mivel most egy darabig nem lesz Dexter, és valahogy át kell vészelni ezt az időszakot, BB-t pedig dicsérik mindenhol.

#4713 Semmi hiszti, meg amúgy miért ne lehetne? Teljesen igaza van.
  • bency
    Épp egy pár komment miatt nem kell hisztizni már....
  • Hoz_Hun
    Egyetértek. Én mondjuk nem nézem a Braking Brad-et vagy Bad-et, de marha zavaró, hogy olyanról folyik a duma, aminek semmi köze Dexterhez.
  • jazzy
    Lehetne olyat, hogy nem a Dexter topicban spoilerezitek el a Breaking Badet, amit mondjuk most nézek és direkt nem olvasom a topicját?
  • bency
    Nem értem miért vagyok úgy oda hogy Walter mit csinál...én totálisan támogatom és drukkolok neki h sikerüljön! Kurva jó karakter,ő a legnagyobb főnök,ezért tenni kell...drogkereskedésben nem lehet puhapöcs valaki...Jessy pl már rengetegszer parázott meg szarakodott,az rosszabb szerintem.
  • Szolnokboy1
    +1

"tudom, ez egy ilyen műfaj, pont mint a Breaking Bad -ben, az ember, alapvetően negatív de mégis olyan karakter akiért izgulsz, hogy ne kapják el"

hát én nagyon szeretném már látni Walt bukását. Dexterét még nem, de fogadni mernék, hogy a következő évadban még mélyebbre viszik a karaktert.
  • SötétBarom
    Breaking Bad szerintem más. Ott jóval erősebben teszik egyre antipatikussá Waltert, olyan dolgokat csinált az utolsó 2 évadban, hogy ihaj.. Nálam már egyértelműen negatív szereplő.. Dexter ezzel szemben csak "sodródik", a túlélés viszi rá arra amit csinál, kényszerhelyzet..
  • precision
    de ennyi elmebeteg nem lehet a világon akik mondjuk a pilot után maradtak a Dexter nézésénél ha nem lett volna benne "szerethető" vagy valami pozitív dolog
    tudom, ez egy ilyen műfaj, pont mint a Breaking Bad -ben, az ember, alapvetően negatív de mégis olyan karakter akiért izgulsz, hogy ne kapják el

én pl majdnem kitéptem a karfát amikor nemtom már melyik évadban Dexter elé pakolták a vérmintákat és azt hitte / hittük, hogy lebukott
    vagy amikor Lumennel öltek és Deb majdnem meglátta őket, csak egy lepedő vagy fólia választotta el őket

egy szimpla sorozatgyilkosért nem aggódik a néző, eleve el sem fogadná, mint főszereplőt

és az írok szándékosan játszadoznak a nézők értékrendjével (amivel nincs is baj, csak nálam Debbel vannak gondok)

elfogadom Dexter evolúcióját, egy percig sem hittem, hogy olyan lesz a legvége, hogy "leszokik" az öldöklésről és lóháton eltűnik a naplementében... erre írtam, hogy remélem nem happy end lesz mert az nagy csalódás lenne
    Deb ezzel szemben egy valamiben mindig következetes volt, az pedig, hogy rendőr, és a rosszfiúkat rács mögé kell zárni, a törvényt be kell tartani és tartatni... a Code miatt nézte el Dexter dolgait is (meg persze, hogy szerelmes belé) és ha nehezen is, de lenyelte, hogy rosszfiúkat öl... már akkor sejtettem, hogy itt valami ilyesmi lesz amikor Speltzer füstjét nézték és Dexter benyomta a "human" szöveget
    számomra Deb jellemváltozása akkor is túl gyors, oké, hogy most kb. lelkileg meghalt mert lelőtte LaGuertát, de máshogy is megoldhatta volan a dolgot... pl. menekülnek, Mexikóba, Argentinába...stb. új élet, új személyazonosság, Laguertát meg bezárják valahova addig míg felszívódnak
  • Count Adyn
    Épp ez a lényeg mindkét sorozatban szerintem, az elején egy viszonylag pozitív hősz kapunk, majd ahogy szépen adagolják a negatívumokat, megbocsájtjuk nekik azokat mert kis adagokban érkeznek és már megkedveltük őket, mig ha objektíven nézzük akkor semmiképp sem lehet pozitívnak nevezni már őket:)
  • vass17
    Nem értem, miért kellett volna máshogy történjen, kiszámítható, hiszen egész évadban ezt építették fel, ezért nem is teljesen értem a kritikát, amit már máshol is olvastam:
    1. Deb először nem fogadja el, amit csinál
    2. Később rájön, hogy végülis értelmezhető bizonyos körülmények között a Dexter féle kód, de nem tetszik neki továbbra sem
    3. Végül pedig megbízást is ad Dexternek

Túlságon belefolyt már Deb a dolgokba, ahhoz, hogy egyszerűen kilépjen belőle. Szerintem nagyon jól fel lett építve a jellemfejlődés, ahogy egyre inkább növelték az "ingerküszöbét", hogy végén már a gyilkolást is elfogadta, sőt helyeselte. Persze LaGuerta esete mindkettejük számára kényszermegoldás lett volna, mivel Dexter sem élvezetből akarta megölni. Debet egyre közelebb vitték Dexter értékrendjéhez, ezért szerintem egyértelmű, hogy meglépte ezt..
  • skinnyman
    Nem nagyon ertem amit mondasz.
    Nem tetszik hogy sajat erdekbol is kepes olni, de kozben nem szeretned hogy happy enddel zarjak? A ket dolog kb full ellentmond egymasnak.
    Egyebkent senki nem mondta, hogy jo szemmel kene nezni, ahogy ol. #4685-ban linkelt videoban is elmondjak, hogy nehez dolog volt LaGuerta megolese, de ez egy fontos momentum volt a sorozat es Dexter evoluciojaban, es ez volt a realis ami tortenhetett, leven hogy akarhogy is nezed, egy sorozatgyilkosrol van szo.

(Egyebkent volt szo Debra szineszi jatekarol, pont ebben a videoban emlitik azt is hogy a vegen amikor odarohan LaGuerta-hoz miutan lelotte, az nem volt a forgatokonyvben, a jelenet utan forogni hagytak a kamerat, eleg durva.)
  • Tikal #4703
    Dexter gyilkos. Ennyi. Nem szuperhős. Nem kell elfogadnod mint pozitiv hőst, szerintem nem véletlenül erre viszik a történetet....nem hiszem hogy ennek happy end lehetne a vége, a kódja nélkül csak egy sorozatgyilkos ő is, pont ezt feszegette ez az évad...

Breaking Bad-del ugyanez.. Walter nem lehet a végére pozitiv hős. Amit csinál az nem pozitiv eleve ( persze erről is lehet vitatkozni :)
  • Shodan
    bogre
    az enyém pl. ilyen, szintén saját gyártás :)
  • Dean Winchester
    igen épp ezt akartam írni én is,hogy manapság már minden boltban foglalkoznak ilyennel! veszel egy sima fehér bögrét amire olyan képet raknak rá amilyet szeretnél!
    ha kell akkor a forró italra látszódik a kép, ha kell alapból ezért sem értem ki az aki egy focis, vagy pl. dex. bögrét képes megrendelni majdcsak dupla annyi pénzért.
  • MrAndree
    Dexter sosem volt pozitív szereplő. Ő egy sorozatgyilkos egy rákényszerített szabálykönyvvel, amit nem valamiféle torz moralitás vezet, hanem szimplán az apja ezt tanította meg neki. És amihez nagyrészt tartja is magát. De ha nincs Harry Dex sem több semmivel mint azok akiket elkap. Ő is egy gyilkos aki szeret ölni, most annyi változott, hogy végre ő is rájött erre és nem foghatja az egészet holmi elképzelt sötét utasra.
  • Neoncsoves
    Hú ez nagyon jó, köszi :D
  • vass17
    Az egyedire úgy értem, hogy akármilyen képből (ha lehet széles legyen és ne magas) lehet csináltatni, ugyanígy hőre átalakulót is, tehát ha google képkeresőben találsz valami nagyon jó dexteres képet, akkor abból is.
  • F Kalifornia
    Igen, 1 tételnél is annyi, egy időben a Showtime hirdetett az ebayen is, de már egy ideje már nem.
  • vass17
    Tudok, tavaly pont ez tetszett meg és utánajártam, hol lehetne hasonlót és vettem is: egyedüli különbség, hogy alapállapotában nincs rajta fehér Dexter felirat, de egyébként nagyon hasonló:
    3 féle van Dexteres, de ha kreatív vagy, akár saját képet is fel lehet használni.

első
    második
    harmadik

Annyi az egész, hogy a bögrefajtánál ki kell választani, hogy Varázsbögre, és akkor ugyanilyen (alapből sötét, feketés) és forró italt beletöltve előjön a minta :)
  • Neoncsoves
    de ez a bögre csak 17 dollár... de a szállítás ilyen sok lenne? basszus... remélem elérhető lesz majd valahonnan valakitől ebayen keresztül is, szülinapomra jó lenne :(
  • F Kalifornia
    Ha a csomag értéke - szállítás nélkül - 50 dollár felett van áfát is kell fizetni, szóval nem nagyon éri meg, amik ezen az oldalon kaphatók mind Showtime exkluzív megjelenés, máshonnan nem lehet lehet megvenni.
  • Neoncsoves
    50 dollár?????????????????????????????? jézusom...
  • F Kalifornia
    Szállítanak, ha jól emlékszem 50 dollár a postaköltség.
  • precision
    nekem ez már egy kicsit sok...

kiderül, hogy Dexter is csak egy sima gyilkos... bár ezt eddig is lehetett sejteni... szóval az ő öldöklését is jó szemmel kéne néznünk és elfogadnunk őt mint "pozitív" főszereplőt...
    erre jön Deb és simán lelövi LaGuertát? durván 1 évadnyi rész alatt adagolták be nekünk, hogy szerelmes Dexterbe, ami szerintem elég rövid idő ahhoz, hogy ezt csak így simán el lehessen nézni...
    ugyanezt csinálják a Breaking Bad -ben Walterrel, eleinte kedveled még akkor is ha methfőző és drog dealer, de aztán olyan dolgokat csináltatnak vele amin komolyan el kell gondolkodnod, hogy most befér abba a kategóriába ahol még azt mondod, hogy oké, gonosz ember, de EMBERI és ezért együtt érzek a sorsával és nem akarom hogy elkapják/meghaljon
    ha ezt a sorozatot happy end -el zárják akkor rohadt morcos leszek, már így is kezdik elszarni, bár azért a dráma az most megvan, az tény, még ha elég "olcsó" és kiszámítható húzást is követtek el az írók (már a rész felénél sejtettem, hogy Deb fogja megölni LaGuertát)
    ja és még valami... annyira jó volt látni egy-két Doakes -os jelenetet... mennyire hiányzik az a karakter! már miatta is pikkelnünk kéne Dexterre, bár nem ő ölte meg de miatta halt meg
  • Neoncsoves

bögre

valaki nem tudna szerezni ilyet? állítólag külföldre nem szállítanak :\
  • Jim Morrison
    Azt elfelejtettem hozzáfűzni, hogy a Debrát alakító színésznő simán megérdemelne egy (pár) szobrocskát. Nem volt könnyű évada, elég sok érzelmes rész volt, és az utolsó rész utolsó pár percében is nagyot alakított (szerintem).
  • skinnyman
    Erdekes regi cucc:
  • Hoz_Hun
    Jó kép. :) Nincs ez valahol nagyban?
  • mates11
    Uhh,itt Debr...Jennifer Carpenternek milyen elborult sorozatgyilkos feje van,csak nem sugallni akar valamit a dolog a következő évadra? Jó lenne. :D
    Jó kis évad volt,Debra brutális volt megint,Dexter csnálta a szokásosat(bár azért az a vivódás,amit levágott Laguerta körül amit szerintem mindenki átérzett,mivel csak egy régi karakterről beszélnünk,és a végén mikor azt mondta Debnek,hogy lője le,az nagyot ütött)bár mostmár tényleg nagyon sok bizonyíték,és gyanú van körülöttük,nem csodálkoznék,ha kövi évadban tényleg buknának mindenki előtt,bár azért pár évadja még nem gondoltam volna,hogy Deb is Dexterrel mehet majd a sittre,viszont ez alig ha fog megtörténni,ehhez a szituhoz én valami morbid véget várok,morbidabbat,mint hogy csak úgy lecsukják őket.

Ja,és ha lesz nézettség,és még valami a tarsolyban,remélem az írók előhúzzák,és nem a 8. lesz az utolsó évad,mivel megint csak azt kell mondanom,hogy nagyon szeretem ez a sorozatot. :P