5 GHz-en jön az IBM Power6 processzora
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Csak "egyszerubb" pSeries gepekkel talakozom ott kovetkezo a helyzet:
- az IBM hivatalosan az AIX -et adja hozza, ha keri az ugyfel
- leteznek power architekturara forditott Linuxok (nem neztem, de feltetelezem RedHat kozte van)
- egyes BSD distrokat lehet felszenvedni rajuk, de ehhez van a legkevesebb support
- az IBM hivatalosan az AIX -et adja hozza, ha keri az ugyfel
- leteznek power architekturara forditott Linuxok (nem neztem, de feltetelezem RedHat kozte van)
- egyes BSD distrokat lehet felszenvedni rajuk, de ehhez van a legkevesebb support
Linuxot se, ott az AIX.
IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX
Az lehet hogy gyorsabban bootol de nem mind1 hogy mit.
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
1300mhz celeron bootidejének semmi köze a CPU-hoz...
"nekem a p2 400asom gyorsabban bebootol, mint a dualmagos G5 Macintosh a 2.8ghz IBM procijával... szal sztem szarok az ájbéemek ..."
"nekem a p2 400asom gyorsabban bebootol, mint a dualmagos G5 Macintosh a 2.8ghz IBM procijával... szal sztem szarok az ájbéemek ..."
Forza.
Pedig jó gyors.. egy 800 mhzes ibm gép gyorsabban bootol mint egy 1300as celeron win xpvel, szal sztem jók az ibmek 😊
1, IBM sajat oprendszereit, illetve kulonbozo egyeb unixokat, esetleg linuxot
2, tudtommal nem, az apple azert valtott (hivatalos indoklas szerint) intelre, mert az IBM-mel nem volt megelegedve
3, IBM szervergepre nem szokas windowst rakni (tudtommal)
2, tudtommal nem, az apple azert valtott (hivatalos indoklas szerint) intelre, mert az IBM-mel nem volt megelegedve
3, IBM szervergepre nem szokas windowst rakni (tudtommal)
lenne 1 kérdés! erre milyen rendszert raknak?
Apple tovább fejleszti az IBN procis gépeket?
és most erre windows nuku?
bocsi ez 3 kérdés 😄
Apple tovább fejleszti az IBN procis gépeket?
és most erre windows nuku?
bocsi ez 3 kérdés 😄
Magyarul az egyes kapuk belsõ kapcsolása új kialakítású, ami által csak a bemenet változásánál vesznek fel (jelentõsebb) áramot, vagy valami ilyesmi.
Ami a cikkbõl kimaradt: ez a magas órajelet egy új fejlesztésû kapuzási technikával érik el, ami nagyban csökkenti a szivárgási és az üzemelési áramot.
Elérte, csak egy évvel késõbb, a 970GX személyében.
5 GHz nem semmi. Az elektromágneses hullámhossz vákumban 15 cm, de szilárd anyagban ennél kevesebb. Az elektromos impulzusok terjedése a kristályban ekörül lehet.
A felharmonikusok hullámhossza a kristályban már összemérhetõ a proci méretével.
A procik egyre nagyobbak. A hullámhosszak egyre kisebbek.
Azt sejtem, hogy újabb korlát jön.
A felharmonikusok hullámhossza a kristályban már összemérhetõ a proci méretével.
A procik egyre nagyobbak. A hullámhosszak egyre kisebbek.
Azt sejtem, hogy újabb korlát jön.
linkelj már tesztoldalt, ahol összehasonlitották egy xeonnal, opteronnal vagy akár egy athlon x2-vel/core2duoval 😉
"kétszer jobb"... 😄
"kétszer jobb"... 😄
Forza.
2x jobb de 8x drágább.<#ejnye1>#ejnye1>
i7 3930k/Asus Sabertooth X79/16Gb/R9 290/850 Evo/Win10x64/ Mb Pro 15", iPad 3rd gen X360
Bazz.. ilyen ketyegõ kellene minden otthoni pécébe.
5 GHz, 8 MB kesh, 75 GB/s buszsáv.
Kétszer jobb mint bármi más a piacon.
5 GHz, 8 MB kesh, 75 GB/s buszsáv.
Kétszer jobb mint bármi más a piacon.
en ugytudom - bar lehet mar idejetmult a tudas, de talan megsem - , hogy a szerverpiacon az IBM piacvezeto es ok szeretik a sajat dolgaikat arulni.
egyebkent meg gondolom a fejlesztesek sose artanak, majd egy-egy okossagot atemelnek mas termekeikbe is
mert ugye pl. a console fronton egyeduralkodoak (szinte minden consolban az o procijuk van)
egyebkent meg gondolom a fejlesztesek sose artanak, majd egy-egy okossagot atemelnek mas termekeikbe is
mert ugye pl. a console fronton egyeduralkodoak (szinte minden consolban az o procijuk van)
\"Kinézet hajhászó átlagfelhasználó\" by GyP
Gondoltam, hogy nem az új GMac-be lesz 😊
De dúl a harc Xeon/Opteron fronton ... meg a SUN is most kommandózott ki valami új procival.
De dúl a harc Xeon/Opteron fronton ... meg a SUN is most kommandózott ki valami új procival.
Szerintem nem késtek, mert a szerver oldalon akarnak nyomulni vele és ott most is nagyon erõsek.
Ez tök szuper, de nem késtek ezzel 1,5 évet? Mert az oké, hogy csúcsszuper erõs proci lesz, de elmúlt 2 évben annyit vesztettek a piacból szerintem, hogy most már tök mindegy ...