598
Hétköznapi emberek, hétöznapi gondolatai, bölcsességei és élettel kapcsolatos felfogásai.
  • Doomista
    Vannak már környezetbarát elemek,most van ujra ittaz elektromos kocsi,japánban fejlesztik,volt rola film a sprektrumon ! Végignéztem,és nagyon zsír volt,szerintem jo lenne ha forgalomban lehetne.Pár embernek meg van is ...

Hát figyelj,az ásványi anyagok,meg egyéb anyagokat is felhalmozzuk egyszer...Nem lesz mit eladni ... Gazdaság összeomlás ...
  • Aquir
    mármint ahhoz fejlődni hogy ha egyáltalán lehetséges akkor természetbarátabbul tudjunk fejlődni =)

Egyébként meg tényleg mit csinálhat az ember: max megy egyik bolygóról a másikra, aztán mit csinálhat ennél többet? az anyagon nem tud túllépni. Talán meg meg is áll a világegyetem tágulása, aztán elindulnak egymás felé a galaxisok és lesz egy ujabb big bang
  • Doomista
    te viccelsz ?
    itt a végtelenségig megy a fejlödés...nem fog leállni....:D
    mintha rabszolgák lennénk ...
  • Aquir
    még fejlődni kéne, most már nincs visszaút :P
  • Doomista
    a mai világban hiában vannak eszméletlen jo dolgok,meg wá wofoooo,azta,de kiraa...a világ most akkoris egy szr világ...az oktatás egyenlö a hegyikecskével...gerinc ellen is vannak ilyen izék,dehát nincs olyan ember aki mindig egynes gerincel emgy mindenhová...énis sorladok a gép elött.ahányszor egyenesitem magam,aztán elfelejtem és ugy látom magam hogy körbén ülök.... pff...
  • Aquir
    mondjuk az evolúciót is taccsra tettük kicsikét mert pl a gerincünk sem tudott utolérni minket hogy felegyenesedtünk ezért is vannak problémák vele.. meg normális szelekció már nem is létezik.. orvostudomány stb, mindenkit megmentünk
  • Doomista
    hmm..eléggé eltértünk a témátol ... :D
  • Doomista
    ujabbnál ujabb dolgokat találnak ki és azt felesztik tovább...de hova fejlödik az ember azt én sem tudom...az biztos hogy bármelyik irányba...
  • Aquir
    folytattam a mondatot :)

egyébként nem tom hova fejllődhet az ember
  • Doomista
    ?
  • Aquir
    csak a természet zavartalan egyensúlya - ami már nincs is
  • Doomista
    inkább az hogy az ember minnél többet akar,többet és többer,jobbat és jobbat,és igy jönnek a lehetetlen vagy lehetséges akadály megoldások ...
    mert semmi sem tökéletes.
  • Aquir
    talán az lett a legnagyobb akadály hogy továbbfejlődött...
  • Doomista
    hát a globális felmelegedés az még a kisebb baj...
    atombomba...pl még ... meg ott a természet,már mennyit pusztit sok helyen ...
    a világ egyszer el fog pusztulni ...a kérdés az,hogy mikor...
    az agy...az agy...az agy...az sem mindig tökéletes.mindig akadályba ütközik...

• Aquir
    annyira fejlődik a technika hogy most már globális felmelegedést idéztünk
    Az aggyal meg lehetne még gondolkodni
  • Doomista
    csak az a baj hogy az ész nincs sehol.
    a technika viszont fejlödik mint a szr.
  • Aquir
    A cigarettázást nem a technikával hanem elsősorban ésszel kéne megállítani
  • Doomista
    ok.thx.öszpontositok,összeszedem gondolataimat...

Volt a fokuszban hogy egy ovodás gyerek,6 éves,és már dohányzott...Nagyon durva...Meg hogy az egyik idös csávo 8 éves kora dohányzik,és most kb 60 valamennyi éves volt...az sem semmi,csoda hogy tulélte !
    Kiskorban föleg nem szabad alkoholt meg dohányt nyomni...De Bp.-n már sok ilyen gyerek van,bp fele tuti hogy füstöl ... már maga a város is sajna...

Vannak ezek az uj tapaszok,nicotin tapasz,stb... Van valakinek valami tapasztlata? Télleg ennyire jo ez a tapsz ?
    Mert ez legalább segithetne sok embernek ...

Egyik csaj aki a rokonom,azért kezdet el dohányozni mert a pasija is dohányzik...Aztán probálom magyarázni neki hogy haggya abba,meg minden...Aztán rátudtam venni,és sikerült leszoknia.
    De visszaforgatva az idöt,kérdeztem töle hogy mért nem vesz ilyen tapasztot,sokkal könyebb lenne vele lehet...
    Mivolt a válasz? Semmi ... Válmozgatás és szevasz...TAlán a nikotin vágy már ezt a lehetöséget elfujta...

Viszont bizok a mai technikában,hogy sikerül megálitani a dohányt ... De teljesen nem az fix ...

Alkoholrol sokat irtam már nem irok többet :)
  • Brolly
    Az igen, jó kis születésnapi buli, és a szülei nem tudták meg?
  • Aquir
    alkohol, cigi - nem szabad kiskorban, stb.
  • Doomista
    nincs kedvem ennyit olvasni,ezért kérek tiszta választ pls ....
  • Aquir
    lsd. lejjebb :)
  • Doomista
    Huh valszeg,én meg elfelejtetem hogy ezt a topikot nem tetem kedvencek köözééé xDD

mi a téma ?
  • Shadowkiller
    Huhh sziasztok rég nem tudtam jönni sajnos de most itt vok és elolvastam miről maradtam le!
    Alkohol: Nos osztom azok véleményét akik azt mondják, hogy nem kéne tizenévesként izom részegnek lenni. Nem menő dolog sztem se az, hogy most egy társaságban ki van a legjobban kiütve! Fiatalabb havrok sokszor úgy mennek el bulizni, hogy már előre azt beszélik ki menyire lesz kiütve. Erről sajnos csak a szánalom jut eszembe. Történt multkor,hogy havernak szülinapja volt (nem a 18. az alatt) és megbeszéltük, hogy merre megyünk az este folyamán meghogy majd hajnalban haza megyünk. Ebből az lett hogy a srác az első helyen anyirra töltött és töltött, hogy 3/4 óra alatt kész lett, ekkor elindultunk a más helyre és ő ment elől az utcán előttünk egyre gyorsabban és gyorsabban, egyszercsak puffff eldőlt KO. (mint egy zsák krumpli szó szerint) odasiettünk, hogy él e még vagy valami felkapartuk erre bepisált. Olyan öntudatlan állapotot addig én csak hallomásból ismertem (pedig én sem tartozom azért a jó buliból kimaradósak közé). A gyerek éjfélre otthon volt tehát biztos jó volt neki a buli!
    Szóval ezt valahogy nem tartom helyesnek. Igyon. Egy két pohárral, de ne vedeljen össze vissza mértéktelenül, "mert az a menő"! Különben meg szesz nélkül is jól tudja magát érezni az ember ha akarja!!
  • Aquir
    A biotechnológia egyik nagy dolga lenne, hogy a genomból születés előtt vagy egy szimpla vérvétel után megmondja (mert erre van nem kevés esély) hogy az adott személy melyik életévben ennyi és ennyi az esély arra, hogy ilyen és ilyen allergia alakul ki, várhatóan eddig fog élni, és hogy ilyen betegsége lesz, tehát előre megmondják hogy melyik gyógyszerekkel előzhető meg egy-egy egyéni hajlam során bekövetkezendő akár halálos betegség. Igazából a biotechnológában olyan sok infót kéne feldolgozni hogy a mai legnagyobb gépek is piték ehhez :)
  • ivan924
    Nagyon sokszor elfelejtik, hogy rendkívül nagy szerepe van az egyéni érzékenységnek. Pl. cigi egyes tüdőrák-fajták esetében 20, másnál 70 %-os valószínűséggel kiváltó ok. Ez persze csak átlag. Ugyanis ehhez hozzá kell venni, a személyes érzékenységet. Valakinél a 20% is bejön, másnál a 70% se. Minden egyes mérgező anyag (vegyület) esetében igaz ez. Ráadásul a sokféle, károsnak tekinthető anyag hatása összegeződhet, vagy kiolthatják egymást, stb.
    Én is ismerek olyat, aki 95 évesen napi egy dobozzal szív, mást meg elvitt 50 évesen...
    Mindezt színesíti az a személyes vonás, hogy egyes emberek relatíve kisebb dolgoktól kórházba kerülnek, hamar kijön rajtuk. Más meg nagyon sokáig tünetmentes, nincs különösebb baja, aztán mondjuk 70 évesen hopp, baj van, irány a kórház, ahol kiderül, hogy ez is van, az is... napok vannak hátra.
  • Aquir
    alapvetően káros (hiszen egyértelmű hogy benne az anyagok károsak), de különböző hatása van különböző emberek esetén, van olyan akinek az életét sok évvel megrövidíti, mert erősen hozzájárult pár szervezeti károsodáshoz, és van akinek csak pár évvel :) Azért más helyében az a pár év nekem mindenképpen kéne :)
  • Nuki
    te már csak tudod :) neked hiszek :D

nemkevés pénz megy el rá többek között....
    (hallottam olyan néniről amúgy aki kilencvenakárhányéves, osztálytársam dédszülője, és tök egésséges de cigizik régóta már:)
  • Aquir
    Cigaretta... annak higanymennyiségnek a fele, ami ezzel együtt bejut a szervezetbe, 40 év alatt ürül ki. Egy cigis akkor már hiába mondja hogy már abbahagyta a dohányzást, mert a higany attól még a kezdetektől benne marad és rombolja a szervezetet
  • Nuki

legalábbis cigit nem.
    az hogy alkohol, középiskolában 1-2x az még elmegy mert legalább később nem fog annyira megártani neki az alkohol....
  • Dying Soul
    Szerintem sem kéne minden tizenévesnek ilyen korán elkezdenie.
  • Mike
    ki bezsélt ilyenről
    csak azt mondtam 15 évesen még nem kell alkoholizálni, bőven lesz arra még ideje. mint ahogy dohányozni is
  • Mirk
    az agyad annyi károsodást szenved h ez meg se kottyan neki:D
  • Nuki
    nem de az agyad súlyos károsodást szenved, valamint alkoholmérgezést is kaphatsz :D
  • PíszLávJuniti
    Max 96%-os tisztaságú lehet az alkhol ( ez a tiszta alkohol ), de ha megkóstolod, ebbe se halsz bele. Persze rémhíreket jó kelteni, de nem attól leszel alkoholista, rossz ember, hajléktalan, vagy egyéb gusztustalan élősködő, hogy néha kutlúráltan iszol alkoholt.
  • Nuki
    utána is ez lesz.... :]
  • Kabuto0
    köhömmm...nem ugy értsd hogy mindennap zutty rám,csak egy két pohár. bulikor kicsit több.de nem lett baj még belöle,meg nem is hánytam öszintén,néha néha vicces hangulatban voltam meg minden,de nem vagy alkoholista állat:)
    15 évestöl ellehet kezdeni egy kicsit a kostolgatást :)
    (nem azért "kostolgatok" mert hogy nagy fiu akarok lenni meg vagány...
    és nemis azért mert utánzok mást...)
    hanem: finom íz,egészség,stb :D elöny :D

azért mert lehajtok párat az nem jelenti hogy máris felnötnek érzem magam,attol még ugyanugy azt csinálom mint elöbi években,tv,tanulás,gép,haverok,buli,dumcsi,zzz.Nem járok el én minden este a kocsmába meg ilyen.
    Azért izé ne ismerjetek félre :D
  • Mike
    uncsitesóm borász itt Budafokon, ő mondta
  • Mike
    15 évesen szerintem meg nagyon kicsi vagy a piáláshoz
    bőven lesz még rá időd, hidd el, bokorban feküdni, árokparton, négykézláb lépcsőtmászni 20-as éveidben

inkább élvezd ki a gyerekkkort úgysem tart már sokáig :)
  • Mike
    innen látszik, hogy az ittas kinézethez nem kell inni se
    mennyi rájátszás van benne, amikor az ember részeg :)