33
  • AgentKis
    #33
    Ezekbe nem CCD hanem CMOS érzékelő szokott lenni, ami jóval kisebb ugyan, de jóval szarabb is.
  • djpedro
    #32
    Hát mindig a Samsung gyártja ki a legmenőbb telcsiket...grat nekik
  • SymbioC
    #31
    "10 megapixel nem fogja elrondítani"
    de, ez el fogja... 2-3MP jó CCD és objektív és jobb képeket kapsz mint 10Mp ezzel.
  • Lonesome Jim
    #30
    Micsoda hülyítés :) Aki nem ért hozzá, az be is dől neki szépen.. ilyen gány minőségű optika mellé lehet akár 15 megapixel is, teljesen mindegy.. ilyen szintű optikákhoz elég lenne max 2-3 megapixel, talán még az is sok lenne.. még a középkategóriás kompakt gépekhez is értelmetlenül sok a 10mpx, nemhogy egy telefonhoz..nevetséges
  • nikeman
    #29
    Nagyon fasza, nekem jól jönne egy
  • insomniac
    #28
    "egy fényképezőt nem visz magával mindenhova normális ember, akármekkora is. Jobb, ha egyben van."

    és ez a lényeg.
  • Mp3Pintyo
    #27
    Kompakt digitgép:
    Canon PowerShot SD900 (Digital IXUS 900 Ti) - 10.0 million effective pixels
    Canon PowerShot G7 - 10.0 million effective pixels
    Canon PowerShot A640 - 10.0 million effective pixels
    Casio Exilim EX-Z1000 - 10.0 million effective pixels (Megjelenés: 2006.04.26.)

    Megapixel háború:
    Roundshot D3 – 470 Million Pixels
    http://www.dpreview.com/news/0609/06093007seitzd3.asp

    Azért nem rossz óriásplakátnak amit készít :D
  • Akuma
    #26
    De ne vegyél 30-ért telefont és 40-ért fényképezőt (+aksi+töltő+pénz), amikor 45-ért lehet használtan 2megapixeles telefont venni (csak körül kéne nézni), ami ténylegesen szép képet csinál! Szóval ne a csúcskategóriával számoljatok, annak is le fog menni az ára...
    Mellesleg fényképezőhőz gondoskodni kell a különálló aksiról és töltőjéről, míg a telefont így is úgy is fel kell tölteni és ugyanannak az aksijáról működik a fényképezés is. Bármit is mondotok, egy fényképezőt nem visz magával mindenhova normális ember, akármekkora is. Jobb, ha egyben van.
  • Tzupi
    #25
    Lame itt nem sok tükörrelfexes gép lett leirva.

    Egy kompakt lett a végén és egy fuji 5600 és az se az.

    Nézzük...
    Van 180e ftunk:
    Vegyünk egy telot 30e ftért, amiért már lehet elég okos kis telokat kapni..
    Vegyünk egy kompakt gépet, ami elfér a ingzsebednen (elnézést de nem tudok pontos árat, vagy tipust irni, nem reszortom ezek a gépek.). Legyen 40e ft.
    Maradt még 110 e ftunk...
    Nem vagyok biztos de talán ezért vmi olcsobb tükörrelfexes gépet vehetünk...

    És van otthon egy jo telonk, egy ultrakompakt kis fotogépünk, amit kulcstartora lehet füzni, és egy elég jo fényképezögépünk, amivel komolyabb képeket is lehet késziteni...
    Én ez utobbit választanám, minthogy vegyek egy mindent-bele-de-mégse masinát ugyanennyiért...
    Ez esetbe boccs...
  • Lame
    #24
    Nem ertem milyen alapon hasonlitotok ossze egy tukorrleflexes gepet egy telefonnal. Ez mindig nalad van es tudsz vele viszonyalg elfogadhato kepet csinalni. Vagy Te mindig a zsebedben hordod a fenykepezodet is?
    Ez esetbe boccs.
  • Lame
    #23
    Ez a szivas az egeszben.
    En is az 5 megasat neztem ki anno Samsungbol, de csak koreaban kaphato.
    Igy kenytelen voltam egy 6630-ast venni aminek nincs optikaja es csak 1.3 megapixeles.
    Nem ertem a Samsungot miert nem hozza be ezeket a telcsiket Europaba. Szet alazna a Nokiat. Ok meg csak most hoztak ki 3 megapixeles telcsit optikval, de botranyosan gyenge a kepminosege.
  • huuu
    #22
    Nokia 3120 22000 +
    Kodak EasyShare C310 23000
    Még csak 45000 és nem 180000.
    Csesszék meg.
  • huuu
    #21
    pl.Fuji s5600 oszt jóvan. 60000-ért.
    Van egy majdnem normális géped.
  • huuu
    #20
    janyikzs! Azért ennél vannak komolyabb felbontások!!
    Pl.: http://www.mamiya.com/cameras.asp?id=1&id2=2107
    De a digitális hátfalak már 40 Mpixel körül vannak.
    Persze akkor is jobb a dia.
    Viszont ilyen méretben nincs értelme a 10 Mpixel-nek.
    Mekkora a ccd? És a lencseméret. Nem sok fényt ereszthet át ilyen átmérőn.
    Képzaj az fasza lehet! :)
    Ja és Gerygery a Kodak valóban szuper. a maga 20000 forintos árával.
    Ott az ár/érték arány magáért beszél.
    Ennek ellenére örülök, hogy próbálkoznak.
    Végre a kompakt digi gépek lassan a gyártók általi áron eladhatatlan optikái átkerülnek a mobilokra. Ott még kapnak érte annyi pénzt. Sok hülye megveszi.
    Nem kell új gyártósorba feccölni a zsét mi?
    Hát fejlődünk tesókáim! :)
  • Lenny
    #19
    Itt az igazság!

    A sok láma csak megapixelt látja, azt hiszik attól lesz jobb egy fotó minősége! Felejtsétek már el ezt a faszságot gyerekek!
  • Gerygrey
    #18
    Egyetértek, 10 mpx mellé már igazán dukálna egy tükörreflexes cucc, amúgy teljesen felesleges, bugyuta marketingfogás az egész. A 3.2-es Kodak gépem gyönyörű képeket csinál, otthoni felhasználásra bőven elég, bulifotókra meg egyéb marhulásokra 1.3 is bőven jó. Szerelhetnének egy Canon 30D-be symbianos telefont, na azt bevenné a májam - csak nincs az a zseb amibe belefér :)
  • accsakide
    #17
    Képzaj.Mióta ismerem a szó jelentését nem vagyok olyan boldog ember.Főként,hogy a Dmc fz 30-asom megvásárlása után döbbentem rá,hogy nem elhanyagolható tényező.

  • Sadist
    #16
    Van, persze hogy van, ha lepedő méretre nyomtatsz, minőségi objektívvel. De ez a 10 megapixel - mint már említették - csak parasztvakítás. Mondok valamit, a 9x13-as képre, amit majd a családi albumba pakolgatsz, a 2 megapixel is elég. Persze normális obival, rendes képfeldolgozó processzorral, nem ilyen vackokkal, amiket a telefonokba raknak.
  • Sadist
    #15
    Oszt' mit ér az a 10 MPixel, ha az objektív olyan ótvar képet vetít, hogy a 2 Mpixelesre sem volna jó? Csak a kép méretét növeli, minőségi javulást nem fog hozni, csak több képzajt.
  • Cat #14
    A "Gyártsunk digitális szemetet" jelszó biztos kinn van a cég irodájának falán.
  • Akuma
    #13
    "Miért nem csinálnak fényképezőgépet,telefon funkcióval?"
    Ez az, csak telefonnak hívják, nem fényképezőgépnek, így több fogy belőle.

    Egyébként 3 megapixeles mobiloknak is gyönyörű képe van, a 10 megapixel nem fogja elrondítani, csak több képpontból fog állni.
  • accsakide
    #12
    Telefonálni is lehet vele?
    Miért nem csinálnak fényképezőgépet,telefon funkcióval?
  • szivar
    #11
    Hát nekem ez nem kellene. Majd ha már a 100 megapixeles ccd lesz a mobilban,80x-os optikai zoommal, és lesz 1000x-es digit. zoom is benne, akkor majd veszek egyet... Feltéve ha lesz a telefonban mindenzenétésvideótlejátszó meg 3d-s gyorsítás, meg minden hasznos holmi.
  • GregSB
    #10
    SZVSZ az a 6 megapixeles Fujitok mérföldekkel szebb képeket csinál, mint ez fog.

    10 megapixel egy olyan pici érzékelőn mint ez kegyetlen nagy zajosodással fog járni, nem hiába nincsenek még 10mpx-es kompakt digigépek.

    Nem más ez mint tömör parasztvakítás, mert 10mpx igazából csak annak kell, aki A4-esnél nagyobbat szeretne nyomatni a képeiből (általános használatra BŐVEN elég a 6-7mpx), de akinek ilyen igénye van az nyilván nem azt szeretné, ha szénné lenne mosva a képe a zajszűréstől, szal vesz egy nagyobb érzékelős bridge gépet, vagy DSLR-t (amiknek rűadűsul mérföldekkel jobb optikája van, ami szintén beleszámít a képminőségbe nagyobb méretű nyomtatásoknál).


    Szóval akkor ki fogja ezt venni? Azok akiknek fingjuk sincs a fotózáshoz és be lehet őket etetni a nagy számokkal...

  • janyikzs
    #9
    17,2 MegaPixel

    Nem ez a legnagyobb, sőt..., csak példaképpen egy magyar oldalról, itt megrendeled, max 1-2 nap és lent (az árról persze nem beszéljünk).

    Aki pedig azt mondja, hogy nincs különbség 5 és 10 MegaPixel között, annak vagy a nyomtatója, vagy a szeme rossz. 4-5-6 MPixel között is óriási különbségek vannak.

    Sőt 2 különböző 5 MPixeles dig. fényképezőgép között is hatalmas különbség van. Az egyik képe 9*13-as képre is alig jó, a másiké sokkal jobb egy 10*15-ös képen is. Persze ha még valaki nem foglalkozott komolyabban több géppel és nyomtatással, addig nem is tud jó véleményt adni.

    Például az 1,3 MPixeles Sony-m is jó képet csinál, de csak a monitorra való, lapra ne is próbálkozzunk, diaképnél nagyobbra.
  • janyikzs
    #8
    Nem csak az a gáz, hogy nálunk ez sokára fog csak megjelenni, hanem az, hogy egy 3 MPixeles sony-t úgy reklámoznak itthon, hogy ez a csúcs, ilyen még nem volt.

    Az az 1-2 év szerintem 4-5 év is lehet, mivel már legalább 2 éve megjelent 5 megapixeles mobil, de itthon még semmi nyoma sincs, talán 1 év múlva.

    Emiatt ez a telefon nálunk leghamarabb 2010 körül várható, de hogy akkor mennyiért, azt a mai helyzetből nem lehet tudni (bár az biztos, hogy még nálunk forint lesz).
  • rohamkukac83
    #7
    "mert én eddig nemigazán hallottam 10 megapixeles fényképezőgépről!"
  • Visor
    #6
    Egész fasza telefon! Szerintem ez ügyesen megelözte a digitális fényképezőgépeket, mert én eddig nemigazán hallottam 10 megapixeles fényképezőgépről! Ez egy igazán komoly telefon!
  • neoG
    #5
    ez most egy telefon amivel fényképezni lehet, vagy egy fényképezőgép, amivel telefonálni lehet?
  • 0Speed0
    #4
    Lehet jobban megéri kimenni és ojan technikai cuccokat hozni valamelyik ázsiai országból amelyiken van egy angol szoftver...de ez a legkevesebb ...ráraknak majd ha lesz magyar......és lehet h így is olcsóbban kijössz, mint ha itthon megvennéd majd 1 év múlva...(telefonok, mp3 lejátszók kamerák sőőt még lcd monitor is elfér a poggyászba...)
  • Timbo
    #3
    Jah! én is erre gondoltam :)
  • p00h
    #2
    szvsz meg bőven elég az 5 megapixel, mi a ráknak 10es? annyira felesleges, 5ös is kinyotatva tökéletes, nem látsz különbséget a 2 között... jó zoknak számít akik fotóznak, de azok nem 10 megapixeles telefont hanem rendes gépet fognak venni... az optika zoom meg a többi feature jó dolog, tetszenek, de 10 mp... a másik meg h odakinn már mióta vannak sokmegapixeles telefonok, itthon meg még nemrég jött be a 3as... nézd meg h 200ba milyen telók kerülnek itthon... direkt lassítják az új cuccok bejutását mert le vagyunk maradva... lehúzzák rólunk azt a pénzt is amit odakinn már lehúztak 3 éve az emberekről... 10 megapixees 1-2 év múlva jön e idehaza és akkor fog 200ról indulni... sszvsz
  • Tinman #1
    Kövezzetek meg, de ennek már látom értelmét.
    Mindig csak röhögtem a sok lámán aki még anno a fénygépes telók debütálása idején 100 ezreket fizettek VGA felbontásért csak azért, hogy nekik elsőként legyen egy fényképezésre szinte alkalmatlan, ocsmány képeket gyártó mobiljuk, melyen még egy rohadt Symbian oprendszer sincs.

    De ez most más... 10 megapixel + 3x optikai zoom már nagyon korrekt.
    Mi kb. 4 éve 130-at adtunk a 6 megapixeles, 3x optikai zoomos Fuji digitális gépért.
    Ha azt nézem, hogy ez kicsi, telefonálni lehet vele, 15-30 FPS mellett még mozgóképet is rögzít, sőt még tévézni is lehet vele, akkor azt mondom nem vészes az induló 200 ezres ár, mely mondjuk itthon 250 lesz.
    Szvsz bő 1 év múlva már 70k körül lesz előfizetéssel, na akkor érdemes lesz beszerezni.