Tóth Kristóf

10 megapixeles kamera-telefon

A Samsung a világon elsőként jelent meg 10 megapixeles kamera-telefonnal. A készülékben mobil TV funkció is helyet kapott.

A Samsung Dél-Koreában piacra dcbta a világ első, 10 megapixeles mobil telefonját. Az SCH-B600 6 milliméterrel keskenyebb és 10 grammal könnyebb, mint a 7 megapixeles kamera-telefon (SCH-V770), ezenkívül abban is különbözik a korábbi készülékektől, hogy műholdas mobil TV funkcióval is felszerelték. A B600 telefon külső formája a valódi digitális kamerák formájára emlékeztet. A készülék elülső lapja hagyományos telefon, a hátlapja pedig digitális kameraként használható.


A B600 fényképezőgépének optikája az érzékelő hatalmas felbontása mellett háromszoros optikai és ötszörös digitális zoom-mal is bír, nem is beszélve az autofókuszról és vakuról. A B600-at ezenkívül olyan LED autofókusz funkcióval látta el a Samsung, amelynek segítségével a cég közleménye szerint a telefon tulajdonosa sötét környezetben is tiszta és éles képeket készíthet. A LED autofókusz automatikusan választja ki a távolságot, és megfelelő fókuszbeállítást biztosít az optimális fotózáshoz.

A B600 rendel­­kezik fehér­szín-egyen­súly beállítással, manu­ális fókusz-funkcióval, valamint so­ro­zat­fényké­pe­zési lehe­tőség­gel. A Bluetooth por­ton át a felhasz­nálók vezeték nélkül is küld­hetnek képeket más mobil­telefonokra, nyomta­tókra. A mo­bilte­lefon TV-kime­neti funkció­val is ren­del­ke­zik, így a tele­fon­nal készült ké­pe­ket/vi­deókat a TV képer­nyőjén is megtekinthetjük.

A hátsó TFT-LCD kijelzőt a telefon méretéhez képest a lehető legnagyobbra tervezték, mérete 2.2 inch, felbontása 240x320 képpont, és 16 millió szín megjelenítésére képes. Mozgóképek QVGA felbontással rögzíthetők, másodpercenként 15-30 képkocka sebességgel MPEG4 vagy H.264 kódolással. A felhasználók élő TV adást is nézhetnek a Satellite DMB funkciónak köszönhetően. A belső memória mellett az új készülék természetesen külső memóriát (MMCmicro) is támogat, mely a készített felvételek hatalmas mérete miatt elengedhetetlen tartozék.

A B600 további modern funkciói közé tartozik az MP3 lejátszó, a névjegykártya scanner és a 128 szólamú polifónikus hang. A B600 ára Koreában 900 000 won (körülbelül 900 dollár).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AgentKis #33
    Ezekbe nem CCD hanem CMOS érzékelő szokott lenni, ami jóval kisebb ugyan, de jóval szarabb is.
  • djpedro #32
    Hát mindig a Samsung gyártja ki a legmenőbb telcsiket...grat nekik
  • SymbioC #31
    "10 megapixel nem fogja elrondítani"
    de, ez el fogja... 2-3MP jó CCD és objektív és jobb képeket kapsz mint 10Mp ezzel.
  • Lonesome Jim #30
    Micsoda hülyítés :) Aki nem ért hozzá, az be is dől neki szépen.. ilyen gány minőségű optika mellé lehet akár 15 megapixel is, teljesen mindegy.. ilyen szintű optikákhoz elég lenne max 2-3 megapixel, talán még az is sok lenne.. még a középkategóriás kompakt gépekhez is értelmetlenül sok a 10mpx, nemhogy egy telefonhoz..nevetséges
  • nikeman #29
    Nagyon fasza, nekem jól jönne egy
  • insomniac #28
    "egy fényképezőt nem visz magával mindenhova normális ember, akármekkora is. Jobb, ha egyben van."

    és ez a lényeg.
  • Mp3Pintyo #27
    Kompakt digitgép:
    Canon PowerShot SD900 (Digital IXUS 900 Ti) - 10.0 million effective pixels
    Canon PowerShot G7 - 10.0 million effective pixels
    Canon PowerShot A640 - 10.0 million effective pixels
    Casio Exilim EX-Z1000 - 10.0 million effective pixels (Megjelenés: 2006.04.26.)

    Megapixel háború:
    Roundshot D3 – 470 Million Pixels
    http://www.dpreview.com/news/0609/06093007seitzd3.asp

    Azért nem rossz óriásplakátnak amit készít :D
  • Akuma #26
    De ne vegyél 30-ért telefont és 40-ért fényképezőt (+aksi+töltő+pénz), amikor 45-ért lehet használtan 2megapixeles telefont venni (csak körül kéne nézni), ami ténylegesen szép képet csinál! Szóval ne a csúcskategóriával számoljatok, annak is le fog menni az ára...
    Mellesleg fényképezőhőz gondoskodni kell a különálló aksiról és töltőjéről, míg a telefont így is úgy is fel kell tölteni és ugyanannak az aksijáról működik a fényképezés is. Bármit is mondotok, egy fényképezőt nem visz magával mindenhova normális ember, akármekkora is. Jobb, ha egyben van.
  • Tzupi #25
    Lame itt nem sok tükörrelfexes gép lett leirva.

    Egy kompakt lett a végén és egy fuji 5600 és az se az.

    Nézzük...
    Van 180e ftunk:
    Vegyünk egy telot 30e ftért, amiért már lehet elég okos kis telokat kapni..
    Vegyünk egy kompakt gépet, ami elfér a ingzsebednen (elnézést de nem tudok pontos árat, vagy tipust irni, nem reszortom ezek a gépek.). Legyen 40e ft.
    Maradt még 110 e ftunk...
    Nem vagyok biztos de talán ezért vmi olcsobb tükörrelfexes gépet vehetünk...

    És van otthon egy jo telonk, egy ultrakompakt kis fotogépünk, amit kulcstartora lehet füzni, és egy elég jo fényképezögépünk, amivel komolyabb képeket is lehet késziteni...
    Én ez utobbit választanám, minthogy vegyek egy mindent-bele-de-mégse masinát ugyanennyiért...
    Ez esetbe boccs...
  • Lame #24
    Nem ertem milyen alapon hasonlitotok ossze egy tukorrleflexes gepet egy telefonnal. Ez mindig nalad van es tudsz vele viszonyalg elfogadhato kepet csinalni. Vagy Te mindig a zsebedben hordod a fenykepezodet is?
    Ez esetbe boccs.