269
 • wanek
  #269
  Te valami provokátor lehetsz a friss regeddel. Amúgy meg baromságot írtál.
 • Epikurosz
  #268
  Csókolom! Két sör között beugrott ide ön is?
 • Alexandros
  #267
  Sziasztok mi a véleményetek a koreai robbantásokról, nekem véleményem Magyarország elöször heverje ki a Gyurcsány vitát.Szerintetek? Szerintem az Orbán többet hazudik nem? Jobb egy zsido ma mint100 cigány holnap.
 • Epikurosz
  #266
  "Én már azon a ponton vagyok, gyerekeim, hogy két fajról kezdek beszélni az emberi fajon belül: vannak a kultúrlények, és vannak a barbárok."

  No, tessék, nem vagyok egyedül:
  http://index.hu/tech/tudomany/2faj061018/
  Itt Magyarországon már most két faj van.
 • wanek
  #265
  Publikus, már megjelent, bárki számára elérhető ötleteket miért ne írna le az ember? A saját ötleteimet meg vagy megvalósítom én, vagy magamban tartom. Utálom az ingyenélőket.
 • Epikurosz
  #264
  ...és tulajdonképpen on-topic vagyunk mert Teller Ede a H-bomba atyja...
 • Epikurosz
  #263
  Még csak annyit, hogy Lipták prof, jóhiszeműségében nem kételkedem, tisztességes ember, épp jó csaléteknek.
 • Epikurosz
  #262
  "A figyelők meg tehetnek egy szívességet. "
  Nevetsz te, de ha tudnád..., hogy így is lehet megcsapolni a szürkeállományt.

  Mondok egy példát: az origo.hu-n tette fel egy bájos fórumozó a kérdést, hogy ötleteket vár arra vonatkozóan, hogyan lehetne érzékelni a kertben a vakondok által ásott járatokat. A naív fórumozók aztán természetesen próbáltak segíteni a rágcsálók által veszélyeztetett kerttulajdonosnak. Aztán lassan kezdett szivárogni az elmélet. Kiderült, hogy nem is vakondokról van szó, hanem alkalmasint palesztinokról, akik titkos alagutakat ásnak a Gázai övezet határán, ahol mindenféle dolgokat csempésznek be. Szóval, így is lehet okosodni. :-)

  De van másik példám is: Maga Lipták Béla nagytekintélyű Professor Emeritus tette fel a világhálóra (Hungarian American Lobby levlistája) azt a felhívást, amely a Nobel-díjas Teller Ede nevében kérte a magyar fiatalokat, hogy egy megadott címre küldjék el ötleteiket, tudományos szakdolgozataikat, találmány-terveiket. Szegény Teller Ede ekkor már vak volt, beszélni is alig tudott. Próbából el lett küldve néhány szakdolgozat, válasz soha nem érkezett rájuk.
 • wanek
  #261
  Ámulok és bámulok :)
  Én azért ezeket nagyon erős fenntartással fogadom.
  A figyelők meg tehetnek egy szívességet.
 • Epikurosz
  #260
  Re: lepkefing :-)

  Van egy olyan irányzat, hogy a műlégy megeszi a természetes legyet, amelynek lebomlása során metángáz keletkezik, és az hajtja tovább a kütyüt, persze nem Forma-1-es sebességggel. Na, ehhez mit szólsz?
  Egyébként nekem lennének ötleteim, de itt nem árulom el őket, mert minden szavunkat figyelik.
 • wanek
  #259
  "Ma a mobilok egy hétig is húzzák, ilyen az enyém, de van már olyan is, amely 2 hétig elketyeg." - a mai mobilok, amik már színes kijelzőjűek, multimédiás tartalmat játszanak le, bluetooth-ot, wifi-t használnak, stb. kb. 1 napig, vagy addig se bírják. Persze akkor, ha használod is. A készenléti módot most hagyjuk, mert nem azért tart valaki telefont, hogy ne használja. Persze a tök egyszerű telefonok, amiben gyakorlatilag semmi egyéb nincs, bírhatják tovább. Neked olyan van?
  Ha itt repülő műlegyekről beszélünk, az mégsem lehet akkora, mint mondjuk egy macska. A kis méretű szerkezetbe csak kis aksit lehet tenni, annak meg a kapacitása annyi lehet, mint a lepkefing.
 • Epikurosz
  #258
  Ide figyelj:
  A francba ezzel az állandó afrikázgatással. Itt lebzseltek ösztöndíjasaik a szocialista országokban, majd hazamentek, és szépen visszaileszkedtek a törzsi életbe.

  Nekünk Európával kell törődnünk, esetleg más - hozzánk hasonló kultúrájú népekkel (Észak-Amerika, Ausztrália ilyenek), és még közelebb a magyar nemzettel.
  Ne félj, mások nem aggódnak miattunk.
  Afrika esetében az újragyarmatosítás vagy a gyámság lehetne a megoldás, de máris látom, amint húzod a finnyás orrod. Akkor meg hallgass.
  ----------------------

  Visszatérve ezekre a műlegyekre: naná, hogy az energiaforrás a bibije a dolognak, de gondoljatok bele: 1994-ben vettem az első mobilt, Ericsson GA628-ast. Úgy feszítettem vele, mintha én lennék Henry Ford. Két- max. háromnaponta kellett tölteni. Ma a mobilok egy hétig is húzzák, ilyen az enyém, de van már olyan is, amely 2 hétig elketyeg.

  Mindenestre, ha már lesznek ilyenek, jó lenne nekünk feltalálni, nem az irániaknak, zsidóknak, koreaiaknak, mit tudom én még kiknek...
  Csak, jaj, a magyar kutatást valakik tönkretették, kutatóink kitántorogtak Nyugatra.
 • wanek
  #257
  Amit leírtál, az nagyjából igaz. De tisztában vagy azzal, hogy mi a témája a cikknek, amihez ez a topic kapcsolódik?
 • SoulHUN
  #256
  Üdv! Beszélhettek a 2.vh vagy az atombomba és egyebek által elpusztított/kiirtott emberek számáról, de érdekesebb ami manapság (és már jó néhány éve-évtizede) Afrikában zajlik. Hadurak-kormányok módszeresen irtják az adott ország lakosságát napról napra. Lehet, hogy a háborúban meghalt pl Ausztriában 90.000 civil. Rendben, Afrikában két-három nap alatt -már elnézést- összejön ugyanennyi, vagy még több is, és nem a helyi vadállomány miatt. Gusztustalan hogy a "világ rendőre" (mert szeretnek ebben a szerepben tetszelegni) usa amennyiben nem fűződik érdeke az adott területhez, elfelejti rendőri kötelezettségeit. Kapják be. Az ensz ugyan bróbálkozik, küldözgeti is a kéksisakosokat de -lássuk be- kevés vagy semmilyen sikerrel. Ugandából ha jól emlékszem 98' ban úgy kirugdosta őket egy helyi milícia hogy nem győzték összeszedni a holmijukat. Szóval emberek lehet évtizedekkel ezelőtti történéseken vitatkozni, meg zsidózni meg minden, de ez a szemetek előtt zajlik. És fog holnap is, és holnap után is...
 • wanek
  #255
  Van mindennek ellenszere. Ha _esetleg_ lesz valami konkrétan is, akkor rövid időn belül meglesz az ellenszer. Egyelőre ezt még csak a kamu katégóriába sorolom.
 • szivar
  #254
  A publikus dolgok szerint nehézkes az energiaellátása. De amiről nem tudunk||tudhatunk? Összeesküvés elmélet rlz...

  Amúgy meg nem egy darabban kellen gondolkozni, hanem sokban. Egy jóskabogarat simán eltapos az ember, de sok százat?
 • wanek
  #253
  Én is láttam már hasonlókat. De a legnagyobb probléma az energiaellátása. Még a saját súlyát is nehezen viszi, nemhogy fegyvert!!! Önmagában is csak rövid ideig üzemképes, és persze könnyen észlelhető, hatástalanítható. Tehát semmi értelme nincs.
 • szivar
  #252
  Nem tudom láttad-e azt a sorozatot aminek az volt a címe hogy a "Cég hullámhosszán" (ha jól emlékszem a címére). Ilyen összeesküvéselméletes, akciós sci-fi szerűség volt. Nem is olyan rég. Megnéztem, először jót röhögtem hogy hogya a f***omba lehet ilyen baromságokat kitalálni. Azóta a benne szereplő kitalált(?) cuccok nagy részéről már a nyilvánosságnak is tudomása van. Volt benne ilyen rovar is ám :D.
 • wanek
  #251
  Szánalmas.
 • gforce9
  #250
  még szerencse hogy te ezt is tudod
 • wanek
  #249
  Arra azért ne vegyél mérget, hogy ez igaz hír. Csak a szokásos kamu.
 • Epikurosz
  #248
  Már látom is, amint az MSZP zárt üléseinek mocskos beszédeit ilyen legyekkel veszik fel az ellenállók. :-)
 • Epikurosz
  #247
  Nesze neked atom!
 • Epikurosz
  #246
  Bocs, lehet, hogy Nagy-Britanniában 200.000 katona halt meg (a garfikon, amit nézek, nem elég pontos).
 • Epikurosz
  #245
  "33 millió civil áldozat a szövetségesek oldaláról, 3,8 millió a tengelyhatalmak oldaláról. A katonai áldozatok száma is duplája (17 millió szemben a 8 millióval) a szövetségesek oldalán. "

  Aham.

  Németországi halott: 3.250.000 katona + 2.350.000 civil
  Ausztria: 230.000 katona + 90.000 civil
  Olaszország: 330.000 katona + 80.000 civil
  Magyarország: 150.000 katona + 260.000 civil
  Japán: 1.700.000 katona + 350.000 civil
  folytassam?

  Abban igazad van, hogy a tengelyhatalmakkal szembenálló antifasiszta koalíció áldozatai nagyobbak, de csak a Szovjetunió és Kína miatt, ugyanis:

  USA: 290.000 katona + gyakorlatilag 0 civil
  Nagy-Britannia: 400.000 katona + 60.000 civil
  Franciaország: 250.000 katona + 270.000 civil

  (A fenti számokban nincsenek benne a zsidó áldozatok)

  Azt természetesen hozzá kell fűzni, hogy 1 ártatlan ember halála sem elfogadható. (Az ártatlant csak azért fűztem hozzá, mert én támogatom a halálbüntetést, spec. esetekben.)
 • wanek
  #244
  "Én meg azt bírom, hogy folyamatosan ugyanazt szajkózod, akkor is, amikor már messze nem áll meg a lábán az érvelésed." - szerinted. Nekem erről más a véleményem.

  A történelmet mindig a győztesek írják, nem a vesztesek... Ha valaki esetleg vitatni meri, azt meg bíróság elé ráncigálják...

  "kiderült, hogy hülye vagy" - egy ilyen móricka, mint te, kevés ahhoz, hogy a kijelentést komolyan vegyem. Egyébként melyik is volt az a két alkalom?
 • gforce9
  #243
  Hehe, hát kb jah :D Velem is eljátszotta :D Amolyan elméleti kísérethez tudnám hasonlítani a gondolkodását. Mint egy fizikai kísérlet, ami tökéletesen ideális körülmények között van megvalósítva. Hogy lám lám így működik. Csak a valóság ettől messze áll. Steril körülmények között, igaza volna, de nem erről van szó. A probléma sokoldalú, sokrétű, nem lehet leegyszerűsíteni arra a dologra amire ő teszi: "Nem etikus dolog volt hirosima." Steril ember egy steril világból. :D
  Tudod Wanek egy ilyen dolgot nem lehet kiragadni a környezetéből, sem időben sem térben, hanem a körülményekkel együtt kell vizsgálni a dolgot, mert egyébként nem kapsz hiteles képet. Ha pedig nincs hiteles képed, nem tudsz hiteles ítéletet hozni, ennyi.
 • valamit
  #242
  Én meg azt bírom, hogy folyamatosan ugyanazt szajkózod, akkor is, amikor már messze nem áll meg a lábán az érvelésed.

  33 millió civil áldozat a szövetségesek oldaláról, 3,8 millió a tengelyhatalmak oldaláról. A katonai áldozatok száma is duplája (17 millió szemben a 8 millióval) a szövetségesek oldalán. Ezek után gondolkozz el azon, hogy 300-400 ezer saját és 200 ezer ellenséges katona halálát és hónapokig tartó harcokat választanál, vagy 200 ezer ellenséges civilt áldoznál e be, hogy gyorsan véget érjen a háború. Tudom, te olyen messze menőkig erkölcsös vagy, hogy inkább haljon meg 600 ezer ember, közte 400 ezer saját katona, mint 200 ezer ember ellenséges civil. Csak te, messze menőkig erkölcsös ember, már ebben a topicban is két alkalommal eljátszottad velem azt, hogy amikor minden érved megdőlt és kiderült, hogy hülye vagy, akkor nem beismerted, hanem basztál válaszolni.
 • wanek
  #241
  Bírom, hogy az ilyen mórickák mindig tudják, hogy a másik miről mit gondol, és mit tenne. Ne legyél már ennyire nevetséges!

  Az, hogy te mit kockáztatsz meg és mit nem, az a saját jogod. Persze a móricka-effektusod (ugye tudod, hogy móricka mi?) itt is közrejátszik.
 • valamit
  #240
  :D Meg ahogy Móriczka elképzeli. Ilyen helyzetben te lennél az első (és a jobbosok, meg főleg a szélsőjobbosok) aki üvöltve követelné(te)k a bomba (nevezzük akár atombombának a) ledobását.

  Egyébként az meg, hogy most ennyire tiltakozol az atomfegyver ellen nem kis részben köszönhető annak, hogy már korábban mások bevetették. És megkockáztatom nálad az is bejátszik, hogy kik tették.
 • wanek
  #239
  Ez a fikció nem nagyon állja meg a helyét több okból sem. Sem az EU, sem a NATO miatt. Tehát ez most nem jött be. Érzem én az igyekezetedet, hogy valamilyen módon megpróbálsz engem rávenni arra, fogadjam el az atomfegyver bevetését (és ezzel áttételesen "igazolni" az amerikaiakat), de ez nem fog menni.
 • wanek
  #238
  :)
  Az én fejemre nem nagyon nőnek, mert tulajdonos is vagyok...
 • valamit
  #237
  Szerintem aki tanult történelmet többségében nincs ezzel tisztában. Talán te is jobban el tudod képzelni, ha azt mondom: Képzeld el, hogy Szlovákia holnap lerohanja Ausztriát és elfoglalja. A bombázásokban mintegy 150 ezer osztrák meghal, további 300-400 ezer pedig táborokba kerül. Ezekre valamivel lassabb és kegyetlenebb halál vár. Természetesen az ausztriai magyar lakosokat az elsők közt viszik a táborokba. Aki teheti az menekül Magyarországra. És szintén természetesen ugyanez történik Szlovákiában is, a magyar lakosságot táborokba és gázkamrákba viszik, százezer számra. Onnan is aki csak teheti Magyarországra menekül. Majd Szlovákia gondol egy nagyot: szétbombázza Debrecent, meglódul hadseregével és elfoglalja Salgótarján, Miskoc, Nyíregyháza térségét. Eddigre már a rokonságodból egy a harcmezőn, egy pedig valamelyik táborban végezte. Eszeveszett harcokban, úgy kétszázezer katona vére árán a magyar hadsereg vissza veszi az északi-középhegységet és előretör Kassa irányába. A szlovák vezetés meg kiadja a parancsot: az utolsó vérünkig harcolunk, bevesszük magunkat a hegyekbe és partizánakciókat folytatunk. És akkor az MTA tudósai eléd állnak, hogy a háború alatt kifejlesztettek egy új bombát. Ami egymagában akár 40 ezer ember életét is kioltja és ráveheti a szlovákokat a megadásra. Ezzel mintegy megelőzve a partizánháborút, és így további 40-50 ezer magyar ember halálát. Te hogyan döntenél, mint felelős vezető: ledobnád e a bombát Pozsonyra vagy azt mondanád, hogy köszönöm, de nem, mert ez etikátlan, jöjjön a partizánháború?
 • Epikurosz
  #236
  Jut eszembe: nálam a buta emberek is lehetnének alkalmazottaim, mert nem tudnának a fejemre nőni. :-)) Csak beosztás kérdése az egész.
  De jaj, nem vagyok nagyfőnök.
  Talán emiatt?
 • wanek
  #235
  Sokféle filozófia létezik, általában mindegyikben van sok igazság, és persze tévedések is.
  Teljesen értelmetlen a keresztény vallásból kiindulni, és a bibliára hivatkozni, mert ugyebár sokféle vallás van, világ meg csak egyfajta. Mindegyik vallás másképp magyarázza a dolgokat, és belátható, hogy egyszerre nem lehet mindegyik igaz.
  Alapjában véve nincsenek jófiúk, csak roszak. A rosszak között persze lehet különbséget tenni, hogy nagyon, vagy csak kevésbé rosszak. Ez pedig azért van így, mert maga az élővilág ilyen. Más előlény elpusztítása (leszámítva a növények többségét) árán tud csak életben maradni (és ez alapvetően rossz dolog). Ez az az ösztön, ami az embereknél is fennáll. Mármint más élőlények elpusztítása. Az embereknél persze nem kizárólag az élelem megszerzéséért folyik a harc, hanem az életkörülményekért is, és ez az, ami az embert teljesen megkülönbözteti a többi élőlénytől. Az életkörülmények kategóriába aztán nagyon sok minden belefér, tulajdonképpen mindent ide kell érteni, ami nem a biológiai lét fenntartásához szükséges.
 • wanek
  #234
  Ismét bebizonyítottad, hogy miért nem lehetnél az alkalmazottam. Ugye emlékszel? Csak értelmes emberek dolgoznak nálam. A hozzászólásod nívója nem éri el azt a szintet, hogy tételesen válaszoljak rá.
 • gforce9
  #233
  "Hol írtam én azt, hogy csak én látom helyesen a dolgokat?"
  Minden hozzásólásod olyan, hogy egy picit sem befolyásol mások véleménye, kb ebből látható, nem kell ezt leírnod.

  "Ha neked az erkölcs hülyeség, akkor nagyon sajnállak téged."
  Az erkölcs meg, hogy a fenébe jön ide? Se a topikhoz, sem pedig a háborúhoz nem sok köze van... Azt meg végképp nem tudom honnan veszed, hogy nekem az erkölcs nem jelent semmit. Próbáld meg érteni is amit írok, ne csak saját szájíz szerint értelmezni a mondatokat.

  "5 évvel ezelőtt is voltak agymosó filmek... Hollywood egy nagy agymosó..."
  Hagyj már ezzel a baromsággal, tisztában vagyok vele, hogy mi a film és mi a valóság, ezt a hoolywood-ot is honnan a fenéből hoztad fel nem értem.

  "Te megpróbálod jogossá tenni azt, ami egyértelműen elitélendő."
  Mit próbálok jogossá tenni? Hol élsz te? Egy háborúban aztán magasról tesznek a jogra. Aki megteheti megteszi ennyi. Mondjuk lehet utána egy-két embert szájbavernek a végén, de semmi komolyabb. Milyen jogról beszélsz? Hogy volt e joga az USA-nak ledobni a bombát? Nem érzed, hogy ez egy hülye kérdés?

  "Jelen esetben nem általában a bombákról, hanem atombombáról van szó, és csak másodlagosan a népírtásról, hiszen eleve a cikk is ezt az alapot adja."
  Tényleg? Kialakult még itt zsidózás, nácizás stb. te meg jössz agymosással Hoolywooddal.. hagyjuk.

  "A haláltáborokat nem én hoztam szóba, hanem az ide beírogató zsidók."
  A haláltáborok, mint példa felhozása a másik oldalról ok. De ez a zsdózás nácizás...röhej.

  "Én például utálok minden országot, ahol népirtás volt..."
  Molnibalage megválaszota helyettem is... hülyeséget beszélsz, vagy akkor utálod egész ny-európát?..meg persze kelet európát.. meg ázsiát..meg....

  "Az usat nem divatból utálom, egyébként sem jellemző rám a csordaszellem, hogy a mások által szajkózott dolgokat én is visszhangozzam."
  Mit mondjak erre? Én így látom pedig. Ez privát vélemény, lehet rosszul látom.

  "Ilyen alkalmazottam nem sokáig lenne, pontosabban egy pillanatig sem. Csak értelmes alkalmazottaim vannak."
  Dejó :DD Egyetértünk, együtt dolgozni nem fogunk :D
 • Epikurosz
  #232
  Csókolom!
  Jöttem megmondani a tuttit. :-)

  A keresztény vallás eredendő bűnről beszél. De vajon mi az eredendő bűn? - mert hogy nem almaevés, a tudás bekebelezése, az hótbiztos!

  De itt vagyok én nektek, és elmondom azt, amit még a biblia, és más szent könyvek sem tudnak!

  A biológai evolúció motorja a természetes szelekció. Persze jobb lett volna, ha egy Tökéletes Szellem megtervezi a világ folyását, de jaj, nem nagyon van ilyen intelligens tervező, és szegény természet azzal főzött, amije volt (jobbára vízzel).
  Kialakultak bennünk ezek az állati ösztönök, hogy minél jobban szétszórd a pollened, a magod, a spermiumod. Bonyolultabb biológiai rendszerekben, - de mit beszélek itt? már a primitívekben is - a bandákba verődés komoly előnnyel járt. Aztán ugye kialakultak a furkósbotos bandák, és ezek jogutódjai, az államok. Az államok élén meg ott vannak a böszmeségeikről híres-hírhedt politikusok. (Értsük egymást ;-)

  Lassan azonban kiderülnek a disznóságok, a davincsi kódok kezdenek megfejtődni.
  A kiút 2 pontban keresendő:

  1. Rá kellene ébredni, hogy a világűr bazinagy. Nem kell félni attól, hogy elveszik a vadászterületed, terjeszkedhetsz itt, mint a pertligumi. Persze, persze, ez azért még odébb van...

  2. Úgy 10-12 ezer éve, amióta megjelent a civilizáció, a barbárság is újratermeli önmagát. Én már azon a ponton vagyok, gyerekeim, hogy két fajról kezdek beszélni az emberi fajon belül: vannak a kultúrlények, és vannak a barbárok.
  A dologban az az érdekes, hogy Te, mint kultúrlény, azért, hogy megvédd magad a barbárok ellen, két részre osztod őket. Fele megmarad haramiának, a másik felét felöltözteted rendőrnek, katonának, nyomozónak, bírónak stb.
  Közben meg dolgozol, mint a rabszolga, mert azért mindkét csoportot neked kell eltartanod. Amúgy meg, a "jófiúk"-nál is néha kiütköznek a atavisztikus ösztönök, és ezért hallani arról, hogy már bilincsbe vert tüntetőket jól elagyabugyálnak a rend őrei. Mert a bélyeg, a szadizmus bélyege ott van a homlokuk bőre alatt besütve.

  Nos, kedves kultúrlény barátom, itt állunk mi ketten remegve, a jófiúk és rosszfiúk gyűrűjében, akik közben boldogan élik a világukat, áll az állnivalójuk, mint Toldi Miklós petrencés rúdja, és igazából a biológiai folytonosságot ők biztosítják, nem te, a könyvmoly, akinek már fel sem áll.

  Valahogy emlékeztet engem ez az egész az ipari forradalom korszakára. Már látom is, amint megjelennek a robotrendőrök, a robotkatonák, akik nem lépik túl a hatáskörüket, szigorúan a a hatáskörükön belül érvényesítik a jogot. A rosszfiúknak annyi, a sok egyenruhást meg el lehet csapni. Egy részük persze beállhat programozónak, illetve a gyerekeik, de félek, hogy sok fölösleges ember marad.
  Ez lenne talán az apokalipszis (kis betűvel, mert a nagybetűs még jóval odébb van, és arról most nem beszélek), vagyis annak mini kiadása, amikor kiválogatódnak a jók és a rosszak?

  Naszóval, jól nézünk mi ki!
  És a klímaváltozásól nem is beszéltem.

  Ebből a kutyaszorítóból csak egy kiugrási lehetőség van: ha tovább folytatod azt, ami eredendő bűnként beléd van vésve, vagyis az expanziót.

  Stephen Hawking nem beszél butaságokat...
 • wanek
  #231
  Szerintem aki tanult történelmet, az ezekkel többnyire tisztában van.

  "Természetesen igaz az, hogy a két atombomba ledobása ezekre a városokra sérti az etikai, meg erkölcsi normákat, de abban a háborúban ezeket nem nagyon nézték. Amit ma megtehetünk, hogy emlékezzünk erre a két dátumra, hogy lehetőleg soha többet ne történjen meg." - látod, így megfogalmazva már lényegesen jobban hangzik.
 • valamit
  #230
  Csak érzékeltetvén, hogy mit jelentett a II. világháború, hogy mik előzték meg Hirosimát és Nagasakit, néhány mondatban (nekem is tanulságos volt végignézni újfent a számokat):

  17 millió katona a szövetségesek oldaláról meghalt. 33 millió civil a szövetségesek oldaláról meghalt. A tengelyhatalmak oldalán 8 millió katonai és 4 millió civil áldozat. Rotterdamot porig bombázták, 70 ezer ember vált hajléktalanná. Londonban a halálos áldozatok számát 30 ezerre becsülik. A sztálingrádi csata mindkét oldalról külön-külön is 750 ezer - 750 ezer katona áldozatával járt, illetve további 40 ezer civil áldozattal. A drezdai bombázás áldozatait valahova 25 és 140 ezer közé teszik. A moszkvai csata áldozatai valahol 900 ezer és 1,5 millió között voltak. Leningrádban mintegy 300 ezer katona és további 20 ezer civil halt meg a bombázásokban, illetve további 1 millió civil halt éhen. Volt olyan V-2-es rakáta, ami 160 illetve olyan is, ami 500 civil ember halálát okozta. A Vörös Hadsereg csak Magyarországon mintegy 70 ezer katonát vesztett. Tokióban a gyújtóbombák mintegy 100 ezer halálos áldozatot szedtek. Ez közel sem fest teljes képet a második világháborúról. De mindez megelőzte a Hirosimai atombomba ledobását, ami 140 ezer ember halálát okozta, majd három nappal később Nagasakira hult a bomba, 75 ezer ember életét kioltva a háború végét jelentette. Természetesen igaz az, hogy a két atombomba ledobása ezekre a városokra sérti az etikai, meg erkölcsi normákat, de abban a háborúban ezeket nem nagyon nézték. Amit ma megtehetünk, hogy emlékezzünk erre a két dátumra, hogy lehetőleg soha többet ne történjen meg.