175
  • moonman
    "erdekes Linux elfut 3-486oson is"

És milyen Linux fut ilyenen? Bizonyára egy mostanában kijött linux disztró pl. Suse 10 vagy az UHU 2.0 lazán fut rajta. :D
  • Zoolesz
    nos... regelnem kellett. mert ennyi okos gondolat... ;)
    1, BiroAndras vmi m$ szponzoralt tag, nehallgassatok ra, tulsagosan bizonygatja hogy
    jo a Vista, ez gyanus ;) biztos a titkosszolgalat kulte, vagy az UFO-k ;] nah jo ez
    volt a vicc resze, de telleg nagyon tudomanyosan bizonygatja az Vista josagat...
    Majd mindenki eldonti maga, aki nemprobalta ne itelje meg, ennyi. en kiprobaltam
    tapasztalataim igen vegyesek. Mondhatni: "szep szep... csak... lassu, es problemas
    es..." egyszoval tetszik is nem is. teny hogy az 1700+ amd eppen csak belepo szintu
    proci a vistahoz de 768mega rammal mondhatni nem igazan kapkodott, ha mar
    2-3alkalmazas futott akkor jajjnekem... osszehasonlitas keppen ugyanez a vas 1
    xpvel, 512mega rammal (a +256 csak vista miatt ugrott bele) meglehetosen gyors, es
    hasznalhato. vistaval olykor suroltuk a hasznalhatosag hatarait... masik meglatasom
    hogy miert van az hogy 1 oprendszernek hatalmas hw igenye van? es azt ne mondja
    valaki hogy ez kell ahoz hogy jo tuzfalunk legyen meg halozati kommunikacio, mert
    akkor elszaladok... a sok csicsa miatt kell. erdekes Linux elfut 3-486oson is. talan
    nem a 3D-s effektekre kene felhasznalni az eroforrasok NAGY reszet, hanem az
    alkalmazasokra. vagy tevedek? pl vista alatt nem vallalnek be a fent emlitett geppel
    semmilyen jatekot mert halott ugy. mig xpvel tokeletesen megy. most akkor miert is
    valtsak? hogy legyen 1 szep, uj sokat tudo, de kvazi hasznalhatatlan oprendszerem?
    hat ezert nemvaltok ;] de ha valaki tud ervet szivesen hallgatom. a szuper biztonsag
    nemerdekel, teszek xp ele 1 linux tuzfalat vmi kukazott gepbol es akkor megvan
    azis:) de azert oszinten faj a szivem erte, mert szep. de ez nekem keves. hu ez jo
    hosszu lett ;] sorry all -djp
  • roliika
    Olvasd el újra a licencet...lehet hogy engedte de nem lehetne.
  • stremix
    Minden fájlkereső a windowsban csinál egy indexet, ami alapján gyorsan megtalál egy fájlt. Ezt az indexfájlt kell indexelés után lemásolni valahová, még mielőtt regisztráljuk a win-t.
    Regisztrálás után kell egy újabb fájl-indexelést csinálni és meg lehet nézni az indexfájlban, hogy mi az ami változott.
    Csak azokat a fájlokat kell elmenteni pl CD-re a következő telepítéskor, amelyeknek változott a tartalma, mérete, és persze az új fájlokat.
  • torjoz
    Jó nagy hülyeséget írtál! Lehet aktiválni többször is az OEM win-t! Van 1 ismerősöm ő már kb 12x aktiválta, és OEM van neki(most nem tudom pontosan, te azt hiszem 4x lehet neten aktiválni, onnantól meg telefonon)! Én még csak 3x aktiváltam az enyémet, de az is OEM!
  • jaden
    #72 - Hát igen, mondjuk én már többször berágtam a hülye MS féle Officera, szal már hónapok óta OpenOffice-t használok, számomra tökéletesen hozza a Microfos szintet, meg amire használom arra nagyon is jó. Ja, és hogy jogtisztán birtoklom a free szoftvert? :) De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem sok olyan embert ismerek én se, akinek jogtiszta MSO-ja van, picit nem olcsó. Vista se lesz az, én viszont nem is akarok váltani. Igazából én konzolosodni akarok jövőre, szóval a DX10 se érv számomra. Szóval a Vistával azt csinál az MS amit akar... de ha lesz törés - márpedig imho lesz - én azt fogom használni azért netezésre, meg egyebekre. Vagy nem. Passz.

#127 - Hmm... Nem lehet kijátszani? Folyton új verzió? Most félre ne értsetek, nem vagyok rá büszke, de Windows XP MCE-m van, és épp most raktam újra, és az update-jeim is már rég leértek. Pedig nem eredeti.

Ami pedig a Vista "okos" védelmét illeti... hiszem ha látom ;) Fentebb meg már kifejtettem, hogy engem az se hat meg, ha neadjisten nem lesz törés, vagy túl macerás lesz... éljenek a konzolok, meg a Linux :)
  • juzosch
    Nem lehet? Nekem 5 éve ugyanaz az xp-m van, és tök jól működik.
  • gforce9
    milyen védelem van az xp-ben?
  • Imremagdi
    én is ettől félek, xp védelmét se lehet kijátszani, folyton új verrzió jelenik meg.
    Vistában okosabb védelem lesz...
  • Vorpal
    Érdekes, hogy a MAC - LEOPARD ra nem apellál senki.

Hamár öröm.
  • gforce9
    aki feltöri az hozzértő :D hidd el az tudni fogja hogy sikerült e vagy nem :D
  • Gabbbar
    Sok okos emberke rögtön tudja hogy csak egy fájl kicserélésével fel lehetlessz törni:) Grat nekik!
    De most komolyan sztetek erre nem gondol egy ekkora cég, egy rakat programozóval?
    Amúgy szvsz az a lesz a baj hogy 1 hónapig normálisan fog működni, és valaki azt hiszi feltörte és örül, majd egy hónap múlva lebutul a windows => nem tud vele semmit se csinálni, kezdheti elölről, +1 hónap.
  • alma2
    Azok az altalad emlegetett "kodobalok" igazan fejbetalalhatnank, hogy ott maradj a foldon, ahol valoszinuleg meg negykezlab kozlekedsz a mai napig is.
    szerintem vonulj be egy allatmenhelyre, mindenkinek jobb lesz nelkuled.
  • juzosch
    Hát aki az oprendszerekben leli örömét, az már betegesen kocka:)

Én az alatta futó programokat szeretem.
  • HUmanEmber41st
    Bocs a flémért, de

"Nem sok öröm lesz a másolt Vistában "

az eredetiben lesz sok örömem?????
    Mert akkor megveszem:) :) :)
  • HUmanEmber41st
    Nagyjából visszaolvasva láttam, h sokan sírógörcsöt kaptak, h nem lesz majd Outlook a tört W.Pistában.
    Hát én is roppanttul sajnálom...( akik azt használják :) :) )
    Dehát ízlések és pofonok..
    Mire elterjed legalább annyira, mint most az XP, még nagyon sok víz lefolyik a Dunán..
    Én sok helyen láttam, pl DOS alapú, Novell alatt futó hálózatokat 386-os gépekkel, melyekkel termelést irányítanak, könyvelnek.A mai napig így üzemel. Senki sem fogja törni magát ezért az "új" oprendszerért. Amíg az új gémek futnak XP alatt is, addig senki sem fog venni ilyen csilli-villi memória és tárhely-temetőt..
  • roliika
    Húúú...bocs Andris, de nem nézem át mind a 100 valahány üzit...vaalhol írtad, hogy van OEM verzió is. Igen van. Sikerült már párat taperolnom, telepítenem, és elolvastam a "szerződési feltételeket". Csak azoknak a felhasználóknak ajánlom akik MEGBÍZNAK a M$-ban. Amúgy pénzkidobás.

Miért?

Mert ha esetleg kinyúvad a vinyó, hiába vetted meg 23 ezer HUF-ért az OEM-et, nem teheted fel az új vinyóra és nem regeli az M$ szervere.

Ha véletlenül megborul a rendszer...ilyennel ugye eddíg senkisem találkozott...és újra telepíti a megvásárolt wint, az bizony nem fog műkodni!

Magyarul 2* semmilyen módon LEGÁLISAN nem lehet felhasználni! Na kb ennyit az M$ üzletpolitikájáról és az OEM cuccairól...lehúzás.
  • Indigo
    Az telefonon fog aktiválni, ahogy most is... :)
  • kuci06
    őőőő....
    És azzal mi lesz, akinek nincs netje?
  • Sanyix
    Ott van egy kis szöveg a hozzászólás jobb alsó sarkában, egy "válasz" felirattal...
  • juzosch
    A rendszergazdának meg aztán lehet hinni:)
  • tomo
    drivert meg vegkepp nem ir hozza 3rd party programozo.
  • Inquisitor
    Ezt nem mondod komolyan, egy rakás vas nem megy Win9x alatt mert NINCS hozzá driver. Élükön a nyomtatók, scannerek és Tuner kártyák. Régi cumók meg már XP alatt SEM, ugyanezen okokból.
  • avman
    a helyi rencergizda majdnem belefulladt a kólalájtban ettől a rengeteg "okosságtól" ami leírtál.
  • torjoz
    "soha nem volt ilyen másolásvédelme egyik korábbi Windows operációs rendszernek sem"

Az XP-nél is vmi ilyesmit hangoztattak, az sem tartott ki 1 hétnél tovább!! :)
  • MerlinW
    Több megoldás is van erre, de a legegyszerübb szempont szerint: még a mai nyomtatókhoz is adnak win9x driver-eket. A Legújabb nyomtatókhoz is lesznek mind Vista, mind XP driver. Ha nem adnak, majd ír valaki, ahogy szokták.
  • Beyond silence
    Jó van akkor vegyük meg, de akkor adják olcsóbban...
  • juzosch
    Ecceri júzer meg se találja.

Közelmúltban több abszolút kezdő ismerősömnek is raktam össze gépet (rokonok, gondolom mindenkinek ismerős helyzet:)).

Egyszerűen annyira analfabéták (ez természetes, én is voltam ilyen), hogy fájt. Másolgatnak mindent össze-vissza, ami nem tetszik letörlik stb. Na őket egész jól fogja irányítani.
    A másik véglet a gyakorlott user, aki tuti rendszergazdaként fog futtatni, de nekik eddig sem volt sok gondjuk az xp-vel. Az enyém pl 3 évig futott újratelepítés nélkül (aztán alaplapcsere, és azóta az új is gond nélkül megy).

Gond a kettő közöttiekkel lesz, akik már azt hiszik értenek hozzá, de nem. De nekik mind1, ők képesek bármilyen rendszert megborítani, ha akarnak.
  • pemga
    Mmm, nem teljesen. Sok retailer előre telepített Win-el szállítja a gépet, a dobozhoz csomagolt cd-t meg se nézi a tisztelt vásárló mert minek. Nem is kell neki, az eladó eredetinek eladta win-t, ki is számlázta :).

Eredetinek látszó cd-t pedig tudnak szitázni, igaz jóval költségesebb, de van rá példa, nem is kevés...
  • NEXUS6
    "A vista újításainak egy része épp arra játszi, hogy ezt a hozzáértő használatot erőltesse. Azaz nem engedi elbaszni a gépet.(Pl az alap felhaszálónak nincsennek admninisztrátori jogai)"

Hát ez egész addig fog műxeni, amíg az ecceri júzer 3x-is vissza lesz lökve, hogy csak rencergazdai jogosultsággal telepíthet, mert akkor felszívja magát és beállítja a rencergazdát oszt jól úgyhagyja az idők/Viszta-végezetéig.

A régi progik meg úgy települnek mint a sicc, aztán futnak is mint a nyúl.
  • NEXUS6
    Jó neked!;)

De kíváncsi leszek mit csinálsz akkor, ha a mostani xp-s hálózatodba, kapsz egy új gépet, amihez jár egy csilivili új nagyteljesítményű nyomtató, amit az istenért nem tudsz hálózati nyomtatóként használni.Másik gépre meg nem tudod átrakni.

Veszel még egy gépet pár tíz-ezer forintért XP-vel, lecseréled az összes gép OS-ét? Vagy más tízezer forintokba kerülő megoldást választasz?

Akkor most mennyibe kerül is a Vista?
  • kbupdate
    melyik CADnek? van vagy 10000 féle CAD... omg, Sebaj Tóbiás Kft. homokvárépítő CAD for Kids? vagy miről beszélsz?
  • Gerygrey
    az intézkedésnek az illegális másolatok visszaszorításán túl az a célja, hogy az emberek bármikor észrevehessék, hogy jogtiszta-e egy adott program vagy sem.

Hát ba***a meg ez a microsoftos köcsög, azt hiszi hogy én nem tudom észrevenni? Kicsit máshogy néz ki egy torrentről leszedett release mint a MS gyári cédé... Hülyebaromállat
  • Sanyix
    Hát pölö a cad-nak nemrég jött ki egy full kompatibilis változata linuxra. És szinte minden programnak van linuxos megfelelője, bár néha kicsit különböznek az eredetitől (pl egy funkció 1 menüvel arrébb van), és sok láma "szakember" ezért már azt mondja hogy szar, mert ha valamit megszokott akkor már mást nem akar...
  • BiroAndras
    "Marhára leszarják pl ha a régebbi wines hálózat hálózati nyomtatóit az új winek nem kezelik rendesen."

NEm tapasztaltam ilyet, pedig eléggé öregecske volt a rendszer, amit üzemeltettem. Még az ősöreg mátrix nyomtatók is gond nélkül mentek.
  • BiroAndras
    "A sok pach-al igy is tele van a töke a szegény rendszergazdának. Most meg még egy plusz szervert üzemeltessen az aktiváláshoz."

Nem kell külön szerver, elég a meglévőkre felrakni. Pl. amelyiken az AD fut, az pont jó.

"Az átállás nehézségeiről ne is beszéljünk, főleg ha nem pl egy homogén win2003/xp rendszerről történne áz átállás."

Elvileg nem sok gond lehet. Lényegében cask attól függ, hogy a használt szoftverek mennek-e Vistán.
    Én egy 9x->XP, és NT4->2K Server átállást csináltam végig zéró előzetes tapasztalattal, gond nélkül.

"Csináltam én már végig NT-ről WIN2003 AD-ra átállást. Csak annyit mondok, hogy még mindig van NT domainünk is mert volt olyan rendszer, amit semmilyen szakértő bevonásával nem sikerült átmigrálnunk."

Milyen rendszer volt az? Én semmilyen problémát nem tapasztaltam. Jó, annyi gond volt, hogy a régi szerverre nem ment fel a 2K, az újra meg az NT4, így kellett egy közvetítő gép, amin az upgrade-et megcsináltuk. De a replikáció és az upgrade is csont nélkül végigment elsőre.

"Ezzel szemben látható előnyt nem tartalmaz a VISTA, amiért érdemes lenne a csere.

Neked is azt tudomá tanácsolni, hogy járj utánna egy picit a dolgoknak. Qrva sok jó fícsör van a Vistában, elsősorban pont a cégeknek.
  • juzosch
    A biztonságról annyit, hogy az XP biztonságos(tudom, ez iszonyat relatív fogalom), ha valaki ért hozzá.

A vista újításainak egy része épp arra játszi, hogy ezt a hozzáértő használatot erőltesse. Azaz nem engedi elbaszni a gépet.(Pl az alap felhaszálónak nincsennek admninisztrátori jogai)
  • Morden23
    Úristen, erre nem gondolt a Microsoft.
    Fel is hívtam gyorsan őket, és elmondtam, hogy lehet kikerülni a feltörhetetlen rendszerüket. Hálából 100.000.000 dollárt adtak nekem.

Megyek is, megveszem a Fehér Házat, kiveretem az oldalát, lesz amerikai konyha, úszómedence...
  • dnes82
    "Később már az is komoly nehézségekbe fog ütközni, hogy az Asztalon valaki megnyisson egy dokumentumot vagy egy fájlt."

Hmm.. regen ez masolasvedelem nelkul is igy volt, csak akkor nem ficsornek neveztek :)) En mindenesetre udvozlom a torekvest :)
  • BiroAndras
    "Az egy dolog, hogy a winfos esetleg elkészül, de mikorra lesz annyi pénzem, hogy olyan gépet vegyek ami ki is használja."

Ha nem vagy teljesen csóró, akkor már most is olyan géped van. Nézd meg a valódi gépigényét, ne a rémhírekből tájékozódj.
    Akinek nincs pénze megfelelő gépre (ha most veszel egyet újonan, akkor 100.000Ft alatt megkapod monitor nélkül), az a Vistát sem tudja kifizetni, így az MS-nek nem éri meg foglalkozni vele.

"Az a játékfejlesztő aki meg olyan játékot fog írni ami csak a vistán fut, majd jól pofáraesik."

Nem fog. Ajátékosok gyorsan át fognak állni. Egyrészt a DX10 előnyei miatt, másrészt mert olyan nevek fognak rá kijönni (kezdetnek pl. Halo2).

"Még 2-3 év mire a gépek többségén (otthonin ahol játszanak az emberek) vista lesz!"

Otthon állnak át az emberek leggyorsabban. A cégek sokkal lassabbak.
    Az XP megejlenése után pár hónappal már majdnem minden ismerősöm használta. Akik nem azok is csak előítéletből, és miután rábeszéltem őket már egy se sírta vissza a 9x-eket.

"Egy cégnek miért is éri meg átállni vistára?"

A szolgáltatások miatt. Nézz utánna.

"Mert drága?"

Nem drágább, mint az XP.

"Mert az eddigi verziók olyan barom biztonságosak voltak?"

Igen, az eddigiek is azok voltak, a Vista meg még sokkal inkább.

"Mert Ms rugalmasan javítja a hibákat?"

Igen.

"Van valami olyan egetverő nagy program ami csak azon fut?"

Ez nem szükséges. Az XP-nek sem kellet a terjedéshez.

"Kevesebb erőforrással is megelégszik mint egy xp?"

Nem, de sokkal több se kell neki.

"Mert nem bassza a netet egyfolytában a jogtiszta vagyok e üzeneteivel?"

Nem állandóan, csak időnként (havonta?). Ennyit ki lehet bírni. Ha meg nagyon fáj, biztos lesz mód a kikapcsolására.

"Mert ezt a verzót az EU támogatja?"

Az EU le van sajnálva.

"Egyetlen indokot mondjatok amitől a titkárnő, a marketinges, az ügyintéző, a rendőr, az ügyvéd, a mérnök, a buszvezető, a kőműves, a favágó vagy bárki más jobban fogja tudni hsználni mint az xp-t?"

Nos a felsoroltaknak már az is elég, hogy szebb. De ha kíváncsi vagy, hogY mit tud, olvass utánna, vagy próbáld ki.