Nem sok öröm lesz a másolt Vistában

Oldal 1 / 4Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"ami lecseréli az xp-s ikonokat, témákat, asztalfeületet Vista-sra, mivel a Vista-ra más újítás alig jelenik meg"

Ja, csak annyi az újítás, hogy új ikonok meg témák vannak...

Link1
Link2
Link3
Link4
Link5
Link6
http://www.linspire.com/

A.M.D. Athlon X4 760, Radeon HD7870 2GB, 8GB DDR3

Mellesleg a Linuxhoz lehet szerezni egy ingyenes emulártorprogramot, amivel Windowsos alkalmazásukat lehet használni (Emu a neve és ingyen jár dobozos linuxhoz)

Most nézem, leht, h. a Vista-ban lesz beszédfelismerés??

Van a Win XP -hez egy prog, a Vista Transformation Pack, ami lecseréli az xp-s ikonokat, témákat, asztalfeületet Vista-sra, mivel a Vista-ra más újítás alig jelenik meg, szerintem nem rossz ötlet....

dester
"kínozzuk meg alaposan a potenciális ügyfeleket, hátha megjön a kedvük a vásárláshoz."

Ha megkínozzák se fog Outlook Express-t használni Vista alatt senki, akár fizet akár nem.
Vista-ban ugyanis nincs OE...

noss
"az Outlook Expresst pedig egyáltalán nem fogja tudni használni."
:DDD

ezaz, ez a jó hozzáállás! kínozzuk meg alaposan a potenciális ügyfeleket, hátha megjön a kedvük a vásárláshoz.

ellenszer: 40-80 gigás olcsówinyón havi format :D
(így 30 napokra legálisan használhatod)

________ `_~_\" noss

#93-as hozzászólás

De az SG fórumon van Windows Vista topic is...
Mindig csak ez a "nézz utána"... <#vigyor2> <#nevetes1> Milliószor leírtad, kezdjük unni :)

"Hát igen Bíró úr nem gyengén elfogult."

Talán, de az tuti, hogy nem én vagyok az egyetlen.

"mien + szolgáltatást tud a vista amit az xp nem tud?"

Már milliószor leírtam, kezdem unni. Nézz utánn, rettentõ egyszerû.

"Na szóval a cégek tuti nem fognak váltani e miatt."

Rengeteg fícsört rakott bele az MS épp a cégeknek, épp azért, hogy váltsanak.

"törés elöbb-utobb tuti lesz lásd xp."

Nyílván. Bár minél jobban függ valami az online tartalmaktól, annál könnyebb védeni. És errefelé halad a világ.

"Nekünk pl a cégnél van 1 régi scanner (genius color EP)
ami csak win9x en hajlandó futni."

Akkor már jó öreg lehet, érdemes elgondolkodni a cseréjérõl. De akár meg is maradhat, ha azt a gépet csak szkennelésre használják, akkor bõven jó rá win9x is. A hálózat kezelése ugyan vacak, de a szkenneléshez úgyis oda kell menni.

"A domaines környezetrõl még nem is beszéltem.
nem tudom hogy fogja "elfogadni" pl a win2003 as DC-ét."

Simán mennie kell. Az XP is gond nélkül ment NT4 domain-ben. A Vistát ugyan nem próbáltam domain-be rakni, de otthoni hálón simán ment XP-vel együtt.

Beragadt a caps lock?

"DE BAZZEG HA MÁR RÁERÕLETTÉK AZ XP-T MINEK VENNE MÉG EGY SZART?????"

Ki erõltette rá kire az XP-t? Nagyon sok helyen van még 9x és 2K. Elsõsorban ezeket fogják Vistára cserélni (többnyire gépcserénél).
Egyébként azért venne, mert jó.

"BAROMI BIZTONSÁGOS ÉPP AZ ELÕZÕ HÉTEN SÖPÖRT ÁT A GÉPPARKUNKON EGY OLYAN VIRUS VERZIÓ AMIRE MÉG A KIHÍVOTT SZAKEMBERNEJK SEM VOLT ÍRTÓJA, SZÉGYENSZEMRE ELKULLOGOTT. (AZ ÉN ÖTLETEMMEL MENTETTÜK MEG A GÉPEKET A REINSTALTÓL, A VISSZAÁLLÍTÁS EGY KORÁBBI ÁLLAPOTRA-VAL)"

A hülyeség nem mentség. Nekem XP-n alig volt gondom vírusokkal. Céges hálón is csak akkor láttam, amikor egy fertõzött laptop a tûzfalakon belülre került. És akkor is elég volt felpeccselni a gépeket.

"TE ISTEN BIZONY AZ MS-NÉL DOLGOZOL EZ ITT KI IS DERÖLT."

Nem nyert.

"NEM A SZART! A SOK JÁTÉK VITTE ELÕRE"

A cégeknél is biztosjátszanak. De azt nem értem, hogy amíg minden játék DOS-os volt, addíg hogy terjedt annyira.

"TUDOD IS TE AZT! AZT SZERETEM, HOGY TE MÁR HALÁLRA TESZTELTED, DE EGY ILYEN EGYSZERÛ DOLGOT SEM TUDSZ BIZTOSRA MONDANI."

Ki mondta, hogy halálra teszteltem? NEm álltam neki a hálózati forgalmat elemezgetni, számomra nem az a legfontosabb része az OS jóságának. Majd az illetékes szakemberek nézik ezt is. Addig meg egyszerû elemi logikával kikövetkeztetem, hogy az eredetiség ellenõrzésnek nem szükséges másodpercenként futni.

A Vistánál vezetik be, hogy alaplap cserénél újat kell venni.

"Mert ha esetleg kinyúvad a vinyó, hiába vetted meg 23 ezer HUF-ért az OEM-et, nem teheted fel az új vinyóra és nem regeli az M$ szervere."

Ez nem igaz. Valamennyi hardver változást elvisel, és utánna is csak újra kell aktiválni.

"a helyi rencergizda majdnem belefulladt a kólalájtban ettõl a rengeteg "okosságtól" ami leírtál."

Egészségére.
Konkrétan mi rosszat írtam? A sajját tapasztalataimat írtam le.

"Hát ez egész addig fog mûxeni, amíg az ecceri júzer 3x-is vissza lesz lökve, hogy csak rencergazdai jogosultsággal telepíthet, mert akkor felszívja magát és beállítja a rencergazdát oszt jól úgyhagyja az idõk/Viszta-végezetéig."

Ezek szerint még nem próbáltad ki. Egyrészt bármikor lehet rendszergazdaként futtatni bármit, másrészt a rendszergazdánál is rákérdez minden veszélyes mûveletre. Nem akadályoz meg semmit, csak rákérdez, hogy te akarod ezt csinálni, vagy valami vírus kavar.

"A régi progik meg úgy települnek mint a sicc, aztán futnak is mint a nyúl."

Azoknál is rákérdez a telepítésre. És ha bele akarnak piszkálni a rendszerbe, arra külön rákérdez.

"De kíváncsi leszek mit csinálsz akkor, ha a mostani xp-s hálózatodba, kapsz egy új gépet, amihez jár egy csilivili új nagyteljesítményû nyomtató, amit az istenért nem tudsz hálózati nyomtatóként használni.Másik gépre meg nem tudod átrakni."

Ha nem mûködik a nyomtató, az a nyomtató hibája. Az ember HW beszerzés elõtt ilyenekrõl tájékozódik, és nem vesz szart. Ilyen egyszerû.

Haha... Megoldás a kalóz ellen?? Megvárok ha elérkezett a Vista Crack és Feloldások, keygén.. ezzen legelöször megprobálnak feltörni vistát is. Kellett várni még 1 évet. mert hackerek és kalózók keresni megoldások.. MICROSOFT mit akar biztoságos funcikóval rendezni?? Mi tudok tönkrement Microsoft ha akarsz....Mert Microsoft akar több jövöndelmi pénz jönnek. Éljen Kalózok és Hackerek! <#nezze><#email>

ACER ASPIRE 5021 WLMI,AMD TURION 64 ML26 1.6 GHZ, 1GB SO-DIM DDR 333MHZ,80GB és 320 GB EXTERNAL VINCSI,ATI MOBILITY RAEDON X700 PRO 128MB, BLUETOOTH, IR.... STB 4

droland
Én csak azt nem értem, hogy aki szerint szar, akinek nem tetszik, aki szerint linux rulez, az miért jön ide ordítani, miért veri a nyálát, miért akarná használni? Pedig egyszerû a képlet, akinem nem tetszik: use linux. No most ha tényleg ilyen egyszerû, akkor miért jön ide ordítva, vellett merve pattogni? Ha szerinte szar az egész, akkor miért használja? Nem értem... ha nekem valami nem tetszik, nem rakom fel. Vagy ha már vagyok olyan "nagy ember", és valamit nem találok, akkor megírom magamnak nem windows alá. Vagy ha ezt nem tudom megcsinálni, akkor nem is vagyok nagy ember. És ha már nem vagyok nagy ember, akkor miért jövök ide ordítva pampogni? Vagy ha már pampogok valamire, hogy szar, akkor miért használom?

Nem értem... nem értem... nem értem... Tipikusan az a helyzet, mintha leordítanám pl. a trabantokat, de 2-3 lopott ott figyel az udvaromon. Most akkor mivan??? Nem értem...

amugy azér linux rulZ

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

gyerekek lássuk be, nincs olyan másolás védelem amit ha valaki feltör ne tudná kiirni a programból. Ez lesz a Vista sorsa is, sztem a megjelenés után 2-3 héttel lazán lesznek olyan verziok amik már semmit se kérdeznek csak wannak :)

Apple iPhone, HP-Compaq 6715b Notebook, Google termékek - csak lazán ;)

Hát igen Bíró úr nem gyengén elfogult.
mien + szolgáltatást tud a vista amit az xp nem tud?
Na szóval a cégek tuti nem fognak váltani e miatt.
törés elöbb-utobb tuti lesz lásd xp.
A (nyomtató)driverekel meg eleinte tuti gond lesz persze idõvel megoldják.
Nekünk pl a cégnél van 1 régi scanner (genius color EP)
ami csak win9x en hajlandó futni.
A domaines környezetrõl még nem is beszéltem.
nem tudom hogy fogja "elfogadni" pl a win2003 as DC-ét.
Szóval szerintem a cégeknek lutri átálni xprõl.
Sanyix
Debian :) eléggé alap alig van benne valami alapból, csupasz gui nélkül, azt teszel rá amit akarsz, meg amit bír a gép.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

GulaSoft
Hát igen Bíró úr durván elfogult!
Ime:
"Egy cégnek miért is éri meg átállni vistára?"

A szolgáltatások miatt. Nézz utánna.

"Mert drága?"

Nem drágább, mint az XP.

DE BAZZEG HA MÁR RÁERÕLETTÉK AZ XP-T MINEK VENNE MÉG EGY SZART?????

"Mert az eddigi verziók olyan barom biztonságosak voltak?"

Igen, az eddigiek is azok voltak, a Vista meg még sokkal inkább.

BAROMI BIZTONSÁGOS ÉPP AZ ELÕZÕ HÉTEN SÖPÖRT ÁT A GÉPPARKUNKON EGY OLYAN VIRUS VERZIÓ AMIRE MÉG A KIHÍVOTT SZAKEMBERNEJK SEM VOLT ÍRTÓJA, SZÉGYENSZEMRE ELKULLOGOTT. (AZ ÉN ÖTLETEMMEL MENTETTÜK MEG A GÉPEKET A REINSTALTÓL, A VISSZAÁLLÍTÁS EGY KORÁBBI ÁLLAPOTRA-VAL)

"Mert Ms rugalmasan javítja a hibákat?"

Igen.

TE ISTEN BIZONY AZ MS-NÉL DOLGOZOL EZ ITT KI IS DERÖLT. MÁR VICCSZÁMBA MEGY A TETÜ LASSÚSÁGUK.

"Van valami olyan egetverõ nagy program ami csak azon fut?"

Ez nem szükséges. Az XP-nek sem kellet a terjedéshez.

NEM A SZART! A SOK JÁTÉK VITTE ELÕRE

"Kevesebb erõforrással is megelégszik mint egy xp?"

Nem, de sokkal több se kell neki.

ÉS ISMÉT EGY EZ IS AZ MS-NÉL DOLGOZIK BIZONYÍTÉK.

"Mert nem bassza a netet egyfolytában a jogtiszta vagyok e üzeneteivel?"

Nem állandóan, csak idõnként (havonta?). Ennyit ki lehet bírni. Ha meg nagyon fáj, biztos lesz mód a kikapcsolására.

TUDOD IS TE AZT! AZT SZERETEM, HOGY TE MÁR HALÁLRA TESZTELTED, DE EGY ILYEN EGYSZERÛ DOLGOT SEM TUDSZ BIZTOSRA MONDANI.

"Mert ezt a verzót az EU támogatja?"

Az EU le van sajnálva.

ÉS ISMÉT EGY MS MEGNYILVÁNULÁST HALOTTUNK!

Bíró úr most már bevalhatod. Vagy mondjál le!! :-)
dester
Melyik mai Linux disztró fut el csodálatosan 486-os gépen? Az lehet, hogy grafikus felület nélkül is lehet sok mindent csinálni, de egy átlagfelhasználó (márpedig Windows esetében õk vannak abszolút többségben) menekülni fog elõle. Úgyhogy te is gondolkodj és utána írj.
Annak idején a Win95 is a GUI miatt lett ilyen népszerû (a reklámkampány mellett).

Egyébként én XP-bõl csináltam Nlite-al telepítõt (hasonlót mint a TinyXP), az van most a legelsõ Pentium 75 MHz-es gépemen és normálisan fut is rajta, de pl. egy mai böngészõ (Firefox 1.5) jobban leterheli mint az egész XP.:)

"csak megfelelõen meg kell választani a disztribúciót meg a csomagokat...."

Esetleg ajánlhatnál valamit.

Penge4
Az RC1-et nézve elég jó ez a védelem. Pl a hardverváltozások esetén is újra kell aktiválni.
Vagy megjelenik rá a törés, vagy a Microsoft ezzel elvesztette a monopoly helyzetét. Ha fizetni fogok egy szoftverért, akkor az nem Windows lesz, hanem valami operációs rendszer(!). Mondjuk OSX.

http://www.thevenusproject.com/ http://magyaropera.blog.hu

Azér látom gyûlnek a szebb-nél szebb hozzászólások :) De 1 hétnél tovább nem fog tartani ez a védelem.

"És lám, te egy szoftvertolvaj vagy, nekem meg nincs másolt szoftverem." - ezt szerintem senki se hiszi el neked....

Saitek: biztosíthatlak róla hogy egy mostani Linux disztró is csodálatosan elfut a 486-os gépeden, csak megfelelõen meg kell választani a disztribúciót meg a csomagokat..... Tehát 1x gondolkodj utánna írj.

Linuxot és Win-t is használok. Utóbbit 1 játék miatt.
GutBesserWasser
Addig, amíg az ember levélírásra, meg neten balhézásra használja a számítógépét, nincs is különösebb gond. Mert félre tett pénzbõl meg lehet venni mindent. De egy (elektronikai) tervezõ rendszer több millió Ft, és Magyarországon nem lehet annyit kérni elektronikai tervezésért, hogy el ne kelljen lopni a tervezõ szoftvert. (8 éve foglalkozom tervezéssel...)
De hogy ne csak kritizáljak, kérdezek is: Linux alá tud valaki kapcsolásirajz-szerkesztõ és PCB (nyák-) tervezõ programokat, amik legalább annyit tudnak, mint az OrCAD SDT 3.20a és a Tango PCB? Szintén Linux alá tud valaki a Microchip MPLAB-bal megegyezõ tudású PIC programfejlesztõ környezetet, ami kezeli az USB-s ICD2-t?

486DX II-80,32MB RAM, 220MB HDD - igen, így is lehet!

Így van gforce9!!
Végre találok nyitottszemû embereket!
A versenyt a corel nyerte évekkel ezelõtt.
30 teljes nap kellett a crack-hez.
Jóslásom szerint ennek nem kell egy hét.
Miért kell így lenézni az oroszokat?
Szerintem már Windows téren bizonyonyítottak néhányszor.
Tehát aktiváld az XP-d gyorsan! Van rá fölösleges pénzed?
"És lám, te egy szoftvertolvaj vagy, nekem meg nincs másolt szoftverem."

Nem tolvaj, hanem kalóz :PPPP :))) Mindjárt másképp hangzik...

Egyébként meg az vesse rám az elsõ követ, akinek semmilyen warez szoftvere, másolt zenéje vagy filmje nincs! Tehát neked is kuss!

Azt meg leszarom, hogy mire spórolsz, mindenki arra amire akar. Te winfosra, én másra... Én csak annyit mondtam, hogy nekem annyit nem ér meg egy Windows, amennyibe kerül.

nem vettél még teherautóról leesett kíváló minõségü árucikket kedvezõ áron?

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

végre egy bölcs hozzászólás

annyira poén olvasni hogyan éli ki a nép magát SG-n

:))))

ott a pont

Valakinek nem éri meg a Windows az árát.:)

inkább elcigizem, mert különben igy kidobom az ablakon
Meglepõdnél :) Érdekes, nekem nem apuci vette a gépemet, hanem én magamnak raktam össz közel 9 hónap alatt. És? Nem szégyen, család, két gyerek, amit tudtam félretettem. És lám, te egy szoftvertolvaj vagy, nekem meg nincs másolt szoftverem. Én elhiszem hogy könnyû lopni egy szoftvert, persze. Arra a hülye is képes. De megvenni? Én akkor is azt mondom, aki egy gépet össze bírt magának rakni, az bírjon venni oprendszert is. Valaki írta itt a játékot, nos ott másképp néz ki mert valóban a játékok ára a plafon. De akkor sem másolom, mert nem érdekel, a mai játékok egy nulla.
Akkor holnap menj lopj kocsit, a lehetõség adott :)
Ja és összehasonlít egy teljesen felcsicsázott Windows-t egy teljesen lecsupaszított Linux-al. Azt azért megnézném, hogy mennyire lenne használható desktop célra egy Suse 10 egy 486-osra szabva.
Sanyix
A disztró csak azt jelenti hogy mi a körítés a kernel mellé, szóval tökmind1, mert teljesen gépre lehet szabni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

"erdekes Linux elfut 3-486oson is"

Windows is elfut ilyenen. Nálam az egyik régi gépemen (486-os) most is fent van egy Win95 illetve egy másikon a 3.1.
De azt nem gondolod komolyan, hogy pl. egy 2006-2007 környékén kiadott linux disztrib (pl. a lentebb is említettek) futni fognak ilyenen.
"erdekes Linux elfut 3-486oson is"

És milyen Linux fut ilyenen? Bizonyára egy mostanában kijött linux disztró pl. Suse 10 vagy az UHU 2.0 lazán fut rajta. :D

http://www.winportal.net

nos... regelnem kellett. mert ennyi okos gondolat... ;)
1, BiroAndras vmi m$ szponzoralt tag, nehallgassatok ra, tulsagosan bizonygatja hogy
jo a Vista, ez gyanus ;) biztos a titkosszolgalat kulte, vagy az UFO-k ;] nah jo ez
volt a vicc resze, de telleg nagyon tudomanyosan bizonygatja az Vista josagat...
Majd mindenki eldonti maga, aki nemprobalta ne itelje meg, ennyi. en kiprobaltam
tapasztalataim igen vegyesek. Mondhatni: "szep szep... csak... lassu, es problemas
es..." egyszoval tetszik is nem is. teny hogy az 1700+ amd eppen csak belepo szintu
proci a vistahoz de 768mega rammal mondhatni nem igazan kapkodott, ha mar
2-3alkalmazas futott akkor jajjnekem... osszehasonlitas keppen ugyanez a vas 1
xpvel, 512mega rammal (a +256 csak vista miatt ugrott bele) meglehetosen gyors, es
hasznalhato. vistaval olykor suroltuk a hasznalhatosag hatarait... masik meglatasom
hogy miert van az hogy 1 oprendszernek hatalmas hw igenye van? es azt ne mondja
valaki hogy ez kell ahoz hogy jo tuzfalunk legyen meg halozati kommunikacio, mert
akkor elszaladok... a sok csicsa miatt kell. erdekes Linux elfut 3-486oson is. talan
nem a 3D-s effektekre kene felhasznalni az eroforrasok NAGY reszet, hanem az
alkalmazasokra. vagy tevedek? pl vista alatt nem vallalnek be a fent emlitett geppel
semmilyen jatekot mert halott ugy. mig xpvel tokeletesen megy. most akkor miert is
valtsak? hogy legyen 1 szep, uj sokat tudo, de kvazi hasznalhatatlan oprendszerem?
hat ezert nemvaltok ;] de ha valaki tud ervet szivesen hallgatom. a szuper biztonsag
nemerdekel, teszek xp ele 1 linux tuzfalat vmi kukazott gepbol es akkor megvan
azis:) de azert oszinten faj a szivem erte, mert szep. de ez nekem keves. hu ez jo
hosszu lett ;] sorry all -djp

Nekem elment az eszem, tehát volt mondom vígan. Akinek nem ment el még nem biztos, hogy van!

Olvasd el újra a licencet...lehet hogy engedte de nem lehetne.

Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!

Minden fájlkeresõ a windowsban csinál egy indexet, ami alapján gyorsan megtalál egy fájlt. Ezt az indexfájlt kell indexelés után lemásolni valahová, még mielõtt regisztráljuk a win-t.
Regisztrálás után kell egy újabb fájl-indexelést csinálni és meg lehet nézni az indexfájlban, hogy mi az ami változott.
Csak azokat a fájlokat kell elmenteni pl CD-re a következõ telepítéskor, amelyeknek változott a tartalma, mérete, és persze az új fájlokat.
Jó nagy hülyeséget írtál! Lehet aktiválni többször is az OEM win-t! Van 1 ismerõsöm õ már kb 12x aktiválta, és OEM van neki(most nem tudom pontosan, te azt hiszem 4x lehet neten aktiválni, onnantól meg telefonon)! Én még csak 3x aktiváltam az enyémet, de az is OEM!
jaden
#72 - Hát igen, mondjuk én már többször berágtam a hülye MS féle Officera, szal már hónapok óta OpenOffice-t használok, számomra tökéletesen hozza a Microfos szintet, meg amire használom arra nagyon is jó. Ja, és hogy jogtisztán birtoklom a free szoftvert? :) De nem ez a lényeg, hanem az, hogy nem sok olyan embert ismerek én se, akinek jogtiszta MSO-ja van, picit nem olcsó. Vista se lesz az, én viszont nem is akarok váltani. Igazából én konzolosodni akarok jövõre, szóval a DX10 se érv számomra. Szóval a Vistával azt csinál az MS amit akar... de ha lesz törés - márpedig imho lesz - én azt fogom használni azért netezésre, meg egyebekre. Vagy nem. Passz.

#127 - Hmm... Nem lehet kijátszani? Folyton új verzió? Most félre ne értsetek, nem vagyok rá büszke, de Windows XP MCE-m van, és épp most raktam újra, és az update-jeim is már rég leértek. Pedig nem eredeti.

Ami pedig a Vista "okos" védelmét illeti... hiszem ha látom ;) Fentebb meg már kifejtettem, hogy engem az se hat meg, ha neadjisten nem lesz törés, vagy túl macerás lesz... éljenek a konzolok, meg a Linux :)

Nem lehet? Nekem 5 éve ugyanaz az xp-m van, és tök jól mûködik.

Gracie Barra

milyen védelem van az xp-ben?
Imremagdi
én is ettõl félek, xp védelmét se lehet kijátszani, folyton új verrzió jelenik meg.
Vistában okosabb védelem lesz...

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

Vorpal
Érdekes, hogy a MAC - LEOPARD ra nem apellál senki.

Hamár öröm.

- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...

Oldal 1 / 4Következő →