3714
  • JeffeS
    az hogy a 10T vette meg a céget, az az utolsó lehetőség és kényszerhelyzet volt, másnak sehogy sem kellett - szerintem, a hozzám eljutott infók alapján. A 10T tartozott (hány milla euroval is? a gamestaron leközölték), nem volt más választása, az Elveon elvérzett a pozsonyiak kezén (1 év késés, vásárolt engine-l), a 10T képtelen volt kipréselni belőlük, maradt a CW-kártya a befektetők felé vagy 10 év adósbörtön, szerintem.
  • Carlos
    Kódlopó cég akkor már nem is létezett, max a 2 maradványa.

Juteszembe: Miért fáj az neked, hogy leszartam, hogy veszteséges-e a cég? Asse érdekel, ha a mafia mossa tisztára a pénzét benne, hogyha megkapom a fizumat és én legális munkát végzek...
  • JeffeS
    tévedésben élsz, ha nem adja el a céget Lajos, akkor 2007 június-júliusától munkanélküli vagy. Az egész szakma tudta, hogy minuszban van a storm, kivéve te. Ugyanis végigkilincselték az egész szakmát azzal a sz@rral, hogy "ócsó, vegyétek má meg", még a "kódlopó" céghez is becsöngettek, vastagbőr, az volt. :-D

Amúgy BUÉK mindenkinek ! :-)
  • Jagdflieger
    Na igen mert ő pénzforrást látott benne, és valószínűleg nem úgy termelt a cég mint várta. De ez irányítási hiba volt. Szerintem. mert a cégnek egy jó motorja volt és sok jó szakember volt ott. De mindezt rányítani kell. Kb mint az országot. A rendszerváltás óta dolgozunk és egyre szarabb az ország. Amit fent basznak el. Párttól függetlenül. A szavaidból itélve igaza volt Jeffnek a blöffel kapcsolatban.( felduzzasztott, nem túl nyereséges cég eladva egy béna mamlasznak. ) Lajosnál csak az volt nagyobb ász aki létrehozta a 10taclet és elszedte a részvényesek pénzét.
    Szó ami szó, kíváncsi leszek mi lesz az Innoglow jövője. Amíg ez nem biztosított addig nem veszek 11ezerér CW-t mert egy support nélküli gámáért picit sok. Figyelembe véve az RfB supportját amúgyis kételkedek a gámában. Tegnap pár srác miatt felraktam az 1.25-öt és úgy fagyott utánna a multiban az RfB mint a disznó. Azt a patch-et már szerintem csak kibaszból csinálták. Ellentétben a RftB-al 2.0-alatt tegnap simán játszottunk Fifussal.
  • Carlos
    Nemtom mennyit termelt a sztorm, szerintem épphogy nyereséges volt. Talán. Nemtom. Nem is érdekelt. De úgytudom, hogy Lajos üzletember. Felfújta a céget (100-nál több alkalmazott, többprojektes cég, csilivili stb) majd eladta annak aki a legtöbbet adta érte. Azt nem tudhatta, hogy a 10T mit fog csinálni (mert egy fél évig minden jól ment, kaptunk fizuemelés voltak projectek, etc).
    Az más kérdés, hogyha Lajos tudta volna, hogy mi lesz eladta volna-e.
    (személyes véleményem, hogy akkor is eladta volna)

Inno: rákérdezek majd, hogy mizu velük.
  • Jagdflieger
    Engem meg lehet győzni ellentétben Jeffel. Sőtt én a Stormot is szerettem, nem beszélve a játékaikról. (most is épp RfB szerkesztőzöm)És hát szerettem is volna ott dolgozi. Látod egyébként meg te nem értettél meg. Azt mondtam hogy azért ölök bele valamibe 1 milliárdot mert érdekel. És amit én hoztam létre azt nem adom el.Főleg bizonytalan vevőnek. De ismétlem ha szívből csinállok valamit. Ha üzletből az más. Ha Lajosnak csak üzlet volt akkor jó hogy szart bele hogy kivel mi lesz, és abszolulte nem érdekelte a vevő. (ami nemcsak nekem de másoknak is szúrta a szemét) Az is hérdéses mennyit termelt a Storm. Mert nyereséges céget eladni állatság. már bocs. De ha az ember szétnéz és azt látja hogy az EA vagy akármelyik másik melák megvesz egy kissebbet akkor annak kaputt.
    Az innoglowal kapcsolatban meg neked legyen igazad. Anno én is bizakodtam mikor elősször halottam róluk, de aztán kezdtek túltenni a ködösítéssel a stormon. Igen bizalmatlan vagyok. Mert a bizalom épül valamire és jelen esetben az innoglow semmit sem mutatott még. De engem meg lehet győzni. (ellentétben a mindkettőnk által ismert rögeszmés barátunkat) Most mi a megjelenési dátum? Várható valami a honlapjukkal kapcsolatban vagy valami egyébb infó? Mert közelít asszem a legutolsó megjelenési dátum és még semmi promócio. Se trailer, se honlap, se új képek,se demo,semmi.Volt valami béna film egy mókussal aki "mogyorózott" valamit a játékról de az egy vicc volt. (már ha az a reklám része akart volna lenni )
  • Carlos
    Hogy tettek volna le bármit is az asztalra?
    Azért jöttek létre, hogy befelyezzék a játékot.
    Jómagam voltam náluk, láttam mit csinálnak és bizakodok. Jó lesz az nyugi.
    Ha nem hiszel nekem, az a te bajod.
    Te is kezdesz átmenni Jefferson szintdrómába.
  • Carlos
    2.
    Lajos és a 10T.
    Lajos mint üzletre gondolt a céggel kapcsolatban, semmi több. Üzletember volt, és megértem amit tett, mégha nem is helyeslem (mert ugye ha nem adja el a céget, akkor még mindig van melóhelyem)
    Számomra most kiderült, hogy üzleti érzéked nincs.
    Magasról leszarnám, ha vennék egy ladát, ráköltenék 100K-t, majd jönne valaki aki ad érte 400K-t, hogy mitcsinál vele. Ha belekúrja a dunába, ha felrobbantja leszarom. A befektetésem megtérült, ennyi. Szép haszonra tettem szert.
  • Jagdflieger
    Elnézést a hibás linkért. Ime a helyes:

http://www.innoglow.com/

Félre értés ne essék. Szurkolok nekik. Remélem legalább olyan jó játékok készülnek ott mint annó a stormnál. És talán többet halgatnak a játékosokra is. (nem az amcsi segfejekre gondolok.) De per pillanat semmit nem tettek le az asztalra ezért vagyok szkeptikus.
  • Jagdflieger
    üdv az Új évben Carlos!
    A dolog jól hangzik de, "büzlik". Mert ha nekem 1-2 milliárdot ér a cégem, és valaki aki a semmiből kerül elő (eddig csak néhány ismeretlen szart adott ki.) ad érte 4 milliárdot akkor az:
    1, vagy egy üzleti analfabéta. Mert a valós érték duplájáért vesz meg mindent
    2. vagy valami pénzmosás jellegü dolog.
    Hát ha én beleölök valamibe 1 milliárdot akkor azt "kurvára" szeretem csinálni. Mert azért az nem kis pénz. (akinek meg kicsi azt szivesen belelőném a dunába) Ergó szeretem csinálni, mert iszonyat sok pénzem van benne. Tehát nem adom el a fent említett cégnek. kivéve ha egy béna pöcs vagyok és beleöltem 1 millliárdot de kettő az adósságom. Akkor eladom.A labda nálad van.
    Egyébként hány tulaja volt a megboldogult Stormnak?
  • Carlos
    Rossz az innoglow honlap linkje.

Namost. Van egy céged. Felfuttatod, beleölsz mondjuk 1 milliárd forintot. Te vagy a tulaj. Jön a 10T és ad érte 4 milliárdot.
    Te nem adnád el?
    (ha a válasz nemleges, akkor vagy kamuzol, vagy olyan szar üzleti érzéked van, hogy az lehetetlen)

/a számok hasraütés alapúak, nem fedik a valóságot, csak a mértéket/
  • Jagdflieger
    Már hogy léteznének? Ezer éve megszüntek. Úgy ahogy a cég is. (Jefferzon megölte öket )
    Még ezek az oldalak élnek RfB témában:

http://rushforberlin.uw.hu/index.html (ez egy magyar oldal)

http://www.rushforberlin.com/englisch/downloads.html
    (ez a német RfB . tegnap még működött. innen elérhető a Deep Silver fóruma is.)Ime:

http://forum.deepsilver.com/forum/forumdisplay.php?f=27&langid=1

Mint mondottam annó "a faszért kell othayni a Deep Silvert egy olyan szánalmas buik bandájáért mint a 10Tacle" de hát mindig lehurrogtak a fórumokon.Aztán jött a gebasz.
    Néhány renitens személy meglépett a ColdWar játékkal. (kimentették flopira) És lassan másfél éve tervezik kiadni. (lehet hogy flopin ) Nekik meg itt a honlapjuk:

http://forum.deepsilver.com/forum/forumdisplay.php?f=27&langid=1

Naaaon szép honlap. Már fél éve ilyen szép. (lehet hogy Jefferson őket is elátkozta. Othon van egy Stormregion feliratos woodoobabája minden nap fél órát szurkálja.) Állítólag idén frebruárban jön ki a CW. De addig még bizti változik. Egy hónapra a kiadás után jön a következő kiadási dátum.

(csak azért hadováltam ezt itt össze hogy ne keljen végigolvasnod a fórumot mert látom lassan két év kiesett az életedből.)

• nonicks
    valaki tud valamit a Stormregion honlapjáról meg a panzers.hu meg a rfb.hu -ról? (egyáltalán lesznek-e még?)
  • Jagdflieger
    Az milyen jellegű játék lett volna? RTS, RPG? (mondjuk ez a volt egy kis döccenő "édes" megfogalmazás... Kis döccenő az mikor csúszik egy játék pár hetet vagy egy hónapot. Ez kb akkora döccenő volt mintha végigmentél volna pesten padlógázzal egy versenautóval és összeadtad volna a "döccenőket"... Na a CW döccenője kb akkora volt. Majdnem beledöglött. Vagyis amíg nincs a boltokban addig ne is mondjuk hogy sinen van. Mert megjelenési dátuma már több volt neki mint a DNF-nek...) Boldog Karácsonyt nindenkinek!
  • Carlos
    Nem.
    Egyiket sem fagyasztották be.
    Volt egy kis döccenő, de mindkettő ki lesz adva.
    Csak volt egy amiről nem tudtok, de azt ugye jóformán elkezdeni se tudtuk.
  • W B
    az hogy nem fagyasztották be a játékot?
  • Carlos
    Mi a kérdés?
  • W B
    ez most komoly?!
  • Fifus
    No, azért hadd jöjjön csak.
  • Carlos
    Hát nem egy spielberg dobta össze az való igaz.
  • Timber
    uhh... ki csinalta ezt a trailert? Nem azert de ez eleg gyengusz.

1. a vignettalas tul eroltetett es rohadtul idegesito
    2. ossze vannak dobalva jelenetek szinte teljesen ertelmetlenul
    3. a zene se a legjobban van vagva
    4. a robbanas effekt hang eroltetett es baromira zavaro
    5. sotet az egesz (alulexpozott :D)
    6. a jatekbol szinte semmit nem mutat
    7. hangulatkeltesnek keves

Ugy erzem tul sokat akartak belerakni a sracok... a kevesebb tobb lett volna.
  • JeffeS
    most vagy az én böngészőm köhöm-köhöm, vagy elszúrtam a beszúrást.
    WiC
  • JeffeS
    és most nézd meg ezt a WiC videot:

• Carlos
    Fakezű ÁTÁKÚÚÚÚ bennemaradt...
  • Bagó Péter
  • JeffeS
    én úgy látom, hogy igen.
  • JeffeS
    és hol tapasztaltál ?
    Én legfeljebb építőiparban, de ott sem volt ennyire deviánsan kiélezett a dolog. Ha régebbről ismerted volna Tomékat és ami történt, akkor te is magasabb vagy más perspektívából is látnád a történteket. Érdekes, hogy az emberre milyen mély hatással lehetnek külső ingerek, konfliktusok, néha jelentéktelennek tűnőek is, és mennyire rossz döntéseket tud meghozni később azok miatt, ha azokat nem vizsgálja meg több szemszögből akkor amikor éppen kellene. Mert az egész humán menedzsment a vezetés részéről, szerintem ennek a végterméke.
  • Carlos
    Sajnos van benne igazság.
    Mindig is volt egy "egészséges fluktuáció" vagymifasz. Magyarul QA csapat:
    Felvettek két új embert (akkor éppen egy kellett volna, hogy meglegyen a "létszám"). Nos. Ilyenkor jött az, hogy vagy az a két új ember marad és kirúgják a legrosszabb/leggyengébb embert vagy nem hosszabbítják meg a gyengébb újoncot.
    Ergó "nagyon szerettük" az új kollégákat! (kevés kivétellel)

Ilyen fasságot viszont rég tapasztaltam, mint ami volt a stormban. Szerintem egy jómunkásember nem attól lesz jó, hogy a tökeit satuba fogod és nyomorgatod, hanem ha elismered a munkáját és kiállsz mellette (Csumi).
  • JeffeS
    én is pont ezt írtam anno a hardwiredre, hogy irtó nagy mázlista vagy, szerencsés. :-) Csak nem vagy kellően a tudatában helyzeteddel.

Egy csődtengernél "vezeto pozicioban levo ember" véleménye szerintem nem oszt, nem szoroz. Sőt, inkább a negáltja lehet igaz, amit gondol, amit mond. Ha pedig azt nézem, hogy a "Stormregion" KFT-ben milyen állapotok voltak humán menedzsment területen... leadeknek tettek meg olyan embereket, akiket szerintem csak és kizárólag külsősként lett volna szabad foglalkoztatni. Persze ha a humán menedzsmentje nem olyan, amilyen, akkor a cég még ma is létezne és az nekem nem lenne jó... :-D
    Amúgy hozzám meg egy olyan információ jutott el a cégvezetés részéről ügynökeim révén :-), hogy a többség - nem emlékszem már pontosan a kifejezésre, de a lényeg - csak töltelék - akik csak akkor hajlandóak valamit is produkálni, ha sakkban tartják, pszichésen szorongatják őket. Ennek az információnak tudatában pedig képes vagyok megérteni a 10T felvásárlás utáni állapotokat, amikor mindenki feje fölött ott lebegett a munkanélküliség réme, bárkit kirúghattak a cégvezetés komolyabb indoka nélkül.

A néhai panzers.hu CW topicjában nem láthattál olyan fórumozót, aki ne gyászolná az orosz kampányt. Volt, aki emiatt le is mondott a CW-ről. (Jagd az elsők között volt.) Amit írtál, az alapján, OCC nevéhez köthető az orosz kampány. Nem ismerem, vagy mégis ? Végül is az első exdr-es turnussal érkezezhetett... de ha voltak is emberi hibái, szerintem az orosz kampány akkor is jó húzása volt. Én nem csak az oroszokat raktam volna bele, hanem egy harmadik oldalt is. Mint a Starcraft.
  • Carlos
  • Timber
    Yes! :)
  • Timber
    ritkan orultem meg valaminek annyira mint amikor a Stormbol kirugtak azert mert ki kell rugni ket embert. Igen. Ez volt az indok. :) Miert en? Mert egyreszt kertem masreszt meg eleg devians vagyok ahoz, hogy en legyek a szerencses kivalasztott. Foleg az elmult idok esemenyeit tekintve mondom, hogy szerencses :P

De azert az is vicces volt amikor egy vezeto pozicioban levo ember ezt mondta OCC-nek akkor mikor 2 designert ki kell rugni: "Csak azert nem teged rugnak ki mert nekem ciki lenne hogy azok utan, hogy visszakonyorogtelek a cegbe most megint ki kellene rugni teged." ... Igen ezt a sajat fuleimmel hallottam. :)
  • Fifus
    A béta csak előfizetőknek van?
  • Carlos
    Akkor sztaki a barátod.
    De ha nem tudsz még ennyire se angolul, akkor hogy fogod megérteni a küldetések szövegét?
  • TomDantes
    Ööö egy kérdés. A Bétát le lehet tölteni szabadon azért Béta nem?De hogy? Csak valami regisztrációs dolog jön be..jó annyira hülye nem vagyok értem regisztrálni kéne,...de nem értem miket írkál vagy hogy kéne, nem tudok angolul.
  • Carlos
  • huncargos laci
    milyen ez a játék?
  • Carlos
    Szerintem semmi.
    Nem a játék 18+ -os, hanem a jelentkezés a bétára.
  • Serpa
    mi van benne, h 18+os játék?
  • Carlos
    nem. Lentebb volt írva, hogy február környékén.
    Nehézségi szinttekkel vannak problémák gondolom, ezért kellhet a beta teszt.