3714
-
JeffeS #1434 a "storm" a hibás,etikátlan, ők hamisították, kozmetikázták nullára a könyvelést, a 10Tnek plusz kiadást, méghozzá durva kiadást jelentett a "storm" felvásárlás után, nem tudom, hogy akkor miről is beszélünk... -
JeffeS #1433 szerintem okfejtésem logikus, magától értetődő.
Ha a 10Tacle-ra nem sózzák rá a "sikeres","jó üzlet" céget, akkor megmarad a rahedli pénz (amit ti feléltetek), amit JÁTÉKFEJLESZTÉSRE fordíthattak volna, mondjuk konkrétan az Elveon befejezésére. -
Bagó Péter #1432 Én úgy látom, hogy Te játszol a szavakkal, nem én. Másrészt ha azt írtad, amit most állítasz, akkor miért nem azt írtad (vagy csak másképp, amiből számomra nem ez volt következtethető) ezt megelőzően is?!
Ismételten köszönöm hogy sértegetsz, így ismeretlenül is. -
JeffeS #1431 amúgy azt sem tartom kizártnak, hogy pár hónappal meghosszabbíthattátok volna a "storm" életét, ha időben(!) elkészültök, azaz 2007 karácsonyán piacon a játék. -
JeffeS #1430 ez az Petikém, játsz csak a szavakkal, más úgysem megy neked. A játékfejlesztés nem a te műfajod (a játékfejlesztés bizony művészet, a művészet és az erkölcs elválaszthatatlan egymástól, az erkölcsel pedig még nem találkoztál), a szójáték és a mondatok, szavak kiforgatása, abban profi vagy. Lennél...
Nem azt írtam, amit a számba szeretnél rágni, hanem azt, hogy ezt a pénzt a már futó projektek befejezésére is lehetett volna fordítani és akkor a 10t nem lenne gondban.
-
Bagó Péter #1429 Tehát mert a Stormregion dolgozói a világ játékfejlesztői átlagbérezésének megközelítőleg 60-70% százalékát merészelték keresni, ezért csődbe vitték azt a céget, amely birtokolt még ezen kívül 8 másik játékfejlesztői stúdiót, ahol többet kerestek mint a Stormregion dolgozói. Nekem ez már túl éles logikai következtetés...
De ha azt feltételezzük amit sugallni szeretnél, hogy ez a pénz úgy került a cég alkalmazottaihoz, hogy nem társult hozzájuk produktum, akkor visszakanyarodunk oda, amit állítottam: miszerint nem sok elképzelésed van arról hogy hogyan működik egy kiadói finanszírozás. Főleg nem egy olyan speciális esetben amiben a 10Tacle működött. Akármekkora összeg is társult a Stormregionhoz a 10Tacle által, fizikailag képtelenség lett volna 8 másik hasonló stúdió mellett egymaga csődbe vinnie a 10Tacle-t. -
JeffeS #1428 folytatva a gondolatot, ebből az irdatlan pénzből és a kiadó pozsonyiak felé erélyes fellépéséből elkészülhetett volna az Elveon és a 10T most felfelé ívelne a tőzsdén, a CW-ben az Atari se bízik, infóim szerint. -
JeffeS #1427 az lemaradt,hogy 10 hónapra. -
JeffeS #1426 az a 900 alkalmazott se csinált semmit, ahogy ti sem, az viszont biztos, hogy irdatlan pénzbe kerültetek a 10taclenak, 200ezer forint 100 főre 200.000.000 forint. És ez a "stormos" minimálbér mint tudjuk, nem csaptuk még hozzá az adót, a cég költségeit (irodabérlés, stb) programozók vittek haza 300-500ezret is NETTÓban.
Számodra lehet, hogy nem, számomra viszont egyértelmű, hogy nagyon sokba voltatok, a 10Tacle még ma is lenne, ha nem vásárolja fel ezt a pénznyelő vízfejet. -
Bagó Péter #1425 Egyrészt köszönöm hogy alaptalanul sértegetsz, igazán hízelgő, másrészt bizonyára az InnoGlow csapatának is hasonlóan jól esnek dicsérő szavaid. És bár az említett trailer csak információközlés gyanánt szerepelt itt, és teljes mértékben az Atari keze munkája, azért ismét örülök hogy minden ostoba, és semmirekellő ami nem a Te jóváhagyásoddal készült, vagy éppen felel meg a Te ízlésednek, illetve csak mert a Stormregionhöz köze van, amit kereszteshadjáratként folytatva próbálsz meg gyalázni ahol csak éred... Szép teljesítmény, el kell ismernem. Az is, ahogyan azt állítod, hogy a 10Tacle, mely 8 különböző stúdiót birtokolt a világon, közel 900 alkalmazottal - csupán attól, hogy megvásárolta a magyar Stormregiont, képes volt csődbe menni... Te, lehet hogy akkor nem is volt az a banda olyan rossz ha ilyen nagy teljesítményre képes volt! De lehet hogy valóban hülyét csinálok magamból, már csak azzal hogy ilyen parttalan beszélgetést folytatok Veled, ahol nyilvánvalóan nem foglak tudni eltántorítani semmilyen képzelt vagy valós véleménynyilvánításodtól... -
JeffeS #1424 ne tünj el, BP, jellemtelenségre vall, ha valaki vitában alulmaradva olajra lép.
Amúgy jól operálsz a szavakkal, a gond csak az, hogy a szavaidnak nincs jelentése, nem vagyunk egy súlycsoport. -
JeffeS #1423 Petikém, állítottam ilyet ?
Mindössze arra kívántam rávilágítani, hogy az "SR" és a DR esete között ostobaságra vall párhuzamot vonni. (1410)
Akik a DRben fizetés helyett kaptak 2006-tól cégrészesedést, az teljesen más, mint az SRben ALAPITÓTAGként a KFTben, 2000-től részesedést birtokolni.
Másfelől tudomásom szerint a DR nem semmizte ki alapítótagjait, résztulajdonosait, nem volt miből(!), vegetált a cég, az SRben volt miből. -
JeffeS #1422 szétestél ? vagy beütött a kox ? ki mondta, hogy te bármikor is párhuzamot vontál ? Te arra képtelen vagy, én hoztam Wic videot a ratyi innoglowos videolinked után. -
Bagó Péter #1421 Látom nem érted. Várjál akkor lassan írok, mert úgy tűnik nem bírsz gyorsan olvasni. Vagy fény felé fordulok. Csak a számít figyeld, artikulálni fogok, ígérem.
Tehát, állításod szerint Neked igazad volt mindenben. Abban is hogy a Digital Reality-ben nem dolgoztak tulajdoni részesedéssel bíró alkalmazottak. Akkor bizonyára az is igaz szerinted, hogy alapító-tulajdonos sem kapott állást a Stormregionnél, sok más tapasztalt és kiváló DR alkalmazotthoz hasonlóan... De ha mégsem, akkor egyszerűen csak vegyük a hozzászólásodat semmisnek. Addig azonban habzó szájjal próbálsz mocskolni mindent és mindenkit. És továbbra is én vagyok az, aki hülyét csinál magából?! Köszönjük Tibor, leülhet... -
JeffeS #1420 milyen valós tényeket írtál te a 1411-ben vagy a 1413-ban ? Semmilyen tényt nem írtál, csak általános megállapításokat tettél, amik a te szubjektív véleményed. Én bizonyítottam állításaimat, pl hogy a "storm" vitte csődbe a 10T-t, ott a tőzsde (teletrader.com), nézd meg a diagramokkat, mikor kezdett zuhanni szegény polip a szakadékba. "Storm" felvásárlás után, 2007 júniusában tetőzött az árfolyama, aztán zutty. -
JeffeS #1419 dehogy üzleti, szakmai. :-) Új év új komment. :-D -
Bagó Péter #1418 Folyamatosan ignorálod a valós tényeken alapuló kijelentéseimet, és csak azokkal az adatokkal, információkkal és szubjektív véleményekkel dobálózol amikkel megpróbálsz manipulálni. És ezek után azt állítod, hogy én csinálok hülyét magamból? :D
Ad 3.: Mikor vontam valaha párhuzamot a World in Conflict mint játék, vagy akár videó, és a Cold War között? -
JeffeS #1417 1. mivel ritkán jössz fel ide, abból gondoltam, hogy magadra vetted.
2. csak példa, hogy abban is igazam volt, ahogy az RFB bukásában, a "storm" végét illetően (még a 2008-as dárum is stimmelt, ennyire jó vagyok :-D) és a 10Tacle csődjét illetően.
Adnonsüketszöveg: blablabla -
JeffeS #1416 ezt bírom benned, hogy egy csöppnyi önkritikád nincs és mindig hülyét csinálsz magadból. 2009-et írunk, ez 2004-ben még jó volt ez a tankok jönnek, mennek, térkép bevágás, gyalogos, repülőegység, ma már nem. Nézd meg a WiC videot amit ebbe a topicba belinkeltem, Ég és Föld, ugye nem kell mondanom, hogy melyik melyik.
A CW videoval nekem más bajom nincs, tökéletesen visszaadja a játék hangulatlanságát, unalmasságát, ürességét, semmilyenségét, nem csoda, hogy Mazur már nem tudja játék alatt, hogy mit beszél és Csonti is unottnak, fásultnak látszik. -
#1415 Látom újra beindult az üzleti kommentezések:D
Cold war topik csak erről szól :D -
Bagó Péter #1414 Ad 1.: Nem éreztem megszólítva magam, nem is értem honnan vetted ezt? Annyi történt hogy most untam meg újra hogy állatságokat beszélsz.
Ad 2.: Nem értem hogy jön ide pont az RftB?!
Ad Non Plus Ultra: Konkrétan csak sikerült bebizonyítanod, hogy amit írtam helytálló Veled kapcsolatban... -
Bagó Péter #1413 A Cold War hivatalos megjelenési dátuma: 2009. február. Értem én hogy keserű vagy az eddigi hozzászólásaidban emlegetett sok megjelenési dátum kapcsán, de ajánlanám figyelmedbe, hogy nem biztos hogy egy magazin, vagy bolthálózat internetes honlapján közzétett adat szentírásnak és hivatalos bejelentésnek bizonyul. A Cold War előző, hivatalos premierje 2008. márciusa volt, amely a kialakult sajnálatos helyzetnek köszönhetően nem teljesült, és utána természetszerűleg nem kapott új időpontot (legalábbis hivatalosan, mert a szóbeszéd, meg az említett GameStar által tippelt, vagy hallott információ még nem biztos hogy a legautentikusabb - és lásd megint csak egy jókora negatív érzést eredményezhet)... Az Atari novemberi hivatalos bejelentése után decemberben külön rendezvényt tartott Londonban, ahol többek között a játék új videóelőzetese is bemutatásra került (http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1160073341&no=1370).
Hivatalos honlap gyanánt egyelőre az Atari oldalán található termékoldal szolgál (http://www.uk.atari.com/pc/codename-panzers-cold-war-295.html). Itt megtalálhatod a legfrissebb borítókép tervet, és néhány új képet is. Valamint a világsajtóban böngészve sem nehéz előzetesre bukkanni a játékból (http://uk.pc.ign.com/articles/935/935044p1.html). A játék tehát minden jel szerint érkezni fog - bár nyilván mindannyiunk szívesebben látna nagyobb hírverést, még több képet, és a lehető legtöbb videót belőle... Azért remélem a jövő havi megjelenést követően már kevésbé leszel szkeptikus és keserű a játékot illetően. -
JeffeS #1412 drága Petikém, az 1400-as hszólásom nem neked szólt, ha ráklikkeltél volna az első "érted, Petikém?" megszólításra, akkor kapcsolhattál volna, hogy Carlos esetében miért használom az "Érted, Petikém ?" megszólítást.
Hozzászólásod terjedelmes, a betűkbe meredve fáradt tekintettel elismerem, és ugyan mi mást is tehetnék, minthogy felvegyem a stílust és akképpen feleljek körülményesen szavakba öntött gondolatféleségeidre, amiképpen te összekapartad.
A helyzet a következő, drága Petikém, visszajelzéseim vannak, hogy a szakma emelte kalapját, még a "storm" irodájában is sorra döbbentek rá és ismerték fel, zseniálisan megfogalmazott gondolataim helytállóságát.
Nevet is tudok írni, bár visszaélni névvel nem kívánok, hiszen nem volna illendő, aki tudatta szakmabeliekkel, hogy még "Magyarország legnagyobb és legsikeresebb játékfejlesztő cégénél" is hüledeztek a tavalyi év áprilisától kezdődően, mondván a sokaságnak:"Spendernek volt igaza."
Innentől kezdve eme hosszadalmas és elhúzott, nyúzott rizsa engedelmeddel számomra susnyásba való megalapozatlan rinya.
És képzeld, információim vannak belső körökből, hogy még abban sem tévedtem, hogy a Deep Silver nem akarta kiadni az RFTB-t, tényleg nem akarta, aztán meggondolta, gondolván gondolom, hogy az okból kifolyólag, hogy kész van és hátha jobban fogy az alapjáték is, tévedtek. Kérdeztek volna meg előtte engem. -
Bagó Péter #1411 Csak az az egy dolog sántít Veled kapcsolatban drága Tibor, hogy tulajdonképpen légből kapott, és ki tudja honnan szerzett, de általad jól belső, jól értesült és szakmai köröknek aposztrofált információid ilyen terű negligálása nem apró mértékben tesz hiteltelenné. Igaz, ez Téged sosem zavart, hiszen a tények, mint olyanok nem érdekeltek, csak az hogy el tudd mondani a saját verziódat a világról, a szakmáról, és esetünkben a Stormregionról. Ezzel csak az a bökkenő, hogy mint olyan, véleménye mindenkinek van, csak a különbség az, hogy másokkal ellentétben Te igen sok erőfeszítést tettél azért hogy meggyőzd az embereket a saját igazadról, vagy éppenséggel azt sulykold mindenki fejébe, amit Te vélsz gondolni. Mert az az igaz.
Tudod, még ezzel sem lenne semmi baj - de azon emberek akiknek akár csak egy csöpp rálátásuk van arra hogy mint és hogy is megy maga a játékfejlesztés (és ez nem egyenlő azon derék munkásemberekkel akik valaha részt vettek már egy játék fejlesztésében, akár csak mint jó magad) egyszerűen elhűlve nézik hogyan teszed magad nevetségessé, és járatod le magad jobban és jobban. Hozzászólásaid tanúbizonyságot tettek arról hogy lövésed sincs a kiadói státusz mibenlétéről, a projekt finanszírozások hátteréről, és a marketingtevékenység ismereteid is számos ködös elképzelést tartalmaznak. Sajnos ahogy ez már számomra kiderült, Téged soha nem érdekeltek a tények, és a valóság, csak az amit Te szerettél volna látni belőle. Ami még mindig nem lett volna baj, egészen addig ameddig meg nem próbáltad volna győzni az egész világot arról, hogy amit Te látsz, az a valóság.
És bár tisztában vagyok vele, hogy valószínűleg ez a hozzászólásom sem fog radikálisan érinteni, és eddigi tapasztalataimból kiindulva rögtön egy 24 különböző személytől származó idézetbombával fogsz válaszolni (melyben megpróbálod rám erőszakolni, hogy a ki és mikor mit írt egy fórum, vagy blogbejegyzésbe - egy általad elképzelt teljesen más jelentéssel bír...), de csak széljegyzetként álljon itt ez a hozzászólás tőlem, hogy nem mindig minden úgy van ahogy Te látod, vagy gondolod, vagy szeretnéd látni. Mert ha csak egyszer is érdekelt volna a valóság, vagy ami a legközelebb állt volna hozzá, akkor nem így reagálnál és viselkednél. Így azonban számomra, és azon szakmabeliek számára akiket én ismerek, egy hiteltelen, megkeseredett, szűk látókörű, volt játékfejlesztő vagy. És mint olyan: az egészben a legszomorúbb hogy pont egy volt szakmabeli rombolja azt, amit mi sokan szerelemből, szenvedélyből, vagy élvezetből próbáltunk meg megalkotni. -
JeffeS #1410 "Nem egy DR-es jött át a Stomrba és azt mesélték, hogy egyeseknek cégrészesedést és ilyesmiket akartak adni fizu helyett."
Tudod hogy mi a különbség aközött, hogy kezdettől(!) fogva résztulajok voltak és egy másik cégnél nehezebb időkben, később(!) fizetés helyett azt adtak volna ? -
JeffeS #1409 ha a DR-ben VALÓBAN résztulajdonosok(!) voltak és nem szimpla alkalmazottak, akkor az 1407-es hszólást vedd semmisnek. -
#1408 Biztos vagy te ebben? Mert én nem lennék.
Nem egy DR-es jött át a Stomrba és azt mesélték, hogy egyeseknek cégrészesedést és ilyesmiket akartak adni fizu helyett.
Az igaz, hogy droidok is voltak mellé.
p.s.: Meguntam a vitát. -
JeffeS #1407 azok a kollegák nem voltak résztulajdonosok és azokat a kollegákat nem szédítették azzal, hogy egy nap övék lesz a cég. Azok az exdres kollegák csak droidként dolgoztak a DRben, nem volt cégrészesedésük. -
JeffeS #1406 egy minuszról kikozmetikázott céget nehezen lehet jó pénzért eladni, nehezen nevezhető jó üzletnek. Szerinted a 10T amelyik cég mindig számokkal operál a tőzsdén, jelentésekben, miért titkolta el a vételárat? Mert qrva nagy üzlet volt, igaz ? -
JeffeS #1405 az volt, nekem a könnyeim potyogtak a röhögéstől, mikor meghallottam, Petike nem hallotta, ő semmit se hallott. :-D
Az Innoglow reménytelen, az Atari sem bízik bennük a szakmában terjedő pletyka szerint, úgyhogy lehet hogy meg se jelenik a CW, de support biztos hogy nem lesz. Az Innoglow feje nem más, mint a PP2 lead designere, aki... hát... hmmm... Ha Timber a designeri mérce és ő a 10-es érték, akkor ez a figura egy 3-as. -
#1404 Akkor kérdezd meg erről a DR-es volt kollégákat akiknek még mindig lóg a DR, hogy ki dolgozott akkor igéretekért?
A cégvezetés olyan volt amilyen. Nem sokat tudtunk ellene tenni, csak tűrtük, hogy mig egyesek dolgoznak, mások WoW-oznak, vagy arról beszélgetnek napokon-heteken-hónapokon keresztül. -
#1403 Ja, a DR se ment tönkre. Azis létezik még...De hogy? A vegetálás is egyfajta létezés ez igaz.
Lajosnak ez bizony nagy üzlet volt. Nem kicsit, nagyon. Az máskérdés, hogy ennek hatására tönkrementünk. Ő nyert az üzleten, őt csak ez érdekelte. -
JeffeS #1402 ...a munkájukat akik átvállalták...=...a munkájukat akik átvállalták, azok... -
JeffeS #1401 lopás akkor lett volna, ha a "Stormregion" vezetése nem hárítja át a "kódlopókra" a cégvezetést, annak felelősségét, és a projekt menedzselést; sem Tom, sem Lajos nem jártak be a PP1 fejlesztése alatt, viszont a munkájukat akik átvállalták, egy lyukas garast nem láttak a többlet felelősségért és munkáért, csak hamis igéreteket, amiket évről évre lefaragtak. Lopni csak a "Stormregion" KFT lopott, az Idő igazolta. Az Idő igazolta, hogy kik futtatták fel a céget és megmutatta azt is, hogy kik vitték csődbe. -
JeffeS #1400 "Abban viszont biztos vagyok"... Carlos, te eddig annyi mindenben biztos voltál, pl, hogy a Stormregionnak (10T Budapest) nincs köze a Mytran Warshoz ([URL=http://www.youtube.com/watch?v=x2_CzbTmqWQ]Mytran Wars="Stormregion"[/URL]), hogy a CW-ben soha nem volt orosz kampány (ezt a korábban létező panzers.hu-s Meier nyilatkozat cáfolta, az sg-n Timberé), hogy a CW november közepén fog megjelenni, hogy a "Stormregion" nagyüzlet volt Lajosnak, miközben az összes kollegád tudta, hogy a "storm" csőd szélén állt, Timber a hardwireden 2007 tavaszán a gazdaságiválsággal magyarázta, nszf barátod a pc-s játékpiac beszűkülésével, de volt olyan kollegád aki kerek-perec leírta a blogjába, hogy várjátok a papot.
A Most Wanted "hamarabb tönkrement" irományod baromság, veletek ellentétben ők most is léteznek, vannak ! Érted, Petikém ?
Voltak hullámvölgyek, ez igaz, mégis vannak(!), nektek is voltak hullámvölgyek, de ti nem vagytok. Érted, Petikém ?
A garázsos cégfiling nem jelent semmit, a PP1 fejlesztése is egy lakásból kialakított "irodában" ment, nem csilivili irodaházban... ennek ellenére a PP1 nagyot szólt a játékpiacon, szakmai körökben, az RFB meg hiába egy modern irodaházban készült, bebukott mint a kancsal kacsa. -
Fifus #1399 Buék. Ez a Left4Dead akkora szar, hogy nem igaz. Hogy lehetett az év játéka?
Pár napja négy-öt magyar is összejött az 1.25-ös RfB-vel és másfél óránkba telt, mire rájöttünk, hogy nem a gamespy a hibás. Az ötből egynek volt tört játéka.
Az RftB editor remek, gyönyörű térképeket lehet vele csinálni. Remélem a CW-hez is lesz... -
Jagdflieger #1398 Köszi az infót. Amikor én ott voltam akkor sem volt túl nagy az ipar náluk. Szó ami szó most is hirdetnek de csak nintendo DS-re. Nem nagyon van már itthon olyan független játék fejlesztő cég aki nagyobbacska, bentvan a köztudatban, és valami nagy dolgot tesz le az asztalra. Sajnos... (lopás nem lopás de a JTS is jó játék volt.) -
#1397 Hát...amit tudok róluk az kábé annyi, hogy még vegetálnak...
Abban viszont biztos vagyok, hogy nem akarták eladni a MW-nak a stormot, mert a MW hamarabb tönkrement, mint ahogy a Storm.
Legalábbis mi még jól elvoltunk, amikor a régi kollégák akik a MW-nél voltak, hogy lehúzták a redőnyt, pár ember maradt csak.
Azóta lehet, hogy óvatosan bővülnek. Én voltam bent interjún, akkor nagyon garázsosnak tűnt a cég. -
Jagdflieger #1396 Na neee. Tényleg megkérdezték a Most Wantedet megveszi-e a Stormot? Ha ez igaz akkor az iszonyat durva lehetett... Egyébként mint mondtam ott a vezetés volt hibás mert a fejétöl bűzlik a hal. (storm) Mert minden megvolt hogy jó gámákat csináljonak. Amúgy mi van a Most Wanteddel? Látom én is hogy hirdetnek. Nintendo DS-el vacakolnak. Akkor már legalább PSP-re gyúrnának. Amikor voltam náluk még a multiplatform motorjukat csiszolgatták. De annak is már majd két éve. (azóta sem láttam vele gámát) Na és mi a véleményed az innoglow-rol? -
JeffeS #1395 Most Wanted ma is van, pár hónapja hirdettek a hardwireden...
Juteszembe: csak kijavítottalak, mert hüjeséget írtál. A "storm" eladása nem volt "nagy üzlet", mint ahogy te gondoltad, kényszerhelyzet szülte. Ha a 10T nincs satuban (befektetői felé), akkor nem vette volna meg, szvsz és akkor megint csak 2007 júniusától munkanélküli vagy.