3714
-
JeffeS #1474 most néztem a híradás dátumát, úgyhogy 230+110 volt a cég alkalmazottainak száma veletek együtt, abban az esetben, ha 2007 júniusában nem hagyta magára fizetés nélkül egyetlen stúdióját sem, ahogy a "storm"al tette 2008 tavaszától. Bár én kinézem belőlük, üzleti etikában hát köhömköhöm, mint a "storm", pl a részvényeseknek készült reportokba belegyúrta a hiteleket is, stb. -
JeffeS #1473 többször leírtam, hogy mi bajom az rfbvel, a hardwiredre is, ha a csőlátásod megszűnne, akkor talán észrevetted volna, meg is értetted volna, hogy mit is írok. -
JeffeS #1472 a support akkor tudta volna kinyírni az RFB-t, ha azt rajtatok kívül megvette volna valaki. :-) Ne feledd, Carlos írását, ahol a programozók azzal hajtották el őket, hogy úgysem játszik vele senki, ti nem vette senki, csak egy nagyon szűk réteg, amelyik minden ratyi tankos játékért ("csak tankok legyenek benne") képes fizetni. -
JeffeS #1471 A grafikai stílusa és színvilága, olyan tőle a hangulata a játéknak, mint a falra hányt borsó.
A játékkal nem játszottam, de a designdoksiját látva nem csodálkozom azon, hogy a játékos társadalomnak csak egy szűk rétege volt vevő rá.
A multi demot letöltöttem, de a szobába soha nem volt senki, így nem tudtam kipróbálni.
Bagó Péter, mi volt az a 900 alkalmazottról a rizsa ? 230 főt foglalkoztató független fejlesztő és kiadóvállalat, ebből 100-110 ti voltatok. És itt egy másik link, 230-ról. A 10taclet ti vittétek csődbe, a cég felét ti tettétek ki, ez van. -
Jagdflieger #1470 Mint alant írtam az Atari. Bagó Péter belinkelte a honlapot is. -
#1469 amúgy Februárba jön a Cold War akkor annak ki lesz a kiadója?:D -
#1468 hmm.. -
Jagdflieger #1467 Csak az 1.25-öt kerüld mint ördög a szenteltvizet.Mert attol úgy kivág az online játékból a gép mint eltévedt rabbit az Al-Kaida a Damaszkuszi mecsetböl. (és mellette még olyanokat ír a gép amit sosem halottam töle..) Az 1.25-öt kibaszból csinálták. Most már értem hogy az ujságmelléklettel miért nem nött meg az online játékosok száma. Mert 1.25 volt... -
Fifus #1466 Gamespot-on fenn van minden fontos patch -
Jagdflieger #1465 Köszi a képeket Carlos. körülbelül RfB-s nagyságúak az unitok. (féltem hogy zoom csökkenés lesz mint az RfB-nél volt a Panzershez képest. Mert hiába voltak szebbek az unitok de sajnos kisebbek is lettek. (anno Meier, és Danny igérte hogy elárulja hogyan kell a bedöntési szöggel és a zoommal játszani de de sajna a csöd miatt elmaradt.. -
#1464 Készült baromijó atomorobbanásos tréler, azóta se tudjuk mi lett vele. Szerintem rohad a 10T-éknél lefoglalt gépeken. -
#1463 Maximálisan bezoomolva nagyjából ekkorák voltak a gyalogosok és a unitok a játékban. Azóta nemtom álítottak-e rajta.
(belekötések elkerülése végett: a kép nem reprezentálja a megjelenő játék minőségét, a valóságtól és megjelenő játéktól eltérhet. Valamint a kép egy tesztmapon készült, bugokat tartalmaz) -
#1462 amúgy nagyon jó hogy nincsenek honlapok mert ma akartma épp játszani a Rush For Berlin-nel de a vistán nem indult mert kellene neki a legújabb patch (és még az angol rfb.com -on sincs fent :O) -
Jagdflieger #1461 Azt hogy nem ő csinálta. Ha az SR nem az RfB-t hanem a Half-Life 2-őt vagy a Quake III.-at csinálta volna Jeff nélkül akkor most azt utálná. Ennyi. -
Jagdflieger #1460 Köszönöm a linkeket. Átnéztem őket. Na igen, ez az ami egy picit zavar a CW-vel kapcsolatban. Az ATARI ahhoz képest hogy most bekeményített, (sok olyan játékosok által nagyon várt nagynevű projectet karolt fel amik kiadó nélkül maradtak -XY cég ami megvette a készítő csapatott, de a játékukat nem akarta kiadni pedig mindenki nagyon várta- )de relative kevésbé reklámozza a már szinte kész termékeket. Pl: CW, Ghostbusters stb. Nemtom nekem kicsit csicsás az új boritó. Túl barokkos,ha kevesebb dolog lenne rajta jobban megfogná a szemet. Az a baj hogy a képek amiket eddig láttunk eléggé kis felbontásúak. Nehéz így bármit is mondani az egységekröl és a textúrzotságról. Sok kép alapján az RfB pályái szebbnek tünnek. (kidolgozottabbak, több textúrával,stb) Anno az Rfb esetében is a megjelent képeken és a játék borítóján is sokkal nagyobb kamerabedöntésiszöggel és zoom határokkal készült képek voltak mint amit a játék motorja a valóságban engedett. (pl: látszott az ég,stb) Annó Meier azt igérte a CW-ben mindkét érték növelve lesz az RfB-hez képest. A bemutató trailereken viszont elég mikro gyalogosok szerepeltek. Szóval egy demó sokat jelentene, vagy egy igazi in-game HD trailer. Meg amit Meier nek is felvetettem a trailerekben pl az unit kitelepülést,az egységek kombinálását upgradelését kéne mutatni, vagy egy atom villanást ez az ami növeli a játékélményt pl: egy CandC vagy egy WiC egyhangúságával szemben. sajnálom hogy a légierő továbra is csak hívható segítség és nem irányítható-unit. lásd: JFT. Tudomásod szerint mekkora support várható a játékhoz? (javítások, szerkesztö? )Mert ez is sokat számít sok ember szemében. Az RfB-t a support hiánya ölte meg. Akárki akármit is mond ez az igasság. Egyébként rendes az Ataritól hogy az SR jele is ott virít az Innoglow mellett a borítón.
Elárulod most hol nyomod a Bluest Péter? Már ha publikus. -
Fifus #1459 Mi nem tetszik neked az RFB-ben? -
JeffeS #1458 én már nem voltam ott, nem lehetek az apád. :-) Az utolsó játék amiben részt vettem PP1, ami a sikert hozta, és rengeteg lovettát, szóval az nem olyan volt, mint a PP2, vagy az RFB. ;-) -
#1457 Kezdődik, kezdődik, kezdődik!
APA KEZDŐDIK! -
JeffeS #1456 kedves Csőd Gyermeke, szólíthatlak így ? Iróniád gyermeteg.
Az azért vicces, hogy az (nem minősítem milyen) inasok az elmúlt 4 évben a már kész munkadarabot (PP1) többször leporolták, átcsiszolták (PP2, RFB, RFTB) és már azt hiszik, hogy mesteremberek. Vicc. -
#1455 Szokásos Jeff kirohanása a világ ellen téma.
A globális világválságról is a Storm tehet. -
#1454 Utóbbi sajnálatos módon! -
#1453 mivan már 71 új üzenet? megjelent vagy meg a faszkodás? -
#1452 -
#1451 lassan ki adhatjátok könyvbe a topikot(regény:D) -
Fifus #1450 Tényleg másról is beszélhetnétek -
Scharnhorst #1449 Reméltem h a hozzászólásom belátásra bír embereket h abbahagyják egymás szekálását, és a múlton való rágódást. Tudom h kevés vagyok hozzá de jó lenne befejezni ezt. Egyrészt unalmas, másrészt aki véletlenül idetéved kapásból elretten ettől az egésztől. -
JeffeS #1448 még két kérdés, én buta hiteltelen senki részéről feléd. A "Stormregion" vezetése 2006-ban nyitott a "kódlopók" felé, mondván, hogy megbánták az egész per kezdeményezést. Miért ?
Aztán mikor a 10tacle felvárásolta a "stormot" akkor a saját lövészárkukban kezdtek tüzelni (lásd Carlos itteni tanúvallomását, amúgy más "storm"os is mesélte), gondolod azért tették, mert úgy gondolták, hogy a "vérprofi játékfejlesztő" pszichésen megtaposva, kirúgva jó ? Szerinted ők is olyannak látnak titeket, ahogy ti látjátok önmagatokat ? Ez az utóbbi költői kérdés, nem muszáj rá válaszolni. -
JeffeS #1447 és itt a vicclink hozzá. -
JeffeS #1446 nem, drága Petya, tévedésben élsz, engem meggyőztél, a "Stormregion" KFT Magyarország legnagyobb és legsikeresebb játékfejlesztő cége, a mai napig is, meg holnap, holnap után is, a PP2, az RFB bukása a globális felmelegedésnek köszönhető és az is; ami valójában csak bukásnak látszott, de nem volt az; hogy ebben a topicban össz-vissz 10 emberke beszélget (míg a nagysikerű panzers.hu-n szintén, a még nagyobb sikerű stormregion.com fórumain megint csak), míg más topicokban dehogy, az is a csillagok állásának köszönhető. A "Stormregion" nagyon nagy és erős cég, csupa vérprofi játékfejlesztő(*) és nem ők keresték fel 2007 tavaszán a Most Wantedet cégeladási szándékkal, hanem fordítva, majd felvásárolták a 10Taclet ami csődbe vitte őket.
(*) ezek a "vérprofi" fejlesztők napi 4 órában 5 év alatt akarnak csinálni egy MMORPG-t (Shireel), miközben a Gepard engine PP1-es szintre 4 év alatt készült el napi 10-12 órában, éjszakázásokkal, hétvégezésekkel. Miközben egy MMORPG programozátechnikailag sokkal bonyolúltabb, mint egy stratégia. -
Bagó Péter #1445 Nem varrok semmit sehová, Te vagy az, aki megállás nélkül kötni akarja a felelősséget - általában a Stormregion nyakába. Ezen gondolatmenet szerint, ha az RfB bukás, akkor magával kellett volna rántani a Deep Silvert - egészen a csődig. Sőt, a CDV is be kellett volna hogy krepáljon közvetlenül a Phase 2 megjelenése után...
Szóval ahogy az a délutáni diskurzusunkból számomra kiderült, Te szentül meg vagy győződve róla, hogy a Stormregion dolgozói átok nagy gazemberek, hozzá nem értő káderek és szerencsétlen semmirekellők voltak, és ebből kifolyólag minden cselekedet és tett a pokol mélyére való kárhoztatásra jogosít; kiegészítve mindezt olyan belső információkkal, melyeket Te jól értesültnek aposztrofálsz, és próbálod úgy beállítani hogy a fenti következtetés süljön ki belőle - addig számomra hiteltelen maradsz (hogy csak egyetlen konkrét példával éljek: a Most Wanted szerette volna ha beleolvadhat a Stormregionbe, és nem fordítva...). Az a szerencséd, hogy virágozhat minden virág, Tibor... -
#1444 -
JeffeS #1443 várjuk. -
JeffeS #1442 azért remélem, hogy az RFB bukását nem akarod a Deep Silver nyakába varrni. :-) A PP2 bukását meg a CDV nyakába varrni, ugye ? Mer' ugye a "storm" ártatlan, csak a kiadók lehetnek a hibásak. -
Scharnhorst #1441 üdv!
Jóideje kísérem figyelemmel már ezeket kommentek, hozzászólni nem tudok, viszont egy dolgot végre el kéne fogadni. Ami megtörtént megtörtént, változtatni nem lehet már rajta, a múlton rágódni kár. Inkább várjuk ki a végét h mi fog történni a játékkal. -
JeffeS #1440 igen, igen, mint látod, már elismertem, a polip hibája volt, hogy vasgolyókat kötött a csápjára és elmerült. Anno a Hardwiredre is írtam, hogy a 10T Balfék Dijra érdemes cég, végülis igen, ők csinálták, ha úgy nézzük. -
JeffeS #1439 eme hszólás sértő lehet másoknak, visszavontam, már úgysincs értelme az egésznek a "storm" sikeresen magával rántotta a 10T-t, a 10T választása volt, az ő hibája. Viszont más szemszögből meg a "storm"é a felelősség, ők mutattak hamis képet magukról a 10Tnek, úgy kellett volna átadni a könyvelést ahogy volt. -
Bagó Péter #1438 A 10Tacle tisztában kellett vele legyen, hogy mennyibe kerülnek a stúdió fenntartási költségei, az alkalmazottak, és minden egyéb járulékos költség - hiszen legkésőbb az első hónap után a tételek költségeinél jelentkeznie kellett a kiadásoknak - ebben tehát nem nagyon lehet mit kozmetikázni. Valamint továbbra sem fedi a valóságot, hogy a 10Tacle a Cold Wart vásárolta volna meg a Stormregionnel. Sőt. Hovatovább, nagyon sok döntés egyenesen a 10Tacle irányából érkezett a projektet illetően, szóval azt állítani, hogy a Stormregion vitte csődbe a 10Tacle-t továbbra is igen nagyfokú képzelőerőről tesz tanúbizonyságot. A pocskondiázás pedig ismételten arról, hogy gondolkodás nélkül elvakultan sértegetni azt tudsz... -
JeffeS #1437 Vegyünk=Vagy. Bocs, siettem. Amúgy meg a te szemszögedből nézve igaz lehet, hagyta volna a guanót a pöcegödörbe, minek mászott le érte, hogy beleessen ? -
JeffeS #1436 úgy is lehet nézni, végülis a 10T fizetett egy halva született ötletért, a CW-ért. Ugyanakkor a 10T volt balfék, hogy nem szorongatta meg eléggé a studiói nyakát, hogy "termeljetek mán, há csődbe megyünk ha nem."
Ezzel a független könyvvizsgálóval ne fárassz, a könyvvizsgáló csak azt tudja megnézni, hogy rendbe van téve vagy sincs a cég, azt tudja megnézni, hogy amit az orra alá tolnak, az rendben van vagy sincs, a "storm"os belső információim szerint meg a felvásárlás idejére tornázták fel nullára, meg volt ott ugye más is, ami nem publikus, gondolom. Vegyünk beszéljünk róla ? -
Bagó Péter #1435 Ebbe már belefutottál korábban is... Csak hogy egy kicsit ésszerűen gondolkodjunk: hogyan lehetne valakire rásózni több millió euró értékben valamit úgy, hogy az előtte nem járja körbe körültekintően az üzletet?! Tehát értsd: független könyvvizsgáló és kockázatfelmérő cég alkalmazásával... Számomra ez azt bizonyítja hogy a 10Tacle befektetett, ahogyan több más stúdiójába párhuzamosan, és ha vennéd a fáradtságot és elolvasnád a többi stúdió alkalmazottai által írt expozékat, akkor rájöhetnél hogy mindenki pont ugyanabban a helyzetben találta magát mint a Stormregion alkalmazottai. Persze lehet szajkózni továbbra is ugyan azt, hogy a Stormregion vitte csődbe a 10Tacle-t, de szerintem inkább a 10Tacle vitte csődbe saját magát...