3714
  • Timber
    megkeresned nekem mikor a Medal of Honor: Allied Assault topikban flameltem Variaval? Arra ugy emlekszem, hogy eleg szorakoztato volt anno :)
  • JeffeS
    ohogyaza
  • JeffeS
    Ebben a topicban van kismillió kép róla meg video, de a gamestar.hu-n begépeled a "cold war"t a keresőbe akkor kidob nem egy múvit. Sajnabajna Bagó Péter ide nem linkelte be az összeset, de a pcdome.hu-ra belinkelték, ha még él benned remény, akkor inkább ne nézd meg. URL=http://pcdome.hu/forum.php?action=ll&t=16235]Nosza tessék.[/URL]
  • JeffeS
    787 és a válasz rá: 789 és arra a válasz: 791
  • Carlos
    Ilyet állítottam volna? Max hallottam, de már elfelejtettem, akkoris biztos baromira érdekelt...
  • Carlos
    Nekem fingom sincs, annyira nem is érdekel.
  • Prince23
    Ja már megint....

na engem az érdekelne, hogy lesz e olyan jó rts mint a CoH vagy WiC?
  • Timber
    aha.
  • JeffeS
    Aham, akkor az orrával gondok vannak, hogy képtelen volt kiszimatolni az orosz kampányt, a 2007-es csődöt és satöbbi. Pedig akik nem csabán jelentkeztek a hirdetésemre, szórólapokra, tudomásom szerint azok közül is tudták, hogy a Stormregion hajdanán több atomjaira esett csapatom után az én kezdeményezésem volt. (Szerintem az az 1 ember, aki visszament a Stormregionból a "Stormregion" KFTbe, az is tudta és ha mástól nem, hát tőle kiszimatolhatta volna, hogy miért volt fontos nekem a csőd.)
    Amúgy ez a [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1160073341&no=1393]Stormregion "maradványa"[/URL] ez Carlos szellemi terméke, vagy Weibelék programozták bele ?
    Én is részt vettem nagyobb meetingeken, amire hívtak és ott kódolták (főként Weibel, akit szintén programoztak, mivel akkor érkezett és nem tudhatott emiatt semmiről) az agyakat rendesen ("Egy csapat vagyunk" (igen, egy csapat, egy paranoiás csapat, ahol mindenki a másikat nézi, beszéli ki, nem éppen építő jelleggel),"mindenki azt csinálja, amit Lajos", "akik távoztak, azok a hibásak, de majd a jobbak visszatérnek", stb.)
  • Timber
    Carlos szerette mindenbe beleutni az orrat. En csak a sajat dolgaimba :)
  • JeffeS
    Carlos viszont azt írta ebbe a topicba, hogy tudja, látta az eladások adatait. Gondoltam, hogy egy helyen voltatok és ha ő látta akkor te is láttad.
  • JeffeS
    Nem találtam.
  • Timber
    fogalmam sincs... neten nincs fent valahol?
  • JeffeS
    Tényleg, Timber, te biztos tudod a választ. Igazából mennyi fogyott el az RFB-ből, hány darab ? Amikor a méltán népszerű RFB óriásira duzzadt rajongótábora (azaz jagdflieger és Fifus) megkérdezte ebben a topicban Carlost, akkor ő ignorálta a kérdést. Sejteni vélem, hogy miért, mégis érdekelne, hogy mennyi az annyi.
  • JeffeS
    hmmm, mijeza gúny, eza irónija, Timber koma. Nagyon helyesen tette, hogy írt, máskülönben mire válaszoljak, naugye.

Serpa, én nem látok xardobálást, Carlos leírta szubjektív véleményét, amit én teljesen megértek, mert való igaz, hogy 2002-től lazábbra vettem a dolgot, 2004 májusától többnyire meg már csak azért jártam be reggel, hogy lepakoljam a szütyőmet, délután meg azért, hogy felvegyem.
    Bagó Péternek pedig joga van hazudni, nyugodtan mondhatja, hogy a max 300 az valójában 900 alkalmazott volt, és a "storm" csak "áldozat" az egészben. Joga van hazudni figyelmen kivül hagyva volt kollegái (Carlos, Timber) ebben a topicban írt engem igazoló írásait, sőt jogában áll az egész szakma véleményével ellentétes,nem mellesleg szerintem, általam bizonyíthatóan hazug véleményét megírni. Ahogy a Gamestar írta: "Storm, már jóval előbb becsődöltek volna, ha nem vásárolják fel őket." Ennyit arról, hogy ki rántotta a csődbe a másikat.
  • Timber
    Ebben tokeletesen igazad van. Carlos hibaja.
  • Serpa
    itt még mindig xardobálás megy.
    nc.
  • JeffeS
    Carlos írt nekem, én meg válaszoltam rá. Uram, bocsá', hogy mertem válaszolni. És azért is bocsáss meg, mert egy vitafórumon mertem válaszolni arra, amit nekem címeztél.
  • Lord Malshun
    JeffeS, hallgass már, senki sem kíváncsi rád...
  • JeffeS
    Opsz, ezt átugrottam:"Hát kiröhögtek az álltalad még nem idézőjeles stormban is!"
    Mint tiszteletbeli csapatvezetőnek, projekt menedzsernek és humán menedzsernek (1997-1999), engedtessék meg, hogy a 2000 és 2004 év között céghez érkezett személyek között had döntsem el én, hogy ki méltó a névhez és ki volt rossz választása a humán menedzsmentnek. A Stormregion elhagyta a "Stormregion KFT"-t 2004-ben és senki, de senki nem ment vissza közülük, az az 1 ember aki vissza ment, az pedig nem méltó a névhez (az árulás bűn). A Stormregion jelentése=barátság, hűség, becsület, morális tartás, alkotás, művészet iránti olthatatlan szerelem. Az ezekből fakadó siker csak hab a tortán, amitől minimum 100-an megrészegedtek. Minősítgessük egymást ? Van értelme ? Számomra már az minősítő jelleggel bír, hogy a "Stormregion" KFT már 2006-ban megbánta a pereskedést, és az, hogy a 10tacle felvásárlás után, miután a korábban őket terhelő felelősség átszállt a 10taclera, elkezdték abálni saját alkalmazottaikat.

Fifus, ez is befulladt, pedig hozzá se szóltam. Kiváncsi vagyok, hogy jagdnak mikor esik le a tantusz. :-)
  • Fifus
    Na, azt hiszem befejeztem CW fórumos résztvételem, Jeff tényleg el lesz a maradék egy két emberrel. Köszönöm az eddigi értékes információkat.
  • JeffeS
    jagd azt hiszi, hogy azért nem vette senki, mert nem volt support. jagd azt hiszi, hogy az emberek előrelátóak, prófétikus képességük van és előre tudták, hogy nem lesz support és ezért nem vették meg mielőtt akár supportról beszélni is lehetett volna, amikor a játék megjelent a boltok polcain.
    Holott fordítva történt, a játékosok nagyivben és magasról tettek erre a tankos játékra (dadaista PP1 feldolgozásra, klónra) és a "storm" ezt látta az eladásokból és ezért inkább a CW-hez a gepard engine-t "írták újra" a programozók, minthogy egy érdektelen játékot csiszatoljanak. jagd ezt képtelen a mai napig feldolgozni. Pedig a panzers.hu tökéletesen tükrözte a "storm"klónok iránti érdeklődést (ahogy ez a topic is, hányan írtunk eddig bele ? és ebből hányan érdeklődtek a CW megjelenésről ? 10-en se. Amíg én meg nem jelentem itt, temetőhangulat volt itten, 200 hszólással, "stormosok" chatelésével), csak van, aki ezt agyilag nem tudja feldolgozni.
  • JeffeS
    miért ? mi kellene, hogy az RFB körül történjen ?
  • JeffeS
    Spanyolviasz ? Igazából ezt úgy is felfoghatom:"Minden elismerésem, te aztán tökös gyerek vagy, a mi garázsprojectünk az elején elvérzett, szóval gratulálok."
    Mi az ördöngösség a programozásban ? Azt, hogy te nem tudsz az egy dolog, de én a diplomamunkámat (vírusirtó program, 31 vírust ismert fel és szedett le a vírusirtás demonstrálása céljából) is C-ben írtam. 60 A4es oldal a diplomamunka+x oldal a program, bemásoljam ide ? :-) A diplomám is érdekel ? Mit is mondtál, hogy neked mi is volt a diplomamunkád témája ? ;-)
    A designolást meg életem második pc-s projectében kezdtem, amit Macival (igen, ő ott dolgozik most, ahova téged nem vettek fel, meg a többi "vérprofi" kollégád jelentkezését is vödörből öntötték a kukába) közösen hegesztettünk, Yanchi névre hallgatott az ötlet. A zenélés meg hobbi volt, múltkor előhalásztam őket és ha kedvem szottyan, befejezem mindet és hallgathatod a youtuben. :-)
    Enterprise 128-an meg egyedül csináltam játékokat.

Azt hiszem, hogy ti jobban utáljátok a "storm"ot, ugyanis akitől hallottam (ko-ko-ko-kollégád volt), hogy 2007-re mínuszba került a cég, az szerintem abban az időben jobban várta a csődjét, mint jómagam. A másik meg az, hogy nem én pereskedem a "storm"al, hanem ti. Tudomásom szerint a beadványotok már feldolgozás alatt van, de úgysem láttok majd egy lyukas garast sem, nincs miből lássatok.

Amúgy pediglen ti idéztetek meg,, tőlem 2004 szeptember végével "közös megegyezéssel" megváltak (attól a pillanattól fogva nem volt ritmuszavarom, nem volt akkora törtetés, fúrás a köv. munkahelyemen sem, mint amennyit ott tapasztaltam, pedig az már közszféra és hivatal), kirúgtak és eszembe nem jutott, hogy beregisztráljak fórumokra és kritizáljam a "storm"ot, egészen addig a bizonyos napig...

Neked egyébként most mi is tulajdonképp a bajod ?
  • Fifus
    Hát igen, Komrad, ezt a support dolgot már meg is beszéltük. Nem számít mennyi ideig csiszolják a játékot, biztosan lesz egy-két égető kérdés, amit muszáj valahol feltenni.
    Például megdöbbentő ez a csönd az RFB körül is, pedig épphogy három éves.
  • Carlos
    NaLoL.
    A spanyolviaszt is te szartad mi? Ne röhögtesd már ki magad, mert ez kezd überszánalmas lenni.
    Te mint programozó, designer, audió? Hát kiröhögtek az álltalad még nem idézőjeles stormban is! Nem csináltál semmit, csak tologattad a tankokat és a pofádat jártattad. Ki is rúgtak onnan, mint a szart.
    Kapjál észbe hülyegyerek, ne ajnározd itt magad, mert senkit sem érdekel és amúgyis baromi unalmas vagy.

Amúgy ha annyira utálod a stormot, akkor miért foglalkozol vele annyit? Miért rontod mindenhol(!) a levegőt? Szerintem te egy hülye kisebbségi komplexusokkal küzdő paranoiás kis fasz vagy, aki azóta duzzog amióta kivágták a "viharsarokból".

• JeffeS
    ja, enterprise 128-ason a spritejaimat is én rajzoltam és pc-n is grafikáztam, amíg nem lett 256 szín a min. grafikai követelmény.
  • JeffeS
    Az rfb fórumán összesen hányan is kértetek patchet ? Próbálj visszaemlékezni és gondolj bele, hogy te annyi emberért güriznél -e.
    A panzers.hu fórumain egyidőben összesen(!) 6-an voltak 4 év alatt, ennek többszöröse van jelen (2008 július-augusztusi adat) a SWINE szobában egy időben. (35-40)
  • JeffeS
    Ilyen cikket a Bagó Péter is tud írni. :-D
    Amúgy pediglen a német pcgames anno halálra ajnározta a Rush for Berlint, azzal indult az oldal, RFB reklámmal, mégis csőd lett az egész, annyira, hogy még a programozóitok is elküldtek titeket a bugokkal.
    Mind1, hogy 1 BP azt írja, hogy "óriási, sikeres, forradalmi a CW", ha egyszer mindenki elalszik alatta.
  • JeffeS
    amikor te még a kocsma előtt fetrengtél a haverjaiddal én már 16 évesen toboroztam az első csapatom, mint programozó, mint designer, mint audios. A Trail első formációját én toboroztam (GDFesek, csoporttársak), de széthullott, a második formációt szintén én toboroztam, a Stormregion sikereket rakja zsebre a mai napig.
    Az, hogy a csőd gyermekei, morális holtak nem sirnak utánam, hidegen hagy. Annak viszont örülök, hogy Carlosék csődbe vitték a céget. Érdekes, hogy BP 900 alkalmazottat hazudott, holott maximum harmad annyian voltak és eltünt a topicból, önmagát minősíti. Amúgy a maradék 6-7 studióból egy screenshotot nem láttam, hogy csináltak volna, szerintem azok 2007ben már csak papiron léteztek ahogy most a storm is, gondolom, hiszen a 10taclenak kell megszüntetnie, Weibelék nem szüntetthették meg, ha a 10tacle a 100% tulaj.
  • Carlos
    "While the premise isn't unique among the genre, the gameplay definitely is, putting a much higher emphasis on strategy and tactics than the genre norm."
    "Panzers: Cold War is still shaping up to be an RTS that shakes up the norm quite a bit"
    "What makes the title interesting is how well these points are emphasized, injecting a shot of fresher gameplay mechanics into the arm of a genre that can definitely use it."

Forrás
  • Jagdflieger
    Hát megmondom őszintén én sem halottam hogy bárki is sírt volna jeff után. Épp ellenkezőleg.. :-)
    Megmondom őszintén nem nagyon követtem számon az Atari játékait, és annak sorsait. Így fogalmam sincs mennyire törődik velük a piacra kerülés után. Minden bizonnyal függ majd az eladási eredményektől is. De a kommunikációtól is. Kell lennie egy helynek ahol a vásárlók vissza tudnak jelezni, kérdezni, kérni a cuccal kapcsolatban.
  • Carlos
    Hidd el, hogy nem az Inno-n múlik, hogy lesz-e support. Ha rajtuk múlna lesz.
    Jeff meg olyan amilyen. Tökéletesen egyetértek. Egyszer azt mondta rólunk storm-osokról, hogy azért mert kiadtunk egy játékot már mesterembereknek hisszük magunkat. Na rá ez pont igaz. Ottvolt amikor megcsinálták a phase1-et. Ennyi. Az, hogy mindenki rühelte (kivéve talán LaLa-t akire máig hivatkozik) az nem jelent semmit. Az, hogy nem értett semmihez, nem jelent semmit. De ő a Zisten. Mert ő megmondja. Többen emlékeznek rád jefi bébi, mint azt hinnéd. És hidd el, nekik jobban hiszek...
  • Jagdflieger
    Ha lesüllyednék Jeff szintjére akkor azt mondanám hogy egy hülye szánalmas kis pöcs akinek fingja nincs arról mi is a játékfejlesztés attól függetlenül hogy véletlenül ott lézengett egy cégnél amikor az csinált egy sikeres játékot, de mivel nem az én szintem ezért nem mondok ilyet megelégszek azzal hogy szánalomraméltó. Aki nyomon követte az RfB sorsát az még emlékszik mennyire játszhatatlan volt a játék az első pár javításig. (ami részben a starfos hibája volt. ) de azóta is vannak hibák. Pl:1.25 Ha egy játék hónapokik játszhatatlan onlie, és a szinglije is instabil akkor nem veszik. ilyen egyszerű. Márpedig egy rosz start sokat jelent a játékiparban is. Ott van pl a járműipar. Minden autó egy rakás szar. Aki mást mond az barom. Viszont ha egy új modellröl kiderül egy gyártási hiba és elég sokáig jelen van a tipus iszonyat hátrányba kerül a többi szarral szemben. De ha maradunk a számítástechnikában akkor is vehetünk bármilyen hardvert, ha az első széria hibás az frankón beárnyékolja az eladásait. Mert mindenhol ezt hallani. Hibás..rossz, ne vedd meg stb. Ez a hiba az RfB esetében végigkövette a játék sorsát. Túl lassan érkező javítások, és azokból is csak a sokadik ért valamit. A CW-t iszonyat sokáig csiszolgatták. Talán a legtöbb hiba kikerült belőle. De a vásárlók szempontjából mindenképpen érdemes lenne az InnoGlow-nak minnél előbb mint valódi cégne a világ elé lépnie. Hogy tudják a vásárlók van Support és ha gáz van lehet kihez fordulni. Mert senki sem vesz olyan dolgot aminek nincs "szervize" mégha ezt együgyű kis Jeff barátunk nem is tudja, és sajnos a stormnál lévő csúcsfejek sem tudták....
  • Carlos
    Hát a 18 pályából az első 5 pálya easy-ben télleg uncsi, select all attack move...
    Hardban már ez nem müködik.

Amúgy mindent ellőttek már: WiC-ben szintén semmi újdonság (amennyit láttam belőle), C&C-kben dettó. Tartok tőle a Starcraft 2 sem lesz különb, csak eladja a neve.
  • JeffeS
    Én végigkövettem és emlékeim szerint 2005 év vége felé volt a legtöbb fórumozó egy időben: 6 fő. Vagy 2006ban ? Majd jagd kijavít, ő majd mindennap látta a fórum kezdőlapot, a hszólások javarészt az övé volt, amíg tpantherttudomisénki be nem regisztrált és "ja", "aham" és más hasonló fajsúlyú egyszavas hszólásokkal fel nem tankolta a topicokat. :-D
    Van még akit a PP1 klón nem zavar, a gond csak az (egy játékfejlesztőnek aki ebből szeretne megélni), hogy a többséget zavarja, vagy talán inkább nem érdekli. Többet, szebbet, tartalmasabbat, jobbat várnak és a WiC felemelte a mércét.

Carlos, lehet, hogy íziben nyomja, én mégis azt látom, amit az indexes gyerek (ő is ízivel játszott ?):
    [URL=http://index.hu/tech/szoftver/panz310108/]"A Cold Warban minden játékmechanizmus benne van, amit a hasonló stílusú játékokban valaha kitaláltak. A Cold Warban egyetlen olyan apró pici játékmechanizmus sincs, amit el ne lőtt volna már legalább fél tucat hasonló játék. Félig üres a pohár vagy félig tele? Hiába szedtem össze minden jóindulatom, és emlékeztettem magam sűrűn arra, mennyi volt kolléga és régi cimbora nevét láttam a stáblistán (utálni is fognak ezért), a bétaverzió öt pályáját csak öt menetben tudtam végigjátszani; annyira unalmas volt a játék, hogy küzdenem kellett az ébren maradásért."[/URL]
  • Carlos
    Ne csodálkozzatok, ha a faszláma álltalad Jeffry nagyra becsült gémszaros kolléga ízi-ben nyomja.
    Tolja Hard-ban vagy brutálban és akkor nem lesz unalmas.
    Barom.
  • Fifus
    A kihaltságban igazad van, sajnos a megjelenéskor nem követtem az RFB sorsát, nem igazán tudom, mi lett elrontva a kiadáskor, a multi játszhatatlanságáról hallottam. Most a 2.00 verzió már rendben van, de a gamespy szoba fájóan üres.
    Engem a PP1 klón nem zavarna, ha jó lesz az ára.
  • JeffeS
    hogy abban a játékban a "fejlesztők" hiába tértek vissza a PP1 grafikai stílusához, színvilágához és a grafikája hiába van rendben, ha szaggat és lefagy és a grafikáján kívül nincs benne semmi, üres és unalmas a gáma, de nagyon, ami már a teszten is látszik.

Érdekes, hogy jagdnak nem tünt fel, hogy a néhai panzers.hu-n össz-vissz 10 emberke beszélgetett. (nszf azért is fújta le a második screenshot versenyt, mert az első is komédiába illett.) A SWINE szobájában tavaly egyszerre 35-40 emberke tartózkodott és kb 15-20 percenként távozott, majd jött új emberke.
    A support azért nem készült, mert csak pár ember kérte, igazából, töretlenül csak jagd. Volt vagy 1500, max 2000 felhasználó, de egyeseknek olyan neve volt, mintha rátenyereltek volna a billentyűzetre... vírusos volt az oldal ?
  • Fifus
    Ratyi tankos játék, ez jó. Arra kiváncsi lennék, ha megjelenik a CW, mi lesz a témád?