Codename: Panzers - Cold War
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"meg ha a vilag legragyogobb jateka is lenne a CPCW" - "még ha", vagyis Timber szerint sem rúg labdába ez a játék...
\"Mikor levadásztad az utolsó állatot, mikor kifogtad az utolsó halat, mikor megmérgezted az utolsó folyót, akkor rájössz, hogy a pénz nem ehető.\"
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Nem fizetnek ezért, csak egy kedvenc sorozatom részét várom (megvettem a Panzers 1-2-t, a Swine-t, a Rush for Berlin Goldot).
Olvasd át, mait Tmber írt, nem látom ,hogy szarozná a játékot. Csak leírta a körülményeket. De gondolom neked ez elég. Ha Te nem várod a játékot, akkor minek írsz ide? Olvastuk a véleményedet a játékkal kapcsolatban, köszönjük, ennyi elég is. Én sem megyek fikázni olyan játéktopicba, ahol nem vagyok érdekelt.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Téged fizetnek ezért, vagy ingyen csinálod, önszorgalomból ?
Már Timber is rájött arra, hogy nincs értelme tovább hazudni, ez úgy szégyen és csõd, ahogy van. Persze a hazugságok szajkózásával lehet osztozni benne az illetékesekkel. <#crazya>#crazya>
\"Mikor levadásztad az utolsó állatot, mikor kifogtad az utolsó halat, mikor megmérgezted az utolsó folyót, akkor rájössz, hogy a pénz nem ehető.\"
Még a bukás után is képesek hazudni, még a csõd után is képesek olyan mélyre süllyedni, ahogy a néhai "Stormregion" KFT idejében tették... vicc.
A játékot nem az Innoglow fejlesztette, az csak "simított" <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1>
Majd nézd meg a COH küldetéslemezt, meg a WiC küldetéslemezt...
De elsõ játékuk...hát szó szerint igen.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Az oké, hogy az élõ fába is belekötsz, de akkor legalább olyanba köss bele amihez van is fogalmad.
kthxbye
Þór vígi þessi rúnar
Mindegy, rá jöttem én is, netes cucc...de én így ki nem adnék rá egy fillért se, adjak ki 8 ezer forintot és még egy szaros DVD-t se adnak?
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
És igen... egy majdnem 2. vh vagy hidegháborús rts-tõl a 7 igen szé eredmény, tekintve azzal, hogy az InnoGlow nemrég alakult meg. elsõ játékuk.
Az IGN 6,9 pont szerintem egy befutott név alatt futó rts-tõl nagyon csúnya, de a CP:CW esetében tényleg szép. Ezek szerint nem játszottak vele, vagy félbehagyták a tesztet az elsõ kifagyás, reset után...
Sok mindent le lehet tölteni ami meg se jelent, hányszor volt már hogy a megjelenés elõtt lehetett tölteni...de nem ez érdekelt.
7-est kapott? Az nem szép eredményt....egy RTS-tõl..miért többet nem kaphatna? Az elsõ két Panzerst mindenképpen 8/10 vagy 9/10 közé sorolnám..ehhez képest aq 7 nem túl jó... de mindegy
sõt már az ign le is tesztelte. majdnem 7 pontot kapott. azért ez szép eredmény egy rts-tõl.
Én csak a végkövetkeztetést vontam le az egészbõl, de tény, hogy az az én végkövetkeztetésem, nem a tiéd. A multidemo ugyanúgy egy magot használ, a játékosok most már tudják, hogy miért.
ps az én oplvasatomban ez egy páli-fordulat az eddigi itteni munkásságod személve, pl., hiszen ezidáig ajnároztad és sérelmezted mikor én kritizáltam, vagy más.
Amit mondok: Kurva szar korulmenyek kozott kihoztuk a maximumot (itt nem a minden nap meetingelo PM es LD parosra gondolok). Ez kb. egy 65%os jatekot jelent amit tukorznek a reviewk. Sokkal jobb jatek lett volna (min 75-80%os) ha nem ilyen korulmenyek kozt keszul es nem most jelenik meg.
~ I am the master of my fate, I am the captain of my soul ~
Na de nem kell elkeseredni mert a Crysis igazán jó kis játék lett - így örüljünk a magyar sikereknek - gratula.
Én is dolgoztam - ahogy gondolom mindenki magyar fejlesztésekben - mind1 milyen kategóriában - és csak ugyanezt mondhatom el.
Nem hinném, hogy lenne még egy ilyen ország, ahol ilyen méreteket ölt a vezetõi inkompetencia. Úgy politikai, mint céges szinten - IDIÓTÁK irányítják ezt a helyet. Nincs frusztrálóbb érzés, mint bemenni és látni, hogy szaródik el a munkád mert a fõnöknõcske semmit nem ért az egészhez - a gyártásvezetõt meg a melósok oktatják ki és a rókaprém bundájában még neki áll feljebb.
Aztán ha véleményezel valamit - akkor a saját munkatársak közül is a sztrájktörõbb fajta nyilvánosan kiröhög és igy kezd egy újabb vezetés gyûrûzni befelé a szarba.
A projekt végén persze ünnepelés - a projekt után 1 hónappal sajnos már nem lesz folytatás mert khmm senkit sem érdekelt - de köszönjük szuper munka volt - megmutattuk - közép európában egyetlen stb stb.
Magyarországon alkotmánymódositás kéne a hülyék ellen.pont.
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
Grafikailga meg se közelíti a panzerseket. Az árnyék pl. olyan borzalom hogy évek óta nem láttam ilyen rondát. Rendesen vérzik a szívem ezért az egészért, pedig messiásként vártam amikor a darus videot láttam...
pl. a gamespot.com-ról eddig 1370-en töltötték le a single demot, a multi demot pedig 145-en.
Lényegében azt írta le, sz@r körülmények között lett kókányolva valami, aki mégis megveszi, az vessen magára.
Te itt?
Én szerintem ez egy k***a jó leírás lett. Énis leírhattam volna, hasonlót, csak én nem tudok ilyen szépen fogalmazni, meg felkaptam volna a vizet a végére...Gondolva itt egy-két ember tevékenységére a cégban (hárombetûs Lead Designer amikor leoltott minket, hogy mi ehhez nem értünk és a kurvaanyánkatmitképzelünk mosténbeszélek, vagy a töketlenkedés az "engine fejlesztés" körül)...kezõdik...kezdõdik...a gyógyszerem...ott gurul...
Þór vígi þessi rúnar
Olvastam az IGN leírását, várom a játékot!
Mondjuk en mindenhol multiknal lattam ilyet, egyetlen telephelyes cegnel muveszet igy osszekutyulni a dolgokat.
Kicsit bovebben (azaz jojjon a szennyes teregetes). Amikor a Stormhoz kerultem 2005 julius 18-an akkor mar folyt a Panzers 2 fejlesztese, igaz meg csak nagyon nagyon kezdeti stadiumban volt. Volt PM meg Lead Designer. Ket olyan ember volt ezekben a poziciokban akiknek, szerintem, nem sok erzekuk van a jatekfejleszteshez (es ez mar korabban is kiderult). Az alatt az ido alatt amig mi megcsinaltuk az RFB-t es az RFTB-t addig amit ok elkeszitettek az egy nagy nulla volt. Egy even keresztul mentek a mindennapos meetingek es szuletett egy olyan design dokument amirol orditott, hogy szar. Szulettek palyak amelyek mindegyike hasznalhatatlanul bugos es nehol koncepcionalisan rossz volt es hat mind egy teljesen rossz designra epultek. Maga a setting is az ertelmetlenseg homalyaban leledzett, nem lehetett egy adott idoszeletbol kilepni mert, hogy akkor mi marad a kovetkezo reszekre... Egy szo mint szaz... Egy ev totalisan el lett szurva a fejlesztesi idobol a totalis semmire. 2006 szeptembereben kezdodott a CPCW igazi fejlesztese, es ekkor is csak az elokeszito (masneven PreProduction) fazis. Ez meg nem is lenne akkora gond, de... es itt jon a nagy budos de. De a hu de nagy prototypeolas es totalisan gyenge design altal beigert featureok miatt meg volt kotve a csapat keze es mondhatni a legtobbet kellett kihozni abbol ami volt... vagy egy kicsit gyaloggalopposan fogalmazva: ki kellett vagnunk az erdo legnagyobb fajat egy heringgel. Aztan jott masfel ev kemeny fejlesztes, ahol szinten nem volt tul nagy az egyetertes. Sokan kardoskodtak az engine teljes atirasa melett, sokan azt mondtak, hogy csinaljuk meg a regi, de feljavitott engine-el. Baromi jok az uj fizikai engine dolgai, de mit ernek ha csak kevesen jatszanak vele es azoknak is beszaggat vagy kifagy a jatek? Mindenesetre volt masfel ev kemeny fejlesztes a jatekon, olyan legkorben amit egy mindenfele komplexusokkal (megfuszerezve egy kis ferfiassagi problemaval) szenvedo ember idiota power-tripje totalisan elrontott, hazavagott. Ergo fos morallal, egy ev csuszassal, nem egyseges iranyvonalu csapattal ment a fejlesztes. Aztan jott a nagy osszeomlas es a CPCW fejlesztese annak az embernek a kezebe kerult aki az elso egy eves semmiert felelos. Persze kicsinyes emberkent sikerult elinteznie azt is, hogy csak egy aprocska kalapocskaba elfero (neem, nem csacska macska mocska) mareknyi csipet csapat foltozgathassa a jatekot, majdnem egy evig. Ergo ujabb egy ev csuszas aminek az eredmenye igencsak keves.
Ergo a harom es fel evbol, ami a jatek fejlesztesenek az ideje osszesen egy es fel volt az ami effektive hasznos is volt, de a nyomott es agyontaposott moral miatt azt mondanam ez se volt 100%-os. Raadasul ket olyan jatekkal egy idoben a piacra dobni, ami csak azert nem konkurencia mert melettuk porszemnek tunik (marketing, brand es egyeb szempontok miatt) es szinte eszrevetlenul elveszik (meg ha a vilag legragyogobb jateka is lenne a CPCW... akkor is csak max egy fenyes porszem lehetne...).
Az igazat megvallva a CPCW ket legnagyobb baja a fejlesztes igencsak szerencsetlen korulmenyei es az, hogy mire kijott mar "so last year" lett. Csak a gond az, hogy se az ujsagirokat, se a jatekosokat baromira nem erdekli az, hogy mi miert mennyi... csak a vegeredmeny. Tul sokat vartak a jatekra es tul sokaig hittek benne... es mire megkaptak addigra mar elvesztettek az erdeklodesuket es a lelkesedesuket. Olyan ez mint 18 evesen megkapni a hintalovat (ami raadasul akcios volt mert hianyzik egy fule) amire 6 evesen vagytal...
Egyetértek a leirtakkal!
Én a GTA4-nél éreztem így... <#rinya>#rinya>
Þór vígi þessi rúnar
Annak mindenki örülne, ha egy JÓ magyar játék jelenne meg! De azért had ne csináljam már össze magam mert magyar! Ha elém raknak egy adag magyar kutyasz*rt nem fogom megenni, hiába mondják rá, hogy ez az új magyar almás pite!
De jó, oké nem te a hibád meg senki hibája meg engem hidegen hagy, hogy ki tehet róla. Mikor meghalottam hogy lesz, eldönttem meg veszem. Mióta láttam a demo-t...hát...
Miközben a demo lényege hogy kedvet csináljon hozzá... és igen nagyon sajnálom hogy ez lett belõle. Ha nem érdekelt volna, akkor nem lennék mérges miatta, hogy az egész ellett rontva!
A Panzers1 után nekem a Phase Two -nál nem kellet demo, mert maga a név volt a garancia...erre jön ez a...jó...nem szidom... mondjuk úgy jókora csalódás?
Aztán még örüljek is, neki, hogy az egyik legjobban várt játék ilyen lett?
Máskérdés a fórum. Ott mindenki sírhat.
Þór vígi þessi rúnar
Ez persze nem a te hibád, nem is errõl beszéltünk...
Indigo: Ha meg kerested a kenyered a programozással és ez nem csak abból állt, hogy összedobtál egy nyilvántartást némi SQL-el, akkor tudhatod, hogy a nagycéges (60 fõ feletti) fejlesztés nem úgy megy ahogy leirtad: "Ha valami probléma mégis volt, és az én hibám volt, akkor nem a usert állítottam be balfasznak, hanem kijavítottam a hibát. ".
Mertha épp a fõnököd azt mondja:
-Indigo, most át kell menned a másik projectre!
-De fõnök, van itt ez a hiba, ki kéne javítani.
-Indigo, most át kell menned a másik projectre!
Akkor te bizony átmész a másik projectre.
Þór vígi þessi rúnar
Nagyon könnyû fikázni, hogy optimalizálatlan. Tény, hogy lassú. Tudtuk ezt mindig is. Csakhogy nem volt idõnk optimalizálni. És aki szerint az optimalizálás abból áll, hogy elinditom az optimalizingcpcw.bat-ot ami lefut egy este alatt és máris nyertünk 20 fps-t az igencsak téved!
Az nem kis meló, nem kis erõforrásokat emészt fel. Éshát a vezetés akkor úgy döntött, hogy ezeket az erõforrásokat máshol kell felhasználni. Maradt az ami maradt.
Þór vígi þessi rúnar
Én még mindig a magyarokat tartom az egyik legtehetségesebbnek (másik nemzet az orosz).
TDantes: elhiszed, ma meg tudná bûvölné, akkor megcsinálná?De nem tudja. Flegmán kezeli a dolgokat? Fél éve még nem kezelte úgy, de neki is betelhet a pohár. Nézzük meg, mit adnak ki (mert még mindig a bizonytalan évjáratú demón vitázunk) és meglátjuk. Multidemót nem próbáltam ki, állítólag jobban optimizált. De engem a full érdekel. Nyilván aki most közbeszólt, látott már kellemest és nem kellemest.