3714
  • JeffeS
    Én nem tippeltem. Láttam, olvastam az RFB dizájndoksiját, láttam tömérdek screenshotot, láttam gameplay videokat, stb. Láttam, hogy a PP1-hez képest nincs változás, lényeges technikai fejlődés. Ez nem tippelés, hanem tapasztalás. Ahogy egy ezredik Red Alertet nem próbálok ki, nem pazarlom rá az időt, ugyanígy ezzel sem bíbelődtem. Miről maradok le ? Max a játszhatóságról, játékélményről. Attól még áll, ami kritika megfogalmazódik bennem egy screenshotot látva a grafikáról. És itt erről volt szó: JTF vs cpcw, grafikai részletmélység.

Ha pedig a játszhatóságot nézem, a gameplayekből kiindulva nem látok benne semmi olyat, amit addig más rts-ben ne sütöttek volna el. Nulla. Így nincs mi felkeltse az érdeklődésem. Ez azoknak jelent élvezetet, szórakozást, akiknek mind1, hogy az az rts milyen. A 90es években a wc után én is minden rts-t kipróbáltam, de nem sértődtem volna meg, ha valaki azt mondja, hogy igénytelen vagyok, hogy minden szutykot tolok. Persze mindet warezban szereztem, pénzt nem dobtam ki az ablakon.A theocracy volt talán az egyetlen amit nem próbáltam ki, mert baromi lassú volt, meg igénytelenül volt összedobva. Legalább 3 évvel volt technikailag elmaradva.
  • Jagdflieger
    Rendben. Ez így korrekt. Mert játszottál vele. Az ilyen véleményt elfogadom, de a tippelésekböl megerősített előitéleteket nem.

Anekdotta: Anno mikor készült az RfB kérdeztem hogy irányíthatók lesznek-e a légi egységek. Jött a válasz nem mert nem bírná el a grafikus motor.Meg hogy lehetne irányítani őket.? (elmagyaráztam nekik.) Azt mondták majd a Cold Warban. Mert az a motor tudja. Közben kijött a JTF-és lám irányíthatóak a légi egységek. (a motor elbírta) És kijött a CW. Nofene. A motor nem bírta el?
    Amúgy aki játszott a JTF-al az bizti emlékszik arra a pályára ahol megemelkedik a vízszint és elönt egy falut. ott kell harcolni. Na emelkedő vízszintet azóta sem láttam semmilyen gámában. (sem FPS-ben sem RTS-ben) Nagyon ott volt. Viszont tény hogy mind a CW-ben mint a JTF-ban iszonyat kevés jármű van. Szinte semmi a Panzershez vagy az RFB-hez képest. A JTF-multija is részben ezért volt gyenge. Másrész volt vagy 4 multipálya a játékhoz. Azok is teljesen bénák. Viszontegy nagyon korrekt szerkesztő járt hozzá.
  • maniac001
    összes*
  • maniac001
    A sors különös fintora hogy megint Jeffnek kell igazat adnom. Én játszottam az öszes itt felsorolt játékkal és eredeti verzió, nem crackelt. És azt kell mondanom, a JTF grafikája és részletgazdagsága a mai napig megállja a helyét. A CW siralmas ehhez képest szerintem. De figyelembe kell venni hogy a JTF úgy jött ki hogy nem egy széteső csapat utolsó fércmunkája volt. Érthető is hogy szebb-jobb mint a CW.
  • Jagdflieger
    Na pedig ezek megvoltak az RfB-ben. És én töbre becsülöm mint egy élethű fizikát.
    De tény ami tény, játsz vele aztán mondj véleményt. gameplay video.. nem mindegy hogy nézel valamit vagy csinálod. Olyan mint a sex. Játsz vele aztán írj korrekt véleményt. Nem így hogy mert a képek meg a video alapján. Ha nézed annak semmi köze a játékélményhez. JÁTSZ VELE!
    A fent említett játékok egyikének sem toltad végig egy kampályát sem. Ha megtetted akkor írj róla létszives.
    Az a béna pöcs is aki tesztelte a CW-t a gamestar-tol is szerintem ha öt percet tolta a gámát. Se a kitelepülést, sem az upgradeket nem próbálta. Pedig ez a lényege. Olyan mint az RfB-ben a skillek. Sokat dob rajta. vannak elnagyolt pályák de van pár nagyon hangultos is. pl: a berija bázisa ami egy folyómederben van. Vagy mikor egy bányatelepen keressük az atombombát. van rajta egy iszonyat nagy bányagép ami dolgozik és ki van világítva. stb
  • JeffeS
    "Nem játszottál egyikkel sem mint írtad. (RfB, RftB, JTF, CW ) Egyikkel sem. Akkor mi alapján megdönthetetlen a vélemyényed igazságalapja?"
    Pl gameplay videok alapján, ami van dögivel a youtube-n.
  • JeffeS
    "A JFK pedig valójában JTF (Joint Task Force) és csak annyit jegyeztem meg, hogy részletgazdagabb a cpcw-nél, de ha érdekel, szerintem a SWINE és a PP1-nél is részletgazdagabb." PP1-nél, SWINE-nál. A SWINE-nál lemaradt a nál, de szerintem a PP1-nélből át kellett volna mennie a (SWINE)nálnak és nélnek is. :-)

"igy olyan steril a játék." - na látod, lényegében én is ezt írtam.
  • Jagdflieger
    Csak képek alapján nem lehet véleményt mondani. Az olyan mintha a moziplakát után írnál filmkritikát. Most lehet azt mondani hogy áá nekem mindig megalapozott véleményem van, stb. De jelen esetben saját magad hazuttolod meg. Nem játszottál egyikkel sem mint írtad. (RfB, RftB, JTF, CW ) Egyikkel sem. Akkor mi alapján megdönthetetlen a vélemyényed igazságalapja? Ja persze te vagy Jefferson. Mindenki lesi a szavaidat a szakmában... Ha te két kép alapján megálapítod a grafika szintjét és a játékélmény mélységét akkor már értem. Ténylegy zseni vagy.
    Amúgy mondják hogy az emlékek szépülnek. A SWINE részletgazdagabb a CW-nél..Ne vedd sértésnek de te HÜLYE vagy? (ezt csak kérdezem, ellentétben veled aki kijelentő módban használja az igénytelent mindenkire aki más véleményen van mint te.) Ember ted már fel a SWINET. Nézd már meg. Bár nem hiszem hogy feltünik a külömbség. (SWINE= barlangrajz. CW=fénykép.)
    Amúgy sajnálom hogy a CW7ben kevés figyelmet fordítottak az élő környezetre. Az RfB ben több civil volt: jármővek, gyalogosok, stb. és állatok: őz, farfas, nyúl, disznó, tyúk,stb. igy olyan steril a játék.
    Sajnálom hogy Gröbel tigrisét nem lehet upgradelni. Pedig az áll mellete hogy tele van nátó teknikval. Kérdem én milyennel? A hülye amcsi csilleg a tetején? Legalább német kerszet lenne rajta.

(a JTF-t tnyleg elírtam. Bocsi kapkodtam, melóbol nehéz forumozni.)
  • JeffeS
    Hát én írtam, hogy screenshotok alapján írom, írtam, amit. A cpcw single demoja folyton lehalt hibaüzenettel, nem tudtam kipróbálni. Viszont a hibaüzenet korrekt volt, precíz, a színeivel sem volt bajom.
    És nem "mert Stormos", hanem mert tényleg silány. A DR rts-klónjai ugyanolyan igénytelenség szvsz, mint a "stormosé".
    A JFK pedig valójában JTF (Joint Task Force) és csak annyit jegyeztem meg, hogy részletgazdagabb a cpcw-nél, de ha érdekel, szerintem a SWINE és a PP1-nél is részletgazdagabb.
    A JTF-nek a multijába léptem és üres volt a szoba, a singlet nem próbáltam, szintén screenshotok alapján írtam, amit.
    Ha a CoH dobozán SR logó lett volna és én simán lepp1modoztam volna, akkor csak saját magamból csináltam volna hülyét. És akkor ti nem sérelmeznétek a véleményem, tudván, hogy igazam van, hanem csak nevetnétek rajta és kisujjból cáfolnátok. Itt viszont helytálló a megállapításom, legalábbis cáfolni még nem tudta senki. Még az útkereső is a swineból van, a bugos. Ez az igénytelenség teteje, mikor 8 évig nem nyúlnak egy szaksajtó által is többx lehúzott bughoz. [URL=http://pcdome.hu/cikk/1813/rush_for_berlin_pc]"Néhol buta útkeresési algoritmus."[/URL]
  • Jagdflieger
    Bocsi a helyesírási hibákért . A melóbol írok lopva és rohanva.. :-(
  • Jagdflieger
    Az a baj JEF hogy te mindig egy kétképből hozod létre a saját szájad ízlésének megfelelő igazságoz. akkor is ha koze sincs a valósághoz. Pl: mivel utálod a stormot ezért igénytelen az RfB. Túl szines túl csicsás, és amúgy sincs benne semmi új stb. Lököd itt a süket szövegedet és teszed úgy hogy kb két hónapja tetted fel a demót. Bazzz...
    A CW megint szar mert Stormos, meg túl sivár, stb. A demót gondolom még mindig nem raktad fel. Amúgy meg a demó béta terhát nincs is köze a játékhoz a CW esetében. Viszont két képböl megállapítottad hogy a JFK jobb mint bármej stormos játék (kivéve persze a SWINE és PANZERS 1 mert azokat te csináltad) Csak az a baj hogy a JFK-val sem játszottál soha az életben. Én igen és pl játék közben nem így néz ki. Az unitok itt szép nagyok de játék közben két pixel egy gyalogos (sajnos) És vannak benne nagyon sivár pályák is. Viszont jó játék. Sok újjítás van benne és nem csúnya.
    Az a baj hogy ha a CoH dobozán megláttad volna anno a Stormregion feliratot már rohantál volna is a külföldi fórumokra egy szótárral és habzó szájjal üvöltötted volna: Ez egy szar SWINE mod! Egy hét mulva kér euró lesz! Egy igénytelen állat mindenki aki megvette! Dögőljetek meg! Ááágrrrhhh...!!!! stb..

Amúgy mi a szitu az innosokkal? Jöhetnének már! Végre valakivel jólene komolyan beszélgetni a CW-röl.
  • JeffeS
    Tényleg mi szitu az innosokkal?
    Tetszik a kitartásod. :-) A panzers.hu-s időket idézi. Akkor is későn esett le, hogy nem nektek készült a "gáma", aztán megsértődtél, hogy "storm" részről le vagy nagy ívben... Ha jól értelmeztem Carlos hszét, akkor múlt szerdán volt randija az innoval, és azóta semmi. ICQ-n viszont online a kapcsolat, szerintem és úgyis semmi. Vagyis a szokásos... Amúgy sem tudnának mit írni, azt meg nem fogják leírni, hogy "Elnézéseteket kérjük ezért a..." :-)
  • JeffeS
    Ha az a pár "jó játék" bejött és kedves volt neked ("fejlesztéseik", igazából módolásaik a PP1-ből: Panzers Phase Two, RFB, RFtB), akkor mi a gondod ? Az, hogy én - sokak véleményével egybehangzóan (lásd pp2, rfb fórumok) - igénytelennek tartom azokat, akik módolásokért pénzt adnak ki, méghozzá annyit, mintha az egy játék lenne, egyéni vélemény, szubjektív. Ettől még érvelhetsz azon álláspontod mellett, hogy a 2006-os JTF nem részletgazdagabb a 2009-es cpcwnél. Nekem nem tartozol magyarázattal, hogy miért vetted meg. Te döntésed és ha esetleg meg is bántad, már nincs mit tenni.
  • Fifus
  • tomcsa4
    Pl ezt a Paners Cold Wart majd megveszem, de nem teljes áron. Viszont 3 ezret simán megér (és akkor még csak a demóval toltam).
  • tomcsa4
    Még midig mintha picit szoronganál.

Én nagyon nagy RPG és hack & slash rajongó vagyok és az olyan játékok is a polcomon vannak, int a Loki meg a Silverfall. Sokan nem értik, de szerintem nagyon klassz játékok. Egyedül a Diablo nem jött be, rém gyenge és unalmas. D minden mást, mai az eszedbe jut (BG-k, IWD-k, Gothic 3, Two Worlds, összes Spellforce, Titan Quest, Temple of Elemental Evil, összes NWN stb) megvettem.

Én bánatom, hogy manapság nem jön ki normális rpg, illetve hack & slash. Elsősorban a konzolok miatt. Witcher nem jött be, a világa lehangoló (a játék kivitelezése tetszik viszont), Mass Effect túl konzolos, hányok tőle, Fable cöcö. Inkább a régi típusú RPG-ket szeretem, amint láthatod. Szóval nem kell szégyellni, kipróbálod és amit neked(!) megér, kifizeted.
  • Fifus
    Nem tudom érvelni akarok-e? Rengeteg hibája van a CW-nek, amit egy modoló nyilván nem tud kijavítani.
    Álljak be a fikázók táborába?
    Nem azért adtam érte teljes árat, hogy utána sírjak. A fejlesztők nincsenek többé, de csináltak pár jó játékot, ami kedves volt nekem. Egyszerűen csak azt akartam, hogy ez az utolsó teljes árral legyen a polcon. Hívd ezen tettem, aminek akarod. Légy büszke magadra: a SWINE óta komálom a Storm játékait, általában újságmellékletből szereztem őket, kivéve az RftB-t, gondoltam, ez legyen megjelenéskori árú.

Végigjátszottam, és a multi is működik (csak Jagdra várok még). Nem érzem magam igénytelennek.
  • JeffeS
    Ha az érvek elfogynak... vagy tartasz tőle, hogy meghasonulsz ?
  • JeffeS
    Blablabla
  • Fifus

B4-lövegek a Beachhead végénél, összesen hat Troyanov támogatását élvezve.
  • Fifus

(2)Beachead MP Mission--Tactical Map
  • Fifus

(4)Cold War MP Mission.
  • Fifus
    Visszajátszás alatt hirtelen kaptam egy Szünet feliratot...Utána folytathattam a replayt...Az AI nem csinált "új" actiont, ugyanazt lépte, mint az "eredeti" játékban. Kiváncsi voltam, mi fog történni, pár perc múlva a szokásos automatikus mentés következett...Ez betette a kaput és ott kidobott végre. Furcsálltam volna, ha ráment.
    Tudom, nem kéne ilyeneken fennakadnom. Esküszöm a CW kedvéért szívesen megtanulnék programozni.
  • Jagdflieger
    Ez a templomos map amit anno mutattál? (ami olyan CoH-os volt)Tegyél az angoloknak Cometokat. Jól mutat majd!

Tényleg mi szitu az innosokkal?
  • Fifus

RFB Editorral próbálok Cold War-os színeket teremteni.
  • Timber
    Admin: Ezt es az elso duplapostot torolni pls :) (ratyi a netem sawwy!)
  • Timber
    Ugye milyen unalmas? :) Jeff... meg a te merceddel is tobb ujat mutattunk a jatekokban mint amit te a nehany eves forumtrollkodasod alatt :)

Ja es tovabbra sincs fingod a csaladrol. Bar ha oroklodo az elmebajod akkor a vilag azzal jarna a legjobban ha nem is lenne soha :)

Ps> remelem nem postol 2x ez a szar :)
  • Timber
    Ugye milyen unalmas? :) Jeff... meg a te merceddel is tobbet mutattunk a jatekokban mint amit te a nehany eves forumtrollkodasod alatt :)

Ja es tovabbra sincs fingod a csaladrol. Bar ha oroklodo az elmebajod akkor a vilag azzal jarna a legjobban ha nem is lenne soha :)
  • Fifus
    Carlos, sikerült beszélned az Innoglow-val?
  • Fifus
    Oké. Nem vitázok.
  • JeffeS
    Pedig itt van bicikli a falhoz támasztva, antenna az épület tetején, ventilátorok a lakások falain, csatornafedél, stb nehogy azt mond, hogy a CPCW-ben is vannak, vagy csak pont nem csináltak róla screenshotot vagy én nem láttam ?
  • Fifus
    Nem részletgazdagabb a JTF.
  • JeffeS
    Jav: hordók alatt, környékén...
  • JeffeS
    Ha ő csinálná, akkor ki lenne taposva a talaj(textúra) a hordók alatt. :-) Szerintem amit írtam, az elvárható egy 2009-es játéktól, de egy 2008-as játéktól is. Sokkal részletgazdagabb a JTF holott az 2006-os.
    A monitor-kérdésnél meg max a poligonszám és a textúraméret adhat szebb, kontúrosabb képet, a PP1-hez képest, de én jó pár kontúros filmet láttam a Szív-TV-én is, attól technikailag még alacsony költségvetésűek és elmaradottak voltak. Nézd meg az Olvadás c. filmet. :-)
  • Fifus
    A sátor környéki hordókat a szanitéc csinálja, a lőtornyot a felderítő. Nem a pálya része.
    Egyébként néha nem valós egy map, ha totál realisztikus szemmel néznénk, szerencsére az általad említett problémák más játéknál is előfordulnak.

A CW szebb, mint a PP1.
    Én látom, mert egy 17-es lcd-n nézem esténként, és nem belinkelt képeket.
  • JeffeS
    A talajtextúrára céloztam, festésre, objektekre és az egész screenshot hangulatára, amikor mondottam volt, hogy tiszta PP1.

Ezzel a screenshottal sok a gond, pl.
    1. a tankcsapdák alatt és körülötte lehetne más textúrával festve, hogy látszódjon, emberek rakták oda, nem pályaépítő és kitaposták a talajt. Más objektek körül szintúgy.
    2. épületeknél, pl lőtorony, azoknak nincs környezete, pedig lehetne eldobálva ez-az körülötte.
    3. sátor, na ott már vannak hordók, de ötletszegény, lehetett volna még katonai hátizsák nekitámasztva, vagy sátor mellett ruhaszárító kötél, rajta terepszínű ruhák. stb
    4. a zsákok előtt nem tudom, hogy mik azok a bogáncsok vagy mik. Ha fű akar lenni, akkor vicces, hogy dús, miközben a talajtextúra alatta száraz, por, kavicsos vagy nem tudom mi.

Ezen az egy sc.sh.-n is látszik, hogy csak össze van dobva az egész. Belesz@rtak a fiúk. A PP1 amúgy most lesz 5 éves és ez hmmm szóval technikai fejlődésnek nyoma sincs.
  • JeffeS
    Már belekötöttem. :-) Amúgy a lényegen az se változtat, rokonságot is írhattál vóna, meg keresztapát.
  • JeffeS
    Naná, hogy jó, hiszen én ötlöttem ki. :-D Megtaláltam Jagd panaszát:"Az a gáz hogy most a hivatalos fórumon is nagy a csend." (2007. aug. 15. 23:20)

Az RFB-t is hasonló motor hajtotta, mégse hasonlított a PP1-re, ennyire durván.

Személyes filingje azért van, mert magyar produktum és a magyar fórumán összejöttek magyar fanok, a közös játék, tapasztalatszerzés, stb, elhaveriasodás pedig személyessé teszi az egészet, azoknak, akik benne vannak, bele kerültek a bandába. Jó is az.
  • Fifus
    Nem személyes, mielőtt belekötnél, hanem családias a feeling.
  • Fifus
    Halál szele, ez jó.

Taktikai map kellett volna a végéről, a Beachhead elment volna single-be is. Persze, hogy hasonlít a Phase One-ra, hasonló motor hajtja.

Megmondom őszintén, a CoH-nál kis hal vagyok a nagy vízben, itt meg van egy kis személyes feelingje a játéknak. Ami persze nem biznisz az Atarinak.