50
  • roliika
    1010-ig 10 GHz-ig emelik a frekit...ha akarják. Technológia megvan. Sőt megvan a 100 magosra is csak kivárnak. Vannak újabb működő technológiák ami meg tudná most is tizezerszerezni a proci számolási sebességét, csak a xart is el kell adni.
  • 1Obi1
    Áhh minek ide 100 magos chip, az AMD jövőre jön ki a 10000 magossal, aminek már olyan jó hűtése lesz hogy fűteni kell a gépházat.Olyan gyors lesz hogy le kell lakatolni a gépet nehogy elfusson.20000 terabyte-os winchesterekkel, ami olyan nagy hogy visszhangzik.A bekapcsoló gomb olyan automata lesz hogy ha csúnyán nézel rá kikapcsolódik magától.USB 30.0-val, ami még ha spárgával kötöd össze a 30 megapixeles telefonodat akkor is töltögetheted át a képeket.
    Mit akarnak ezek a 100 magos ki micsodákkal?

Áhh, én maradok a kurblis processzoroknák!
  • Sir Quno Jedi
    Ilyeneket ne monggyá itten, mer jön a helyi AMD kommandó és téged is jóakul meg fognak agyalni, mit ahogy velem próbálták! :DDD
  • GABOR16
    Akkor most vagy alaplapméretű procik lesznek, vagy nagyon leegyszerűsítik a magok felépítését a prociban, és az a sok mag csak szééép magas szám mint korábban a Gigahercek. Mert alapból egy mag ereje valahol a jelenlegi 1 magos procik alatt lesz.

Az viszont a másik, hogy bár az Intel eléhetővé teszi a foglalatát másoknak, de énszerintem az AMD-nél marad az ütőkártya a HT miatt, hacsak az intel nemcsinál valami hasonlóan gyors, vagy gyorsabb kommunikációs vonalat a magok kötött (ez viszont a jelenlegi procik áttervezését, és megint új foglalatot/alaplapot jelentene). Persze lehet, hogy ezt is a külső alaplapi chippen kezelné a gép (így valószínűleg nemkell áttervezni a procit), így viszont kérdés, hogy mennyire fogja visszagofni az esetleges társprocit a nagyobb távoltág, és több vezetéken keresztülmenő adatt (vagyis a maximális sebbeség messzebblesz az elméleti maximumtól, mint amit most az AMD-k teljesítenek).

Ezek szép nagy tervek, de szerintem sokból nemlesz semmi (előre is elnézést ha tévednék, bár nemhiszem).

Széplesz ha jönek majd az alaplapra rakhetó GPU társprocesszorok, amik a videójelek feldolgozásán fognak gyorsítani, és külön proci mellé kell majd venni, és cserélni kell majd az alaplap/proci párossal.

És mégvalami:
    Bár ez magánvélemény, de szerintem a 100W egy procinak még mindig sok. Szerintem lekéne menni, olyan 20-25W-os maximális szint környékére (majd az igények eldöntik). Mostanában kezd mindenki energiatakarékosabb gépeket venni, még a szervereket is egyre többszöt kisebbfogyastásúra tervezik.
  • BCS CORPS
    ha meg is fogják tudni csinálni akkor sem fognak kiadni ilyen erős procikat
    direkt mindíg csak annyit lépnek előre hogy a sok user a pár százalékkal nagyobb teljesítmény miatt évente új procit vegyen
  • nenad
    de jo lenne ha mar ott tartanank..
    Akkor lassan tenyleg elvezetesse valna nehany meg ma is gazos melo. (szamitasigenyes)
  • dez
    Cell on steroids... Persze addigra már lesz Cell 2 v. 3, hasonlóan sok maggal. És még működni is fog.
  • NEXUS6
    És tud valaki ennyi procira/magra progit is írni?
  • dcyrax
    Az intelben mindíg is volt kurázsi hogy olyan elképzeléseket vessen asztalra, amelyek jóval meghaladják a jelenlegi szintet. Én egyébként terveltől függetlenül csak az intel csipekben bízom.
  • dokar
    Merész...