Intel tervek: százmagos chipek társprocesszorokkal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Na és? A Core 2 meg ha jól értettem egy felturbozott Pentium Pro, amúgy meg a Tualatin mag, a Core és a Core2 is állati jó kis mag lett. Tudnak valamit az Izraeli mérnökök 😊
Az eredeti hozzászólást még elõtte írtam.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
"One of the differentiating aspects of tera-scale architectures is the use of a core
microarchitecture that is optimized for highly-parallel, multithreaded workloads.
Simultaneous multithreading can help deal with memory latencies and help reduce
or eliminate out-of-order complexity." link
Egyébként már hónapokkal ezelõtt elõkerültek olyan sok-magos Intel tervek, amik vektor és egyéb magokat is tartalmaztak.

Ezért is jó a sok mag. Ha néhány elromlik, nem kell az egészet kidobni. De ettõl nem kell félni szerintem. Normál körülmények közt nem szoktak elromlani a procik.
Ma is gyártanak közel 2 milliárd tranzisztoros szerver procikat, úgyhogy valószínûleg nincs gond a megbízhatósággal.
Megint feleslegesen vagdalkozol.
Cikk: "a következõ évtized közepéig elérhetõnek tartják a százmagos chipeket, amelyeket speciális segédprocesszorok egészítenek majd ki."
Én ezt úgy értelmezem, hogy a segédprocik külön vannak. Tehát van 100db általános célú mag, és külön chip-en a segédprocik. Ha nem így van, akkor a megfogalmazás hibás.
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
vagy a nagyobb fogyasztás között, nem tudom melyiket választanám.
Az elõre tervezett élettartammal nagyon vissza lehet élni, ezerféle módon (ld. még: "pénzkicsikarás a vásárlótól" tipusú akciókat)
Különös tekintettel az alkatrészek méretére, összehasonlítva az 1 alfa részecske (vagy 1 mû-mezon találat) által elroncsolt anyag térfogat/méret adattal.
Feltehetõleg két jellegzetesség kerül majd elõtérbe:
-- a meghibásodott alkatrészek automatikus kiiktatása
-- elõre tervezett élettartam
Az utóbbi nekem nem nagyon tetszik, de nem tudom sziklaszilárdan megindokolni hogy miért
Lehet csúzlibul lõdözni, vagy nem?
Tartozik hozzá saját (alapvetõen általa használt) memória is?
Az átlagfogyasztó ostobasága is igaz, de ha belegondolsz azért ez a cégeknek is köszönhetõ :-) akik olyan fogalmakat ezettek be a köztudatba, melyek jól hangzanak, de az emberek nagy többsége azt se tudja, hogy mit is jelent és mi van mögötte.
Egyszóval az Intel a P4-es korszak közepét, végét a marketingjének köszönhetõen átvészelte, most meg a Core 2 egy jól sikerült fejlesztés lett, amivel hajlamos azt igazolni az átlagember szemében, hogy "hát igen, az intel mindíg is jobb volt mint az AMD". De aki átlát a marketingen, és valamit azért ért hozzá, az tudja, hogy ez nem így van.
Jelen pillanatban az Intel megint egy kicsit jobb a Core 2 nek köszönhetõen, de én már izgatottan várom a 65 és 45nm-es K8L-t és a HyperTransport 3.0-át, amivel az AMD visszavághat.
Ráadásul, ha jól emlékszem, 2005 elején, amikor megszellõztették a K8L-t, akkormég 2006-ra datálták a megjelenést, de látva a Core 2-t gondolom egy kicsit még átdolgozzák :-)
Nem egészen. Gyakorlatilag dobták az egész p4 vonalat, és a mobil procijaikból fejlesztették ki az új generációt.
- intel marketing a p4 hajnalán: 10 gigahercig elmegyünk
- a tények: a 3.8ast sem erõltették tulságosan ha megnézed, 4ghz pedig sosem lett ... 😊
Forza.
UNIU: azt felejted el, h sem a 3dfx-nél, sem a többinél nem volt ilyen agressziv a sales... az intel látod éveket kihuzott az ocskaságával, ugy h közben az AMD esélyt sem kapott a jobb termékével ... szal ez bizonyitotta, h a marketingesek a királyok, nem am érnökök mamár - az átlagfogyasztó ostobább mint 10 éve! ;-)
Forza.
Magyarán, miközben halad a fejlesztése (tervezése) például egy 5000 magos processzornak, addig piacra dobják (kevés R&D pénzbõl) például a 4Ghz-es procit. Arról nem is beszélve, hogy egy teljesen új termék piaci bevezetése komoly és átgondolt médiahadjáratot, marketingtevékenységet jelent.
Magyarán, míg a tõke egy bizonyos része elmegy a "future tech" fejlesztésére, addig kicsi összegekbõl, kisebb marketingpénzbõl kiadnak olyan termékeket, amelyek már létezõ termékek továbbfejlesztett vagy butított vagy átalakított/módosított verziói.
Egyszerû példával élve nézd meg a mobiltelefongyártókat, amikor kiadják az "X" modell különféle változatait (Gold Edition, Black Edition, "I", stb.).
Ez a "kisember lehúzása" hülyeség meg legyen már végre felejtõs. A "kisember" csak egy elégedetlenkedõ vásárló, akinek soha semmi nem elég gyors/olcsó/hatékony. A nagy pénz a cégekben van, nem a kisemberben. Kicsit több a lóvé egy komplett renderfarm felprocesszorozásában, mint néhány számítógép- és fejlesztésmániás "kisember" igényeinek kielégítésében.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
ASUS P5Q Deluxe; BFG Tech 8800GTS OC 320MB; Intel Core2Duo E4700; GEIL 4Gb DDR2 800 Ultra Kit, 2x500GB SATA WD HDD, Thermaltake Soprano 600Watt; Logitech Wave + MX620 Laser
Az AMD igen is egesz jol alakitott az elmult evekben. Gondolom tudatosult az Intel-ben, hogy o mar tenyleg csak 2., es atugrott vagy 5 fejlesztesi fazist, es vegre olyat dobott piacra ami valoban uj.
Kivancsi lennek, hogy most maradt-e meg bennuk tartalek ?
Butasag palcat torni egy ceg felett, csak mert...
A 3dfx szinte egy fogalom volt, az SGi is, az S3 is... Ha nem szedte volna ossze magat az Intel ezzel a lepesevel, konnyen lehet, hogy idovel mar kiszorult volna a piacrol. A szerver szegmensben ez nagyon szepen lathato!
Attól függ, hogy van megírva. Ha képes 1000 szálon futni, akkor lehet akár 1000X gyorsabb (ha a memória is bírja). Nyílván a szoftverek többsége ma még nem tudna kihasználni ennyi magot, ha akarna se. De 10 éve még azt se tudtuk elképzelni, hogy 3-4GHz-et, és 1-2GB RAM-ot ki lehet használni.
"Csak ugye én, lamer otthoni felhasználó nem akarok 1000 notepadot futtatni."
Értelem szerûen nem a notepad-nak kell a teljesítmény. Az remekül fut egy P1-en is.
De mondjuk egy HD-s videó vágásához már nem árt némi kakaó.
Attól függ, mire használod. Laptopba, vagy átlagos használatra (irodai munka, netezés, egyszerûbb játékok) valóban a kisebb fogyasztást érdemes szem elõtt tartani. Viszont ha csúcsteljesítmény kell, akkor belefér a 100W is. Még akár 150W is.
Szervereknél megint más a helyzet, mert ott sok proci van kis helyen, így a hûtés nagyobb gond, a procik számának növelése gyakran hatékonyabb.
Ezeket a hülyeségeket honnan veszitek?
Nem. Ezek általános célú magok.
Elképzeléseket nem nagy ügy összehozni.
"Én egyébként terveltõl függetlenül csak az intel csipekben bízom."
Miért jó érzelmi alapon megítélni egy proci minõségét?
Az elmúlt években minden értelmes ember számára nyílvánavlóvá vált, hogy az AMD procik technológiailag fejlettebbek, ár/teljesítmény arányuk is jobb, és még a fogyasztásuk is kisebb. Ezeket még az Intel is kénytelen volt elismerni. Csak most a Core2-vel sikerült az Intelnek visszaszerezni a vezetõ pozíciót (kérdés, hogy mennyi idõre).
Értem a viccet😉
Akkor másképp kérdezek, biztos hogy egy 1000 magos 3 GHz-es procin futó progi ha nem is 1000X, de legalább 100X olyan gyorsan fut mint egy 1 magos 3GHz-esen? Vagy ráadásul csak ugyan olyan gyorsan? Viszont 1000 példányban tudom futtatni?
Csak ugye én, lamer otthoni felhasználó nem akarok 1000 notepadot futtatni.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Amúgy nem lesz 100 magos. Lesz 84 vagy 128, esetleg ugyanez 3d összeállitásban .)
Ha már kivan a faszod az idióta szignókkal csinálj te is egyet.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Mit akarnak ezek a 100 magos ki micsodákkal?
Áhh, én maradok a kurblis processzoroknák!<#idiota>#idiota>
I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3
Az viszont a másik, hogy bár az Intel eléhetõvé teszi a foglalatát másoknak, de énszerintem az AMD-nél marad az ütõkártya a HT miatt, hacsak az intel nemcsinál valami hasonlóan gyors, vagy gyorsabb kommunikációs vonalat a magok kötött (ez viszont a jelenlegi procik áttervezését, és megint új foglalatot/alaplapot jelentene). Persze lehet, hogy ezt is a külsõ alaplapi chippen kezelné a gép (így valószínûleg nemkell áttervezni a procit), így viszont kérdés, hogy mennyire fogja visszagofni az esetleges társprocit a nagyobb távoltág, és több vezetéken keresztülmenõ adatt (vagyis a maximális sebbeség messzebblesz az elméleti maximumtól, mint amit most az AMD-k teljesítenek).
Ezek szép nagy tervek, de szerintem sokból nemlesz semmi (elõre is elnézést ha tévednék, bár nemhiszem).
Széplesz ha jönek majd az alaplapra rakhetó GPU társprocesszorok, amik a videójelek feldolgozásán fognak gyorsítani, és külön proci mellé kell majd venni, és cserélni kell majd az alaplap/proci párossal.
És mégvalami:
Bár ez magánvélemény, de szerintem a 100W egy procinak még mindig sok. Szerintem lekéne menni, olyan 20-25W-os maximális szint környékére (majd az igények eldöntik). Mostanában kezd mindenki energiatakarékosabb gépeket venni, még a szervereket is egyre többszöt kisebbfogyastásúra tervezik.
ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...
direkt mindíg csak annyit lépnek elõre hogy a sok user a pár százalékkal nagyobb teljesítmény miatt évente új procit vegyen
http://www.bcsinfo.hu/forum
Akkor lassan tenyleg elvezetesse valna nehany meg ma is gazos melo. (szamitasigenyes)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs