23
-
#23 miaza pd? :) -
Le Kurde #22 én is pont ezt akartam írni -
radically #21 hány képernyőfotót mentesz ki a csúcsmájer pd-ddel egy perc alatt? 3-at? -
#20 nah meselj... mit nem adnal? :) -
#19 Mit nem adnék a képen lévő gépért :D -
#18 Látom szakértője vagy a témának :D -
praksi #17 akkor te se használtad még a Microsoft Visual Studio -ját -
dcyrax #16 Az apple menjen haza, Éljen a microsoft ! És a normális használható eszközök -
AranyKéz #15 Ja, a crackerek a programokat baszogatják, nem a hálózatokat.
-
dez #14 Amúgy ma is vannak crackerek, cracking crew-ek. Nem betöréssel és rombolással foglalkoznak az ilyenek, hanem továbbra is programfeltöréssel. Ezzel okoznak egy ideje károkat is mondjuk, mert olyanok is törött verziókat keresnek, akik meg is vehetnék. -
dez #13 Egyébént te túl fiatal vagy ahhoz, hogy tudd, mit jelent az, hogy cracker. Legalábbis az eredeti jelentésben. De miért kellene neki új jelentést adni? Ma már inkább a black hat hacker szolgál a rossz szándékú hacker megjelölésére. -
dez #12 Valahol crime volt, de nem öncélú rombolás, kirablás, stb., hanem nagyon is hasznos volt, mert olyan tömegekhez juttatott el sok-sok programot, akikhez amúgy nem jutott volna el, és 1-2 program miatt nem vettek volna számítógépet, hanem inkább továbbra is a pár beépített programos játékgépeket, vagy azt sem. -
dez #11 Ez így hülyeség. -
BlackRose #10 Nem én találtam ki, azt hiszem ESR-től olvastam de már nem vagyok benne biztos. Különben az OK, hogy a crack szóból ered, de attól még a CRiminal hACKER is igaz. Különben ez itt off-topic. Csak a szakember szó irritált, mert tudom, hogy a hackerek nem tűrik ha így nevezik őket, nyakkendő és öltöny kell még a dologhoz :))). -
cateran #9 A programvedelem feltores bizony crime volt mar akkor is!Vagyis eppenseggel a CRiminal hACKER elnevezes is helyes, fuggetlenul attol,hogy tudtommal is a crack szobol ered! -
#8 Te a hackerekről beszélsz sztem. A hacker segíteni akar, a cracker rombolni. -
dez #7 -nem -
dez #6 "nem cracker = CRiminal haCKER"
Ezt meg ki találta ki, te? Hát nem, a cracker a crack szóból ered, aminek jelentése: törés. Régen a programvédelem-törőket hívták crackernek. Ők hozzájárultak a számtech fejlődéséhez, nem tudom, mit szólnának a fenti definícióhoz... Maradjunk abban, hogy criminal hacker = black hat hacker. -
BlackRose #5 "iWoz című könyvében azonban inkább az első találkozásoknak, terveknek szentel nagyobb teret a szakember"
:)
szakember... igaz, hogy Woz jobban értette annak idején a szakmát akárkinél, de ő igazi HACKER (nem cracker = CRiminal haCKER, hanem HACKER - http://www.catb.org/jargon/html/, és a hackeroknak habzik a szájuk a méregtől amikor valaki így megsérti őket és "szakembernek" nevezi. A szakember a közgazdász, a gépészmérnök, az építész, de a hacker az hacker, értsük már meg egyszer és ne sértegessünk. -
Duncan Idaho #4 mondjukúgy érdek nélkül gép... -
Duncan Idaho #3 Ez emberek Ez volt a gép!!!
Semmi komoly üzletpolitik a ...
semmi marketing....
hanem GÉP!!! -
kev #2 Wozniak egy garázsban rakta össze, azért van fából, mert ez volt az első példány. Tv-re lehetett kötni és 16 színt tudott megjeleníteni. Volt hangja is. Basic programokat lehetett rá írni.
Mindezt akkor, amikor a kvarc-zsebszámológép volt a technika csúcsa. A többi hasonló képességü számítógép pedig elfoglalt egy egész szobát...
-
szombi #1 barkácscucc, nem szg!