Wozniak: "egyedül építettem az Apple I-et"
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én is pont ezt akartam írni <#vigyor2>#vigyor2>
hány képernyõfotót mentesz ki a csúcsmájer pd-ddel egy perc alatt? 3-at?
akkor te se használtad még a Microsoft Visual Studio -ját
Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.
Az apple menjen haza, Éljen a microsoft ! És a normális használható eszközök <#gonosz2>#gonosz2>
Ja, a crackerek a programokat baszogatják, nem a hálózatokat.
ONE DAY IGNUS WILL KILL YOU ALL
Amúgy ma is vannak crackerek, cracking crew-ek. Nem betöréssel és rombolással foglalkoznak az ilyenek, hanem továbbra is programfeltöréssel. Ezzel okoznak egy ideje károkat is mondjuk, mert olyanok is törött verziókat keresnek, akik meg is vehetnék.
Egyébént te túl fiatal vagy ahhoz, hogy tudd, mit jelent az, hogy cracker. Legalábbis az eredeti jelentésben. De miért kellene neki új jelentést adni? Ma már inkább a black hat hacker szolgál a rossz szándékú hacker megjelölésére.
Valahol crime volt, de nem öncélú rombolás, kirablás, stb., hanem nagyon is hasznos volt, mert olyan tömegekhez juttatott el sok-sok programot, akikhez amúgy nem jutott volna el, és 1-2 program miatt nem vettek volna számítógépet, hanem inkább továbbra is a pár beépített programos játékgépeket, vagy azt sem.
Ez így hülyeség.
Nem én találtam ki, azt hiszem ESR-tõl olvastam de már nem vagyok benne biztos. Különben az OK, hogy a crack szóból ered, de attól még a CRiminal hACKER is igaz. Különben ez itt off-topic. Csak a szakember szó irritált, mert tudom, hogy a hackerek nem tûrik ha így nevezik õket, nyakkendõ és öltöny kell még a dologhoz 😊)).
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
A programvedelem feltores bizony crime volt mar akkor is!Vagyis eppenseggel a CRiminal hACKER elnevezes is helyes, fuggetlenul attol,hogy tudtommal is a crack szobol ered!
-nem
"nem cracker = CRiminal haCKER"
Ezt meg ki találta ki, te? Hát nem, a cracker a crack szóból ered, aminek jelentése: törés. Régen a programvédelem-törõket hívták crackernek. Õk hozzájárultak a számtech fejlõdéséhez, nem tudom, mit szólnának a fenti definícióhoz... Maradjunk abban, hogy criminal hacker = black hat hacker.
Ezt meg ki találta ki, te? Hát nem, a cracker a crack szóból ered, aminek jelentése: törés. Régen a programvédelem-törõket hívták crackernek. Õk hozzájárultak a számtech fejlõdéséhez, nem tudom, mit szólnának a fenti definícióhoz... Maradjunk abban, hogy criminal hacker = black hat hacker.
"iWoz címû könyvében azonban inkább az elsõ találkozásoknak, terveknek szentel nagyobb teret a szakember"
😊
szakember... igaz, hogy Woz jobban értette annak idején a szakmát akárkinél, de õ igazi HACKER (nem cracker = CRiminal haCKER, hanem HACKER - http://www.catb.org/jargon/html/, és a hackeroknak habzik a szájuk a méregtõl amikor valaki így megsérti õket és "szakembernek" nevezi. A szakember a közgazdász, a gépészmérnök, az építész, de a hacker az hacker, értsük már meg egyszer és ne sértegessünk.
😊
szakember... igaz, hogy Woz jobban értette annak idején a szakmát akárkinél, de õ igazi HACKER (nem cracker = CRiminal haCKER, hanem HACKER - http://www.catb.org/jargon/html/, és a hackeroknak habzik a szájuk a méregtõl amikor valaki így megsérti õket és "szakembernek" nevezi. A szakember a közgazdász, a gépészmérnök, az építész, de a hacker az hacker, értsük már meg egyszer és ne sértegessünk.
Intel.DZ77RE-75K.Core.i7-3770K.32GB.RAM.360GB.RAID.SDD.8TB.RAID.HDD.GTX660Ti.Dual.NEC.Windows.10.Enterprise Apple.Mac.mini.Core.i7-3615QM.16GB.RAM.1TB.HDD.OS.X.El.Capitan
mondjukúgy érdek nélkül gép...
Ez emberek Ez volt a gép!!!
Semmi komoly üzletpolitik a ...
semmi marketing....
hanem GÉP!!!<#worship>#worship>
Semmi komoly üzletpolitik a ...
semmi marketing....
hanem GÉP!!!<#worship>#worship>
Wozniak egy garázsban rakta össze, azért van fából, mert ez volt az elsõ példány. Tv-re lehetett kötni és 16 színt tudott megjeleníteni. Volt hangja is. Basic programokat lehetett rá írni.
Mindezt akkor, amikor a kvarc-zsebszámológép volt a technika csúcsa. A többi hasonló képességü számítógép pedig elfoglalt egy egész szobát...
Mindezt akkor, amikor a kvarc-zsebszámológép volt a technika csúcsa. A többi hasonló képességü számítógép pedig elfoglalt egy egész szobát...
barkácscucc, nem szg!