90
KREATÍV embereket keresek!
 • ZilogR
  #90
  :) ez a rossz hozzáállás ;)

  Nem az a fontos, hogy te nem vagy elég okos, hanem az, hogy hatmilliárd ember mennyire vevő az ötletedre. Így lehet sok sok pénzt keresni.

  Már látom is a reklámot: Kovács János az irodában berakja a mikróba a kávéját, addig fénymásol, amikor csilingel a mikró, kinyitja az ajtót, benéz, hunyorít, óvatosan körbesandít, h látja-e valaki és elkezd bemászni, négykézláb keresi a bögrét, becsukódik a mikró ajtaja, tök sötét, gyufát gyújt, mellette több Kovács János inges-nyakkendős csontváza, útjelzőtáblák, GPS, gyufa kialszik, hirtelen fény gyullad és ott van előtte 2 bögre kávé, vállat von és törökülésben elkezdi kortyolni a sajátját, amikor elindul körbe-körbe. Bögre fölött ijedten a kamerába néz, majd jön a szlogen - "???" még ezen nem agyaltam.

  Tehát nem az a lényeg, h neked mennyire triviális és nem probléma, hanem az, h keresd meg azt a párszázezer embert, akinek az! Azok tömik meg a te zsebedet!

  Mint a Siemens csipogó hűtője, ha nyitva hagyod a hűtőajtót...
 • Mike at home
  #89
  :DDD
  saul se rossz, de szal akart lenni
 • Mike at home
  #88
  "30 körül ilyeneket már nem ír az ember - sajnállak"

  sual rev, mennyi vagy? 50?
 • Mike at home
  #87
  nem, csak kiváncsi lennék hány éves az a bölcs, aki közénk leszállt
 • revizor
  #86
  ne is próbálkozz, véletlenül sem vagyok buzernyák
 • PíszLávJuniti
  #85
  kreatív honlap kreatív embereknek ?:o
 • Mike at home
  #84
  revike töltsd már ki szépen az adatlapod, lássuk te mióta lakod itt a Földet
 • blackgamer
  #83
  azóta van már konkrét kreatívkodnivaló?
 • PyRex
  #82
  TE így gondolod. MÁS nem :) (Najó: nem mindenki)
 • revizor
  #81
  csak azt néztem meg, hogy hány éves vagy....30 körül ilyeneket már nem ír az ember - sajnállak, de ideje a lelkesedésedet földbe döngölnöd, senki nem fog segíteni semmiben, csak ha pénzt lát, -nem kicsit, -nagyot
 • PyRex
  #80
  A halálom: ha a programozó el akarja játszani a kreatív embert :) (Most nem akarom leszólni a programozók munkáját, de ha én nem szólok bele, hogy mit hogyan, akkor ő miért teszi?)
 • PíszLávJuniti
  #79
  halvány kreatívság legyen a munkásban, de eldöntött dolgot ne akarjon önkényesen megváltoztatni, mert ő a zöld helyett a kéket szereti jobban.
 • PíszLávJuniti
  #78
  én ezt szemre oldom meg.
  nézem hogy mikor ér oda a pohár, és akkor veszem ki :O
  egyszerű és beválik :)

  amúgymeg nem nagy szám egy ilyet csinálni, a fordulatszámot tudod, ismered a szükséges melegítési időt, ha lejár, akkor a magnetront kikapcsolod, a forgórészt meg az előlapig forgatod tovább. ehhez talán még plc sem kell.


  de mondok egyszerűbbet :)
  az időkapcsolót úgy kialakítani, hogy csak megfelelő osztásokba lehetne állítani. az osztások pedig egész számú többszöröseiben lenni a periódusidőnek.
 • Mike at home
  #77
  hát nemtom, én szívesebben dolgozom kreatív emberekkel, mert akkor nem kell mindent nekem kitalálni, illető szájába rágni, és az sem baj ha másnak is vannak jó ötletei, meglátásai

  és most nem azért, említette valaki a táblázatokat, project és pénz függvénye
 • Mike at home
  #76
  100k, ehehe, de tényleg
  bocs
  nem vagyunk románok, hogy egy tál kajáért dolgozzunk

  igényes honlap háttéradatbázissal miliós nagyságrendü
  csak jó referenciák kellenek
  ha nincsenek akkor is 200-400k
  ha végképp nincsenek és éhezel akkor 50 :)
  de egy honlapot összedobni nem 2 hét
 • Mike at home
  #75
  ha van benne fantázia, akkor hosszú távon megtérül a most belefeccölt enrgia, ha másért nem a tanulás miatt
 • SeLFisCH
  #74
  ja :D
 • RaZoK
  #73
  na mivan abba maradt a nagy lelkesedés? ;)
 • izb
  #72
  na ő nem kreatív volt,hanem éhes.hehe
 • Vegas
  #71
  én segítenék de nem vagyok kreatív :(
 • magus
  #70
  Hajrá, van pénz ebben, az a csóka aki kijelentette, hogy ha nem kap x dollárt húsvétig megeszi a nyulát is mennyi pénzt keresett.
 • gTWELVE
  #69
  zart levista se eleg zart szvsz.. ha megvan a kreativ alkotol az elkepzeles, utana ha megvan a csapat, akkor az a 4 ember tudja, papirok..titoktartas.. etc.. masik otlethez masik papir, ha mondjuk egyeznek a tagok akkor ok, de siman futhat tobb projekt egymas mellett.
  Egy baratom is azert tart ott ahol tart, mert jobaratja/uzlettarsa lenyulta tole az otletet.. megbizott benne, nem kellett volna. Sajnos az emberek tobbsege a penztol megvadul. Tisztelet a kivetelnek.
 • gTWELVE
  #68
  Spec Szerintem egy olyan csapatra van szukseg, amibe mindenki mast csinal, nem kell 2 kreativ ember, mert esetleg egy nagyobb otleten nagy vitak szulethetnek, nincs orokke szinkron ket ember kozot, (majsd elmeselem mire gondolok) azt a kontrolt amire szokseg van egy fejlesztes soran meg a tobbi csapattars is meg tudja tenni.
  Tehet alapvetoen a megfelelo projekthez, mindenbol egy "szakember" kell. mert kulonben vita lesz. Atfogo tudas akar a masik szakteruletere is, hogy megertsek egy adott projekt munkafojamatat, es atlassak az egesszet, egymas keze ala tudjanak dolgozni. En biztos, hogy nem fogok igy vegetalni egesz eletemben. Relative az idom keves, de akar evekig is hajlando vagyok egy dologert kuzdeni, ha tudom, hogy ez az akaras a masikban is megvan, egyedul termeszetessen nem dolgozom. Nekem pl az izlesvilagom nem a legjobb, Gorsal-nak pl sokkal jobb, es az embereknek is jobban tetszik az amit o kreal, na most ha nekem nem is tetszik, megcsinalom amit o ker, mert tisztaba vagyok, vele, hogy mi az amibe nem vagyok, jo, es masokba is kelhet az a kepesseg, hogy engedjek a masikat szabadon dolgozni. Esetleg olyat is megcsinali amit nem fekszik neki annyira.. most tepek melozni, majd meg visszaterek a temara.
 • Inti1
  #67
  Nemazért, de sztem is jó ez a kezdeményezés, csak sajna a közeg nem vevő rá! Mellesleg csak netes projektokban gondolkodsz, vagy más 5letek is szóba jöhetnek?

  inti
 • ZsirosKenyer
  #66
  Én fogékony vagyok a dologra, de ha egyedi ötletet akarsz gyártani akkor erre nem a legmegfelelőbb hely egy nyitott fórum. Mi lesz az üzleti titkokkal, stb? Jó tudom hogy ez még csak elméleti script, de erre is minél előbb kell gondolni.

  Szerintem egy zárt levlistán vagy fórumon kellene ezt folytatni..
 • PyRex
  #65
  Reméljük azok leszünk ;)
 • ffxi
  #64
  Majd szóljatok amikor sikeresek lesztek! Hajrá!!!
 • PyRex
  #63
  Na őszintén örülök, hogy pörög a téma és közben azért jelentkeztek páran privátban, szóval így tovább... :)
 • Derapo
  #62
  Ezt már kitalálták Windows a neve:)
 • ZilogR
  #61
  ...és az egyenetlenül besugárzott belső térrel mi van?

  és ha az forogna, ami sugároz? , vagy kiszámolni a beállított időből, milyen fordulatszámon kell járatni...! vagy lenne benne egy kis tanuló szoftvert futtató számítógép, ami megismerné a családtagok szokásait és figyelembe tudná venni, hogy ki milyen módszerrel melegít dolgokat a szerkentyűben (pl.: a Pista mindíg hamarabb kiveszi, mint az idő lejár, Pamela mindíg rövidebb ideig használja és utána újra beállít rajta 1 percet, stb...)

  Na és lehet tovább...

  Persze ez nem programozás, meg webrádió...

  De lehetne olyan alkalmazást csinálni a webrádióhoz, ami tudja a kedvenc műsoraidat és az Outlook-od naptárába automatikusan be is írja őket, esetleg egy-egy fontosabb bejegyzést át is időzít, hogy le ne maradj róluk...

  Persze neked csak hallgatni kell, arra nincs szükség, hogy beállítsd a műsort. Egyszerűen megfigyeli, miket szeretsz hallgatni. Mindíg szerettem az erőszakos alkalmazásokat...!


  -=ZR=-
 • Dj Faustus #60
  Kreativitás... erről jut eszembe Gálvölgyi egy kabaréjelenete, amiben a "kreatív médiaguru" a pösze,, alacsony, rosszul öltözött politikus-csimotából negyed óra alatt "médiasztárt" varázsol (és a politikus-csimotából tényleg médiasztár lesz - de az eredmény minősége hagy maga után némi kivánnivalót...).

  Ez a helyzet a webbel is. Rengeteg "webdesign" cég létezik, de sajnos kevés nyújt valóban igényes (valid, modern, táblázatmentes, akadálymentes, sablonoktól és giccsektől tartózkodó, keresőoptimalizált,...) szolgáltatást.

  És sajnos a megrendelők - önhibájukon kívül - nem tudják eldönteni mi a tényleg igényes, jó weboldal. Nem tud belelátni a(z egyébként tetszetős küllem mögött rejtező) kód mögé, nem tudja felmérni hány potenciális látogatót veszít a rossz keresőoptimalizálás, és az akadályokkal teli weboldal miatt; nem tudja felmérni miért is fontos hogy egy adott űrlapot (és az adatok feldolgozását végző szerveroldali szkriptet) megfelelően készítsenek el (hogy aztán ne kapja spamek tízezreit). Nemm biztos hogy tisztában van vele, hogy az adott "deign" mennyire használható, ergonómikus. Persze ez nem a megrendelő dolga.

  Szóval summa-summárum: a "kreatív" emberek mellé (valódi!) szakértők (kliens oldali programozó/sitebuilder, szerver oldali programozó, rendszergazda, grafikus) kellenek (de az sem baj, ha egy ember egyszerre több területhez ért), és akkor tényleg "sokat lehet kaszálni", és a minőség is megfelelő lesz.
 • Vlala #59
  Egyszerű: lekötöm a tányérforgató áttételt a motorról.
 • ZilogR
  #58
  akartok [email protected] sok pénzt keresni? egy ötlet:

  ha berakok a mikróba egy poharat, a tányér mindíg úgy álljon meg a melegítés végén, ahogy berakáskor állt. senki sem akarja a forró lével teli bögre fülét keresni a mikró mélyén.

  na, ha valaki megcsinálta, szóljon, küldöm a bankszámlaszámomat.

  nem viccelek, nekem is kell a zsé!


  -=ZR=-
 • SeLFisCH
  #57
  pyrex én egy nagyobb dolgon gondolkodom

  van példáula norbulusz.hu csapata. 5-6 kreatív fiatal weblapszerkesztő és teverző
  Én is már gondoltam , hogy keresnék magam mellé pár embert. Mondjuk egy programozót , egy flashes embert , egy php-st és még egy html-t magam mellé pl.
  HA referencia oldal megvan és jó a reklám , sokat lehet kaszálni. Egy igényes honlap 100.000 FT-ot kóstál és sok cég ezt hajlandód kifizetni jó munka esetén.
  vagy ott van , aki maga dolgozikproxi
 • PyRex
  #56
  Nézd én nem akarlak megbántani, tényleg örülök, hogy érdekel(ne) a dolog, de nem fogom ide leírni és kész. Ha ez nem tetszik, akkor sem fogom ide leírni. Ha meg nincs annyi időd, hogy MSN-en, vagy akár személyesen beszéljünk, akkor mégis hogy tudnánk "együtt" dolgozni szerinted? Peace.
 • PyRex
  #55
  ok, sry.
 • Thanatos
  #54
  pedig iylesmiben a "demokrácia" nem müködik..., másholse nagyon de ilyenekben főleg nem... :)
 • blackgamer
  #53
  félremagyarázod a dolgot...
 • izb
  #52
  ha nincs időd akkor kapásból kár itt leírnia neked bármit.
  ha arra nincs kapacitásod hogy messengeren megvitasd vele,akkor miről beszélsz?
  Én se írnám le ide az ötleteimet ha lennének...hehe
 • blackgamer
  #51
  kijelented hogy okos búrák kellenek, de nem írod mire?
  ennek így nincs sok értelme
  nekem pedig nincs időm privátban levelezni, MSN-re meg főleg, és ezzel gondolom sokan vannak így
  ráadásul lehet nem is érdekelne a téma, akkor meg fölösleges egymás idejét lopni