90
KREATÍV embereket keresek!
-
#50 hol laksz? -
Thanatos #49 nem poénnak szántam..., de ahgy gondolod... -
#48 nézd, elég régen járok az SG-re, hogy tudjam, hogy komoly dolgokat el lehet itt kezdeni, de folytatni nem szabad. Jelen esetben a kezdet az az, hogy összekovácsolnék egy kis csapatot. A folytatásnak semmi köze az SG-hez. Akit tényleg érdekel, az írjon nekem privátot, megadom az MSN címem és ott folytathatjuk. -
zsilike #47 kézügyesség,rajztudás,festészet,grafika!ebben vagyok otthon.érdekel? -
blackgamer #46 itt és most miért nem jó? nem fogják lekoppintani! és legalább lehetne valami konkrét dologról beszélni -
#45 nem hsizem, hogy azt itt és most kéne kifejtenem. ha lesz elég emberke, össze kéne röffenni személyesen és megvitatni, hogy kinek mihez lenne kedve, miben tudna önzetlenül a későbbi siker érdekében részt venni, kinek mennyi ideje van, ésatöbbi... -
blackgamer #44 engem érdekelne ha valami jó project lenne, milyen egyéb ötleteid vannak? -
#43 nem foglalkoztattam, éppen ezaz... mondjuk rá voltam utalva.
na mindegy ne mennjünk át offba... :) -
#42 ehm, izé.
1) minek foglalkoztatsz szakembert, ha te jobban tudod?
2) minek foglalkoztatsz olyan szakembert, aki nem is az? -
#41 Hát azért... Én csomószor idegbajt kapok, amikor mondjuk programozók (vagy magukat annak nevezők) mondjuk php-vel iratnak ki html kódot... GRR! Van egy alap template mondjuk amit megcsinálok, neki csak be kell illesztenie a php kódokat, de nem, a fél html kódom eltűnik, mert ő úgy gondolja, hogy neki kényelmesebb php-ban kiiratni... lol :)) -
izb #40 épp azt írom,hogy a design olyan gyenge hogy abba biztos nem rokkant bele.
programozás megint más kérdés.az vagy működik vagy nem,de nem kell hogy tetszen senkinek. -
izb #39 hát ahogy mondta borg, sok esetben hátrány a több kreatív ember.
klaszikust idézve, 2 dudás egy csárdában nem fér el,vagy szerezni kell egy karmestert:) -
#38 hát azé' design szinten annyira rohadt sok nem lehetett. programozásba meg nem látok bele. de amúgy látványos, csak nemtom miért kellett beszólni... -
#37 Az lehet, de ha van egy ötletem, akkor ahhoz viszont ebben az esetben sok pénz kéne, hogy beleszólás nélkül másokkal megvalósítsam. Pénzem viszont erre nincs, ráadásul szerintem adott esetben hozzá tud tenni egy másik ember az ötlethez, amitől még jobb lesz... vagy nem? -
izb #36 mert neki sem segített senki a "rohadt sok meló" oldalánál design szinten. -
izb #35 Teljesen eggyetértek veled.
kell egy ötlet és kell egy-két ember aki ezt megvalósítja.
ha már 2 ember rosszabb esetben 3 gondolkodik hogy mi legyen,akkor az már a saját kardjába dölt ötlet.Vagy max úgy működik,hogy azt a 3 embert egy felülről
felügyeli,és az ötletekről a végén a megvalósítás elött egyedül dönt.
-
#34 kösz, hogy ezt megosztottad velem.
[mé' van ennyi sötét itt?] -
Shadow_THH #33 én kreativ vagyok de nem segitek -
Borg #32 Az a baj, hogy n>1 kreatív ember már nem kompatibilis egymással. Lényegében egymást hátráltatják a munkában, mert homlokegyenest ellentétes ötleteik, és elképzeléseik vannak.
A kreatív ember az ötletek gazdája, neked meg programozó kell, aki megvalósítja a találmányaidat. Nem ő a kreatív, hanem te.
Én egyébként magam szoktam megvalósítani az ötleteimet. Főleg programozás terén, látványosságban már annyira nem tudok mozdulni, mert grafikához nem értek. 4-5 évvel ezelőtt csináltam kb a chronowerx.hu -t, a team.sg.hu meg idei. 100%-ban saját kútfőből van mindkettő, mert utálom a webes templateket. (najó, a team.sg.hu-n van a shoutbox, az nem az :)
Hogy mi kell az oldalra, mi hogy legyen elérhető, mi hogyan működik a user felé, és hogyan működik a háttérben, mind saját. + ugye az egész oldal belülről adminolható, bővíthető.
Szal ami a php, html, css, js, + linux hátteret illeti, azzal nincs gond, csak a grafikai/dizájn oldalhoz nincs túl sok érzékem. Meg időm. Ha valami érdekesség, vagy probléma befészkel a fejembe, akkor órákig elvagyok a programozással, mire megoldom. Különben a kutya nem vesz rá... -
izb #31 Komoly.Ennek a dolognak szerintem most is lenne befogadóközönsége.
Miért szünt,vagy szállt el a dolog? -
#30 az már csak hab a tortán, hogy mögénk állt a TV2 és a (akkor még) WESTEL és Budapesten csináltak nekünk egy "látványstúdót", azaz az egyik Westel bemutatóterem kirakatában volt berendezve egy stúdió és minden nap volt több órás élő műsor (DJ-k mixeltek, vagy rendes "beszélgetős-zenés műsorok voltak, de volt olyan is, hogy vezetéknélküli cuccal kimentünk az utcára és a járókelőket is bevontuk a műsorba) - és ez szerintem ami a kreativitás volt az egészben. Ilyet senki nem csinált előttünk, maximum komoly kereskedelmi rádiók! -
#29 Persze, az internetes rádió nem volt az. De pl. nem sok rádiót találtam a világon, ahol egy rohadt nagy adatbázisból beszavazhattad a kedvenc zenéidet az oldalon és utána azok szóltak (persze ha a többi user nem szavazott többször másra, stb.) Valósággal versengtek egy-egy dalért a felhasználók, ezzel elértük azt, hogy élet volt a weboldalon is, nem csak hallgattak minket, stb. Nálunk volt ilyen és még a jogvédő irodák is bólintottak rá, tehát legálisan működtünk. Persze most már van csomó olyan rádió, ahol egyénileg azt hallgatsz, amit akarsz, de a mi célunk pontosan a közösségépítés volt, ami sikerült is. Mellesleg megközelítőleg 15 ezer regisztrált felhasználónk van az adatbázisban, ami szerintem egy kis magyar netrádiótól nem is olyan rossz... -
#28 Amugy PyRex felvetése jó, az ilyenekből kisült már egy-két nagy durranás. Én is gondolkodtam már egy csomót olyan internetes szolgáltatáson amire nagy igény lenne és még vagy teljesen kielégítetlen ez az igény, vagy nem megfelelően van kielégítve. De nemnagyon tudtam ilyet kitaláni. Meg az is baj, hogy a megvalósításban nem nagyon tudnék aktív szerepet vállalni. Mármimt informatikai téren. Nem nagyon értek semmilyen programnyelvhez. Bár, el fogok végezni egy php, mysql, flash, kezdő, közép, és haladó tanfolyatom... de ez szerintem kevés egy ilyenhez. Mindenesetre, ha az isteni szikra kipattanna az agyamból és elkiáltanám magam hogy Heuréka! akkor majd jelentkezem :) -
#27 megelőztél :) -
#26 az iwiwet koppintották, nem egyedi ötlet volt
a külföldi eredi ötlet tényleg kreatív volt, létének az értelme meg ugyanaz, mint bármelyik más befektetésnek/projektnek/üzletnek... a profit. -
#25 Szerintem nincs igazad. Olyat csinált, amit még más nem? Igen! (Azóta persze rengetegen majmolják, van már ilyen magyar oldal is) Keresett vele pénzt? Igen. Szerintem azért is tekinthető kreatívnak, mert egyáltalán kipattant a fejéből egy ilyen ötlet. Egy interntetes rádió elindítása kreatív dolog? (bocs PyRex nem Téged akarlak ezzel megbántani) A kreatív szó igen tágan értelmezhető. Mindegy, nem akarok ezen vitatkozni, szerintem jó ötlet volt az az oldal. -
#24 Akkor ezek szerint te mindig másoknak akarsz dolgozni, akik számokban kifejezik a munkádat? Mert én abban hiszek, hogy az elején magunknak dolgozunk, azért, hogy utána meg már mások dolgozzanak nekünk... -
#23 Van egy konkrét dolog, de már azt is elkezdte valaki megcsinálni, de az egyelőre nem komoly. -
#22 Figyelj te félreérted, ha találok pár embert, akivel együtt tudunk dolgozni, akkor ez nem arról fog szólni, hogy ki a főnök és ki dirigál. Nem is vennék ilyenben részt. Csak ha mindenki egyenrangú, vagy a befektetett munkával egyenértékű jogai vannak. Szerintem ez teljesen korrekt, amiről te beszélsz, az szvsz picit máshogy alakult... Amúgy meg a rádióval kapcsolatban én is átverve érezhetném magam, csak ott én is hibás voltam :( -
#21 Nézd meg az iwiw-et, már amikor elindult (több éve) akkor is voltak hasonló oldalak külföldön, mármint külföldi oldalak a neten. Tehát nem ők találták fel a spanyolviaszt. Nagy általánosságban el lehet mondani, hogy szinte az összes komolyabb netes szolgáltatás egy külföldi társára épül, vagy onnan van az ötlet. Aki először megcsinálja itthon, az nyert, ennyi. Jöhet myvip az iwiw után, meg ki tudja még hány ilyen portál. a t csoport az iwiw-et vette meg és kész... -
izb #20 mondjuk hogy az iwiw létének mi az értelme már más kérdés,az ötlet figyelemreméltó. -
izb #19 a kreativitás és az előre befektetett munka nem egyenes arányos azzal, hogy át is veretted magad.
az eseteben sajnos a végeredményben te ugyanúgy hibás vagy,lévén nem biztosítottad magad semmilyen szinten se anyagi szinten se máshogy.
-
#18 Google helyett jobb példa lett volna az iwiw, sztem ahhoz, hogy pénzt is hozzon vmi nagyon nagy dobás kell, és nem kis harcrakészség, mert elég hamar kiveszik a kezedből az ötleted! -
#17 és van már vmi ötlet vagy eggyelöre csak embereket keresel? -
izb #16 konkrétan ez az oldal csak azt mutatja mekkora is az isten állatkertje.
ez szerintem egyáltalán nem a kreativitásról szól,max a pénzszerzésről... -
#15 Látom még megvan benned az ifjú lángolás, talán mert még nem ejtettek pofára.
Vettem részt már ilyen "nyomjuk bazmeg a munkát, mert nem dolgozol nem is lesz eredmény" projectben... nyomtuk 6 hónapon át aminek a következménye az lett, hogy a fejes köszöni jól élt, mi egyre szarabbul a befektetett munka végtelen volt, a bejövő összeg ami "csak most így az elején" járt az vicc volt.
Az utolsó hónapban mielőtt eltűnt az úriembernek egyáltalán nem nevezhető tolvaj, 230 ezer adóssága gyűlt fel csak irányomba... ezt a pénzt azóta sem láttam, ahogy azt a faxt sem.
Valakivel biztos szerencséd lesz aki képes erre, de én már csak a számokban hiszek az ígéreteken meg röhögök. -
#14 Jó befektetés, ha VALÓBAN jó ötleted van. Pl.: Az ilyen emberektől abszolút nem sajnálom amit ezzel kerestek. Nem loptak meg senkit, egyedi ötletük volt, meg is érdemlik a sikert. Szerintem PyRex is valami hasonlóra gondol - mármint nem a milliondollarpage-re gondolom, hanem ötletekre. -
izb #13 "Amugy pedig az internet nem a legjobb befektetés szvsz."
ez tényleg nagyon elmés megállapítás volt.
az első 3 leggazdagabb cég a világon szorosan az internethez kapcsolódva érte el azt a előkelő helyet ahol most állnak.
Tehát hülyeségeket ne irogassunk,mert tényleg sötétbarom vagy... -
#12 Az a probléma, hogy mindenki okoskodik, ahelyett, hogy dolgozna..
Amugy pedig az internet nem a legjobb befektetés szvsz. -
#11 Nem feltétlenül, ez csak egy példa volt. szerintem egy internetes rádió 2006-ban pusztán abból, hogy szól a zene, nehezen él meg. Akik megélnek (mondjuk a Digitally Imported), azok meg beásták magukat, nehéz lenne velük versenyezni...