8
  • ZilogR
    #8
    Magánszemély vehet ilyen kütyüt? Mondjuk nagy lomtalanításkor kihajigálják a "szakemberek", mondván, h: "Vigyed, fiam, ez már amikor vettük, akkor se működött, nem tudjuk miért, azóta is csak a pincébe vannak egy dobozba'...!"
  • noss
    #7
    "Az első részlet az éves 9,3 milliárd forint plusz áfa díj egytizenkettede."

    Ezt nem értem. Milyen első részlet (havidíj?) és minek áfa, ha állami beszerzésről van szó?
  • HENCIG
    #6
    Jelenleg az egymás közötti kmmunikáció is nehézkes.Sokszor egymást sem lehet érteni a túlzott titkosításért..1-2 mp késéssel továbbitja a dumát mert ennyi időbe telik az azonosítása készüléknek, titkosítása és fordítása a dumának.
    Csak olyan készülékkel lehet vele kapcsolatba lépni amit központilag a központi 1 db kgépen konfigelnek fel. Továbbá 1 kattintással ki lehet tiltani a végeszközt a rendszerből.
    Csak 2 lehetőség van a lehalgatásra! 1 ha a kö zpontirendszert töri valaki fel, ehez viszont eleve a zárt hálózatra kell feljutnia ami a rendszer betöltődésétől kezdve (bios is) minden szinten különböző jelszavakat kér.
    második amikor nincs térerő és az egymáshoz közeli rádiók 2-3 km körzetben hagyományos módon kommunikálnak..
    Azt hiszen nagyjából ennyi...
    Ja ez egyben mobiltelcsi is..lehet belső melléket direktbe, egymást, várost, mbilt és még kituggya miket...és ebben benne van a sms is.
    stb...stb..
  • ttt ttt
    #5
    lehalgatni = lehallgatni, sry.
  • ttt ttt
    #4
    Olyan sose fog létezni, hogy ne lehessen lehalgatni. Más kérdés egy megfelelő titkosítás, ami már keményebb dió lehet. Ezt meg lehetne oldani akár adó-vevőkkel is, tudom a Magyar Telekomot is etetni kell valamiből....
  • JediMaster
    #3
    Azért van rájuk sükség, mert ezek teljesen zárt láncon müködnek, nem lehet lehallgatni ill, belehallgatni, bár erről megoszlanak a vélemények, hisz rádió forgalomról van szó.
    Erről bővebben a TETRA rendszerekoldalán olvashattok.
  • BlueGold
    #2
    1. Biztonságos, zárt, egységes rendszer.
    2. Ha "nagy balhé" van akkor a "Nyilt Rendszereket" lelehet kapcsolni, ezzel a "rendszer támadóinak" komunikációs kapcsolata megnehezedik.
  • hozzaszolo8
    #1
    Két kérdés:

    Mi szükség van rá?
    Miért jó? (Miért jobb, mint mondjuk a már kiépített mobil hálózat?)