313
Ha gondoljátok, belevághatunk, kifejlesztem a környezetet, és nekilódulunk :) érdekel valakit?
-
Nuki #112 :)
én elsősorban élőre gondoltam. M.A.G.U.S. egyéb ^^
mellesleg jó a szó :) -
#111 én is imádom ezeket az eccerű szerepjátékokat, nem kell lineage meg wow...
bár azokat is szeretem, de ezzek jobbak sztem:)
runescape ruleeee :D -
Sitnyikk #110 Online City -
Nuki #109 így előre is: az indító neve rövid időn belül aranyba lesz öntve ha jól irányítja a dolgokat:)
mellesleg igen, imádok szerepjátékolni, bár csak 1 fajtát ismerek rendesen :P -
Nuki #108 kérdés: Miért pont O.City? Az mit jelent? :) -
#107 nagyon szeretnél jáccani mi :)) -
Nuki #106 azé ha nembaj, jelentkeztem további játékosnak annak ellenére hogy megvan az öt? ^^ -
#105 ne már nyolctol, inkább 6:30kor vagy 7kor....
kezdődik 8kor a nekem nyolc... -
Nuki #104 jaj bocsi annyira türelmetlen voltam kb. #80 után hogy nem láttam ezt a hszt:) -
Sitnyikk #103 való világ -
Sitnyikk #102 megvan az öt ember, nyolckor indítjuk a játékot ;);) köszi a bizalmat -
Nuki #101 Én vállalkozok mesélőnek, dirigálónak, kalandterelőnek :)
élőben is sokat KM-eskedem, csak egy kérdés: jelenkor-való-világ vagy fantasy-világ? -
Goth #100 má énis.
Akkor egyelőre csak játékos kell más egyéb szerep nem? -
#99 jelentkeztem -
#98 mikor lesz kész ez a munka ? kb 1 év ? -
#97 csevegő topikot is kérünk thx -
Sitnyikk #96 Már ketten vagytok, 5 embernél kezdünk ;) -
#95 kezdjuk már kezdjuk már!!! :DDDDDDDD
[izgul] -
#94 vagyok -
Sitnyikk #93 nos, akkor várjuk a betaba a jelentkezőket!! a játék: http://ocitybeta.uw.hu
akkor indítjuk el a játékot, ha megvan a minimális 5 jelentkező!! -
#92 hát már modinak jelentkeztem, de ha annak is lehet... :D -
Sitnyikk #91 bandafőnök? :D -
#90 én mindennek jelentkezek, me teccik ;) :D -
Sitnyikk #89 valakinek ellenvetés a jelenkor ellen? -
Sitnyikk #88 örülök, ha tetszik az elképzelés, beta testerként pedig szívesen fogadunk :D -
#87 Nagyon yool hangzik, sok sikert!Beta testernek jelentkezem :) -
Sitnyikk #86 nem! most a "mennyee a bótbatejé" példa az valami agyrém ötlete volt! Én meg azt, hogy xy megy a boltba csokiért, azt csak egy példának írtam, és komoly játék lesz, komoly küldetésekkel! Megoldott feladatokért minden játékos pontot kap, ezekből a pontokból egy maximális pontszám elérése után O. Cityben egy drasztikus változás történik, majd mindenki újra választhat bandai hovatartozást, de nincs vége ilyenkor a játéknak -
#85 És egyszercsak miközben megfáradtan üldögéltek az elfek gyönyörű mezőjén hirtelen egy időkapu materializálódott felettük és hős törpünkre ráesett egy Zanussi hűtő. Mily kicsinyes halál egy ilyen nagy embernek.
kb ilyen szintű, komolyan?:) -
Sitnyikk #84 hát kérlek, nem itt az SG-n lesz a játék... :) külön weblapon, ahol majd az adminok nyitnak neked topicot ;) -
#83 nekem a topikka még várni kell, me még 1 hétig nem nyithatok :D:D:D -
Sitnyikk #82 a dobókocka ötlet nem lesz benne a játékban! :) a játék kezdeteiben csak egy tulajdonság lesz elérhető, méghozzá a tapasztalat! Ezen, a tárgyaidon, felszereléseen és persze a kalandterelgetőn múlik majd minden! Lesz egy kocsma, ahol meg lehet beszélni minden egyes dolgot. Lehetnek bandák, bandavezérek. Jelenben játszódik majd a dolog. Minden játékosnak külön fórumrésze lesz, ahol a tapasztalata, tárgyai, stb találhatóak majd. Játékon belül meghalás nincs, csak veszítessz a tapasztalatból. A feladatoknak meg lesz adva a helyszíne, ahová nem manuálisan kell eljutni, hanem odakerülsz. Lesznek többszemélyes feladatok, amit akár 10-en is elvállalhatnak. a feladatok kategóriákra lesznek osztva, azaz lesznek Rendőrségi feladatok, Kereskedő feladatok, Maffia feladatok, ÁŰtlag feladatok. Mindezeket csak a Rendőrök, Kereskedők, Maffiózók, és a bandákon kívüliek vállalhatják el. Kezdetben "hovatartozást" választani kell, akár más játékossal kapcsolatos feladatok is lehetnek. Ha kialakul egy-egy nagyobb banda, akkor utána saját feladataik lehetnek. Bandát bármikor, bárki létrehozhat, és azt, hogy belép-e valaki, azt saját maga dönti el. a kocsmában lehet meghívni embereket a bandába, belépési szándékot jelezni. a tesztverzió pedig ma estére várható. kb :) -
Sitnyikk #81 Go play! Egy jó ideje a játékfejlesztéssel foglalkozom, szal ne aggódj ;) -
#80 öhm, aki ilyesmibe vágja a fejszéjét, annak érdemes lenne egy kis game designt tanulnia, játszani 5-10 rpg rendszerrel, és kipróbálni a legújabb indie rpg-ket. egy csomó buktatótól megkímélheted magad, ha egy kicsit értesz hozzá. olyasmi ez is, mint a regényírás, mindenki azt hiszi, hogy tud jó játékot csinálni, de csak gyakorlással lehet tényleg megtanulni az egésznek a menetét. -
Goth #79 Kéne egy oldalt csinálni, ahol SG-sek indíthatnak karaktert... Alap tulajdonságokhoz bizonyos számú pontot lehetne elosztani, hogy tulajdonságok alapján lehessen számolni, adott helyzetekben hogyan reagál a játékos a történet során. Persze, teljesít egy feladatot, a fórumozó szintet lép, és az oldal szerkesztője újabb elosztható ponttal jutalmazza meg =) -
#78 már szerepjátékoztam, csak akkor könyvből, dobokockával...1 könyvet játszottam csak végig :) Persze, mostmár érthető, mindenkinek ajánlom, olvassa el ezt az üzit ami alattam van :) -
#77 hja, annak nagyon sok értelme lenne.
Gondolom életedben nem szerepjátékoztál. Ez elvileg úgy nézne ki, hogy jelentekzik 4-5 karakter a feladatra. Törp, lovag stb, fegyverekkel, speckó tulajdonságokkal és hátrányokkal. Mellettük van egy mesélő, ki mintha könyvet olvasnál, mondja a történteket.. elétek festi a világokat, kitalálja milyen nehézségekkel találkoztok. Hogy hogyan gördül előre a történet, rajtatok, a szerencsén és a mesélőn múlik.
Pl azt mondja, hogy két út vezet előre. Egy hatalmas kapu, mely mögött csak a sötétség honol, vagy fel a falon, a bástyákon, és így juttok be az udvarra. A mesélő tudja, hogy ha a kaput választjátok egy sárkánnyal hozz össze titeket, ha a falakat, akkor egy rakatt ijásszal néztek majd farkas szemet. Ti döntötök. Aztán amerre mentek, azt a részét meséli tovább. Ha csata van, jöhet a dobokocka. Pl megcélzod ijjaddal a sárkány szemét, azt dobsz, hogy talál-e vagy nem. Egy átlagos szerepjátékban viszont nem igent vagy nem-et dobsz, hanem különféle értékeket, melyek bizonyos tulajdonságodhoz adodik hozzá (pl ebben az esetben a szerencse és az ügyesség). A mesélő dobb a sárkánynak, és az ő értékeihez, tulajdonságpontjaihoz is hozzáadódik. Ha az övé nagyobb, akkor pec, csak a fülét találtad el, és a mesélő kitalálja hogyan reagál erre a sárkány. Mondjuk sirva fakad és elfut.. vagy éppen feldühödik és tüzet fúj. A mesélőn mullik. Ha nagyobb az értéked, akkor is a mesélő folytatja. Eltalálod a szemét, és félig vakon, feldühödve, szétkapja az egész várat a fejetek felől.
Remélem kb érthető a dolog! -
#76 ez szerintem olyan game, mint élöben a szerepjátékozás -
#75 a történetmondók döntik el mi történik veled -
#74 őőő érdekes tölet, érdekes...kíváncsi lennék a megvalósításra!Illetve magára az egészre... Kicsit lámi a kérdés, deee ha pl megkapom hogy feladat: menni kenyérért, akkor kidobom dobokockával hogy sikerül vagy nem? hogy van ez? :) -
#73 Jó ötlet jó ötlet, csak már láttunk egy fél tucat példát rá. Saját forumok, játékok klánoldalai, és játék oldalak.
Ott van példának a thrillion.hu . Tudom, most sokan ott játszok jönnek hogy az nem lett bukás, hogy mennyien játszanak benne stb.. Sok gondotok lesz ha hasonlót akartok itt összehozni. Sok sikert hozzá, de többet ér az asztalnál való szerepjáték, mint a neten. Kb 4 évig voltam a fentebb említett szerepjáték oldal tagja, szóval nem csak úgy a hasamra csapok azt vészmadárkodok :P