Tíz évig is eltarthat az akkumulátorok leváltása

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

de az a pénz nem az aksi gyártójához megy

1981 IBM intel 8088 4.77 MHz 16kbyte ram, 10MB Hdd, 5,25\" floppy drive, Monochrome monitor 83-gombos billentyűzet.

Lehet, hogy neked még nem szóltak, de az az áram, amivel feltöltöd az aksit szintén pénzbe kerül.

smv
Azért okosak. Rájöttek, hogy a jelenlegi aksikat csak egyszer kell megvenni, és ebbõl nem lesz igazán nagy pénz, ezért inkább lesz utántölthetõ cella, amihez vehetem majd meg sorozatban a patronokat. Boldog vagyok...

Starcraft + Diablo III - esemve

"és ez? http://www.zalabit.hu/index.php?subaction=showfull&id=1158409067&archive=&start_from=&ucat=1&"

A fenti technologia nem mas mint egy thin film kondenzator alacsony szivargassal. A kondenzatoros technologian mar a bme-n is dolgoznak.

"Már bocsi, de itt amíg "lemerül" a majdani üzemanyag cellám, addig tulajdonképpen egy égésrõl beszélünk?! Tehát ez azt jelenti, hogy belsõ égésû lesz az MP3-am, vagy a laptop-om?"

Az uzemanyagcellak eges nelkul kemiai uton allitjak elo az energiat. A jobb rendszerekben a kikerulo mellektermekeket is zart rendszerben taroljak es szukseg eseten a reakcio megfordithato. Az olcsobb rendszerek eseten a keletkezo anyagok tenyleg a kulvilag fele tavoznak.

Egy uzemanyagcella megvalositasa akar hazilag sem jelent gondot. A problema a jelenlegi alapanyagok ara. Platina katalizatoros cellat konnyu csinalni, viszont nagyon draga. Az olcso polimer alapu katalizatorokon meg meg dolgoznak.
Möci
Már bocsi, de itt amíg "lemerül" a majdani üzemanyag cellám, addig tulajdonképpen egy égésrõl beszélünk?! Tehát ez azt jelenti, hogy belsõ égésû lesz az MP3-am, vagy a laptop-om? És mi van az égéstermékkel -azt közben beinhalálom-?? Már látom magam elõtt a jövõt, hogy évente meg kell újítanom az MP3-am zöldkártyáját, és ha magas a CO-ja leveszik a rendszámát. <#falbav><#conf>

Szeretem az extrém sportokat, mert közben rengeteg új barátot ismerek meg: mentősöket, balesetiseket, gyógytornászokat és kedves embereket, akik kihívták a mentőket!!!

pTk
lál 😄😄 télleg, hidrogénes, vizet a vödörbe, be a konnektorba 😄😄

Magának az üzemanyagnak sokkal jobb, a tömeg/energia aránya, csak az a kérdés, hogy milyen nehéz a cella.
O-H cellából meg elvileg lehet reverziviliset is csinálni.
De mi a helyzet pl. a Na-S akkukkal?

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Omega
Ebbõl a cikkbõl pont az nem derült ki számomra hogy vajon a kapacitása nagyobb -e mint a jelenlegi akkuknak ?
Netán ha egymásra raknak 20-30 ilyen lapot ?

Érdekes..de mint minden újdonságnál, itt is le kell "gyõzni" a régebbi technológia gyártóit ( errõl a cikkben is szó van).
Amíg nem akarják piacra dobni a methanolos energiacellákat, addig jó megoldás lenne egy kis kurblis külsõ töltõegység, ami a 100$ laptpoban is megtalálható..

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

...a kérdés az, mennyibe kerülnek majd az utántöltõflakonok - mert egy akksi - mégha csak 2-3 évig tart is - egyszeri beruházás.
A hidrogénes cellák hatásfoka a legjobb (>60%), nagy teljesítményû gépekhez metanolt használni nagy energiapazarlás lenne, ott csak 30% körül van a hatásfok.
Viszont a metanol biológiai úton nagy mennyiségben elõállítható.

\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy

Szerintem ezt hidrogen üzemanyagcellával kellene megoldani. Mindenki választhatna, hogy hordja magával a gáz patront és ha kell feltankol, vagy konektor közelben önt a laptopba vizet és vár.

FtranX
Én azt halllottam, hogy egy köbcenti metanol sok óráig elég egy pda-nak/mp3 lejátszónak. Egy utántöltés pedig nem órákig tart, mint az akksiknál.
Ráadásul az ember olyan helyeken is használhatja a cuccait, ahol nincs a közelben konnektor. pl. ha hosszabb útra viszi az ember a laptopját.

mikloss
Zero Point Modul powa ZPM! 😄

Az integrált pluralista szocializmusban az alternatív demokrácia objektív frekventáltsága stagnált. mikloss... Hagyomány és minőség 1989 óta.

...valaki okos elmondhatná, tényleg miért jó, ha metanolos flaskát kell cipelnem az mp3 lejátszómhoz - így hirtelen a Wikipedián is azt írják, hogy állandó utántöltésre van szükség. Nem hiszem, hogy annyival több lenne az élettartama, hogy ezt megérné...
[Jakuza]
Utana pedig jon a "jaj szomjas vagyok, de mar nincs viz a Dunaban".

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

Visszatérünk a belsõ égésû generátorokhoz? 10 év múlva üzemanyagcellák, 20 év múlva meg: "jajj vészesen fogynak a földnek a metán tartalékai, ezért most áremelkedés lesz..."

TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu

Sir Quno Jedi
Azt már régen feltalálták az õseink, csak ki kéne ásni... 😄

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Lazarus
A címbõl elõször azt hittem feltalálták a ZPMet ^^
smv
Az üzemanyagcella az ingyen (na jó persze a normál aksi sem egészen ingyen, de értitek...) feltölthetõ, vagy pedig gyakorlatilag ez egy utántölthetõ elem lesz?
Én nem örülnék neki, ha ezentúl mindig kellene nálam lennie egy adag üzemanyagnak a cellákhoz...

Starcraft + Diablo III - esemve

és a szerves aksik? azokkal mi van? már másfél éve, hogy olvastam hogy egy gyártó egész jól áll a szerves aksi-technológiákkal. azokat jobban komálnám.. nem akarok a laptop mellett még fél liter hidrogént vagy metanolt cipelni..

\"The voices are back... Excellent.\"